Щодо пропозицій заробітку від Hotels24.ua -->
Можливості трансферу з аеропорту “Лондон Гатвік”

Можливості трансферу з аеропорту “Лондон Гатвік”

Плануєте подорож до столиці Великобританії? Сьогодні пропонуємо вам дізнатись, як дістатись до міста з одного з найбільших аеропортів Лондона - “Лондон Гатвік”.

Біг Бен

 “Лондон Гатвік” займає друге місце у рейтингу аеропортів Великобританія за пасажиропотоком й є основним місцем, звідки більшість подорожуючих починає свою подорож цією країною. Люди обирають саме цей аеропорт через нижчу вартість квитків й його близькість до міста. Відстань до Лондона становить 45 кілометрів. Тобто, London Gatwick Transfers не займають багато часу й коштують дешевше, ніж, наприклад, з аеропорту “Хітроу”.

Тож, якщо ви купили квитки до аеропорту “Лондон Гатвік”, у вас є кілька способів дістатись до центра міста, а саме:
- трансфер на таксі;
- трансфер на автобусі;
- експрес потяг;
- не швидкісний потяг;
- аренда авто.

airport transfers на таксі, мабуть, найбільш розповсюджені й звичні для тих, хто цінує комфорт і власний час. Ви знайдете безліч охочих запропонувати вам трансфер на виході з терміналу. Але, варто зауважити, що цей спосіб є найдорожчим й може складати значну частку бюджету всієї вашої подорожі. Вартість поїздки визначається за таксометром й складатиме приблизно 88 фунтів стерлінгів. Пам’ятайте, що в вечірній час та на вихідних діє підвищений тариф. Можна зекономити, забронювавши груповий трансфер заздалегідь. В такому разі водій буде чекати на вас в зоні зустрічаючих. Увесь шлях до центру міста займатиме приблизно годину. Звичайно ж, на таксі ви можете доїхати до необхідної вам адреси, або до готелю.

Експрес потяг “Гатвік Експрес” з аеропорту курсує до станції “Лондон Вікторія” кожні 15 хвилин. Час подорожі складає півгодини. Вартість квитка другого класу - приблизно 20 фунтів стерлінгів. Придбати квиток можна онлайн, у касі, або безпосередньо під час подорожі. Вигідніше купувати квитки заздалегідь на сайті перевізника. Кожен подорожуючий має можливість везти дві валізи вагою 20 кілограмів кожна. Перший експрес з аеропорту вирушає о 4:35, останній - о 1:35 наступного дня. “Гатвік Експрес” відправляється з 4 або 6 платформи залізничної станції й їде без зупинок.

Звичайний потяг їде до центра міста приблизно 50 хвилин. Квиток коштує приблизно 16 фунтів стерлінгів. Автобуси та не швидкісні потяги з “Лондон Гатвік” курсують цілодобово.

Залізнична станція знаходиться біля південного терміналу. Дістатись до нього можна за дві хвилини на безкоштовних потягах, котрі курсують між терміналами. На потязі також можна доїхати до інших аеропортів міста у випадку, якщо ви опинились в місті транзитом й маєте пересадку зі зміною аеропорту.

Найбільш вигідним варіантом доїхати до міста є автобус. Вартість квитка починається від 8 фунтів стерлінгів. Автобусом можна дістатись до кількох районів Лондона й навколишніх містечок. Подорож до станції “Лондон Вікторія” займає менше ніж півтори години. На платформах навпроти входів в Північний та Південний термінали ви знайдете автобуси перевізників National Express та EasyBus.

Автобуси фірми National Express курсують кожні 30 хвилин й прямують до станції “Лондон Вікторія”. Квитки доступні онлайн та в касі. Шатли EasyBus відправляються кожні 20 хвилин й прямують без зупинок в трьох напрямках: вокзал Ватерлоо, виставковий центр “Ерлс-Корт” та станція “Лондон Вікторія”. Квитки можна придбати виключно онлайн.

З центра міста, зі станції “Лондон Вікторія” до вашого готеля ви можете дістатись на метро приблизно за 20 хвилин. Щоб визначити оптимальний маршрут, скористайтесь навігаційними застосунками, або сайтом громадського транспорту Лондона.

Ще одним комфортним способом дістатись до міста й відвідати якомога більше цікавих місць є аренда авто на час вашої подорожі. Для того, щоб укласти умову оренди, вам знадобиться міжнародне посвідчення водія, паспорт й банківська картка. Заздалегідь переконайтесь у тому, що біля місця, де ви вирішили зупинитись в Лондоні, є парковка. Також, ви маєте бути готові до того, що у Великобританії лівосторонній рух транспорту й кермо в автомобілі знаходиться зправа.

Отже, можна зробити висновок, що дістатись до міста з аеропорту “Лондон Гатвік” досить легко й швидко. Звичайно, якщо ви подорожуєте з дітьми, або це ваша перша подорож до Лондона й ви не знаете англійської мови, краще скористатись послугами таксі. У випадку оплати проїзду готівкою, не забудьте обміняти валюту на фунти стерлінги в будівлі аеропорту або заздалегідь перед вильотом.

При повному або частковому використанні матеріалів Hotels24.ua — активне посилання на джерело обов'язкове.
13.02.2023
HOTELS24.ua
Оцініть статтю: Можливості трансферу з аеропорту “Лондон Гатвік”
  • дуже погано
  • погано
  • нормально
  • добре
  • клас
(0 балів з 5, всього оцінок 0 )
(??) (??) (??)
Підбір та бронювання готелів по телефону (цілодобово без вихідних)