Щодо пропозицій заробітку від Hotels24.ua -->
Термальні джерела Європи: куди їхати за оздоровленням

Термальні джерела Європи: куди їхати за оздоровленням

Лікувальні властивості геотермальних вод відомі людству з давніх-давен. Прийняти природну гарячу ванну, зануритися в термальне джерело, потрапити в SPA, в якому воно використовується – мрія кожного туриста! В Європі цілющих курортів з цілорічним відпочинком безліч – на будь-який смак і гаманець. Сьогодні Hotels24 допоможе розібратися, куди краще поїхати, щоб оздоровитися геотермальними водами.

Термальні джерела Європи

Термальні курорти знаходяться в зонах, де є гаряче, цілюще джерело. Природні підземні води, нагріті до високої температури, збагачені мінеральними солями. Вони виходять з свердловин й потрапляють до геотермальних комплексів – басейнів, ванн, купалень.

Приймати термальні ванни рекомендується людям із хронічною втомою, при зниженому імунітеті, при захворюваннях дихальних шляхів та сечостатевої системи, при хворобах опорно-рухового апарату, при порушеннях кровообігу тощо.

Час перебування у гарячій воді обмежений, оскільки йде серйозне навантаження на сердечну, лімфатичну систему людини. Після прийому термальної ванни потрібен відпочинок.

Термальні джерела Європи

Фото взяте на сайті: vsitury.com.ua

1. Blue Lagoon («Блакитна лагуна») в Ісландії

Blue Lagoon («Блакитна лагуна») в Ісландії

Фото взяте на сайті: worldi.ru

Blue Lagoon – унікальний, відомий на весь світ, СПА-комплекс Ісландії при геотермальній електростанції Svartsengisvirkjun. Рукотворний комплекс від інших відрізняється не лише своїм антуражем. Вода Blue Lagoon має характерний блакитний відтінок, збагачена глиною, водоростями, корисними для здоров'я та краси мікроорганізмами, мінералами, морською сіллю, сіркою.

Відвідування термального комплексу Blue Lagoon корисно людям із захворюваннями шкіри. Купатися тут можна навіть взимку, оскільки протягом усього року в глибоких резервуарах температурний показник води не опускається нижче +37 +40 градусів по Цельсію.

Термальний комплекс розташований за межами Рейк'явіку, на відстані 38 кілометрів від міста. Добиратися до нього на автомобілі потрібно приблизно тридцять хвилин.

Де зупинитись: туристів приймають готелі Рейк'явіку

2. Thermae Bath Spa в Великобританії

Thermae Bath Spa в Великобританії

Фото взяте на сайті: agentika.com

Thermae Bath Spa представляє собою поєднання історичного SPA-салону та сучасної будівлі населеного пункту Бат в Великобританії. Відкриття парилок з трав'яним паром і чотирьох купалень Thermae Bath Spa відбулося в 2006-ому році.

Приїхавши до терм у Баті, можна зануритися в один з найгарячіших басейнів, прийняти грязьові ванни, відвідати лікувальний кокон, душ Vichy і Kraxen stove («Піч Краксен»), заглянути до музею римських бань.

Найяскравіші відчуття можливо отримати в дивовижному басейні, що розташований під відкритим небом, на даху будівлі. Звідси відпочивальники зможуть насолодитися усіма красотами міста, місцевого абатства.

Де зупинитись: туристів приймають готелі Бата

3. «Карлови Вари» в Чехії

«Карлови Вари» в Чехії

Фото взяте на сайті: carlsbad-revue.ru

Чеський курорт «Карлові Вари» відомий на весь світ природними джерелами з мінеральною водою, що виходять з надр (з глибини 2500 метрів). Вони утворилися на місці геологічного розлому, там, де немає зміщення гірських порід. Вода, проходячи через їх шари, мінерализується та нагрівається. Цілющі властивості термальних вод мають благотворний вплив на здоров'я людини.

У Карлових Варах налічується тринадцять гарячих мінеральних джерел, температура води в яких коливається в межах + 30 + 70 градусів по Цельсію.

Найбільш популярні термальні басейни знаходяться в:

  • готелі «Термал»;
  • СПА-комплексі «Замкові лазні».

В плавальному басейні готелю «Термал», наповненому мінеральною водою, можна купатися в будь-яку пору року, вдень і ввечері. Він розташований на даху найвищої будівлі міста. Вода для купання надходить з гарячого джерела Вржидло. Його температура становить +72 градуси по Цельсію.

В СПА-комплексі «Замкові лазні» термомінеральна вода для купання береться з двох джерел – «Верхнього Замкового» і «Нижнього Замкового». Температура води становить + 36 градусів по Цельсію. Відвідувачам СПА-центру пропонують різні види масажу, ароматичні ванни, електротерапію, оксигенотерапію.

Де зупинитись: туристів приймають готелі Карлових Вар


4. Heviz Lake (Озеро Хевіз) в Угорщині

Heviz Lake (Озеро Хевіз) в Угорщині

Фото взяте на сайті: panadea.com

Heviz Lake являється найбільшим термальним озером в Європі, що підігрівається вулканом. Воно знаходиться на заході Угорщини, в курортному місті Хевіз, неподалік від озера Балатон.

З десяти підземних джерел до озера надходять радонові води, збагачені магнієм, гідрокарбонатами, солями калію і кальцію. Цілющі випаровування джерела, чисте повітря заповідного лісу навколо Хевізу, створюють на курорті благотворний клімат.

Площа природної водойми становить приблизно 48 тис. м/кв, а глибина – 38 метрів. На озері Хевіз розкинувся величезний термальний комплекс. Купатися в водоймі природного походження можна цілий рік. Влітку вода в озері прогрівається до температури +38 градусів по Цельсію. Температура води в термальному джерелі в зимовий сезон не опускається нижче відмітки + 32 градуси по Цельсію.

Де зупинитись: туристів приймають готелі Хевіз

5. Terme Rogaska («Терми Рогашка») в Словенії

Terme Rogaska («Терми Рогашка») в Словенії

Фото взяте на сайті: 100dorog.ru

«Терми Рогашка» – елегантний, популярний в Словенії SPA-комплекс, до якого прилягає готель Grand Hotel Rogaska. Він розташований на сході країни, на відстані 86 кілометрів від Загребу, в мальовничій місцевості, в оточенні невисоких, вкритих лісом, гір.

Термальні басейни Terme Rogaska, терапевтичні водоспади, масажні ванни з багатою на кальцій та магній водою, допомагають при проблемах з травленням, при захворюваннях ендокринної, нервової, серцево-судинної систем. Термомінеральні води покращують обмін речовин, знижують рівень холестерину, служать профілактикою остеопорозу, лікують травми опорно-рухового апарату.

Де зупинитись: туристів приймають готелі Загреба

6. Aqua Dome в Австрії

Aqua Dome в Австрії

Фото взяте на сайті: .aqua-dome.at

Aqua Dome – відомий SPA-курорт, що знаходиться на південному заході регіону Тіроль, в  містечку Ленгенфельд, на відстані 200 метрів від його центру.

Купальні в даній місцевості існували ще в XVI сторіччі, однак до кінця XX століття джерела були вичерпані. Згодом пробурили нові свердловини. На глибині 1865 метрів було виявлено нове цілюще «джерело молодості», а на його місці побудовано сучасний термальний комплекс.

Сьогодні Aqua Dome поєднує кілька зон відпочинку з басейнами критого та відкритого типу, сауни, спа-салон. Відвідування аквакомплексу Aqua Dome являється платним. Він відкритий для всіх бажаючих.

Де зупинитись: туристів приймають готелі Відня

В Європі ще є багато інших цілющих термальних джерел, котрі манять туристів з усіх куточків світу! Обирайте найкращий і вирушайте в незабутню подорож. Перед поїздкою забронюйте хороший готель!

Читайте ще:

При повному або частковому використанні матеріалів Hotels24.ua — активне посилання на джерело обов'язкове.
15.03.2019
HOTELS24.ua
Оцініть статтю: Термальні джерела Європи: куди їхати за оздоровленням
  • дуже погано
  • погано
  • нормально
  • добре
  • клас
(4.5 бали з 5, всього оцінок 3 )
(??) (??) (??)
Підбір та бронювання готелів по телефону (цілодобово без вихідних)