Щодо пропозицій заробітку від Hotels24.ua -->
Як не перетворити відпочинок в Карпатах на пекло: правила безпеки на гірськолижних трасах

Як не перетворити відпочинок в Карпатах на пекло: правила безпеки на гірськолижних трасах

Зимовий відпочинок в Карпатах стає хорошою альтернативою поїздкам на гірськолижні курорти Європи. Причиною цього є підвищення рівня сервісу, ріст інфраструктури та збільшення кількості пропозицій від готелів. Усе більше туристів мріють насолодитися мальовничими зимовими пейзажами гірської природи, спробувати себе у гірськолижному спорті, отримати прекрасний заряд здоров'я і життєвих сил.

Як не перетворити відпочинок в Карпатах на пекло: правила безпеки на гірськолижних трасах

 Гірськолижний відпочинок в Карпатах

Однак вибираючи зимовий відпочинок в Карпатах, не варто забувати про безпеку. Неприємними наслідками може скінчитися для відпочивальників необережна поведінка на гірськолижній трасі. Крім того, різноманітні порушення і необачність можуть зіпсувати відпочинок іншим сноубордистам та лижникам, котрі випадково опинилися поруч.

Щоб зробити катання на снігових гірських схилах не лише веселим, але й безпечним, рекомендуємо уважно ознайомитися з правилами безпеки на гірськолижній трасі. І пам'ятайте: ще важливіше дотримуватися цих правил на практиці.

 Гірськолижний відпочинок в Карпатах

Правила безпеки на гірськолижній трасі

1. В першу чергу, правильно оцінюйте свою фізичну підготовку та володіння технікою катання. Не варто “стрибати через голову” і робити маневри, що є важкими для виконання.
2. Як відомо, гірськолижний спорт передбачає підвищену концентрацію уваги. Тому категорично забороняється вживати алкоголь, наркотичні або токсичні речовини перед початком катання.
3. Стежте за тим, щоб не нашкодити іншим лижникам чи сноубордистам. Завжди вважайте на пологість схилів, погодні умови та можливі перешкоди.

Правила безпеки на гірськолижній трасі

4. Починаючи спуск, намагайтеся уникнути зіткнень. Заздалегідь продумайте безпечний маршрут, який не завдасть неприємностей туристам, які знаходяться внизу.
5. За необхідності кого-небудь об'їхати, зверніть увагу на такі нюанси: важливо голосом попередити лижника про свої наміри і, об’їжджаючи його, не скорочувати відстань менше, ніж на п'ять метрів. Пам'ятайте, що об'їжджати лижника, який спускається ліворуч, потрібно справа, і навпаки.
6. Не варто різко змінювати свій рух, коли намагаються об'їхати вас. Якщо ви не спускаєтеся — залишайтеся на місці, а якщо рухаєтесь — не зупиняйтеся, не здійснюйте додаткових маневрів і не змінюйте напрямку руху.
7. У разі падіння намагайтеся якнайшвидше відійти до краю гірськолижної траси. Так лижники, які їдуть позаду, матимуть можливість вас об'їхати.
8. Якщо вам необхідно зупинитися серед траси, відпочити або помилуватися природою, для таких цілей обирайте широкі ділянки, які добре проглядаються. До зіткнення може привести зупинка на вузьких ділянках або на віражах.

Правила безпеки на гірськолижній трасі

9. Особливо уважні будьте при перетині схилів. Перед початком руху, варто упевнитися, що зверху не спускаються інші лижники. Важливо також звертати увагу на заборони на перетинання спортивних трас під час змагань.
10. Піднімаючись схилом без допомоги витягу, необхідно дотримуватися правого боку схилу. Так ви не станете перепоною для лижників, які спускаються.
11. Проявляйте повагу на трасі до туристів. Ні в якому разі не підрізайте їх, навіть коли вам здається, що їх рух занадто повільний.
12. Ніколи не ігноруйте вказівки і вимоги знаків-обмежувачів та лижного патруля, що знаходяться на гірськолижній трасі.
13. Якщо на ваших очах стався нещасний випадок, постарайтеся в міру своїх можливостей надати допомогу потерпілому і терміново викличте рятувальників.

Правила безпеки на гірськолижній трасі

14. Лижників-порушників певним чином карають. Все залежить від серйозності здійснення вчинку. Пам'ятайте, що порушення правил поведінки на гірськолижній трасі може стати причиною трагедії і зіпсувати активний відпочинок і позитивні спогади.

Виконання перерахованих правил дозволить вам повноцінно насолодитися усіма принадами відпустки. А щоб відпочинок в Карпатах залишив по собі приємні враження, радимо обрати для себе хороший готель. Кращі готелі Буковеля, поруч з якими розташовані найсучасніші гірськолижні траси, завжди раді туристам. Тут, в затишку і теплі, ви відчуєте себе, як вдома.


 

Читайте ще:

Up in the air! Ціни на підйомники в Карпатах

Котеджі в Карпатах з каміном: 20 пропозицій для затишного відпочинку 

При повному або частковому використанні матеріалів Hotels24.ua — активне посилання на джерело обов'язкове.
08.12.2016
HOTELS24.ua
Оцініть статтю: Як не перетворити відпочинок в Карпатах на пекло: правила безпеки на гірськолижних трасах
  • дуже погано
  • погано
  • нормально
  • добре
  • клас
(5 балів з 5, всього оцінок 1 )
(??) (??) (??)
Підбір та бронювання готелів по телефону (цілодобово без вихідних)