Щодо пропозицій заробітку від Hotels24.ua -->
Методики викладання англійською

Методики викладання англійською

Метод викладання це техніка ведення уроку, яка допомагає учням краще зрозуміти навчальний матеріал. У вашій практиці може виникнути така ситуація, що одна і та ж стратегія викладання може по-різному сприйматися групою учнів. Це абсолютно нормально, адже люди різні, і відповідно підхід до кожного відрізняється, тому варто мати у своєму арсеналі декілька способів викладання уроку.

викладання англійської

Чи потрібно знати всі методи викладання?

Звісно, можна зосередитися на одному методі викладання, але ви маєте розуміти, що це не принесе багато користі, адже учні, які приходять вчити англійську можуть відрізнятися темпераментом, характером, а також мають різні потреби та цілі. Тому на практиці стає зрозуміло, що один метод навчання користі приносить мало, тому щоб бути професіоналом в своїй справі, потрібно вміти лавірувати від одного метода до іншого під час уроку, або використовувати їх індивідуально, за потреби, до кожного учня.

Знання способів викладання дає змогу:

  • рости професійно;
  • складати ефективні навчальні плани;
  • мати успішні кейси для презентації своїх навичок;
  • бути конкурентно спроможним на ринку праці.


Типи методів викладання

Прямий метод

Прямий метод вперше був використаний у Німеччині та Франції в 1900-х роках. Він був спрямований на те, щоб навчити солдатів розмовляти мовою противника. Цей метод навчання також називають природним. Суть його полягає в тому, щоб приділити більшу частину часу на говоріння, ніж на граматику, тому учні на уроці мають думати англійською та спілкуватися нею. Задача учня вдосконалювати вимову та акцент. Цей метод навчання корисний тим, що допомагає закріплювати отримані знання в довготривалу пам’ять, а не заучувати матеріал. Прямий метод, зазвичай, використовується онлайн-школами.

Комунікативний метод

Комунікативне навчання — це один із найпопулярніших способів викладання, адже він формує навичку в учня спілкуватися англійською. Під час навчання учні вчаться висловлювати свої думки та почуття, робити пропозиції та приймати їх. 

Цей метод зосереджує увагу на спілкуванні на реальні теми, тому граматика є другорядною. Для вдалого застосування комунікативного навчання ви можете запропонувати учням різні вправи, наприклад:

  • розминки на відгадування слів;
  • провести дебати на задану тему;
  • влаштувати рольову гру на туристичну, побутову чи ділову сфери;
  • запитати думку учнів на актуальну тему;
  • слухати в класі подкасти та влаштовувати опитування з приводу даної теми.

Метод навчання на основі запитів

Навчання на базі запитів — це метод, який все більше набуває популярності в школах. Суть полягає в тому, щоб учні вирішували завдання англійською. Фокусування на розв'язання задачі дає змогу вивчати англійську нативно. 

Вчитель має задати учням зробити звіт чи презентацію, для цього потрібно виконати три основні кроки:

  1. Викладач має пояснити в чому полягає завдання, які є додаткові інструкції, надає поради та озвучує свої очікування щодо виконання завдання.
  2. Виконання завдання зазвичай виконується в групах чи парами. Цей процес має відбуватися саме англійською. В це час вчитель тільки стежить, за потреби дає підказку та підтримку.
  3. Після виконання роботи викладач дає учням оцінити роботу один одного та розглянути помилки, які допускалися під час виконання завдання.

Метод повної фізичної реакції

Метод повної фізичної реакції характеризується тим, що учні реагують на дії вчителя емоціями, рухами чи мовою. Наприклад, учитель може своїми емоціями показувати радість, веселість і разом з учнями сміятися, і за допомогою цих дій вивчити слово “joy” та “cheerful”.

Під час уроків за цим методом ви можете використовувати:

  1. Рольові ігри. Учні можуть розіграти сценку або прочитати діалог додаючи жести, рухи та емоції, які описують зміст.
  2. Імпровізація. Учням дається ситуація, яку вони повинні розіграти використовуючи свої знання та словниковий запас.
  3. П’єса. Учням роздаються ролі, вивчення реплік та відпрацювання їх. Цю діяльність треба завершити постановкою в класі.

Навчальна програма для компаній з напрямку корпоративна англійська від найкращих викладачів з високою кваліфікацією.

Висновок

Маючи у своєму арсеналі декілька методів ви можете вибудовувати авторську програму навчання. Одна з них може бути головною із додаванням елементів інших методик. Так, наприклад, якщо ви в переважній більшості використовуєте прямий метод, в такому разі поєднайте його з методом повної фізичної реакції та граматикою. Таким чином навчання проходитиме цікаво та ефективно.

При повному або частковому використанні матеріалів Hotels24.ua — активне посилання на джерело обов'язкове.
07.06.2019
Оксана ІСАЄНКО
Оцініть статтю: Методики викладання англійською
  • дуже погано
  • погано
  • нормально
  • добре
  • клас
(5 балів з 5, всього оцінок 1 )
(??) (??) (??)
Підбір та бронювання готелів по телефону (цілодобово без вихідних)