Щодо пропозицій заробітку від Hotels24.ua -->
Страшенно цікаво: наймістичніші місця України

Страшенно цікаво: наймістичніші місця України

Про деякі з цих чудернацьких місць ви чули, про деякі дізнаєтеся вперше. Але хоча б раз відвідати їх буде цікаво й пізнавально. До вашої уваги 6 наймістичніших місць України.

Наймістичніші місця України

Домініканський собор, Львів

Домініканський собор, Львів

Місто Лева по праву вважається ледь не наймістичнішим в Україні. Тут дійсно багато цікавих місцин, які так чи інакше пов’язана з потойбіччям. У центральній частині міста височіє Домініканський собор, що був збудований у 1764 році. Бароковий храм, збудований коштом Юзефа Потоцького належав римо-католицькому монастирю, був музеєм історії релігії за часів радянщини, а нині є майном греко-католицької громади.
Очевидці свідчать, що тут часто відбуваються страшні речі: потойбічний хор править службу з опівночі до третьої ночі, з полиць бібліотеки падають книги, а у замурованій кімнаті хтось друкує на машинці. Такі речі кояться тут протягом кількох десятків років, з того часу, як розчистили підземелля храму. Кажуть, там снує привид старого монаха-домініканця, котрий і лякає нічних сторожів. Хочете навідатись туди поночі - приїздіть до Львова.

Р “отелС– Р ›РЎРЉР Р†Р С•Р Р†Р °

Ужгородський замок, Закарпаття

Ужгородський замок, Закарпаття

Спочатку замок був всього лише дерев’яною фортецею з кінця ІХ століття. Повністю реставрували його у ХVI столітті, і тоді будівля стала основною фортифікаційною спорудою Закарпаття.
Як осередок містицизму замок став відомий у ХХ столітті. Нічні охоронці неодноразово помічали, як подвір’ям блукає привид молодої жінки. Кажуть, що це дух комендантської доньки, яка під час облоги видала ворогам таємниці замку. За це батько наказав замурувати її у стіні живцем. З тієї пори примара блукає старовинним замком, де її помічають кілька разів на рік. Можливо, якщо ви приїдете до Ужгорода, зможете і самі побачити білу пані.

Готелі Ужгорода

Лиса гора, Київ

Лиса гора, Київ

У давнину Лиса гора мала неабияке значення для язичників – тут вони проводили свої обряди. Уже після насадження християнства частиною території заволодів Печерський монастир. У різні періоди тут знаходилися фортифікаційна система, гарнізонна в’язниця, військовий завод. Наразі Лиса гора є природним парком.
Сюди нечасто навідуються кияни чи гості міста. Кожному, хто все-таки заходить до густого лісу, ввижається, що за ним хтось пильно стежить з гущавини, а серед документів навіть було знайдено рапорти німецьких солдат, що стверджували про наявність у лісі надприродних явищ. Може й недарма Лиса гора має лиховісну репутацію. Якщо не боїтеся - приїздіть до Києва. Може вам і пощастить побачити щось неймовірне.

Готелі Києва

Підгорецький замок, Львівська обл.

Підгорецький замок, Львівська обл.

Замок розташований у селі Підгірцях Львівської області. Ця величезна квадратна споруда з бастіонними укріпленнями також відома дивовижними мешканцями. На деяких світлинах об’єктів історичної пам’ятки дослідники розгледіли білий людський силует. Сюди навіть навідувалася знімальна група телепередачі “Битва екстрасенсів”, причому відуни і маги в один голос заявили - у замку дійсно багато привидів. Щоб перевірити, чи брешуть екстрасенси - приїздіть і ви поглянути на замок.  

Готелі Львова

Озеро-привидів, Хропотова, Хмельниччина

Озеро-привидів, Хропотова, Хмельниччина

Звичайне на перший погляд озеро Вікнина огорнуте таємницями. місцеві жителі не бояться прати у ньому білизну і ловити рибу, але ніхто тут не купається. Будь-хто з селян може розповісти історію про те, що озеро може затягти вас у інший світ. Водойму ще часто називають озером-привидом. Купатися чи не купатися у цьому вікні у інший світ - вирішувати вам. Але подивитися на нього можна.

hotels24.ua/Гостиницы-Хмельницкого/

Єлецький монастир, Чернігів

Єлецький монастир, Чернігів

Комплекс підземних споруд під монастирем безпосередньо пов’язаний з міськими історіями про вампірів. Кажуть, що коли полковник Дунін-Борковський (в народі - український “Дракула”) помер, у монастирі почали коїтися страшні речі. То карета з чорними кіньми серед ночі їздила понад річкою, то у садибі полковника бачили його страшний силует, що зникає з першими променями сонця. Похованому у склепі Борковському навіть пробили груди колом, щоб він уже не зміг вокреснути з мертвих. Ви знали, що саме тут проходили зйомки кінострічки "Вій"? Можете й самі прогулятися містичними вуличками Чернігова. 

Готелі Чернігова

Бррр… Страшно? Якщо ви прихильник історій про потойбіччя, відвідати кожне з цих місць мусите обов’язково. 

Читайте ще:

 

При повному або частковому використанні матеріалів Hotels24.ua — активне посилання на джерело обов'язкове.
11.10.2017
HOTELS24.ua
Оцініть статтю: Страшенно цікаво: наймістичніші місця України
  • дуже погано
  • погано
  • нормально
  • добре
  • клас
(5 балів з 5, всього оцінок 4 )
(??) (??) (??)
Підбір та бронювання готелів по телефону (цілодобово без вихідних)