Щодо пропозицій заробітку від Hotels24.ua -->
ТОП-10 курортів, котрі обирають на початку літа 2018

ТОП-10 курортів, котрі обирають на початку літа 2018

Кожного року ми з нетерпінням чекаємо літа, щоб якнайшвидше відправитися у таку бажану відпустку. Останнім часом популярністю користуються українські курорти, що приваблюють мальовничими пейзажами, близьким розташуванням і доступними цінами. Головне - вибрати, який відпочинок буде кращий: мандрівка до чистих озер в гори, на курорти, де можна підлікуватися чи відправитися засмагати до теплого моря. Сьогодні hotels24.ua пропонує ознайомитися з ТОП-10 курортів, котрі обирають на початку літа 2018.

Відпочинок в Україні. Літо 2018

10. Трускавець

10-е місце в нашому рейтингу займає бальнеологічний курорт Трускавець, що на Львівщині.  Він добре відомий своїми мінеральними водами та санаторіями далеко за межами України, а головне - мінеральною водою “Нафтусею”, що має нафтовий присмак, та про цілющу силу, якої знають в усьому світі.

Лікування можна пройти в санаторіях Трускавця, яких тут досить багато, або ж можна оселитися в готелях Трускавця і по рекомендації лікаря пити водичку за призначенням.

Курорт, як будь-яке місце Карпат має багату історію і буде цікавий для тих, хто полюбляє численні екскурсії та подорожі по визначним місцям. Серед цікавих місць і пам`яток, які варто відвідати:

  • музей Михайла Біласа;

  • місто-фортеця Тустань, що біля Східниці;

  • озеро Синевир;

  • Олеський, Підгорецький та Золочівський замки (у Львівській області);

  • казкові замки Мукачева.

А ще тут багато розважальних закладів, що добре підходять для відпочинку молоді.

9. Східниця

9-е місце посідає карпатська Східниця - ще один бальнеологічний курорт на Львівщині. Затишний мінеральний курорт приваблює своїми краєвидами і не поступається іншим курортам лікувальними якостями своїх джерел, яких тут аж 38.

Серед унікальних вод курорту, окрім Нафтусі - є вода типу “Боржомі”, що добре лікує органи травлення. Класичні санаторії Східниці пропонують путівки, де є безкоштовні лікувальні процедури, а в готелях Східниці чи в спа-готелях окрім проживання з дієтичним харчуванням, можна отримати консультації лікарів, пройти діагностику, косметичні процедури та оздоровлюватися водами.

Не менш цікава у цих країв історія і, насамперед, вони  відомі близьким розташуванням до наскельної фортеці Тустань. Можна також відпочивати на річці Стрий, недалеко ловити форель на озерах і просто гуляти в лісі, до якого йти 5 хвилин.

8. Кирилівка

На 8 місці розташувалась Кирилівка - відомий курорт на узбережжі Азовського моря в Запорізькій області. Завдяки теплому неглибокому морю з піщаними пляжами Кирилівка підходить для спокійного сімейного відпочинку, та вона також відома, як лікувально – профілактичний курорт.

Тут досить доступне житло, що знаходиться дуже близько до пляжів, а в готелях Кирилівки  можна не лише проживати, а й проходити лікування грязями в санаторії. Крім цього, серед привабливих варіантів розміщення, велика кількість баз відпочинку Кирилівки, які пропонують гарні номери з видом на море, басейни і оздоровчі центри.

Приємними тут є ціни на продукти, що дає можливість туристам купувати їх на ринках та готувати самим, а також вигідно замовляти комплексне харчування в приватному секторі чи в невеликих кафе. Багато розваг на курорті орієнтовані на малечу - поряд знаходяться аквапарк “Острів скарбів”, а ще є кінний театр, луна - парк, дельфінарій і сафарі-парк. Дорослі ж можуть повеселитися разом з дітьми, повчитися водним видам спорту, таким як, віндсерфінг і кайтсерфінг, а ввечері потрапити на дискотеку на Федотовій косі.

7. Буковель

7-е місце рейтингу займає один з найпопулярніших гірських курортів України - Буковель. Для тих, хто обожнює гори з чистим повітрям, прохолодними озерами і водоспадами, саме такий відпочинок припаде до душі.

В “гарячий” зимовий сезон тут важко провести бюджетній відпочинок, проте влітку можна вибрати доступні варіанти проживання в готелях Буковеля з розкішними номерами та басейнами. А для відпочинку в тісному сімейному колі чи у дружній компанії підійдуть котеджі Буковеля, що пропонують прекрасні умови проживання та смачну їжу. На курорті можна оздоровитися мінеральними водами, що є аналогами трускавецької “Нафтусі”, а також в спа-центра пройти діагностику та лікувальні процедури від проблем опорно-рухового апарату. Для покращення кровообігу та тонізуючого ефекту пропонується купання в чані з гарячою джерельною водою і цілющими травами.

Тут можна позасмагати і поплавати на великому штучному озері, порибалити в місцевих озерах або ж прогулянки в лісі, де можна назбирати білих грибів, чорниці, ожини і лісової малини. Активно відпочити можна,  розважившись катанням на водних лижах, на каяку, на вейкборді, гідроциклі та навіть пройти навчання в дайвінг-школі. Цікаві місця, варті уваги:

  • сувенірний ринок в Яремче, водоспади Пробій і Дівочі сльози;

  • кам`яні мости (віадуки) в Ворохті;

  • пивоварня в Микуличині;

  • водоспад Женецкий Гук в Татарові.

6. Бердянськ

На 6 місці розміщений один із відомих морських курортів в Запорізькій області - Бердянск, що знаходиться на березі Бердянської затоки.

Тут досить тепле і неглибоке море, немає ніяких перепадів температур, що добре підходить для відпочинку з дітьми. Туристів також приваблюють лікувальні грязі та цілющі мінеральні джерела. Ціни на санаторне лікування, проживання, розваги та продукти менші, порівняно з іншими відомими курортами. Поселитися тут можна в готелях Бердянська, що пропонують комфортні умови проживання, панорамні види на море, власні пляжі, басейни, салони краси та різні спортивні розваги. Також є можливість пройти діагностику та лікування, купивши курсівку в санаторій. Курорт має безліч розваг, таких як: зоопарк “Сафарі”, аквапарк "Мис доброї Надії", дельфінарій "Немо", а ще катання на катамарані, банані, польоти з парашутом. А ввечері можна подивитися цікаві фільми в сучасних кінотеатрах або ж повеселитися в нічних клубах.

Серед цікавих місць тут варто побачити:

  • Нижній маяк

  • сонячний годинник (один з найбільших в Європі)

  • краєзнавчий музей;

  • десятки смішних скульптур по всьому місту ( пам`ятник бичку, жабі, комару, сантехніку).

5. Грибівка

5-е місце посідає Грибівка - невеликий, але дуже популярний  курорт на Чорному морі, що знаходиться недалеко від Одеси та Чорноморська. Це невелике селище, в якому населення менше 500 людей, вражає довжелезними пляжами, з теплим морем, просіяним дрібним піском і віддаленістю від міської метушні.

Варіанти розміщення традиційно пропонуються різноманітні: від готелів, баз відпочинку до приватного сектору, а  вартість зростає в залежності від близькості до моря. Обравши готелі Грибівки, можна отримати гарний номер з усіма зручностями,  дитячу ігрову зону, деякі оздоровчі процедури і комплексне харчування. Якщо ж вибирати серед баз відпочинку Грибівки,  умови проживання будуть хороші і окремий вихід на пляж близько, проте номерів буде багато і відпочиваючих відповідно теж.

Щодо харчування, то найкращим варіантом є комплексні обіди в невеликих кафе поряд з ринком, звичайно на пляжі вони  дорожчі. Розваг на курорті трохи менше, але є міні аквапарк, ігрові майданчики для дітей, різноманітні атракціони. Молодь може розважитися на водно-повітряних атракціонах, займаючись серфінгом і повеселитися в чисельних молодіжних клубах і дискотеках. Любителям екскурсій можуть сподобатися:

  • тури до Одеси,

  • поїздка до Білгородської фортеці

  • музей “Шабо” (з винними погребами і фірмовим магазином)

  • українська “Венеція” - селище Вилково.

4. Коблево

На 4 місці опинився курорт в Миколаївській області, який знайомий багатьом однойменною назвою вина - це Коблево. Курорт розміщений на узбережжі Чорного моря між Миколаєвом і Одесою, відрізняється від інших розвинутою інфраструктурою. Коблево найбільше підходить для сімейного відпочинку з дітьми, оскільки тут дуже багато заходів для дітей, що не дадуть їм нудьгувати.

Готелі Коблево приваблюють своїм комфортом - номери тут обладнані сучасними меблями технікою, кондиціонерами. До цього додається наявність на території: кафе, басейну, зон відпочинку з альтанками,  дитячих клубів з аніматорами, конкурсною та ігровою програмою, тощо. Обравши для проживання бази відпочинку Коблево, можна отримати дешевші варіанти з хорошими умовами і сніданками.

Туристи можуть пройти різні процедури в спа-центрах і відправитися в дегустаційний тур на завод "Коблево". Серед розваг, що сподобаються і дорослим, і дітям: великий аквапарк "Орбіта", чеський луна-парк, дельфінарій "Немо" і парк розваг “Родео”. А молодь тут може відпочити в сучасних нічних клубах або на різних заходах на пляжі на території пансіонатів. Тим кому розваг мало, варто поїхати до Миколаєва, щоб там відвідати:

  • зоопарк

  • музей суднобудування, флоту

  • астрономічну обсерваторію  

Або ж приїхати з дітьми до Одеси, щоб побувати в:

  • аквапарку

  • розважальному комплексі для дітей Jumanji

  • музеї цікавої науки

3. Залізний Порт

3-е місце займає Залізний Порт - курорт, що орієнтований на молодіжний відпочинок, знаходиться в Херсонській області на березі Чорного моря. Пляжі тут великі піщані, а от море прохолодне і глибоке, що не підходить для малих дітей. Цей курорт відомий не лише можливістю відпочити, а й цілющими якостями термальних джерел і лікувальними грязями.

Готелі Залізного Порту можуть запропонувати комфортні номери, харчування, власний пляж та дитячі майданчики. А в пансіонатах Залізного Порту крім проживання та харчування, можна пройти діагностично-лікувальні процедури.

Курорт не дуже відрізняється від подібних цінами на продукти та вигідніше буде готувати самим чи шукати маленькі кафе з комплексним харчуванням. У дорослих є можливість покататися на квадроциклах, зайнятися парасейлингом або ж приємно провести час в гарному ресторані.

Малеча тут може повеселитися в стаціонарному аквапарку,  на “Острові розваг” посеред моря, на атракціоні "Колесо огляду" чи в розважальному комплексі "Тропіканка".

Любителі екскурсій будуть в захваті від:

  • старовинного виноробного господарства князя Трубецького

  • термального джерела "Гейзер"

  • острову Джарилгач

  • біосферного заповідника Асканія Нова

2. Яремче



На 2-ому місці розташувався курорт, який називають “зеленою перлиною Карпат” - Яремче. Гірський курорт Яремче розміщений між горами на березі річки Прут, вабить не тільки неймовірним відпочинком, а й можливістю оздоровлення.

А ще Яремче вражає мальовничими пейзажами із смарагдовими лісами, високими скелями, дивними водоспадами та гуцульською культурою, що збереглася в сувенірних ярмарках, традиціях та святах. Для проживання тут можна вибрати готелі Яремче, в яких прекрасні умови проживання, є сауни, масажні кабінети, бассейн, дитячі майданчики і комплексне харчування.

Для більш усамітненого відпочинку підходять котеджі Яремче, в яких дух старовини поєднаний з сучасними зручностями, надаються додаткові послуги і сніданок. Проживаючи тут, можна придбати курсівку в санаторії, щоб проходити лікування мінеральними водами, а також тут лікує гірське повітря. Ціни на продукти в Яремче менші, ніж, наприклад, в Буковелі, тому вигідно готувати самому, де є можливість. Проте, якщо головна мета - лікування, то краще знайти комплексне харчування в кафе, яких тут безліч.

Серед цікавих місць, які варто побачити:

  • два сувенірних ринки;

  • вольєрне господарство;

  • водоспад Дівочі сльози;

  • стежку Довбуша;

  • водоспад Пробій;

  • ресторан “Гуцульщина”

1. Затока

1-е місце посідає Затока - відомий кліматичний курорт, що знаходиться в Одеській області, на Будакській косі між Чорним морем і Дністровським лиманом. Курорт славиться своїм піщаним пляжем, що простирається на 5 км, теплим морем, що підходить для сімейного відпочинку.

Варіантів житла дуже багато, від комфортабельних готелів до кімнат у приватних садибах і ціни на все є демократичними. Вибираючи готелі Затоки, можна отримати номери з панорамними видами на море, басейн, дитячі ігрові зони на території та доступ на окремий пляж. На курорті  можна пройти лікування мінеральними водами і грязетарапію.

Якщо поселитися в базах відпочинку Затоки, то це буде проживання в корпусах чи дерев'яних будиночках зі зручностями, із столовою та спортивними майданчиками на території. Курорт має продуктові ринки, де можна купувати продукти, щоб готувати самостійно, домовитися про повний пансіон за місцем проживання або ж замовляти домашні страви в кафе і ресторанчиках. Дітей можна розважити в парку атракціонів або ж відвезти до Одеси в луна-парк, зоопарк, дельфінарій чи в комплекс розваг “Ігроленд”. Для дорослих є різні водні атракціони (катанням катамаранах, бананах і скутерах), яхт-клуб, дайвінг або спокійна рибалка. Молодь полюбляє курорт за велику кількість нічних клубів, дискотек, різноманітних концертів та вечірок. Цінителям екскурсій є на що подивитися:

  • Музей вина Шабо;

  • древній Аккерман;

  • Білгород-Дністровська фортеця;

  • Вилково (українська “Венеція”).

Переваги кожного курорту

Отож, вибираючи місце для відпочинку, українці звертають увагу на особливості курортів та їх головні переваги:

  • 10 місце - Трускавець: відпочинок та лікування мінеральними водами, а головне  “Нафтусею”;
  • 9-е місце - Східниця: найчистіше повітря і чисельні мінеральні джерела;
  • 8-е місце - Кирилівка : доступний сімейний відпочинок і можливість лікування грязями;
  • 7-е місце - Буковель : комфортабельний відпочинок, розваги та лікування мінеральними водами;
  • 6-е місце - Бердянск : найкращий “дитячий курорт” з можливістю лікування грязями та мінеральними водами;
  • 5-е місце - Грибівка: спокійний сімейний відпочинок біля моря;
  • 4-е місце - Коблево : доступний сімейний відпочинок з багатьма розвагами;
  • 3-е місце - Залізний Порт : найдоступніший молодіжний відпочинок;
  • 2-е місце - Яремче : карпатське повітря і лікування мінеральними водами;
  • 1-е місце - Затока : найдоступніший і комфортний відпочинок з численними розвагами і можливістю лікування грязями і мінеральними водами.

При повному або частковому використанні матеріалів Hotels24.ua — активне посилання на джерело обов'язкове.
10.07.2018
HOTELS24.ua
Оцініть статтю: ТОП-10 курортів, котрі обирають на початку літа 2018
  • дуже погано
  • погано
  • нормально
  • добре
  • клас
(4.5 бали з 5, всього оцінок 21 )
(??) (??) (??)
Підбір та бронювання готелів по телефону (цілодобово без вихідних)