Щодо пропозицій заробітку від Hotels24.ua -->
5 унікальних архітектурних пам’яток України, які варто відвідати після війни

5 унікальних архітектурних пам’яток України, які варто відвідати після війни

Україна — одна з найгарніших країн світу, яка відома не лише незламністю духу українського народу, але й настільки ж цікавими і довговічними архітектурними пам’ятками.

архітектурні пам'ятки України

Переконайтесь в цьому, відвідавши 5 унікальних українських пам’яток. Більше інформації про унікальні українські пам'ятки ти можеш знайти тут

 

Чернівецький університет

 

Архітектурна перлина Чернівців — Національний університет ім. Юрія Федьковича, колишня резиденція православних митрополитів Далмації та Буковини. Вона вражає своєю красою та оригінальністю внутрішнього оздоблення. Тут є секретні підземні катакомби, розкішні зали, найчистіший парк та власний храм. Будівля цікава не лише з архітектурної точки зору, але й своєю історію. І хоча тут постійно триває учбовий процес, у всіх бажаючих є можливість потрапити сюди на екскурсію.

 

Палац Курісів

Величний палац в немавританському стилі з елементами готики на Одещині — асиметрична будівля, побудована греком Іваном Курісом. Будівля виконана з дотриманням турецьких традицій. Її стрілчасті арочні пройоми нагадують стіни турецького житла, а внутрішні приміщені мають бічне та дахове природнє освітлення. Стіни палацу оздоблені вапном з мушлями морських тварин. Завдяки реставраційним роботам, розпочатим у 2015 р. архітектурна пам’ятка має всі шанси й надалі вражати своєю величчю та унікальністю архітектурного рішення.

 

Замок Любарта

 

Історія замку Любарта (Луцький замок) розпочалась ще в Х ст. Подейкують, що будівля зводилась на честь дружини Любарта, проте вона так і не змогла побачити завершення її будівництва через раптову смерть. Незважаючи на гірку втрату, князь довів будівництво до кінця, прикрасивши замок трьома вежами, названими на честь Віри, Надії та Любові.

Луцький замок має цікаву та заплутану історію. Його розміри вражають та здатні розкрити відвідувачам чимало таємниць, які не залишать нікого байдужими.

 

Будинок з Химерами

 

Одна з неординарних будівель України — будинок з химерами, споруджений архітектором Городецьким. Будівля відома не лише унікальною технологією будівництва, а й оздобленням фасадів величезною кількістю тварин. Не менш цікаве її загадкове минуле. Власнику не вдалось побудувати тут щасливе сімейне життя, як і всім, хто тут оселявся. Не щастило у бізнесі навіть компаніям, які орендували тут приміщення. Проте будівля не пустує. Тут проводяться урочисті зібрання, конференції та регулярні екскурсії.

 

Аккерманська фортеця

 

Аккерманська фортеця Білгород-Дністровського — пам’ятка архітектури XVІ ст., яка вражає своїми розмірами та неприступністю. Її будівництво тривало майже два століття. В перекладі з турецької «аккерман» означає «білий камінь». Така назва походить від білого кольору стін укріплення висотою від 5 до 15 м, виконаних з вапняку.

Фортеця — цікаве історичне місце, де можна довідатись про побут людей середньовіччя. Щорічно тут проводять видовищні лицарські турніри та театральні вистави, що вражають відвідувачів своєю історичною атмосферою.

Дізнавайтесь про найцікавіші та найгарніші місця України разом з нами! Подорожуйте та відкривайте багатогранну красу українських земель!

При повному або частковому використанні матеріалів Hotels24.ua — активне посилання на джерело обов'язкове.
07.06.2020
Всім Хмельницький
Оцініть статтю: 5 унікальних архітектурних пам’яток України, які варто відвідати після війни
  • дуже погано
  • погано
  • нормально
  • добре
  • клас
(5 балів з 5, всього оцінок 1 )
(??) (??) (??)
Підбір та бронювання готелів по телефону (цілодобово без вихідних)