Щодо пропозицій заробітку від Hotels24.ua -->
7 речей, які варто зробити у Празі взимку

7 речей, які варто зробити у Празі взимку

Прага є одним з небагатьох міст, чарівна атмосфера якого не зникає з приходом зими. Але приїздити сюди варто не лише для того, щоб помилуватися засніженими будинками та безліччю гірлянд навколо. Заняття тут знайдеться для кожного.

7 речей, які варто зробити у Празі взимку

Чим же зайнятись у Празі взимку?

1. Відвідати Празький зоопарк, особливо, якщо ви приїхали з дітьми. Величезний (площею 60 га), заснований в XXVII столітті і відроджений в 1921 році, Празький зоопарк по праву входить в десятку кращих в світі.

Празький зоопарк

2. Пройтися Карловим мостом. Грандіозний і величний Карлів міст довжиною 520 метрів, що з'єднує береги річки Влтави з 14 століття, зимовими днями як завжди багатолюдний. Однак взимку вже після восьмої вечора місцеві жителі розходяться по домівках, і ваші шанси зануритися в історію і насолодитися потужною енергетикою цього архітектурного шедевра без метушні та практично на самоті, зростають.

Карловий міст у Празі

3. Вирушити на Староміську площу у передріздвяні дні, щоб подивитися на композиції з фігур, що символізують народження Христа (вертепи).

Вертеп у Празі

4. Накупити всіляких різдвяних сувенірів та інших дрібничок на різдвяних ярмарках, що розгортаються на найбільших площах міста.

Сувенірний ринок у Празі

5. Піти на каток. У Празі взимку з'являється велика кількість ковзанок, відкритих і закритих, платних і безкоштовних, незмінно веселих і доглянутих. З 6 грудня працює величезний безкоштовний каток під відкритим небом у Старому місті навпроти Станового театру, поруч з Фруктовим ринком (Stare mesto, Ovocny trh, 1).

Відкрита ковзанка у Празі 

6. Після прогулянки містом скуштувати запашного глінтвейну. Ароматний і дуже смачний глінтвейн (чеською — svarak) продається практично всюди, він швидко зігріває, бадьорить і користується неймовірною популярністю у туристів і місцевого населення.

Глінтвейн у Празі

7. Відсвяткувати католицьке Різдво разом із жителями Праги, щоб відчути всю атмосферу цього чудового дійства. 24 грудня у Празі скорочений робочий день, ринки і ярмарки закриваються раніше. Увечері на Староміській площі можна відвідати відкрите богослужіння на честь Різдва. 25 грудня в місті людно, шумно і урочисто, проходять концерти музичних гуртів, театральні вистави.

Різдвяний ярмарок на Староміській площі Праги

Уже збираєтесь до чеської столиці? Обирайте один із затишних готелів Праги, які з превеликою радістю приймуть у себе туристів з України.

 

Читайте ще:

При повному або частковому використанні матеріалів Hotels24.ua — активне посилання на джерело обов'язкове.
19.01.2018
HOTELS24.ua
Оцініть статтю: 7 речей, які варто зробити у Празі взимку
  • дуже погано
  • погано
  • нормально
  • добре
  • клас
(3.5 бали з 5, всього оцінок 2 )
(??) (??) (??)
Підбір та бронювання готелів по телефону (цілодобово без вихідних)