Щодо пропозицій заробітку від Hotels24.ua -->
Вперед і з піснею за Шенгеном: основні правила отримання візи

Вперед і з піснею за Шенгеном: основні правила отримання візи

Плануючи подорож закордон, громадяни України стикаються з багатьма проблемами, і найвагомішою з них є видається отримання Шенгенської візи. Але якщо поставитися до цієї справи серйозно і поетапно підготуватися до отримання візи, все пройде простіше, аніж ми собі це уявляємо. Hotels24 наводить основні правила, які забезпечать вам отримання візи.

Як отримати шенгенську візу

 Етап 1: Оберіть країну і сформулюйте мету поїздки та кількість днів перебування

Наразі у Шенгенську зону входять близько 30 країн. Найпопулярнішими серед них є Польща, Португалія, Німеччина, Греція, Франція, але здійснити подорож ви матимете змогу і до Ліхтенштейну, і до Монако й Сан-Марино.
Щоб визначити, який тип візи вам необхідно відкрити, чітко вкажіть мету поїздки. Це може бути:

- туристична подорож;

- візит до друзів чи родичів;

- поїздка заради здійснення покупок;

- поїздка з метою навчання або працевлаштування (прирівнюються до виду на проживання).

У залежності від того, на який період ви їдете до Шенгенської зони і чи часто будете переміщатися по її території, видається віза тієї чи іншої категорії.

Візу типу А видають усім, хто долає кордон однієї з країн Шенгену під час повітряного перельоту.

Віза типу В відноситься до транзитних. Її отримують туристи, що подорожують наземним транспортом. Може бути видана на 1-5 днів.

Візу типу С відносять до короткострокових. Вона дозволяє знаходитись у шенгенській зоні менш як 90 днів. Ця віза має підкатегорії:
С1 – перебування у зоні до 30 днів;
С2 – менш ніж 90 днів (діє протягом 6 місяців);
С3 – менш ніж 90 дней (діє протягом року);
С4 – менш ніж 90 дней (діє від одного до п’яти років).

Віза типу D є національною та довгостроковою. Це гарний варіант для туристів, що їдуть до чужої країни більше ніж на 3 місяці.

Як отримати Шенгенську візу

Кожна з віз може бути одноразовою та багаторазовою (мультивіза).

Етап 2: Зберіть необхідні документи

Докладну інформацію про пакет документів, що знадобляться для подорожі до певної країни вам надасть посольство цієї країни. Але є добірка документації, яку вимагають у кожному посольстві.

1. Заповнена і підписана заявником анкета. Зверніть увагу на те, чи всі графи заповнені, чи розбірливо ви пишете і чи інформація, надана вами, є повною та достовірною.
2. Закордонний паспорт. Причому він мусить бути дійсним ще упродовж 3-х місяців після запланованої дати виїзду з шенгенської зони, а також мати дві чистих сторінки і бути виданим протягом останніх 10 років.
Копія усіх сторінок внутрішнього паспорту, де є відмітки.
3. 2 фото, розміром 3,5х4,5 см, що зроблені не більше як півроку тому і зроблені на світлому але не білому фоні.
4. Бажано надати інформацію про передбачуване пересування та проживання. Це можуть бути авіаквитки та описаний маршрут із зазначенням того, скільки днів ви плануєте провести у тій чи іншій країні. Незайвими будуть документи, що засвідчують факт бронювання готелю, запрошення або інформація про спонсорство певної особи.
5. Довідка про фінансовий стан: інформація про заробітну плату або виписка з кредитки, що засвідчує ваші наміри повернутися назад на батьківщину.
6. Медичне страхування на період подорожі.

Намагайтеся надати консульству на розгляд якомога більше інформації, оскільки від цього залежатиме прийняте ними рішення. Пишіть чітко, грамотно і правдиво, не намагаючись обвести нікого навколо пальця.

Якщо ви часто подорожуєте і вже бували в одній із країн Європи хоча б раз - маєте право вимагати багаторазову мультивізу.

Етап 3: Запишіться на прийом до консульства

Документи можна подати не раніше як за 90 днів до подорожі, але ви мусите потурбуватися про це заздалегідь, зважаючи на кількість святкових днів. Щойно ви заплануєте поїздку - починайте збирати необхідні для неї документи, не затягуйте. У посольствах різних країн відрізняється період розгляду документів, але частіше за все виготовлення візи займає один-два тижні. Якщо ви сумлінно поставитесь до збору документів і чесно та зрозуміло вкажете всі необхідні дані у анкеті - ви отримаєте візу. Якщо цього не сталося, попрацюйте у таких напрямках:

- перевірте, чи ви надали усі документи, що засвідчують вашу платоспроможність;

- надайте документи, що підтверджують наявність у вас родинних і матеріальних зв’язків на батьківщині, і ви не маєте наміру емігрувати до країни, що підпадає під Шенгенську угоду;

- порушення правил перебування у країні Шенгену під час попереднього візиту;

- розбіжності між метою поїздки та наданими документами.

Країни, через які найпростіше потрапити до зони Шенгену

Українці останнім часом подорожують частіше. Найпопулярнішими країнами, через кордон яких ви можете потрапити до Шенгенської зони є ПольшаЧехія та Угорщина

Як отримати шенгенську візу

Документи, необхідні для отримання шенгену цих країн:

1. Дійсний закордонний паспорт та документи на дитину, якщо вона їде з вами. Дітей з 5 років треба вписати у батьківський паспорт і надати копію свідоцтва про народження. Якщо неповнолітній подорожує без батьків - нотаріально завірену копію дозволу батьків на виїзд дитини за кордон з вказаними країною і датами поїздки.
2. Дві кольорові фотокартки (на дітей також), не старше 3-х місяців.
3. Анкета туриста (заповнюється у агенстві).
4. Копія 1, 2 сторінок паспорта та сторінок з сімейним станом і місцем прописки.
5. Усі можливі докази вашого матеріального забезпечення: довідку про доходи за останніх 6 місяців (для польської візи або 3 місяці для чеської) з вказаною посадою (мінімальна зарплатня має становити 3000 грн), копію трудової книжки, оригінал довідки про стан банківського рахунку. Для пенсіонерів це розміри пенсії за 6 місяців до поїздки, для неповнолітніх - довідка про матеріальний стан батьків і довідка з місця навчання.
Фінансовою гарантією є сума на рахунку банка. У Польщі витрати на одну особу мають становити 100 євро на день, у Чехії - 70 євро.

Навіть якщо ви не зуміли оформити візу з першого разу, у вас залишається повне право на повторну подачу документів. При подачі документів з усіх повнолітніх громадян (окрім пенсіонерів) стягується консульський збір у сумі 35 євро при отриманні польської візи, 65 євро - при отриманні чеської візи. Консульський збір не повертається за умови не отримання візи і при повторній подач сплачується ще раз.

І пам’ятайте: основне правило при отриманні візи у будь-яку з країн - бути чесним і відкритим у своїх намірах.

 

Читайте ще:

Безвизовый режим для украинцев: в каких странах лучше отдыхать летом


 

При повному або частковому використанні матеріалів Hotels24.ua — активне посилання на джерело обов'язкове.
09.08.2016
HOTELS24.ua
Оцініть статтю: Вперед і з піснею за Шенгеном: основні правила отримання візи
  • дуже погано
  • погано
  • нормально
  • добре
  • клас
(0 балів з 5, всього оцінок 0 )
(??) (??) (??)
Підбір та бронювання готелів по телефону (цілодобово без вихідних)