Щодо пропозицій заробітку від Hotels24.ua -->
Не Буковелем єдиним: недорогі гірськолижні курорти Карпат (частина 1)

Не Буковелем єдиним: недорогі гірськолижні курорти Карпат (частина 1)

Карпати славляться сприятливим кліматом, мальовничою природою і розвиненою інфраструктурою. Тут створені гарні умови для активного проведення часу! Взимку в горах можна покататися на лижах, сноуборді, санях, весело провести вікенд в оточенні близьких людей і друзів! Але погодьтеся, що не всі можуть фінансово «потягнути» відпочинок в Буковелі. Hotels24.ua вирішив порадити інші відмінні гірськолижні курорти, де можливо неперевершено провести час за прийнятними цінами. Отже, вперед! Якщо для чудового настрою Вам бракує гострих відчуттів — вирушайте в українські Карпати!

Не лише Буковелем єдиним: недорогі гірськолижні курорти Карпат

Гірськолижні курорти українських Карпат — доступний відпочинок і європейський рівень сервісу 

Гірськолижні курорти українських Карпат 

Фото взяте з сайту: brothersoft.com

Багато людей, в період зимових відпусток, новорічних і різдвяних свят віддають перевагу відпочинку на гірськолижних курортах українських Карпат. Дана місцевість користується великою популярністю не тільки серед українців! Сюди полюбляють приїжджати й зарубіжні туристи.

Відпочинок в горах обирають не лише прихильники катання на сноубордах, лижах і санях. В регіоні можна подихати чистим, гірським повітрям, насолодитися чарівними краєвидами, попаритися в лазні «на дровах», гарно провести час в чудовій компанії, посидіти за чашкою смачної кафи біля каміну й спробувати традиційні, гуцульські страви в місцевій колибі.

В Карпатах знаходяться траси будь-якої складності, працюють досвідчені інструктори, які навчають як дітей, так і дорослих, можна придбати або орендувати гірськолижне спорядження.

Де недорого відпочити в Карпатах: ТОП-7 курортів, які користуються шаленим попитом серед туристів
 

Пропонуємо Вашій увазі ТОП-7 популярних і недорогих гірськолижних курортів українських Карпат!

 

1. Гірськолижний курорт Ізки
 

Серед недорогих курортів Карпат слід виділити Ізки. Сучасний, невеличкий, гірськолижний комплекс розташований в Закарпатській області, на висоті шістсот метрів над рівнем моря.

Фото взяте з сайту: funtime.kiev.ua

Від районного центру Міжгір’я його відокремлює двадцять два кілометри. Відрізок шляху до залізничної станції Воловець становить вісімнадцять кілометрів. Селище знаходиться в долині річки Репинки, в тому місці, де височіє гора Руський Верх. розкинулася Боржавська полонина. В околицях населеного пункту можна побачити верхівки Мідяницької Ялини і Магура-Жиде. Обабіч селища видно гору Голицю.

Гірськолижний курорт «Ізки» — це відмінне місце для відпочинку сім'єю і великою компанією друзів! 

Прихильники гірськолижних видів спорту облюбували, для активного відпочинку і катання, гору Магуру з прокладеними трасами, облаштовану сучасними і зручними підйомниками. В даній місцевості  розташовані лише траси легкої та середньої складності. Всі вони, без виключення, доглянуті, в деяких місцях досягають двох сотень метрів в ширину. Головною перевагою зимового відпочинку в Ізках є те, що тут можливо кататися  в будь-яку погоду, оскільки снігове покриття забезпечує система штучного снігоутворення.

Фото взяте з сайту: www.youtube.com

Всього на території гірськолижного курорту Ізки розташовано п’ять трас. Серед них є «сині» і «зелені». Схили в даній місцевості переважно пологі. Вони ідеально підходять як новачкам, так і спортсменам-професіоналам. Довжина трас становить від однієї тисячі до трьох тисяч метрів, а перепади висот в даній місцевості складають двісті п’ятдесят метрів. В ширину траси досягають трьохсот п’ятдесяти метрів. В Ізки також є спеціально облаштована траса для сноубордінгу.

Характеристики підйомників в Ізки:

  • двомісний крісельний – дев'ятсот вісімдесят метрів;
  • бугельний – дев’ятсот тридцять метрів;
  • мульті-ліфт – сто п’ятдесят метрів.

Час роботи: з дев’ятої години ранку до кінця дня (аж до настання сутінок).

На території гірськолижного курорту облаштовано два паркінга для авто, які знаходяться під охороною.

Тут можна обрати будь-яку розвагу по душі та інтересам:

  • сноутюбінг каток;
  • катання на снігоходах і санках.

В теплу пору року гостям пропонують:

  • екскурсії на гвинтокрилі та піші прогулянки відомими туристичними маршрутами;
  • парапланеризм і пейнтбол;
  • їзду на конях і квадроциклах;
  • спідрайдінг і фрірайдінг.

Як дістатися: в Києві необхідно сісти на потяг, який прямує до залізничної станції Воловець. Вона, від гірськолижного курорту Ізки, знаходиться на відстані тридцяти кілометрів. По прибуттю, слід придбати квиток на рейсовий автобус або скористатися службою таксі. На власному авто потрібно їхати по трасі Київ-Ужгород до селища Нижні Ворота, а потім повернути ліворуч і виїхати на дорогу Нижні Ворота – Воловець - Міжгір’я. На шляху від Воловця до Ізки туристам будуть траплятися гірськолижні курорти – Пилипець і Подобовець.

 Де зупинитися гостям гірськолижного курорту Ізки: чотири найкращі варіанти

1. Приватна садиба «Волоський Потік»

Для туристів, які віддають перевагу дешевому відпочинку в Карпатах, ідеальним варіантом стане проживання в приватній садибі «Волоський Потік» села Ізки.

На першому поверсі будівлі мешкають її господарі, другий — призначений для гостей. Вхід для постояльців — окремий. Туристам пропонують заселитися в дві двомісні кімнати і один сімейний номер, розрахований на трьох чоловік. В усіх приміщеннях знаходяться двоспальні ліжка.

Санвузол з душовою кабіною, туалетом і умивальником – в готелі загального користування. В садибі є затишна вітальня, оснащена м’яким куточком, столом, стільцями, телевізором, по якому транслюються супутникові канали, а також комп’ютером з доступом до інтернету.

Постояльцям пропонують дворазове харчування. Є можливість самостійно готувати їжу на кухні. Вона знаходиться на першому поверсі, обладнана газовою плитою, мікрохвильовою піччю, холодильником, електричним чайником, необхідним посудом.

Гості зможуть користуватися гаражем, мангалом, замовити трансфер до підйомників. Від готелю до гірськолижної бази Ізки відстань становить два з половиною кілометри. Неподалік від садиби працюють магазини.

Адреса: село Ізки, будинок 18

2. Приватна садиба «Під Ялиною»

Недорого відпочити в селі Ізки можливо в приватній садибі «Під Ялиною», яка знаходиться неподалік від гірськолижної бази. До найближчого підйомника слід подолати лише сто п’ятдесят метрів.

Гості можуть заселитися в двомісні, просторі номери, розташовані на другому поверсі, який має окремий вхід. Кімнати оснащені сучасними меблями, двоспальними ліжками або диванами, кріслами. В номерах є телевізори. Санвузол – загального користування.

В приватній садибі можна приємно провести час в вітальні з каміном, скористатися автостоянкою, мангалом, замовити трансфер. На кухні, укомплектованій меблями, побутовою технікою, посудом, можливо готувати їжу. Також постояльцям пропонують якісні послуги пральні.

На території садиби працює колиба. Вона розрахована на двадцять п’ять гостей. Тут можна скуштувати смачні страви, замовити банкет.

Адреса: Ізки, село Ізки, будинок 97

 3. Готель «Еко-курорт Ізки»

Готель «Еко-курорт Ізки» від селища Міжгіря знаходиться на відстані двадцяти кілометрів. Він розташований біля підніжжя гори Магура.

Номери готелю облаштовані зручними, сучасними меблями, оснащені індивідуальною ванною кімнатою. Є доступ до безкоштовного Wi-Fi.

Готель «Еко-курорт Ізки»

Гості зможуть скуштувати смачні страви європейської та національної кухні в ресторанах «Колиба», «Магур», відвідати SPA-центр, пройти оздоровчі, косметичні процедури. На території готельного комплексу працює гірськолижний підйомник, є автостоянка.

Адреса: село Ізки, гірськолижний курорт Ізки

4. Курортний комплекс «Котеджне містечко Ізки»

Курортний комплекс «Котеджне містечко Ізки» побудований в центральній частині Ізки, біля підніжжя гори Магура.

Від готелю до Міжгір’я відстань становить двадцять кілометрів. Туристи зможуть заселитися в двоповерхові, дерев’яні котеджі, оснащені сучасними меблями. Будиночки відрізняються один від одного плануванням, кількістю кімнат, розраховані на чотирьох-десяти чоловік. Деякі кімнати оснащені каміном.

Гості зможуть користуватися власною ванною кімнатою, дивитися телевізор, пройти оздоровчі процедури в SPA-центрі, залишити автомобіль на стоянці. Неподалік від котеджів функціонують ресторани «Колиба» і «Магур», які пригощають гостей стравами європейської, української кухні. Взимку в курортній зоні працює гірськолижний підйомник. Туристи зможуть взяти напрокат спорядження, відвідати лижну школу.

Адреса: село Ізки, гірськолижний курорт Ізки
 

2. Гірськолижний курорт Орявчик (Звенів)

Дешевий відпочинок в Карпатах пропонує Орявчик — відомий серед туристів, населений пункт з чудовими гірськими краєвидами і свіжим повітрям, розташований в долині річки Орявчик.

Гірськолижний курорт Орявчик (Звенів)

Фото взяте з сайту: stejka.com

В даній місцевості стрімко розвивається інфраструктура, будуються сучасні готелі, з’являються нові приватні садиби, які пропонують гостям відмінні умови проживання та якісний сервіс.

Від Львова Орявчик відокремлює сто тридцять кілометрів, а від районного центру Сколе – п'ятнадцять кілометрів. Селище знаходиться на кордоні з Національним парком «Сколівські Бескиди».

Взимку тут діє три гірськолижних підйомника, пункти прокату спорядження і численні ресторани. Місцевість приваблює любителів зимових видів спорту – гірських лиж і сноубордінгу. Також підйомники є в сусідньому селі Тисовці, яке розташоване від Орявчика на відстані двох кілометрів.

В Орявчику функціонує підйомник довжиною одна тисяча метрів з добре підготовленою трасою, поряд із ним діє «мульті-ліфт» для малечі, довжина якого становить триста метрів.

Гірськолижний курорт Орявчик (Звенів)

Фото взяте з сайту: brokenbones.com.ua

На відстані декількох кілометрів від населеного пункту, в урочищі Тисовець, працює кресельний підйомник, протяжністю одна тисяча вісімсот метрів. З його допомогою лижники дістаються вершини сусідньої гори, де розпочинаються лижні траси, які ведуть до бугельних підйомників (довжиною вісімсот метрів) і до підсадки кресельного підйомника, який досягає в довжину шістсот метрів.

Там також діє траса, облаштована для фрістайла, яка веде до трьохсотметрових бугельних підйомників. Є траса для могулу, три трампліни, висотою — дев’яноста, сімдесят і сорок метрів.

Як дістатися: зі Львова, у напрямку Ужгорода, до залізничної станції Сколе, їздить потяг. Далі – потрібно скористатися трансфером, який надають більшість баз відпочинку. Можна також пересісти на маршрутку.

Також зі Львова до Орявчика курсують прямі автобуси. Якщо добиратися на власному автомобілі, слід їхати по трасі Київ-Чоп Е-50/М-06. В селі Козьова потрібно повернути на Орявчик. До населеного пункту відстань складатиме п’ять кілометрів. Дорога тут в хорошому стані, на в'їзді видно підйомник. Далі шлях веде на перевал. Подолавши півтора кілометри, можливо дістатися Тисовця. Звідти від підйомника відстань становить два з половиною кілометри.

 

 Де зупинитися гостям гірськолижного курорту Орявчик (Звенів): чотири найкращі варіанти

1.  Приватна садиба «Віват»

Відмінні умови проживання і якісне обслуговування пропонує туристам приватна садиба «Віват», яка складається із трьох будинків, побудованих із натуральної деревини.

Приватна садиба «Віват»

В першому із них знаходиться шість двомісних номерів, телевізор, кухня, їдальня, загальний зал, облаштований каміном.

В другій будівлі є приміщення для відпочинку, п’ять кімнат, розрахованих на два місця. В трьох номерах передбачений балкон і телевізор. Дві кімнати мають спільний санвузол. В третьому котеджі представлені два номери, кожний з яких може розмістити до двох осіб, російська лазня і кімната відпочинку.

Автомобіль постояльці зможуть залишити на стоянці. На території садиби працює прокат лиж. В даній місцевості функціонують спеціально обладнані траси для біатлону і фрістайлу, є трампліни, діють гірськолижні підйомники. Можливо, за додаткову плату, замовити послуги трансферу.

Адреса: Орявчик-Звенів, село Орявчик, вулиця Під Тисою, будинок 10а

2. Котедж «Аляска»

Котедж «Аляска»

Добре відпочити в Карпатах взимку можна в комфортабельних, дерев’яних котеджах готельного комплексу «Аляска», який віддалений від центру Орявчика на відстані п’ятсот метрів.

Будиночки укомплектовані ліжками, тумбами, столами, стільцями, балконом і ванною кімнатою. В кімнатах є телевізори із супутниковими каналами. Постояльці зможуть готувати їжу на спеціально обладнаній кухні, паритися в лазні, користуватися мангалом і автостоянкою. Є можливість поніжитися в чані, заповненому водою, настроєною на травах з додаванням морської солі.

До бази відпочинку Орявчик від готелю «Аляска» відстань становить два з половиною кілометри, до підйомника Звенів – три з половиною кілометри. До підйомників Тисоіець і Плай потрібно подолати шість і одинадцять кілометрів відповідно.

Адреса: Орявчик-Звенів, село Орявчик, урочище Розсадник

3. Курортний комплекс «Звенів»


Курортний комплекс Звенів знаходиться в селище Орявчик, біля підніжжя гори Звенів.

Готель нараховує двадцять чотири номери зі зручними меблями, телевізорами, санвузлами індивідуального користування. Деякі з них оснащені холодильниками. П’ять кімнат розташовані в окремому котеджі.

Для гарного відпочинку гостей взимку, передбачене катання на санях в упряжці і гра в більярд, відвідування сауни, басейну критого типу та невеличкого тренажерного залу.

Смачно поїсти туристам пропонують в ресторані і колибі. Автомобіль можна залишити на стоянці. В готельному комплексі можливо взяти напрокат гірськолижне спорядження. Від нього до Тисовця відстань становить шість кілометрів.

Адреса: Орявчик-Звенів, село Орявчик, вулиця Під Митою

4. Приватна садиба «У Остапа»

Приватна садиба «У Остапа» знаходиться неподалік від підйомника Звенів, на відстані десяти метрів. Це найкращий варіант для бюджетного відпочинку взимку!

Номерний фонд готелю складається із семи затишних кімнат (двомісних, чотиримісних), оснащених зручними меблями. В кожному номері є телевізор із супутниковими каналами.

Постояльці зможуть залишити авто на стоянці, смачно поїсти в ресторані, розташованому на першому поверсі, взяти напрокат гірськолижне спорядження.

Адреса: Орявчик-Звенів, село Орявчик


 

 
3. Гірськолижний курорт Красія

Туристи можуть гарно відпочити взимку в гірськолижній місцевості Закарпаття - Красії. Туристичний комплекс розташований в селі Вишка. Він дуже популярний серед недорогих курортів Карпат.

Гірськолижний курорт Красія

Фото взяте з сайту: www.hotelsbukovel.com.ua

Кататися тут можливо з початку грудня до кінця квітня. Як правило, зими в даній місцевості снігові, але, якщо наступає відлига, то на трасах працює система штучного снігоутворення.

Красія – ідеальне місце для тих людей, які віддають перевагу повільному, розміреному катанню на засніжених, гірських схилах, не перевантажених лижниками і сноубордистами. Тут є місця, облаштовані для бек-кантрі та фрірайду. До них можливо дістатися на підйомниках, ратраках або пішки.

Гірськолижний курорт Красія

Фото взяте з сайту: karpatytour.com

У Красії функціонують шість різноманітних підйомників:

  • одномісні, двомісні, чотиримісні крісельні підйомники;
  • два бугельні підйомники;
  • один приватний мульті-ліфт.

Перепад висот тут становить шістсот метрів.

Курорт розкинувся в межах гір Східні Бескиди, які характеризуються округлою формою і мають, переважно, пологі схили. Кататися тут зможуть як досвідчені лижники і професіонали-сноубордисти, так і новачки.

Найдовша траса має протяжність – три з половиною кілометри. Туристи можуть обрати також варіант офпісту — катання поза трасами.

Гірськолижний курорт Красія має ряд переваг:

  • Незначне завантаження трас.
  • Відсутність метушні, великого скупчення людей, черг та завищених цІн.
  • Доступні розцінки на оренду житла і прокат спорядження.
  • Зручні траси для початківців - некруті, широкі, доглянуті і довгі.
  • Сприятливі погодні умови. Прилеглі гори покриті неглибоким, пухким снігом. В зимову пору року тримається комфортна для катання на лижах, сноубордах, санях температура.

Курорт має власну лижну школу. У Красії є можливість взяти напрокат дитяче спорядження. Тут працюють кваліфіковані інструктори, є спеціально облаштований підйомник для малечі і прості траси. З маленькими дітьми пропонують розважатися, спускаючись з некрутого гірського схилу на сноутюбі (гумовому, надувному колі або «таблетці»). Його на гору транспортують на спеціальному підйомнику. Сноутюбінг являється менш травматичним, порівняно з катанням на санях. Він дозволений малечі віком від трьох років в супроводі дорослих.

Як дістатися: Красія — віддалений гірськолижний курорт. Щоб доїхати сюди з Києва, потрібно витратити приблизно сімнадцять — двадцять годин. Тривалість поїздки залежить від, обраного туристами, виду транспорту та погодних умов.  Від Ужгорода до гірськолижного курорту Красія, відстань складає шістдесят дев'ять кілометрів, а від Львова — сто дев'яносто шість кілометрів. До Ужгорода можна доїхати на потязі, потім пересісти на рейсовий автобус Ужгород — Красія або маршрутку, яка курсує в напрямку Ужгород - Великий Березний, Ужгород — Люта. Вийти потрібно на зупинці — село Вишка. Якщо добиратися до Красії на власному автомобілі, слід до міста Ужгорода їхати по трасі Київ — Чоп, дістатися селищ — Кострино та Вишка.

Де зупинитися гостям гірськолижного курорту Красія: чотири найкращі варіанти

1. Готель «Перлина Красії»

Комфортні умови проживання пропонує туристам триповерховий готель «Перлина Красії», розташований в селі Вишка.

Туристичний комплекс знаходиться на північному схилі гори Красія (Східні Карпати). На першому поверсі готелю працює ресторан з баром, який налічує два зали і може розмістити вісімдесят осіб.

На другому і третьому поверхах знаходяться затишні номери з індивідуальними санвузлами. В кожній кімнаті є телевізор. Сніданок включений у вартість проживання.

Гості зможуть відвідувати лазню. Неподалік від готелю, на висоті одна тисяча шістсот метрів, функціонує нижня станція крісельного підйомника під назвою «Локомотив».

Адреса: Красія, село Вишка, будинок 177

2. Котедж «Біля струмка»

Гості Карпат можуть обрати для проживання котеджі, побудовані зі зрубу, які належать туристичному комплексу «Біля Струмка».

 

Він знаходиться в селі Вишка, на відстані одна тисяча сімсот метрів від крісельного підйомника гірськолижного курорту Красія.

Два котеджі здаються в оренду повністю, а в одному туристам пропонують заселитися окремо в номери. В готелі є кухня, конференц-зал, хол, зал із каміном, душові, кафе, деякі кімнати мають власний санвузол. Гості зможуть поспівати караоке, залишити автомобілі на стоянці, замовити трансфер з аеропорту або в аеропорт.

Адреса: Красія, будинок № 249

3. Міні-готель «Вишка»

Для тих людей, які приїхали покататися на схилах гірськолижного курорту Красія, ідеальним варіантом стане проживання в міні-готелі «Вишка».

 

Гостям пропонують заселитися в два котеджі, побудовані із деревини, та один триповерховий будиночок.

В залежності від бюджету, можна орендувати:

  • двомісні, тримісні номери категорії «стандарт» з усіма зручностями;
  • сімейні двокімнатні номери;
  • апартаменти, розраховані на чотирьох або п’яти осіб;
  • тримісні, чотиримісні, п'ятимісні номери класу «економ» із зручностями на поверсі.

В вартість номерів «сімейний» і «стандарт» входить сніданок. Гості зможуть користуватися інтернетом, готувати їжу на мангалі, відвідувати сауну, облаштовану басейном у вигляді дубової бочки, приємно проводити час в кімнаті відпочинку. В готелі можливо замовити послуги трансферу, найняти інструктора, взяти напрокат гірськолижне спорядження.

Адреса: Красія, село Вишка

4. Приватна садиба «Ерташ»

В живописному куточку Закарпаття, неподалік від гори Красія, на відстані ста метрів від гірськолижного підйомника, побудована садиба «Ерташ».

До найближчого крісельногого підйомника відрізок шляху становить два  кілометри. Садиба, яка розміщена в триповерховому дерев'яному будинку має 6 двомісних номерів  з телевізорами, доступом Wi-Fi, санвузлами. Номери,  мають оригінальні назви та оформлення в заміському стилі. Гостям безкоштовно надається легкий сніданок.

В садибі є приміщення для зберігання лиж, японська сауна, зона відпочинку і безкоштовна автостоянка. Гості можуть замовити  смачні страви закарпатської та угорської кухні і скуштуівати їх в їдальні садиби. 


Адреса: Красія, село Вишка, урочище Ерташ-Куба

 

4. Гірськолижний курорт Захар Беркут

 
Серед недорогих курортів Карпат особливе місце займає Захар Беркут. Гірськолижний комплекс знаходиться в селі Волосянка, неподалік від Славського.

Гірськолижний курорт Захар Беркут

Фото взяте на сайті: guide.karpaty.ua. Автор фото: Олег Сорокин

Дана місцевість напрочуд красива! Молодий курорт стрімко розвивається, радує туристів п’ятьма зручними підйомниками (одним парнокресельним, трьома бугельними, одним мульті-лифтом), доглянутими, зручними сніговими трасами різного рівня складності (їх всього одинадцять), загальною протяжністю дев’ять кілометрів, а також пунктами прокату сучасного гірськолижного спорядження, в тому числі дитячого.

Перепад висот в даній місцевості становить п’ятсот п’ятдесят два метри.

Для катання підходять:

  • північні, північно-західні і південно-західні схили гори Зворець, розташованій на висоті одна тисяча двісті двадцять три метри над рівнем моря;
  • північно-східні схили гори Високий Верх, яка знаходиться на висоті одна тисяча двісті двадцять чотири метри над рівнем моря;
  • місця у впадині, котра прилягає до гірськолижної території;
  • зони, розташовані в межах туристичного комплексу Захар Беркут.

Всього на курорті облаштовано:

  • Шість «синіх» трас для новачків.
  • Чотири «червон»і траси з великим нахилом. Тут майже немає пологих ділянок.
  • Одна складна «чорна» траса для професіоналів-лижників та досвідчених сноубордистів.

Підйомник Захар Беркута працює з дев’ятої години ранку до сімнадцятої години вечора. Його пропускна здатність — триста двадцять осіб на одну годину. У зв'язку з цим, в розпал сезону бувають черги.

Гірськолижний курорт Захар Беркут

Фото взяте на сайті: guide.karpaty.ua

Гірськолижний комплекс Захар Беркут оснащений двома паркінгами, які знаходяться під охороною. Є платні і безкоштовні автомобільні стоянки. Тут чудово працює мобільний зв’язок, є відкритий доступ до Wi Fi. На території туристичного комплексу функціонують медичні пункти, є можливість індивідуально займатися з інструктором. Оплата його послуг почасова.

Погрітися за чашкою гарячого чаю і смачно перекусити, гостям пропонують в одному з численних кафе та ресторанів, які розкинулися на гірських схилах. Тут можна орендувати санки, снігохід, сноубайки, прокотитися, загорнувшись в теплу ковдру, в упряжці на конях або собаках.

Туристи також можуть відвідувати сауну і джакузі, обрати спортивні розваги – настільний теніс і більярд. Для малечі передбачена спеціальна ігрова кімната, обладнані дитячі гірки. Можна орендувати санки.

Як дістатися: відстань від міста Львова до населеного пункту Волосянка становить сто сорок п’ять кілометрів, з Івано=Франківська – сто сімдесят кілометрів, а з Ужгорода – сто тридцять кілометрів. Необхідно взяти квиток на потяг до залізничної станції Сколе. Можна зі Львова до станції Воловець доїхати електричкою. Потім потрібно сісти на автобус або скористатися послугами служби таксі. Зі Львова до Волосянки курсує також маршрутка. Якщо прямувати до гірськолижного курорту Захар Беркут на власному автомобілі, необхідно рухатися в напрямку Славського (до Волосянки).

Адреса: Львівська область, Сколівський район, село Волосянка, вулиця Богдана Хмельницького

 Де зупинитися гостям гірськолижного курорту Захар Беркут: чотири найкращі варіанти

 1. Приватна садиба «Карпатські Бескиди»

Садиба «Карпатські Бескиди» знаходиться в центрі Волосянки. Від гірськолижного курорту Захар Беркут готель відокремлює відрізок шляху – півтора кілометри.

Всього в садибі нараховується шість двомісних, тримісних, чотиримісних затишних номерів категорії «економ», обладнаних ліжками і шафою.

Приватна садиба «Карпатські Бескиди»

В кожній кімнаті є телевізор. В деяких номерах знаходиться балкон. Самостійно готувати їжу можна на кухні, розташованій на першому поверсі. Тут також є ідальня з меблями, ванна кімната. Неподалік від готелю працює сауна.

Гості зможуть користуватися мангалом, автомобільною стоянкою, замовити послуги трансферу, найняти гірськолижного інструктора.

Адреса: Захар Беркут, село Волосянка, вулиця Шевченка, будинок. 35б

 2. Котедж «Заринок»

На відстані одного кілометру від підйомника «Захар Беркут», в селі Волосянка, знаходиться двоповерховий котедж «Заринок».

Котедж «Заринок»

Від центру селища Славське до готелю відрізок шляху становить шість кілометрів. Всього в котеджі нараховується п’ять номерів, розрахованих на дванадцять гостей.

Котедж «Заринок»

На першому поверсі готелю розміщені санвузол, їдальня і кухня, укомплектована газовою плитою, холодильником, електричним чайником, мийкою, столом, стільцями і набором посуду, а також двомісний і чотиримісний номери. Хол, дві кімнати на трьох чоловік і санвузол загального користування, розташовані на другому поверсі. Постояльці зможуть користуватися мангалом, автопарковкою, Wi-Fi.

Адреса: Захар Беркут, село Волосянка, вулиця Зарічна, будинок 21

3. Міні - готель «Скеля»

Поціновувачі комфорту, зможуть гарно оцінити готель «Скеля».

 

 Від найближчого підйомника гірськолижного комплексу «Захар Беркут» будівлю відокремлює всього 350 метрів. В  готелі можна зупинитися в номерах, які розраховані на проживання від 2-х до 4-х гостей. Номери розтащовані в основному корпусі та автономному котеджі.

Туристи зможуть заселитися в номери стандартні і сімейні, обладнані власними ванними кімнатами. В номерах є телевізор с кабельним телебаченням. Вода в готелі постачається цілодобово. Для гостей обладнано дитячий майданчик,  сауну, автостоянку.

Адреса: Захар Беркут, село Волосянка, вул. Опришків, 3-а

 4. Приватна садиба «12 Місяців»

Якщо Ви бажаєте недорого і з комфортом відпочити, забронюйте номер в приватній садибі "12 Місяців", розташованій с селі Волосянка.

Триповерховий будинок і двохповерховий котедж мають комфортабельні  двомісні, тримісні, чотиримісні  номери, з шафою , ліжками, спільним санвузлом. В кожній кімнаті є телевізор.

Гаряча, холодна вода подається в готелі безперервно. Для самостійного приготування їжі облаштовано кухню, можна замовити харчування.  На першому поверсі котеджу розміщена сауна з басейном. Садиба має альтанку, мангал та автостоянку. До гірськолижного курорту Захар Беркут відстань складає три кілометри.

Адреса: Захар Беркут, село Волосянка, вулиця І.Франка, будинок 18а

 

 

 5. Гірськолижний курорт Плай

Дешевий відпочинок в Карпатах можливий на гірськолижному курорті Плай, який діє з 2007-го року. Він розташований в селище Плав’є на Львівщині. Населений пункт височіє над рівнем моря на висоті шістсот метрів.

Гірськолижний курорт Плай 

Фото взяте з сайту: doroga.ua

Туристична зона Плай стрімко розвивається, розширюючи власну територію і вдосконалюючись, приваблюючи тисячі туристів з усіх куточків України. На самому курорті різниця висот становить приблизно чотириста метрів. Станції підйомників найвищої частини комплексу розташовані на висоті одна тисяча шістдесят метрів.

Верхній сегмент, порівняно с нижнім, являється крутішим. Тут зосереджені траси високого рівня складності, призначені для професіоналів. Внизу можна побачити пологі схили. Їх спуски ідеально підходять для початківців.

В розпорядженні гірськолижного курорту Плай знаходяться шість головних трас зі зручними спусками. Їх довжина складає одну тисячу двісті метрів. Перепад висот в даній місцевості досягає двісті шістдесяти метрів, а довжина спусків, призначених для проходження навчання і катання дітей, становить триста п’ятдесят метрів.

Гірськолижний курорт Плай

Фото взяте з сайту: www.hotelsbukovel.com.ua

Траси Плаю обробляють ратраками, завдяки цьому снігове покриття тут рівне. Також дана місцевість облаштована снігоутворюючими гарматами. Туристи зможуть кататися на курорті навіть після завершення снігового сезону.

На гірськолижному курорті Плай працює два крісельні підйомники (в одній кабінці передбачено чотири сидіння). Загальна довжина кожного із них становить один кілометр. Крім підйомників стандартного типу, функціонує також бугельний мульті-лііфт і бебі-ліфт, кожний з яких має довжину триста п’ятдесят метрів.

На території туристичного комплексу працюють спеціалізовані центри прокату лиж і сноубордів, гірськолижна школа і медичний пункт, прокладені кінні маршрути. Гості зможуть скористатися послугами ремонту спорядження. Тут є кімната для переодягання, сноупарк і автопарковка, працюють лазні, сауни, кафе, ресторани і більярдні. Для малечі облаштована ігрова зона.

Від туристичного комплексу Плай до гірськолижного курорту Славське відстань становить одинадцять кілометрів, до Орявчика – п’ятнадцять кілометрів, до Тисовця і Волосянки – вісімнадцять кілометрів, до Пилипця – сорок сім кілометрів, а до Верхнього Студеного – двадцять шість кілометрів. Найбільш віддалений курорт Подобовець. Від нього до Плаю відрізок шляху становить шістдесят чотири кілометри.

Як дістатися: гірськолижний курорт Плай знаходиться поблизу шосе Київ-Чоп. Найближче селище — Плав'є — розташоване біля самого туристичного комплексу. На поїзді туристи зможуть доїхати до залізничних станцій Сколе чи Воловець, пересісти на автобус або маршрутку, які курсують в напрямку Плав'є і зупиняються в селищі. Якщо добиратися на власному авто, потрібно дотримуватися маршруту — Сколе — Козьова — Орява — Плав'є.

Головною перевагою гірськолижного курорту Плай є те, що всі готелі, приватні садиби і котеджі побудовані неподалік від схилу гори.

Де зупинитися гостям гірськолижного курорту Плай: чотири найкращі варіанти

 

 1. Приватна садиба «Кленовий листок»

Гостям гірськолижного курорту Плай пропонують заселитися в затишну, двоповерхову приватну садибу «Кленовий листок».

В оренду здається верхній поверх. Всього в готелі нараховується п’ять номерів. Серед них — двомісні і сімейні, тримісні, укомплектовані сучасними меблями.

На території садиби знаходиться безкоштовна автомобільна парковка. Постояльці, при бажанні, можуть готувати їжу на, обладнаній побутовою технікою, кухні або мангалі, користуватися праскою. Можна замовити прибирання кімнат.

Адреса: Плай, селище Плав'є

  2. Котедж «Форест»

Відмінні умови проживання пропонує туристам двоповерховий котедж «Форест», який знаходиться в селі Тухолька, на відстані одного кілометру від гірськолижного курорту Плай.

Котедж «Форест»

Готель нараховує сім номерів і може розмістити п’ять осіб. Кімнати облаштовані двоспальними ліжками.

Гості зможуть готувати їжу на кухні, укомплектованій холодильником, мікрохвильовою піччю, електрочайником і електроплитою, а також користуватися мангалом. В спальні є телевізор із супутниковим телебаченням. Для автомобілів передбачена стоянка. Можливе розміщення с тваринами.

Адреса: Плай, селище Тухолька, вулиця Шевченка, будинок 1а

 3. Приватна садиба «Карпатський острівець»

Приватна, двоповерхова садиба «Карпатський острівець» пропонує туристам хороші умови проживання за невеликі гроші!

 Приватна  садиба «Карпатський острівець»

Вона може розмістити сім осіб. На першому поверсі садиби знаходиться кухня, обладнана плитою і холодильником, мікрохвильовою піччю. Тут є посуд, необхідний для приготування їжі.

 Приватна  садиба «Карпатський острівець»

Гості зможуть користуватися інтернетом, власне авто залишити на стоянці. Від садиби до Славського відстань становить двадцять два кілометри.

Адреса: Плай, селище Плав'є

 4. Приватна садиба «Панська садиба»

Якщо Ви вирушили на відпочинок до гірськолижного курорту Плай, забронюйте котедж «Панська садиба», побудований із натуральної деревини – смереки.

 Приватна садиба «Панська садиба»

На території готелю є спеціально відведені місця для стоянки автомобілів. З балконів номерів відкривається гарний краєвид. Кімнати в котеджі просторі, відносяться до категорії «стандарт» і «студіо». Ліжка укомплектовані ортопедичними матрасами і гіпоалергенними подушками.

В номерах знаходиться санвузол та електричний сейф. Гості зможуть дивитися телевізор, використовувати тапки, набори особистої гігієни.

Від садиби до гірськолижного підйомника Плай відстань становить три кілометри. Постояльці можуть скористатися послугами пральні, замовити трансфер з аеропорту або до аеропорту.

Адреса: Плай, селище Плав'є, урочище Луг

 

 

 6. Гірськолижний курорт Драгобрат

Драгобрат являється найвищим гірськолижним курортом України.

Гірськолижний курорт Драгобрат

Фото взяте на сайті: www.edemvotpysk.ru

Він розкинувся у підніжжя гір Стіг і Близниця, в мальовничій місцевості, на висоті одна тисяча триста – одна тисяча сімсот метрів над рівнем моря. Курорт знаходиться на відстані вісімнадцяти кілометрів від селища Ясиня. Звідси відкривається чудовий краєвид на гори — Чорногору та Горгани. Від автомобільної магістралі Ужгород-Івано-Франківськ туристичний комплекс відокремлює дев’ять кілометрів.

Драгобрат іменують &la

При повному або частковому використанні матеріалів Hotels24.ua — активне посилання на джерело обов'язкове.
20.11.2018
HOTELS24.ua
Оцініть статтю: Не Буковелем єдиним: недорогі гірськолижні курорти Карпат (частина 1)
  • дуже погано
  • погано
  • нормально
  • добре
  • клас
(5 балів з 5, всього оцінок 7 )
(??) (??) (??)
Підбір та бронювання готелів по телефону (цілодобово без вихідних)