Щодо пропозицій заробітку від Hotels24.ua -->
На що подивитися туристу в Будапешті: ТОП-5 цікавинок

На що подивитися туристу в Будапешті: ТОП-5 цікавинок

Будапешт — чарівне місто, яке розділяється на дві частини водною артерією Дунай. В столиці Угорщини райони Буда та Пешт з’єднуються за допомогою ланцюгового моста, датованого XIX сторіччям. В населеному пункті є багато цікавих місць, які обов'язково потрібно побачити туристу – Фортечна гора зі Старим містом, на яку можливо дістатися на фунікулері, Музей історії Будапешта, церква Матяша XVIII століття, розташована на площі Святої Трійці, Рибальський бастіон, з якого європейське місто постає у всій своїй красі. Про вишевказані та інші цікавинки, які слід подивитися у Будапешті, розповість читачам Hotels24.ua.

На що подивитися туристу в Будапешті: ТОП-5 цікавинок

1. Рибальский бастіон

Рибальский бастіон

Фото взяте на сайті: www.votpusk.ru

Особливості пам’ятки: В Будапешті, на Фортечному пагорбі, знаходиться незвичний архітектурний комплекс – Рибальский бастіон, датований 1902-им роком, над будівництвом якої свого часу працював Фрідеш Шулек.

Він включає:

  • широку галерею, протяжність якої становить сто сорок метрів, з якої відкривається гарний вид на ріку Дунай, будівлю парламенту та район Пешта;
  • площу, розташовану перед нею.

Бастіон зведено готичному й неороманському стилях з елементами класицизму. На площі перед бастіоном можна побачити пам'ятник Іштвану Великому = першому угорському королю.

Графік роботи: нижня частина галереї працює цілодобово, верхні вежі – з 9:00 до 19:00, в період – 1.04 по 15.10 – з 9:00 до 19:00

Вартість відвідування: більшість веж та балконів можна оглянути безкоштовно.

Вхід на верхні поверхи – платний:

  • для дорослих – від 700 форинтів;
  • студентів та людей пенсійного віку – від 350 форинтів.

Для дітей віком до шести років відвідування безкоштовне. Платною також є екскурсія в підземелля каплиці Святого Михайла.

2. Церква Матяша

Церква Матяша

Фото взяте на сайті: sergeyurich.livejournal.com

Особливості пам’ятки: Церква Матяша XVIII століття – чудовий готичний храм Будапешта, котрий досягає в висоту 80-ти метрів, розташований між Рибальским бастіоном та площею Святої Трійці.

Його зведено в готичному стилі. Будівля входить до складу архітектурного комплексу Будайского замку. Над будівництвом церкви працював архітектор Фридеш Шулек.

В інтер'єрі святині вражають унікальні кольорові вітражі та чудовий настінний розпис художников К. Лотце, Б. Секея. Дзвіниця собору – найвища будівля Будайского замку.

Графік роботи: собор відкритий для туристів з понеділка по п'ятницю з 9:00 до 17:00, в суботу – з 9:00 до 13:00, в неділю – з 13:00 до 17:00

Вартість відвідування: для дорослих – від 1500 флоринів, для студентів та людей на пенсії = від 1000 флоринів. Вхід для дітей віком до шести років безкоштовний.

3. Музей історії Будапешту

Музей історії Будапешту

Фото взяте на сайті: ru.dreamstime.com

Особливості пам’ятки: Музей історії Будапешту розташований в Королівському палаці (район Буда). Він містить експонати, що стосуються історії Будапешту з найдавнішого (доісторчного) періоду аж до Нового часу.

Туристи, відвідавши Королівський палац, зможуть побачити парадний зал угорського короля Матяша Корвіна, покої королеви, а також каплицю, датовану 1380-им роком.

Графік роботи: з 1.11 по 28.02 з 10:00 до 16:00 щодня, окрім понеділка. В період з 1.03 по 31.10 з 10:00 до 18:00 щодня, окрім понеділка.

Вартість відвідування:
від 2000 флоринів. Для студентів та пенсіонерів = від 700 флоринів, для малечі до шести років відвідування безкоштовне. Аудіогід коштує від 1200 флоринів. Фотозйомка дозволена, але за неї потрібно заплатити 800 флоринів.

4. Будайська фортеця (замок Буда)

Будайська фортеця (замок Буда)

Фото взяте на сайті: www.ayda.ru

Особливості пам’ятки: Будайська фортеця представляє собою архітектурний комплекс, котрий красується і самому «серці» Будапешта. Він свого часу виконував роль резиденції угорських правителів. З 2002-ого року Будайська фортеця включена до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Архітектурний комплекс включає:

  • Руїни середньовічних будівель замку та Королівський палац.
  • Церкву Святого Матяша та площу Святої Трійці з однойменною колоною.
  • Церкву Марії Магдалини (її дзвіницю) та каплицю Святого Михайла.
  • Рибальський бастіон та Пам'ятник Іштвану I.
  • Палац Шандора, чумний стовп та Будинок угорських вин.

Як дістатися: потрапити до Будайської фортеці зручно на фунікулері. Також дістатися пам'ятки можливо на автобусі, котрий курсує від площі Селл Кальмана.

Графік роботи: церква Святого Матяша відкрита для відвідування туристів з понеділка по п'ятницю з 9:00 до 17:00, в суботу з 9:00 до 13:00, в неділю – з 13:00 до 17:00, а Угорська національна галерея, котра розташована в Королівському палаці, = з 10:00 до 18:00 з вівторка по неділю, понеділок = вихідний день.

Вартість відвідування: вхід на територію Фортечної гори, до Угорської національної галереї є безкоштовним. Можна замовити аудіогід. Він коштує від 800 флоринів. Відвідування церкви святого Матяша та церковного музея від 2000 флоринів. Для студентів та пенсіонерів = від 700 флоринів, для дітей до шести років відвідування безкоштовне. Аудіогід коштує від 1200 флоринів. Фотозйомка від 800 флоринів.

5. Замок Вайдахуняд

Замок Вайдахуняд

Фото взяте на сайті: www.tourprom.ru

Особливості пам’ятки: Замок Вайдахуняд знаходиться в будапештському парку Варошлігет зі штучними ставками та купальнями Сечені, неподалік від площі Героїв. Автором архітектурного проекту, що втілив в собі різні стилі (бароко та готику, романський стиль та ренесанс), являється Ігнац Альпарі. Пам’ятник митцю встановлено поблизу входу до замку. На церемонії відкриття будівлі в 1908-ому році був присутній імператор Австрії Франц Йосиф I.

У дворі пам’ятки можна побачити статую Анонімусу. Сьогодні в приміщеннях замку функціонує сільськогосподарський музей в Millenium, в якому представлені наступні експонати – мисливські трофеї та приладдя для виноробства. Відвідувачам музею пропонують продегустувати кращі сорти угорських вин. Нині замок також є місцем проведення фестивалів, виставок та концертів.

Графік роботи: сільськогосподарський музей відкритий для відвідувачів з вівторка по п'ятницю з 10:00 до 16:00. В період з 1.11 по 31.03 він працює до 17:00. В суботу, неділю музей приймає туристів з 10:00 до 16:00

Вартість відвідування: для дорослих ціна квитка в музей становить від 1100 флоринів, для дітей – від 550 флоринів. Відвідування інших пам'яток безкоштовне.

Де зупинитися: туристів приймають готелі Будапешта

На цьому перелік цікавинок Будапешту не закінчується. Щоб побачити унікальні пам'ятки та цікаві місця угорської столиці, забронюйте готель та вирушайте у незабутню подорож!

Читайте ще:

 

При повному або частковому використанні матеріалів Hotels24.ua — активне посилання на джерело обов'язкове.
27.03.2018
HOTELS24.ua
Оцініть статтю: На що подивитися туристу в Будапешті: ТОП-5 цікавинок
  • дуже погано
  • погано
  • нормально
  • добре
  • клас
(4 бали з 5, всього оцінок 5 )
(??) (??) (??)
Підбір та бронювання готелів по телефону (цілодобово без вихідних)