Щодо пропозицій заробітку від Hotels24.ua -->
Правила перевозу тварин через кордон

Правила перевозу тварин через кордон

Коли ви збираєтесь в подорож за кордон разом з домашніми улюбленцями, одразу виникають питання, а що потрібно для цього. Зрозуміло, що потрібно якісь документи та щеплення і є певні правила перевезення в різних видах транспорту. Сьогодні hotels24.ua допоможе докладніше розібратися з правилами перевезу тварин через кордон.

Правила перевозу тварин через кордон

Загальні правила

Для перетину кордону для тварин потрібно оформити ветеринарно-санітарний паспорт, міжнародний ветеринарний сертифікат та ветеринарне свідоцтво.
Оформлення документів відбувається в ветеринарних клініках, де проводиться огляд, різні дослідження, дегельмінтизація, щеплення від інфекцій та сказу за потребою.
Для поїздки в Євросоюз потрібно провести чіпування тварини із внесенням тварини в електронну базу.
Нижче приведений перелік потрібних документів і речей для вивезення тварин за кордон (собак, котів, тхорів, птиці і екзотичних тварин)

  • ветеринарний паспорт міжнародного зразка
  • ветеринарне свідоцтво
  • електронна ідентифікація (електронний мікрочіп)
  • вакцинація проти сказу
  • довідка про аналіз крові на титрування антитіл до вірусу сказу
  • відмітка лікаря у ветеринарному паспорті про дегельмінтизації
  • довідка про те, що тварина не представляє племінної цінності
  • ліцензований контейнер для транспортування тварини
  • сертифікат імпорту


Ветеринарний паспорт міжнародного зразка — документ, заповнений однією з європейських мов з записами про щеплення, печатками ветеринарної служби, підписами лікаря. Серед щеплень має бути: 1 щеплення від сказу, парвовіруса, 2 щеплення від чуми (зроблені не менше, як за 30 днів і не більше, ніж за 1 рік до виїзду з країни).
Рекомендовано оформлення міжнародного паспорту один раз, оскільки інформація про всі щеплення не переноситься при появі нового паспорту.
Електронна ідентифікація — це процедура вживлення під шкіру тварини мікрочіпа з 15-ти значним індивідуальний цифровим кодом. З базою чіпованих тварин можна ознайомитись на сайті https://animal-id.info/ua.
Ветеринарне свідоцтво містить дані про кличку тварини, її вік та стать, дати щеплень, результати аналізів, а також ПІБ власника тварини.
Вакцинація від сказу проводиться вакцинами стандарту WHO.
Комплексна вакцинація - не обов'язкова, але в країнах з дуже високими вимогами при перетині кордону може стати в пригоді.
Довідка про аналіз крові на титрування антитіл
Якщо вакцинація від сказу ще дійсна, визначення антитіл до вірусу сказу повторно не потрібно. Дане дослідження проводять лише в сертифікованій лабораторії в Києві.
Довідка про те, що тварина не представляє племінної цінності
Довідку в довільній формі надають фахівці-кінологи в офіційно зареєстрованій кінологічній організації України.
Сертифікат імпорту — спеціальна форма, заповнена ветеринаром міжнародною мовою, з підписом і печаткою. Саме такий документ потрібен при ввезені тварин то США, Японії і деяких країн Євросоюзу. Оформити його можна в державній ветслужбі, якщо є така вимога в ветеринарній службі країни, в яку планується поїздка.
Ліцензований контейнер для транспортування тварини
За стандартами Міжнародної асоціації авіаперевізників, контейнер із замком та спеціальним дном, має бути відповідного до тварини розміру. З висотою, що рівна висоті стоячої тварини, шириною, що рівна подвоєній ширині і довжиною, яка складається з довжини тварини і половини довжини лапи.
Клітка не може бути дерев'яною і повинна мати гарну вентиляцію.

Для довідки:
Виявляється в Австралії самі суворі правила ввезення тварин, найбільше заборонених порід—в Норвегії. А простіше всього потрапити з тваринами в такі країни, як Кіпр, Гонконг, Індонезія, Австрія, Данія, Люксембург.


Перевезення тварин в літаку

Крім основних правил перевезення існують внутрішні регламенти в різних авіакомпаній. На офіційних сайтах перевізника можна завчасно дізнатися про правила перевезення тварин.
Реєструючись на рейс, треба також проходити ветеринарний митний контроль, де перевіряється наявність документів та правильність їх заповнення.
Вартість перевезення тварини, часто розраховується, як частина багажу з націнкою. В кожного авіаперевізника встановлені свої тарифи на дану послугу в залежності від тривалості перельоту та місця знаходження тварини.

В салоні літака можна перевозити:

  • собак-поводирів і службових собак під наглядом в нашийнику і наморднику
  • невеликих тварин, вага яких до 8 кілограмів (разом з контейнером).


Собаки та кішки з вагою більше 8 кг перевозяться в вантажному відсіку в контейнерах чи клітках, а вага може бути до 75 кг. Безкоштовно можно перевозити собак-поводирів, що супроводжують своїх господарів.

Для довідки:

Більше одного контейнера в салоні перевозити не дозволяється, проте можна в одному контейнері перевозити двох тварин одночасно, якщо місця для них достатньо і тварини мирно співіснують. Випускати тварин з клітки в салоні та багажному відділені забороняється.
 

Щоб тварина добре перенесла політ, варто дотримуватися таких правил:

  • приготувати комфортний контейнер для тварини з гарною вентиляцією і вологопоглинаючою підстилкою
  • не давати заспокійливих засобів, що не прописані ветеринаром
  • нагодувати тварину за кілька годин до вильоту, а напоїти — за 4 години.
  • обов'язково мати при собі аптечку з необхідними для тварини ліками

Важлива інформація:
Ввезення собак і котів віком до 4-х місяців до країн Європейського Союзу забороняється

Перевезення тварин в потязі

Детальну інформацію про перевезення домашніх тварин, можна прочитати на сайті Укрзалізниці.
Щоб подорожувати з тваринами на потязі потрібно мати спеціальний контейнер, ветеринарний паспорт, довідку про щеплення. На касі при наданні документів, можна отримати квитанцію на оплату перевезення тварин. При цьому квиток для тварин на потяг не оформлюється, а видається багажна квитанція.
В потягах міжнародного сполучення видається багажна квитанція на перевезення, на якій є напис "Багаж на руках пасажира".
При вазі тварини до 20 кг, вартість перевезення буде, як за 20 кг багажу, а при вазі, що перевищує 20 кг — оплата береться за фактичну вагу.
Собак, які нижчі 45 см і котів по Україні можна перевозити в плацкартних вагонах під сидінням. При міжнародному сполученні тварин можна перевозити лише в купейних вагонах. Для перевезення собак, які вищі 45 см, потрібно викупити всі місця купе і доплатити за 20 кг багажу додатково.
Провіднику потрібно буде надати квиток, багажну квитанцію, ветеринарний паспорт та довідку про щеплення.
 

Для довідки:
При проїзді в Швецію, Югославію, Норвегію, Македонію, Словенію Хорватію або транзитом по цим країнам перевозити собак забороняється.
В Німеччину або транзитом через Німеччину не можна перевозити собак агресивних порід.

Перевезення тварин в автомобілі

Для перетину кордону з твариною потрібні:

  • ветеринарний паспорт
  • довідки про щеплення від сказу і дегельмінтизація
  • ветеринарне свідоцтво (форма №1)
  • свідоцтво про чіпування

В Європейських країнах собакам заборонено вільно знаходитися в салоні автомобіля. Тому обов'язковою є наявність ліцензованого контейнера або роздільної сітки в салоні. Крім цього собака,яка знаходиться на задньому сидінні має бути пристебнута ременем безпеки. 

Для довідки:
Для тих, хто немає часу для оформлення необхідних документів для перевезення тварин через кордон, можуть скористатися послугами спеціальними сервісами. Досвідчені фахівці надають консультації і допомагають з оформленням документів для перевезення різних тварин в будь-яку точку світу.


 Hotels24.ua бажає вам гарної подорожі з вашими домашніми улюбленцями!

 Читати ще:

 

При повному або частковому використанні матеріалів Hotels24.ua — активне посилання на джерело обов'язкове.
07.05.2019
HOTELS24.ua
Оцініть статтю: Правила перевозу тварин через кордон
  • дуже погано
  • погано
  • нормально
  • добре
  • клас
(5 балів з 5, всього оцінок 1 )
(??) (??) (??)
Підбір та бронювання готелів по телефону (цілодобово без вихідних)