Щодо пропозицій заробітку від Hotels24.ua -->
7 найстаріших готелів України

7 найстаріших готелів України

Україна славиться своїми красивими місцями, пейзажами, незвичайними ландшафтами. У цій статті Hotels24 відкриє завісу на історичні, архітектурні цінності країни: готелі України. Кожен з них має свою історію, зберігає таємниці та пам'ять про знаменитостей, які тут жили. Деякі заклади приймають мандрівників вже сто років, інші — відкрилися в старовинних будівлях. Станьте частиною епохи, вибирайте вподобаний номер.

 7 найстаріших готелів України

 1. Готель «AllureInn» — історія й сучасність

У цьому місці злилися воєдино історія та романтизм, красива архітектура й богемна атмосфера старовинного міста. В готелі буде комфортно молоді, сімейним парам, діловим людям.

«AllureInn» знаходиться в історичній частині міста, в старовинному австрійському будинку. Будівля була відреставрована й оформлена в унікальному дизайні.

Ще в 18 столітті в будинку під № 6 був готель. Будівля була дерев'яною і не відповідала під загальний стиль цієї частини міста. Тоді вирішили знести будинок та побудувати новий, в три поверхи, з арками й винними погребами.

Раніше, готель називався «Гуцул». Він нагадував заїжджий двір, де можна було смачно поїсти, переночувати й не турбуватися про коней. Потім в будівлі знаходився магазин модних корсетів, майстерня по ремонту годинників, ювелірний магазин й багато іншого.

В даний час «AllureInn» є єдиним комплексом в цій частині Чернівців. Будівля відреставрована й оформлена в класичному стилі. Господарі намагалися передати історичну цінність будівлі, тому деякі елементи оформлення будинку збереглися.

У готелі 30 комфортних номерів різних категорій. Кожен з яких укомплектований:

  • дизайнерськими меблями;
  • сучасною технікою;
  • високоякісним текстилем.

На території можливий доступ до мережі Інтернет. Вікна будинку виходять на центральну вулицю. Саме тут мандрівник буде почувати себе затишно та комфортно.

Адреса: м.Чернівці, Центральна Площа, 6.

 

 2. «Моцарт» — Одеська Перлина

Візитна картка Одеси — історичний готель «Моцарт». Він був побудований в історичній частині міста, в 1810 р. Зручне розташування, недалеко від Театру Опери та Балету, приваблювало сюди туристів та мандрівників.

В даний час будівля була відреставрована, власники намагалися відтворити оформлення фасаду й стиль близько до оригіналу. Ремонт проходив по фотографіях та архівним даним. Інтер'єр будівлі виконаний в теплих тонах, стіни прикрашає ліплення, стелю — дизайнерська люстра. Саме тут кожен мандрівник відчує комфорт, домашній затишок й тепло.

У кроковій доступності від «Моцарта» знаходиться:

  • Приморський бульвар;
  • Міський сад;
  • вулиця Дерибасівська;
  • Театр Опери та Балету.

Оселитися в «Моцарт» можна в один з номерів категорії: економ, стандарт, напівлюкс, люкс, представницький люкс. Всі вони оснащені системою клімат контролю, міні-сейфом, міні-баром, ванною кімнатою, супутниковим ТБ, Інтернетом.
На території готелю знаходиться СПА комплекс, фітнес-зал, ресторан, конференц-зал.

Адреса: Одеса, вул. Ланжеронівська, 13.

3. Готель «Panorama» - історична цінність міста

 

«Panorama»  — це готель в історичній частині міста. Будівлі вже понад 100 років, вона занесена в список ЮНЕСКО і є історичною цінністю.

Зручне розташування, недалеко від Театру Опери та Балету, послужило відкриттю в будівлі в 1914 р готелю «New York». Потім готель називався «Опера», але з 2014 р був перейменований на «Panorama». Особливістю є панорамні вікна з видом на центр Львова, кав'ярні, Оперу й архітектурні об'єкти.

Тут зупинялися відомі люди: Р. Штраус, С. Крушельницька, І. Білик, О. Скрипка, В. Кличко, Г. Кричевський та ін.
«Panorama» оформлена в стилі контемпорарі, облаштована дизайнерськими меблями, ексклюзивними елементами декору. Для поселення пропонуються номери різних категорій, кожен з їх яких має у своєму розпорядженні ванну кімнату, супутникове ТБ, Інтернет доступ.

На території розташувалися:

  • конференц-зал;
  • ресторан;
  • тренажерний зал;
  • салон краси.

Відвідувачі можуть замовити послуги няні, організацію екскурсій.

Адреса: Львів, проспект Свободи, 45.

 

4. «Жорж»: ексклюзивність, класика й гостинність

У Львові, на Площі Міцкевича, в 1901 р був відкритий готель «Жорж». Постійна реконструкція, оформлення та будівництво надали будівлі сучасного вигляду.

Готель був перейменований у «Львів», далі — в «Інтурист», і тільки в роки Незалежності йому повернули оригінальну назву «Жорж». Будівля є архітектурною пам'яткою міста, а готель — найстарішим у Львові. Саме тут можна відчути дух аристократизму, прекрасну епоху романтизму, званих вечорів.

Зручне розташування, недалеко від Площі Ринок, послужило популярності. У «Жорж» зупинялися артисти, музиканти та письменники: Оноре де Бальзак, М. Хрущов, О. Корнійчук, Юзеф Пілсудський, Ю. Гагарін.

Сучасний готель пропонує поселення в комфортних номерах різних категорій. Всі вони оформлені в оригінальному стилі. Особливістю є:

  • ексклюзивні меблі,
  • красиві люстри,
  • оригінальні штори.

До послуг гостей пропонується конференц-зал, доступ до мережі Інтернет, ресторан зі смачними стравами української та європейської кухонь

Адреса: Львів, площа Міцкевича, 1.

5. Готель «Золота Пава»

«Золота Пава» знаходиться в Закарпатській області. У 2013 році комплекс був відреставрований. Архітекторам вдалося зберегти дух старовини в замку. Фасад оформлений різьбленими вікнами, бароковими стовпами та арками.

В середині інтер'єр прикрашений оригінальним ліпленням, ексклюзивними предметами освітлення, картинами відомих майстрів.
Теплі тони додають приміщенню домашній затишок. У цьому комплексі простежуються традиції, колорит Західної України та гостинність.

Для поселення гостей пропонуються комфортні номери різних категорій. Всі вони оснащені меблями, технікою, окремою ванною кімнатою.

«Золота Пава» пропонує відвідати:

  • тренажерний зал;
  • ресторан;
  • сауну;
  • більярд;
  • спортивний клуб «Мустанг».

Також вам запропонують організацію екскурсій, відвідування басейну з лікувальною, термальною водою.

Адреса: Закарпатська об, м.Берегове, площа Ференца Ракоці, 1

 

6. Сучасний та атмосферний «Modern Art-hotel»

«Modern Art-hotel» розташувався в старовинній, архітектурній будівлі 1897 р. Зручне розташування, недалеко від центру, привертає сюди відомих людей, артистів та письменників. «Modern Art-hotel» оформлений в дусі австрійських часів, в теплих тонах, з італійськими меблями та сучасною технікою.

Для поселення пропонуються просторі номери з окремою, чорно-білою ванною кімнатою.

Гості можуть скористатися:

  • конференц-залом;
  • замовити трансфер;
  • оформити екскурсію по визначних пам'ятках.

На території знаходиться ресторан «Грушевський: кіно і джаз». Гостям пропонують смачні страви і напої. В інтер'єрі панує атмосфера гламуру та кіносюжетів. Послухати гарний джаз можна тільки тут.

Адреса: Львів, проспект Шевченка, 28.

7. Готель «Театральний» — заслужені зірки

У Запоріжжі, в історичному та діловому центрі, знаходиться готель «Театральний». Він розташувався в старовинній будівлі і являє собою історичну цінність міста. Заклад було відкрито в 1912 р, в 2011 р — реконструйовано. Історичний об'єкт не втратив своєї автентичності та знову приймає туристів.

Саме «Театральний» відповідає міжнародним стандартам тризіркового готелю. Вже більше ніж 100 років цей заклад є втіленням стилю, комфорту та європейського рівня.

Для поселення пропонуються номери різних категорій. Всі вони оснащені сучасною технікою і меблями, прекрасним освітленням та текстилем.

Для туристів пропонується відвідування:

  • ресторану;
  • три конференц-залу;
  • лобі-бар.

У кроковій доступності знаходиться центральний Проспект міста, Свято-Покровська Церква та інші пам'ятки.

Адреса: Запоріжжя, вул. Троїцька, 23

 

Це не повний список найстаріших готелів України, які до теперішнього часу відкривають свої двері перед туристами. Не забудьте забронювати номер, затишні і комфортні готелі чекають вас!

Читайте ще:

 

 

При повному або частковому використанні матеріалів Hotels24.ua — активне посилання на джерело обов'язкове.
27.11.2019
HOTELS24.ua
Оцініть статтю: 7 найстаріших готелів України
  • дуже погано
  • погано
  • нормально
  • добре
  • клас
(5 балів з 5, всього оцінок 5 )
(??) (??) (??)
Підбір та бронювання готелів по телефону (цілодобово без вихідних)