Щодо пропозицій заробітку від Hotels24.ua -->
5 атмосферних закладів Одеси, про які не всі знають

5 атмосферних закладів Одеси, про які не всі знають

Одеса – чудове місто на березі Чорного моря, яке вражає своєю неординарністю, гостинністю та неперевершеним почуттям гумору. В Одесі цікаво всюди: тут можна блукати містом, милуючись гарними видами та старовинними будівлями, відвідувати тематичні заклади, оглядати місцеві пам’ятки, а влітку насолоджуватися пляжним відпочинком. Не вистачить навіть кількох днів, щоб обійти всі куточки «перлини у моря»! Якщо Ви вирішили відвідати Південну Пальміру, зверніть увагу на її п'ять атмосферних місць від Hotels24.ua. Вони, без сумніву, Вам сподобаються і подарують нові, приємні враження!

5 атмосферних закладів Одеси, про які не всі знають

1. Бутербродно-рюмочна «Тюлька»

Бутербродно-рюмочна «Тюлька»

Фото взяте на сайті: odessa.trave

В самому «серці» Одеси, на Соборній площі, розмістився заклад з оригінальною назвою – «Тюлька», оформлений в типовому, для портового міста, стилі. Не дивлячись на те, що заклад іменують рюмочною, тут охайно, панує приємна атмосфера, а в меню представлені дуже смачні страви! Кажуть, що тутешній форшмак просто казка, а хрустка тюлька «ца-ца» – взагалі поза конкуренцією.

У бутербродно-рюмочній готують прості, але, в той же час, «рідні» кожній людині страви. Шеф-кухар використовує натуральні продукти з «Привозу», підшукує традиційні, але водночас оригінальні  рецепти Південної Пальміри.

Інтер'єр закладу також типово одеський. На підлозі можна побачити кахлі, а на стінах рахунки. В меню ресторану представлені: тюлька малосольна, закуски, салати – «тюлька під шубою», «олів'є по-одеськи», «мімоза», гарячі страви, різноманітні бутерброди – з тюлькою, оселедцем, форшмаком, бринзою, салом, бужениною, а також ікра з баклажанів, мисливські сосиски, чебуреки й пироги з м'ясом, сардельки з горошком та гірчицею, форшмак, тістечко «картопля», «трюфелі з чорносливом», торт «наполеон» і багато іншого.

«Золота чача», бородинський хліб з маслом й тюлькою – просто смакота! Також в бутербродно-рюмочній «Тюлька» гостям пропонують замовити пиво, горілку, ром, віскі, коньяк, шампанське, коктейлі та безалкогольні напої. Про те, що заклад є атмосферним свідчать меню, внутрішнє оформлення, музичне супроводження та обслуговування.

Графік роботи: вівторок-неділя – з 10:00 до 23:00

Адреса: Одеса, вулиця Коблевська, будинок 46

2. Бодега «Два Карли»

 Бодега «Два Карли»

Фото взяте на сайті: od.cf.ua

В самому «серці» Південної Пальміри, в затишному та тихому дворі, знаходиться ще один колоритний, атмосферний та недорогий ресторан. Бодега «Два Карли» популярний, концептуальний заклад Одеси, в якому можна посмакувати стравами бесарабської кухні. В меню також представлені найкращі страви української, східноєвропейської кухні, є їжа для вегетаріанців.

Бодега «Два Карли» – це найстаріший заклад в місті, заснований ще в 1830-ому році! На перший погляд – це підвальчик серед купи літніх ганків. Але! Варто зайти і спробувати тутешні страви. Кухня настільки домашня, що навіть Ваша власна бабуся так не готує). Паштет – ніжний, ікра кабачкова і баклажанна – смачні, борщ з сальцем – ідеальний, яловичина з чорносливом – тане в роті. Ціни досить демократичні. А вибір риби – просто супер!

В закладі «Два Карли» також можна замовити мамалигу, плацинди, наливку зі смородини, молдавські мітетеї, які нагадують кебаб, тарілку з бринзою, костицю, коржик з зеленню, а також оладки з яблуками, фарширований перець, овечу бринзу, варення, виготовлене з пелюсток троянд, вертуту, болгарську мілину. В закладі відвідувачам пропонують спробувати справжні бесарабські вина.

Адреса: Одеса, вулиця Грецька, будинок 32

3. Кав’ярня «ЖеТо»

Кав’ярня «ЖеТо»

Фото взяте на сайті: terra-trattoria.livejournal.com

В Одесі обов’язково слід відвідати ще один атмосферний та затишний заклад «Жето». Назву кав’ярні іноді трактують як французьке Gateaux (в перекладі означає «тістечко»), проте, друзі, ми ж в Одесі! Це просто перші букви імен власників: Жені та Толика:) Оформлення закладу – чарівне. Відчуваються, що потрапив в часи XIX століття, а ззовні все виглядає ніби у казці.

Всередині затишно, офіціанти – чемні та привітливі, охоче розповідають про смаколики. Інтер’єр продуманий до дрібниць, його можна розглядати годинами – настільки багато тут цікавих деталей (картинок, годинників, речей з фарфору і так далі). В закладі готують неймовірно смачну каву та божественні десерти! Гостям варто спробувати торти – наполеон, маковий та фісташковий!

Графік роботи: з вівторка по неділю – з 08:30 до 23:00

Адреса: Одеса, Гаванна вулиця, будинок 2

4. Театр на Чайній

Театр на Чайній

Фото взяте на сайті: teatre.com.ua

В Одесі є ще одне атмосферне місце – театр (студія, лабораторія) на Чайній. Його було засновано випускниками Одеського театрального ліцею в квітні 2010-го року. Ініціатором виникнення театру став Олександр Онищенко, котрий нині очолює заклад та займає посаду художнього керівника. У перші місяці існування театру, в трупу увійшли молоді актори та київські, одеські режисери.

В залі театру розташовано лише п’ятдесят місць для відвідувачів. Приміщення поділено на дві зони – акторську й глядацьку. В театрі на Чайній гості не побачать шаблонних вистав. У режисера та акторів є власний погляд на постановки. Квитки обов'язково слід бронювати заздалегідь, оскільки в день спектаклю їх важко дістати. Приходити потрібно хоча б за двадцять хвилин до вистави, а то доведеться сидіти в проході на приставних стільцях:) Такого єднання з тим, що відбувається на сцені, глядачі не знайдуть ніде!

5. Одеські дворики

Одеські дворики

Фото взяте на сайті: www.green-tour.com.ua

Корінні мешканці Південної Пальміри жартують, що одеські дворики представляють свого роду сім’ю із сусідів. Саме в них якнайкраще відчувається колорит, настрій та характер міста, яке розкинулося на березі Чорного моря. Одеські дворики бережуть багато таємниць поколінь.

Гостям Одеси обов’язково слід побачити:

  • потрійний двір на Дерибасівській, будинок 16. З нього можливо вийти на три одеські вулиці – на Ланжеронівську, Дерибасівську та Катерининську;
  • дворики на Дегтярній та на Лютеранському провулку осель минулого сторіччя (центральна частина міста). В деяких з них можна побачити, як сушиться вздовж вікон на мотузках білизна;
  • дворики біля Привозу. Якщо рухатися в напрямку Болгарської та М’ясоїдовської вулиць, то можна побачити як виглядало старе місто;
  • креативний Печворк-дворик на Успенській, будинок 42. В його оформленні приймали участь творчі мешканці будинку. Стіни оселі були розписані талановитими митцями. Люди розвішали зірки, облаштували клумбу, побудували із звичайних дошок лавки для сидіння;
  • двір прибуткового будинку Михельсона-Щербакована на Ніжинській. Будинок було спроектовано архітектором Левом Влодеком у формі колодязю. Центральна стіна містить скульптури;
  • «закритий» двір на вулиці Лєха Качинського (Польський узвіз), будинок 5. Вулиця є найстарішою в Одесі. Вона з'явилася в 1805 році. Тут знімали стрічки «Ліквідація», «Сонька Золота ручка». Двір зачиняється на кодовий замок, але для туристів мешканці його охоче відкривають.
  • двір по вулиці Князівська, будинок 29. Дім прикрашено витворами мистецтва, над якими попрацювали місцеві художники. Туристи зможуть побачити тут зображення моря та героїв мультиплікаційних фільмів.
  • двори будинків в напрямку провулку Воронцова. Вулиця збереглася в первозданному вигляді. На ній знімали фільм «Д'Артаньян та три мушкетери». Якщо в кінці провулка звернути, то можна побачити оселі, які знаходяться практично на стіні.
  • дворики у провулку Богданова. В одному із них одеська господиня сушить випрану білизну за парканом.

Де зупинитися: туристів приймають готелі Одеси

Подорож в Одесу подарує туристу чудовий настрій та безліч посмішок! А для того, щоб поїздка була вдалою, заздалегідь забронюйте підходящий готель!

Читайте ще:

 

 

 

 

 

 

 

 

При повному або частковому використанні матеріалів Hotels24.ua — активне посилання на джерело обов'язкове.
02.01.2018
HOTELS24.ua
Оцініть статтю: 5 атмосферних закладів Одеси, про які не всі знають
  • дуже погано
  • погано
  • нормально
  • добре
  • клас
(3.5 бали з 5, всього оцінок 3 )
(??) (??) (??)
Підбір та бронювання готелів по телефону (цілодобово без вихідних)