Щодо пропозицій заробітку від Hotels24.ua -->
Чорноморське узбережжя Одеської області: куди поїхати та де розміститися

Чорноморське узбережжя Одеської області: куди поїхати та де розміститися

До вашої уваги добірка туристичних точок Причорномор’я, що розташовані у Одеській області, з варіантами розміщення та ціновими аспектами.

Чорне море: куди поїхати та де розміститися

Відпочинок у Затоці

Затока знаходиться в 60 км від Одеси і в 25 км від Білгород-Дністровського. Основними курортними точками тут є:

­ - центральна Затока;

­- станція Лиманська;

­- станція Сонячна;

­- Кароліно-­Бугаз.

У центральній Затоці є бази відпочинку, готелі, міні-готелі, пансіонати, гостьові будинки і котеджі в приватному секторі. Готелі розташовані як на морському узбережжі так і на віддалі від моря. На вибір гостей або пропонується харчування (у більшості випадків) або ж на території житлового комплексу є кухня, де можна самостійно готувати. Гарним вибором стане розміщення у одному з готелів з басейнами.

У центрі Затоки розвинена інфраструктура: є багато магазинів, кафе, диско-клубів, а також аптеки, лунапарк, бібліотека, відділення “Приват банку” і сувенірні лавки. Поблизу автостанції розташований ринок. А на морському узбережжі є безліч водних розваг.

Доїхати з Одеси до автостанції можна автобусом №560, або електричкою (що значно дешевше) до залізничної станції Бугаз.

У літній період сюди приїздить здебільшого молодь, яку цікавить активний відпочинок та розваги. Маючи бажання, ви зможете відвідати екскурсії до Одеси, Білгород-Дністровку фортецю, Шабський завод вин і інші.

На відміну від центру Затоки, можна запропонувати проживання на Будацькій косі, поблизу від Білгород-Дністровська. Вона знаходиться приблизно в 4 км від центру Затоки. Саме тут розташовані недорогі бази відпочинку з радянськими надбаннями. Цінова політика таких: від 70-100 грн. за місце в номері без зручностей. Також ви можете обрати готель або житловий будинок серед тих, що пропонують комфортні номери за ціною від 200-350 грн. за місце. У липні ціна зростає. Харчування можна замовляти або готувати самостійно. Тут готелі розміщені в безпосередній близькості від морського узбережжя і пропонують спокійний відпочинок, без зайвого галасу центральної Затоки, при цьому до центральної частини не так далеко. З центру Затоки можна доїхати маршрутним таксі №6.

Станція Лиманська та станція Сонячна розташовані недалеко від Одеси.
Тут вам можуть запропонувати проживання в готелях, пансіонатах, віллах та на базах відпочинку. Є об'єкти, що розміщені з боку моря та з боку лиману. У центральній частині станції є кафе і магазини, ринок. Більшість об'єктів пропонують харчування або створюють умови для самостійного приготування їжі.

Ціни від 200-400 грн. з людини. Вартість розміщення збільшується залежно від категорії номерів.

Велика кількість туристів їде на відпочинок до центральної Затоки. Пляжі там часто переповнені. На станціях Лиманська і Сонячна чистіші пляжі, але там менше розвинена інфраструктура і не таке широке коло розваг в порівнянні з центром.

Відпочинок у Курортному

Туристична точка розташована у 90 км від Одеси і 42 км від Білгород-Дністровського на узбережжі Чорного моря і Будацького лиману. Тут, у селищі Курортне, далеко від міського гамору на гостей чекає тиша і спокій.

Курортне є особливим завдяки:

- м'якому природному морському та лиманському клімату;

- лікувальним лиманським грязям.

Місцевість підходить для відпочинку літніх людей, сімей з дітьми та для всіх, хто полюбляє релаксувати на свіжому морському повітрі.

У центральній частині курорту знаходиться автостанція і магазини, кілька кафе, крамниці бесарабських вин. Сувенірні лавки є як в центрі так і дорогою на пляж. До морського узбережжя веде спуск.

Деякі готелі Курортного розміщені на косі, яка розділяє лиман та море, деякі - в центральній частині, на пагорбі, з якого до моря треба спускатися вниз.

Ціни на житло - від 200 грн. з людини. Хоча можна дібрати економ-варіанти від 100 грн.

 

Відпочинок у Сергіївці

Слище знаходиться в 90 км від Одеси. Доїхати сюди можна з Одеси маршрутними таксі.

Тут сконцентрована велика кількість санаторіїв і дитячих таборів. Дорослі можуть розміститися у готелях або обрати жило у приватному секторі. Сергіївка омивається лиманом, але є міст в 1 км, який з’єднує її з Будацькою косою, звідки є вихід до морського узбережжя. Цьогоріч було проведено реконструкцію набережної і планується повна реконструкція моста. На набережній розташовано багато кафе і ресторанів, а продукти для самостійного приготування їжі можна придбати на ринку.

Деякі з дитячих таборів надають послуги трансферу дітей на море. Одні з них мають власний катер, а решта орендують громадський, який доступний і для використання туристами. У таборах існує програма занять та дозвілля для дітей, а також забезпечується здорове харчування.

Санаторії пропонують лікувальні процедури: масажі, лікувальні грязі, мінеральні води та інші. Є звичайні санаторії та для реабілітації інвалідів. У таких закладах надається повне харчування. Цінова політика в санаторії на липень: приблизно 400 грн. на добу з людини.

Санаторії, табори для дітей та готелі Сергіївки розміщені по всій території курорту: ближче до центральної частини, при в'їзді та ближче до лиману. У міні-готелі вартість проживання приблизно від 450 грн. за двомісний номер.

Загалом Сергіївка місце для спокійного, тихого відпочинку. Туди приїздять люди для
лікування і оздоровлення. Останнім часом почастішали випадки, коли батьки замовляли дитині путівку до табору, а самі відпочивали, розташувавшись в готелі.

 Вподобали один з курортів? Поспішайте забронювати житло, та рушайте на відпочинок!

Читайте ще:

 

При повному або частковому використанні матеріалів Hotels24.ua — активне посилання на джерело обов'язкове.
29.06.2016
HOTELS24.ua
Оцініть статтю: Чорноморське узбережжя Одеської області: куди поїхати та де розміститися
  • дуже погано
  • погано
  • нормально
  • добре
  • клас
(5 балів з 5, всього оцінок 1 )
(??) (??) (??)
Підбір та бронювання готелів по телефону (цілодобово без вихідних)