Щодо пропозицій заробітку від Hotels24.ua -->
Найвищі пам’ятники України: ТОП-5 статуй-велетнів

Найвищі пам’ятники України: ТОП-5 статуй-велетнів

Україна відома на весь світ не лише своєю мальовничою природою та самобутньою культурою. У нашій країні є безліч величних пам'ятників, які своїми розмірами і красою можуть позмагатися зі статуями-велетнями найбільш розвинених країн світу. Цікаво? Hotels24.ua презентує до вашої уваги найвищі пам'ятники України.

Найвищі пам’ятники України: ТОП-5 статуй-велетнів

1. Монумент Незалежності в Києві

Висота: 62 м

Монумент Незалежності України, розташований на центральній площі столиці, є елегантним пам'ятником, зведення якого приурочене до річниці незалежності нашої держави. Він побудований в архітектурному стилі, гармонійно поєднує в собі стилі ампір і українське бароко. Спорудили монумент в 2001 році. Велична колона увінчана статуєю дівчини одягненої в національний костюм і тримає в руці з гілку калини. Цікаво, що архітектор проекту Анатолій Кущ створював образ Берегині за зовнішністю своєї дочки.

Де зупинитися: готелі Києва.

2. "Батьківщина-Мати" в Києві

Висота: 102 м

На правому березі Дніпра в Києві можна знайти не тільки найвищі пам'ятники України, а й один з найвищих на планеті. Тут мальовничо і гордо височіє величний монумент "Батьківщина-Мати". Побачити цю грандіозну статую-велетня можна майже з кожного куточка лівобережжя. Вона являє собою потужну монументальну споруду, яка своїми розмірами перевищує нью-йоркську статую свободи, висотою 93 м. Споруджено пам'ятник з нержавіючого заліза і каменю. Його вага — 450 тонн. У приміщеннях п’єдесталу монумента розміщено музейну експозицію.

Де зупинитися: готелі Києва. 

3. Пам'ятник Катерині Великій в Одесі

Висота: 11,5 м

Пам'ятник Катерині Великій в Одесі — одна з яскравих візитівок української столиці гумору і сміху. Цей монумент оспівує не тільки видатну правительку, але і її сподвижників — засновників міста (Де Рібаса, Потьомкіна, Зубова, Де Волана). Статуя є чудовою прикрасою Катерининської площі з 1900 року. У 1920 році вона була демонтована, і тільки в 2007 році знову відновлена.

Де зупинитися: готелі Одеси. 

4. Стела біля пам'ятника Шевченку у Львові

Висота: 12 м

Є й у Львові найвищі пам'ятники України. Один з них — це стела, розташована біля пам'ятника Тарасу Григоровичу Шевченку на проспекті Свободи. Її назва — "Хвиля національного відродження". Величний 12-метровий монумент створений з бронзи і щедро прикрашений рельєфом з національною символікою та ілюстраціями зі сторінок історії України. Його відкриття відбулося через рік після встановлення пам'ятника Шевченку — в 1993 році.

Де зупинитися: готелі Львова

5. Пам'ятник Шевченку в Києві

Висота: 13,75 м

У 1939 році в столиці побудували величезний пам'ятник Тарасу Григоровичу Шевченку. Його загальна висота становить 13,75 метрів. Монумент прекрасно поєднується з територією парку Шевченка, в центрі якого він знаходиться, і будівлею університету. Уже кілька десятків років біля пам'ятника збираються патріотично налаштовані мешканці та організовуються мітинги.

Де зупинитися: готелі Києва. 

Можливо, ви також знаєте найвищі пам'ятники України. Діліться з нами цікавою інформацією. Ми завжди раді вам і вашим коментарям!

Подорожуйте світом та Україною разом з центром бронювання Hotels24.ua!

Читайте також:

При повному або частковому використанні матеріалів Hotels24.ua — активне посилання на джерело обов'язкове.
24.04.2017
HOTELS24.ua
Оцініть статтю: Найвищі пам’ятники України: ТОП-5 статуй-велетнів
  • дуже погано
  • погано
  • нормально
  • добре
  • клас
(4.5 бали з 5, всього оцінок 8 )
(??) (??) (??)
Підбір та бронювання готелів по телефону (цілодобово без вихідних)