Щодо пропозицій заробітку від Hotels24.ua -->
Осіння ідилія: ТОП-5 найкрасивіших парків України

Осіння ідилія: ТОП-5 найкрасивіших парків України

Сонечко вже не таке активне, а вечори стають прохолоднішими! Та це не привід засмучуватися! В теплу осінню погоду також можна подорожувати цікавими куточками України! Hotels24.ua підготував добірку найкрасивіших парків нашої держави, які рекомендується відвідати в цьому році!

Осіння ідилія: ТОП-5 найкрасивіших парків України

1. Парк графа Шенборна, село Тур'я-Пасіка, Закарпатська область

Цієї осені пропонуємо відвідати дивовижний парк Шенборна! Ви можете на власні очі побачити, який мав вигляд австрійський, класичний парк, датований XVIII сторіччям! Парк розкинувся в урочищі Воєводино, навколо озера Тур, і, по праву, вважається родзинкою Закарпаття. Доглянуті газони, екзотичні рослини і навіть невеликий острівець посеред озера — вся ця краса доступна відвідувачам!

Парк Шенборна

Фото взяте з сайту: voevodyno.com

Сьогодні парк Шенборна представляє собою точно відтворену копію знаменитого парку старовинного замку Шенборн — перлини європейського ландшафтно-паркового мистецтва. Його розбили навколо палацу, знатного на той час, австрійського сімейства Шенборнів. У центральній частині парку було розташоване неймовірно красиве, штучне озеро.

Природно-історичну пам’ятку в Україні відтворили в 2013-му році. Його відкриття приурочили до важливої історичної події: 285-ти річчя передання імператором Австро-Угорської держави, впливовому роду Шенборнів, закарпатських земель.

Над створенням парку працювали:

  • професійні реставратори;
  • відомі скульптори;
  • талановиті художники.

В сучасному парку Шенборн туристи:

  • здійснюють прогулки широкими і живописними алеями:
  • відвідують водойму і милуються її спокійною гладдю.

Тут також можна пройтися по місткам, яких нараховується дванадцять. Всі вони символізують таку ж кількість знаків Зодіаку. В Кельтському саду туристи зможуть побачити календар друїдів, а також побувати на діючому водяному млині зі старовинними жорнами, покататися на відреставрованій кареті часів Австро-Угорської імперії.

Реставратори повністю передали символічне значення об'єктів парку. Наприклад, сім унікальних ліхтарів символізують сім днів тижня, а дванадцять містків — знаки зодіаку. Вхідні ворота уособлюють дві епохи — минулу австро-угорську та сучасну українську, перехід між ними.

Як дістатися: До Ужгорода на поїзді, звідти рейсовим автобусом до Воєводино.

Час відвідування: цілодобово.

Адреса парку: урочище Воєводино, Закарпаття, Перечинський район, село Тур'я-Пасіка.

Вартість відвідування: вхід в парк безкоштовний. Оплачуються лише додаткові розваги (ловля форелі в ставку, катання на кареті).

Де зупинитися:

 

2. Музей-скансен у Пирогово, місто Київ

Національний музей народної архітектури та побуту України знаходиться в Голосіївському районі столиці (на півдні її околиць), неподалік від Пирогова. Він представляє собою грандіозний архітектурно-ландшафтний комплекс, який користується великою популярністю серед туристів.

Музей-скансен у Пирогово

Фото взяте з сайту: vsviti.com.ua

Найбільший у Європі музей під відкритим небом займає площу приблизно сто п’ятдесят гектарів, тому для знайомства з ним знадобиться цілий день. Тут представлені об'єкти з різних історико-етнографічних регіонів України:

  • Поділля і Слобожанщини;
  • Полісся і Наддніпрянщини;
  • Карпат та Південної України.

Протягом п’ятдесяти років в музеї ретельно відтворювали умови життя і побуту українців — сюди перевозили церкви, млини, будинки з традиційним, національним зовнішнім і внутрішнім оздобленням.

На території музею було знято декілька художніх фільмів, серед яких — «Біла гвардіям», «Тев'є», «Казки старого мельника» і серіал «Останній москаль». Зараз облагороджуванням скансену займаються музейні співробітники. Деякі з них мають стаж роботи в музеї понад сорок років.

Адреса: Тронько, вулиця Академічна, місто Київ.

Як дістатися: Від станції метро Либідська на тролейбусі № 11, маршрутним таксі № 156 з Софіївської площі або маршрутним таксі № 172 з Дарницької площі.

Час відвідування: з 10.00 — до 18.00 (каси працюють з 10.00 до 17.00), вихідний день — середа. В 18 годин вечора приміщення будівль закривають для огляду, але по території музею можна гуляти аж до 21.30.

Вартість відвідування музею в 2017 році: для дорослих — 40 гривень, для дітей — 20 гривень, для школярів у віці семи-десяти років — 7 гривень, для малечі до семи років —  вхід вільний. Квиток «Весільний» (для компанії з десяти чоловік) коштує 200 гривень. Квиток на весільну фото- і відеозйомку коштує 200 гривень.

Вартість екскурсій:

  • Для дорослих (до 20 осіб) за 1 годину —  100 гривень, за дві  — 150 гривень, за три —  220 гривень.
  • Для дітей в віці від 10 років за 1 годину  — 100 гривень, за 2 години — 125 гривень.
  • Для дітей віком до 10 років за 1 годину — 75 гривень, за 2 години — 100 гривень.

Розцінки на екскурсії на іноземних мовах (російській, англійській або німецькій) наступні:

  • 1 година —  125 гривень.
  • 2 години  — 200 гривень.
  • 3 години —  250 гривень.

Де зупинитися: туристів приймають готелі Києва

3. Національний дендрологічний парк «Софїївка», Умань, Черкаська область

 

Теплою осінню можна здійснити поїздку в національний дендрологічний парк — «Софїївку», присвячений Софії Глявоні — коханій графа Потоцького. Він, з перших хвилин знайомства, вражає своєю красою і античною атмосферою! Парк розкинувся в урочищі річки Кам’янка, на території 179,2 гектари (це північна частина міста Умані Черкаської області).

Національний дендрологічний парк «Софїївка»

Фото взяте з сайту: dyvakrainy.com

«Софїївку» почали зводити в 1796-ому році. Процесом будівництва парку керував інженер Людвиг Метцель. Сьогодні, тут можна побачити екзотичні види рослин, пройтися зеленим лабіринтом, розташованим на півночі. Арборетуму (англійського саду) характерної трикутної форми. В серці парку знаходиться гарний фонтанчик із чашею.

Софіївка захоплює іншими унікальними природними та цінними історичними пам’ятками:

  • Гротом Сцилли.
  • Великим водоспадом.
  • Павільйоном Флори.
  • Фонтаном «Змія».
  • Площаею зборів.
  • Тарпейською скелею.
  • Статуями римських, грецьких божеств, міфологічних істот.
  • Долиною Циклопів.
  • Рікою підземелля під назвою Ахеронт.
  • Венеціанський мостом.
  • «Гротом страху і сумнівів».
  • Водоймою з лебедями, качурами.

Парк працюватиме до 15 листопада. Якщо Ви навідаєтесь в «Софїївку» в будній день, то зможете неквапливо прогулятися алеями  парку оглянути всі його пам'ятки. Натовп тут буває лише на вихідні. Не радимо відвідувати дане місце під час святкування хасидами єврейського нового року (наприкінці вересня), коли відбувається їх паломництво до могили цадика Нахмана.

Як дістатися: Рейсовим автобусом. Із Києва до Умані відрізок шляху становить більше ніж двісті кілометрів. Добиратися маршрутним таксі потрібно приблизно три години. Автобуси відправляються з центрального автовокзалу (станція метрополітену «Демієвська»), а також від центральної залізничної станції (знаходиться нижче McDonald's).

Адреса парку: місто Умань Черкаської області, вулиця Київська, 12-а (старий вхід — вул. Садова, 55).

Час відвідування:  з 9.00 по 18.00.

Вартість відвідування та екскурсій в 2017 році: 

  • Вартість квитка в будні для дорослих — 40 гривень, а для дітей — 25 гривень. Екскурсія для дорослих коштує 30 гривень, для малечі — 20 гривень.
  • Мінімальна ціна екскурсії для групи до дванадцяти чоловік: для дорослих — 360 гривень, для дітей  — 340 гривень.
  • Вартість екскурсії (для групи до дванадцяти чоловік) на іноземній мові: для дорослих —  660 гривень, для дітей  — 480 гривень.
  • Катання на човні по підземній річці Ахерон коштуватиме для дорослих — 40 гривень, а для дітей —  20 гривень.
  • Мінімальна вартість катання на човні по підземній річці Ахерон для дорослої групи (до десяти осіб) складає 400 гривень, а для малечі — 200 гривень.
  • Мінімальна ціна екскурсії для групи дорослих (до чотирнадцяти чоловік) —  210 гривень, для дітей  — 140 гривень.
  • Тридцятихвилинне катання на катамаранах коштує для дорослих 40 гривень, для дітей — 30 гривень.
  • Катання на човні протягом тридцяти хвилин коштує 100 гривень для дорослих, а для дітей - 65 гривень.
  • Прогулянка паромом для дорослих котує 40 гривень, для дітей  — 20 гривень.
  • Вартістть їзди верхи на конях: для дорослих і дітей — 25 гривень.

 Де зупинитися: туристів приймають  готелі Умані

 

4. Карпатський національний парк


Карпатський національний парк 

Фото взяте на сайті: ridna.ua

На величних і мальовничих гірських просторах Карпат розкинувся національний парк. Дата його створення — 3 червня 1980-ий рік.

Національний природний парк «Карпатський» розташований в найвищому географічному районі Чорногорського і ГорГанського гірських масивів. В даній місцевості знаходиться найвища точка України —  гора Говерла. Її висота становить 2061 метр над рівнем моря. Більша частина території парку охоплює верхів'я ріки Прут, а її решта — басейн Чорного Черемоша. На території парку можна побачити буково-ялицеві, ялинкові ліси і луки, чагарники та болота. Тут для туристів розроблені і прокладені унікальні маршрути.

Мандрівники зможуть прогулятися знаменитою стежкою Олекси Довбуша. Даний маршрут розпочинається в населеному пункті Яремча. Вирушаючи в подорож, туристи подолають відрізок шляху між скелями і дістануться хребта Горган Запрутський. Звідси відкривається живописна панорама на каньйон річки Прут та на місцевість Ямна.

Любителі екстремальних мандрівок можуть вирушити до Говерли. Під час походу на найвищу гору України доведеться подолати понад десять кілометрів. Але потрачені зусилля того варті!

Всього в Карпатському національному парку прокладено двадцять п'ять туристичних маршрутів. Під час подорожі, туристи зможуть ознайомитися з національними традиціями і відчути на собі гостинність місцевих жителів!

Екотуристичний візит-центр відкрито в 2009-ому році в рамках проекту Створення транскордонної мережі розвитку й просування туризму між Івано-Франківською областю України та повітом Марамуреш Румунії. Тут туристи зможуть отримати інформацію про регіон і паркову зону, а також відвідати кімнату-музей гуцульського краю.

Адреса офісу Карпатського національного парку: Івано-Франківська область, місто Яремче, вулиця Василя Стуса, будинок 6

Час роботи: з 9.00 до 18.00, вихідні дні — субота і неділя.

Де зупинитися: туристів приймають готелі Карпат
 

5. Дендропарк «Олександрія» в Білій Церкві


В теплу осінню пору року відмінно провести час можливо в мальоничому парку «Олександрія». Він знаходиться в Білій Церкві, на відстані ста кілометрів від столиці України. Через його територію тече річка Рось.

Дендропарк «Олександрія» в Білій Церкві

Фото взяте з сайту: .livejournal.com

Територія парку «Олександрія» займає площу —  двісті гектарів. При вході в парк можна побачити широку алею, від якої, в різні сторони, розходяться доріжки.

Тут ростуть двацять п’ять тисяч видів рослин, серед них є велика кількість екзотичних. Парк «Олександрія» славиться величезною кількістю декоративних водойм. Штучно створені, ставки займають площу понад двадцять сім гектарів. На території парку є безліч архітектурних пам’ятників.

«Олександрію» побудували в 1793-ому році. Гетьман Ксаверій Браницький подарував парк графині Олександрі Енгельгардт — жінці, яку він без тями кохав. Над  створенням паркової зони працювали знамениті архітектори та садівники.

З плином часу тут звели резиденцію родини Браницьких І побудували споруди:

  • Китайський місток з покрівлею червоного кольору, двома фігурами китайського мудреця й китаянки, розташованими при вході.
  • Павільйон «Ротонду», «Колонаду Луна» (з унікальною акустикою),  «Романтичні руїни».

Дендропарк прикрашають фігурки, вази, виготовлені із бронзи. Неподалік від нього, в селищі Буки, розкинувся ще один, не менш красивий, ландшафтний парк. Оглянути «Олександрію» можливо з  найвищої точки — Палієвої гори. В саду «Мур» вирощують три сотні плодових і ягідних культур. Восени тут організовують екскурсії та проводять дегустаційні тури.

Адреса дендропарку: Київська область місто Біла Церква-13, 1-й кілометр Сквирського шосе.

Час відвідування: з 15 квітня по 15 вересня, з 8.00 до 21.00, з 15 вересня по 15 квітня  — з 8.00 до 19.00.

Вартість відвідування і екскурсій в 2017 році: 

  • Квиток в будні для дорослих коштує 25 гривень, для дітей шкільного віку — 15 гривень, для студентів  — 20 гривень.
  • Екскурсія для дорослих коштує 30 гривень, для дітей   —  20 гривень.
  • Мінімальна ціна екскурсії (група до 17 чоловік) —  250 гривень.
  • Вартість проведення фото- відео зйомок на території парку протягом одного дня складає 50 гривень.


Де зупинитися: туристів приймають готелі Білої Церкви

Наша країна може пишатися унікальними парками! Всі вони різні, але напрочуд красиві! Вирушайте в захоплюючу подорож цікавими куточками України і отримуйте масу позитивних вражень! А для комфортного перебування в незнайомій місцевості, не забудьте забронювати готель!

 Читайте ще: 

 

При повному або частковому використанні матеріалів Hotels24.ua — активне посилання на джерело обов'язкове.
27.08.2017
HOTELS24.ua
Оцініть статтю: Осіння ідилія: ТОП-5 найкрасивіших парків України
  • дуже погано
  • погано
  • нормально
  • добре
  • клас
(4 бали з 5, всього оцінок 2 )
(??) (??) (??)
Підбір та бронювання готелів по телефону (цілодобово без вихідних)