Щодо пропозицій заробітку від Hotels24.ua -->
Як вигідно відпочити в Європі без турагенств

Як вигідно відпочити в Європі без турагенств

Багатьом з нас дуже хочеться побувати в Європі, щоб побачити відомі міста, історичні пам'ятки чи спробувати оригінальну страви. Найпростіше вибрати потрібний тур в туристичному агентстві і можна спокійно готуватись до подорожі. Проте, якщо хочеться подорожувати без обмежень маршрутів та ще й з меншим бюджетом, то поїздку доведеться спланувати самостійно. Hotels24.ua сьогодні розповість, як вигідно відпочити в Європі без турагенств.

Як вигідно відпочити в Європі без турагенств

Планування подорожі

Плануючи самостійну подорож до Європи потрібно звернути увагу на такі важливі моменти, як : вибір маршруту, транспорту, бронювання готелю, бюджет на покупки, харчування, проїзд та організації культурної програми.

 

1. Маршрут

Потрібно вибрати місця, де хочеться побувати - країну, місто, чи декілька міст, які можна об'єднати в один маршрут. Щоб знайти більше інформації про вибрані місця, можна прочитати відгуки на туристичних форумах і скористатися порадами, як краще поєднати свої маршрути. Спочатку цей процес не має меж і ваш вибір - це політ фантазії, а далі, потрібно врахувати за скільки днів можна встигнути все, про що намріяли та скільки це коштуватиме.

2. Транспорт


а) бронювання авіаквитків
Виявляється, що найвигіднішим видом транспорту в Європі є літаки. Можна добре зекономити, якщо вибрати не популярний день вильоту і скористатися послугами бюджетних авіаперевізників.
Щоб легше було вибрати найвигідніший варіант, можна порівняти різні пропозиції перельотів на сервісах: skyscanner, momondo, aviasales. Ці сервіси також дають можливість замовити квитки онлайн. Варто зазначити, що вигідніше купувати заздалегідь - за кілька місяців до запланованої подорожі.


б) автобус
Інший доступний варіант - це автобуси компаній, що перевозять пасажирів по всій Європі. Наприклад, Eurolines, на сайті якого пропонуються різні варіанти квитків із гарними знижками.
Забронювати квиток можна в режимі онлайн або по телефону, а оплатити його можна карткою Віза або Мастеркард. Квиток при замовленні онлайн відправляється на електронну пошту пасажира і його треба роздрукувати. Прибути на місце відправлення автобуса треба за півгодини.

в) подорож автомобілем
Ще одним варіантом є подорож на власному автомобілі, бажано з друзями чи знайомими. Не дивлячись на те, що в Європі  платні автобани і дорогий бензин, в складчину подорож вийде дешевше. Цікаво, що в Європі немає платних доріг тільки в Бельгії, Люксембурзі, Німеччині і Фінляндії.

3. Документи


Для в'їзду в країни ЄС на кордоні треба надати такі документи, що підтверджують мету вашого візиту і фінансові гарантії:
 

  • закордонний біометричний паспорт громадянина України,
  • роздрукована бронь готелю або лист-запрошення від родича
  • виписка з банку про наявність фінансів для подорожі
  • медична страховка
  • зворотний квиток

А для тих, хто подорожує на автомобілі ще потрібно:

  • водійське посвідчення
  • технічний паспорт
  • страховка грін-кард

Купити страховий поліс можна через інтернет на одному з сайтів, що надають дані послуги. Також, якщо ви не довіряєте оформленню через інтернет, то можна замовити поліс в страховій компанії, що вам відома. В залежності від країни і суми покриття витрат, страховка може коштувати від 10 до 30 доларів на 14 днів.


4.Бронювання готелю

 

Наступний важливий пункт, що дає можливість заощадити - це бронювання готелю. Скориставшись послугами центра бронювання готелів в Україні і світі hotels24.ua можна підібрати собі потрібний варіант, завчасно забронювавши його і оплативши платіжною карткою. Завжди є можливість забронювати номер на короткий термін, а при необхідності продовжити термін перебування вже на місці. Варто лише, пам'ятати, що в сезонний період всі номери вже можуть виявитися заброньованими наперед.
Обираючи житло, бажано звертати увагу на варіанти, що знаходяться не в центрі міст, оскільки це завжди набагато дорожче. Можна зупинитися на готелях, що розміщені в віддалених районах і не переживати, що від них важко буде добиратися. Транспортна система в Європі продумана так, що більшість, наприклад, автобусних зупинок, досить зручно розташовані. І добиратися навіть з околиць до визначних місць тут не проблематично.
Ще більшу економію дає вибір такого варіанту, як хостели, вартість проживання в яких може бути від 10 євро в залежності від країни. Проте такий варіант проживання в кімнатах з іншими жильцями більше підходить для молоді або зовсім невибагливим туристам.
У виборі готелю або хостелу добре допомагають відгуки клієнтів, що показують більш чітку картину про вибраний варіант- чи підійде розташування і умови проживання.



5. Культурна програма


Основа кожної туристичної подорожі в іншу країну -це, звичайно, культурна програма, яка включає в себе відвідування історичних пам'яток, музеїв та цікавих не туристичних локацій. Тим, кому менше 30 років, можна придбати картку EURO26, що дає знижки на відвідування музеїв, театрів і галерей. З цією карткою можна отримати знижки до 80 % на вхідні квитки до різних пам'яток, а це досить велика економія. Для туристів, яким більше 30 років, можна придбати туристичну карту PASS, що діє в місті, в якому її купили. Ця картка дає можливість відвідати основні історичні місця міста, а також музеї чи виставки. Часто в неї входить також безкоштовний проїзд у міському транспорті, а також даються знижки в багатьох ресторанах.
А ще в багатьох європейських містах вигідно скористатись туристичними автобусами, що мають аудіо-гід на основних іноземних мовах і зупиняються біля всіх визначних місць. Така екскурсія може показати найкращі місця, які не доведеться самому шукати і витрачати гроші, якщо випадково заблукаєш.

 

6. Проїзд

Вийшовши з аеропорту варто не забувати, що вас ніхто не зустрічатиме, так як ви відпочиваєте без туроператора. Проте деякі готелі пропонують безкоштовну послугу - трансфер з аеропорту в готель. Про це можна дізнатися в процесі пошуку вигідного варіанту проживання і така послуга буде великим плюсом. Якщо ж потрібний готель трансфером не забезпечує, то можна взяти таксі чи в крайньому разі, вивчивши маршрути, скористатись міським автобусом.

Досить популярним в Європі є прокат автомобіля, що дає  туристам максимальну свободу переміщення. Цей варіант подорожі дозволяє не залежати від розкладу і змінювати маршрути за бажанням.
 

7. Багаж


Якщо подорожувати не на своєму автомобілі, то важливим пунктом в плануванні є багаж. Щоб валіза була легшою і ніщо не заважало насолодитися відпочинком, треба правильно її збирати. Для цього можна скласти список необхідних речей, без яких важко обійтися і виключити з нього те, що ні разу не знадобиться.
Полегшить це важке завдання, завчасний вибір гардеробу на кожний день із кількох базових речей. Багато хороших порад про це можна знайти в інтернеті. Звичайно, не всі можуть скласти речі в невеликий рюкзак чи маленьку сумку, але якщо таке вдалося - це ідеально. Хоча, в наш час реально подорожувати з легким багажем, адже не треба з собою везти важкі книги, довідники, путівники чи словники - все це і багато чого іншого корисного вже є в мобільному додатку в смартфоні.


8. Покупки


Подорожуючи Європою, важко втриматися від шопінгу, але навіть з малим бюджетом можна заощадити кошти. По-перше в європейських містах, наприклад продукти дешевші в гіпермаркетах, а також існує мережа супермаркетів Aldi, в яких досить великі знижки на різні товари. А ще в кожній країні в туристичних містах, трохи далі від центру є багато недорогих і хороших кав'ярень, де можна смачно поїсти.
Важливо знати, що в Європі багато магазинів належать до системи Global Refund, яка дає можливість нерезидентам ЄС повернути податок на додану вартість. Щоб повернути кошти, треба спочатку вияснити, чи входить певний магазин до даної системи, далі придбати товар на суму в середньому від 150 євро ( сума може бути трохи більшою чи меншою). І, головне, отримати у продавця чек на повернення податків.
На митниці потрібно заповнити документи на повернення податку, пред’явити чек і самі запаковані товари. Гроші можна отримати кількома способами: готівкою, або ж переказом на вказаний банківський рахунок (протягом короткого терміну).
Шкода тільки, що податки на їжу не повертаються.

Hotels24.ua бажає вам яскравих вражень від самостійної подорожі до Європи!

 

Читать ещё:

 

При повному або частковому використанні матеріалів Hotels24.ua — активне посилання на джерело обов'язкове.
13.08.2018
HOTELS24.ua
Оцініть статтю: Як вигідно відпочити в Європі без турагенств
  • дуже погано
  • погано
  • нормально
  • добре
  • клас
(0 балів з 5, всього оцінок 0 )
(??) (??) (??)
Підбір та бронювання готелів по телефону (цілодобово без вихідних)