Щодо пропозицій заробітку від Hotels24.ua -->
Відпочинок з дітьми: 16 дієвих лайфхаків та рекомендацій від досвідчених мам

Відпочинок з дітьми: 16 дієвих лайфхаків та рекомендацій від досвідчених мам

Дотримуєтесь думки, що подорожувати з маленькою дитиною – складно, небезпечно та просто незручно? Через це відмовляєте собі у відпустці до того часу, «коли малюк підросте»? Даремно! Не відкладайте життя на потім і спокійно мандруйте в межах України і по світу зі своєю дитиною! Але пам'ятайте, що відпочинок з нею вимагає продуманої підготовки і дотримання певних правил. Якщо Ви вирішили «підкоряти нові горизонти» з малечею, готуйтеся також морально до того, що у вас не буде вільного часу на себе і доведеться його повністю присвятити маленькому чаду. А Hotels24 підкаже 5 дієвих лайфхаків відпустки з дітлахами від досвідчених мам.

Відпочинок з дітьми: 16 дієвих лайфхаків та рекомендацій від досвідчених мам

 Дієві лайфаки та рекомендації відпочинку з дітьми від досвідчених мам

Запорукою чудової сімейної відпустки в межах України або за кордоном є, перш за все, позитивний внутрішній настрій і впевненість мами. Малюк все відчуває, тому підготовку до подорожі треба розпочати з себе, відкинувши всі побоювання. Діти, як правило, добре пристосовуються до різних обставин і переносять всі труднощі поїздок не гірше за дорослих.

1. Перед будь-якою мандрівкою варто відвідати педіатра, який спостерігає дитину, проконсультуватися з лікарем та отримати від нього «добро» на поїздку. І вже, зі стовідсотковою впевненістю, що зі здоров'ям малюка все гаразд, вирушати в дорогу. Також слід приділити особливу увагу питанню вакцинації, особливо якщо поїздка планується в азіатські країни.

Дієві лайфаки та рекомендації відпочинку з дітьми від досвідчених мам

2. Беріть з собою у подорож ланч-бокс з підігрівом, наповнений їжею, снеки, дитяче харчування (для маленьких діточок), напої (соки, негазовану воду). Вони завжди повинні бути у вас під рукою, адже ви не можете вгадати, коли саме у дитини «прокинеться» апетит. Дотримуйтесь данного правила, незважаючи на те, що запланований сніданок, наприклад, в кафе аеропорту, або якщо летіти до місця призначення лише годину. Підстраховуйте себе, адже, авіарейс можуть затримати, перенести. І пам'ятайте, дитина в дорозі ніколи не відмовиться від перекусу бананом, яблуком, печивом, смачним кексом, булкою, тощо. Окрім того, їжа буде відволікати маленького мандрівника у дорозі. Також дитина захоче пити. Молочні продукти, випічку з вершковим кремом бажано з собою не брати, оскільки вищеперераховані продукти швидко псуються в дорозі, особливо спекотним літом.

Дієві лайфаки та рекомендації відпочинку з дітьми від досвідчених мам

3. Потрібно наперед подумати про розваги для дитини, дізнатися, які є в зоні відпочинку зоопарки, парки розваг з атракціонами, океанаріуми, дельфінарії, картинг-центри, аквапарки, мотузкові містечка, дитячі кафе, діснейленди тощо (в залежності від віку малечі та її інтересів).

4. Якщо Ви орендуєте для подорожі машину, замовте заздалегідь дитяче крісло в пункті видачі авто, аби не склалася неприємна ситуація і автолюльки раптово не скінчилися. Вони встановлюються в автомобіль для перевезення дітей та фіксуються штатними ременями безпеки або за допомогою додаткових кріплень.

Дієві лайфаки та рекомендації відпочинку з дітьми від досвідчених мам

5. Підготуйте дитину до поїздки, поговоріть з нею про майбутню мандрівку. Обов'язково розкажіть дитині, куди ви з нею їдете і з якою метою. Можна показати на фотознімку готель, в якому проживатимете. Маленькому туристу буде цікаво почути про аеропорт, літак та переліт, а також про море, гори та пригоди, які його очікують на новому місці. Головне – в процесі розмови зацікавити дитину та налаштувати її на добрий лад. Якщо запланована відпустка на морі, слід проінформувати дитину про правила поводження на воді. Маленького туриста потрібно попередити, що порушувати їх не дозволено. Дитина повинна з ваших вуст почути, що далеко запливати, пірнати в маловідомих місцях, штовхатися, тягнути інших дітей у воду не можна.

6. Обов'язково прихопіть у мандрівку змінний одяг для дитини, декілька її улюблених іграшок, серветки, спрей для дезінфекції, сонцезахисний крем або сироватку, медичний пластир, засоби від комарів, комах, аптечку з градусником, ліками від температури, розладу шлунку та від алергії, запасіться активованим вугіллям, антисептиками, краплями в очі, ніс, вуха широкого спектру дії тощо. Також не забудьте пляжний, розкладний зонт, щоб, у будь-який момент, можна було створити для дитини тінь, наприклад, на «дикому» пляжі. Його не завжди вдається придбати на місці, так само, як і плавальні засоби.

7. Довгий авіапереліт краще вибрати нічний, а короткий – денний, щоб не порушувати нічний сон дитини.

Дієві лайфаки та рекомендації відпочинку з дітьми від досвідчених мам

8. Вирушаючи в будь-яку поїздку (за кордон або по Україні) рекомендуємо потурбуватися про туристичне страхування. Це надасть впевненості мамі в подорожі та заспокоїть її на кшталт виникнення надзвичайної ситуації. Вибирати потрібно надійну страхову компанію, яка не менше десяти років працює на українському ринку і має хороші відгуки від бувалих мандрівників.

9. Слід пам'ятати про те, що до року у дитини слабка терморегуляція організму, тому вона може перегрітися на сонці та отримати тепловий удар. До трьохрічного віку не бажано, щоб малюк перебував під прямими ультрафіолетовими променями. Шкіра у дітей в такому віці ще погано виробляє меланін. А вітамін D, корисний для дитячого організму в потрібній кількості, можна отримати і перебуваючи у затінку.

10. Якщо ви відпочиваєте з дитиною на морському побережжі, приходьте на пляж або зранку, або після обіду. Перш ніж дитина увійде в море, переконайтеся, що дно чисте, немає гостого каміння. Вода не повинна бути дуже холодною. Це важливо, оскільки дитина може переохолодився та захворіти. Також не дозволяйте дитині занадто довго перебувати у воді. Завжди витирайте малюка, коли він виходить з води, щоб не було переохолодження. Якщо дитина купалася в морській воді, слід обполоснути її прісною водою, щоб змити з тіла сіль.

11. Мамам за маленькими дітьми, що граються в воді, потрібно стежити дуже уважно, особливо, якщо ті не вміють плавати. Обов'язково надягайте на дітей нарукавники або кола для плавання. Не втрачайте пильність в жодному разі, завжди тримайте дитину в полі зору. Хочемо зауважити, що найнадійніший засіб захисту для, відпочиваючих на морі дітей, – це рятувальні жилети. В цілях безпеки, надувними іграшками дозволяйте малечі користуватися тільки у присутності дорослих.

12. Коли ви перебуваєте з дитиною біля води, намагайтеся не відволікатися на мобільний телефон, планшет. Забудьте на деякий час про фейсбук, інстаграм та інші соціальні мережі. Вся увага мами повинна спрямовуватися лише на дитину, бо вона для неї на першому місці. Якщо є дорослі діти, то вони можуть доглянути за молодшими, але не варто на них перекладати всю відповідальність.

13. Ніколи не вживайте алкогольні напої, пиво та коктейлі, відпочиваючи з дітьми. Це недопустимо. Не втрачайте пильність.

14. Якщо ви йдете з малюком на пляж, прихопіть із собою набір з лопаток, відерець, щоб дитина могла гратися на берегу, ліпити «бабки» на піску. Дані ігри відвернуть увагу дитини від води, і дозволять вам трохи розслабитися та спокійно позасмагати. Ще можна разом з дитиною пошукати черепашки, камінчики, відшліфоване водою, різнокольорове скло.

Дієві лайфаки та рекомендації відпочинку з дітьми від досвідчених мам

15. Не залишайте дитину одну, без дорослого, на надувному матраці, бо плавальний засіб може віднести течією, хвилями, вітром далеко від берега. Не варто також з маленькими дітьми кататися на човнах, катамаранах, водних мотоциклах, оскільки для них така розвага може виявитися дуже небезпечною.

Дієві лайфаки та рекомендації відпочинку з дітьми від досвідчених мам

16. Правильно одягайте дитину під час подорожі та на відпочинку. Для пляжу обирайте одежу із натуральних тканин, що «дихають» (бавовни, льону) світлих відтінків. Також на морі слідкуйте за тим, щоб на голові дитини завжди була панама, хустка, бандана або бейсболка.

Де зупинитися: туристів з дітьми приймають

Найголовніше в будь-якій подорожі: ретельна підготовка і спокій. Подорожувати з дітьми – веселіше, ніж здається на перший погляд!
Притримуйтеся правила: «Спокійна мама – спокійна дитина» і у Вас все вийде! Приємних мандрівок!


Читайте ще:

 

 

При повному або частковому використанні матеріалів Hotels24.ua — активне посилання на джерело обов'язкове.
02.11.2022
HOTELS24.ua
Оцініть статтю: Відпочинок з дітьми: 16 дієвих лайфхаків та рекомендацій від досвідчених мам
  • дуже погано
  • погано
  • нормально
  • добре
  • клас
(5 балів з 5, всього оцінок 1 )
(??) (??) (??)
Підбір та бронювання готелів по телефону (цілодобово без вихідних)