Щодо пропозицій заробітку від Hotels24.ua -->
5 чудес українських глибинок, про які не всі знають

5 чудес українських глибинок, про які не всі знають

Україна славиться фантастично гарними водоспадами, річками, озерами, каньйонами, мінеральними джерелами, заповідниками та парками. На її просторах знаходяться неймовірні архітектурні пам'ятки. Всю цю красу обов'язково слід побачити на власні очі! Hotels24.ua розповість читачам про п'ять «чудес» українських глибинок, про які не всі знають.

5 чудес українських глибинок, про які не всі знають

 1. Кар’єр в Коростишеві Житомирської області

Кар’єр в Коростишеві Житомирської області

Фото взяте з сайту: www.pizzatravel.com.ua

На околиці містечка Коростишев Житомирської області знаходиться неймовірно гарне місце – затоплений гранітний кар’єр, який є частиною мальовничого каньйону, вкритого ялинами та березами. Вода в озері прозора та чиста, має смарагдовий колір. Поблизу нього розташовані дерев’яний місток та будинок лісничого. Висота берегів кар'єру становить десять метрів, а в деяких місцях навіть досягає вісімнадцяти метрів. Глибина озера — двадцять метрів.

В дану місцевість приїжджають туристи, щоб організувати пікнік, покупатися в озері, пострибати зі скелі у воду, подихати свіжим повітрям, порибалити, зробити гарні фото на фоні красивих пейзажів. Екстремали обирають Коростишевський кар’єр для проведення тренувань зі скелелазіння.

Як дістатися до Коростишевського кар'єру?

Кожного дня в Житомир курсують автобуси, маршрутки. Вони відправляються з автостанції «Дачна», зі станції метрополітену «Житомирська» в Києві, їдуть по Житомирській трасі, проїжджаючи через Коростишів.

Де зупинитися: туристів приймають готелі Коростишева


 

2. Джуринський водоспад у селі Нирків Заліщицького району Тернопільської області

 Джуринський водоспад у селі Нирків

Фото взяте з сайту: alwaysbusymama.com

В Україні є неймовірно гарний, найбільший рівнинний водоспад — Джуринський. Він знаходиться в мальовничій місцевості на Тернопільщині, неподалік від села Нирків та руїн Червоногородського замку. Максимальна висота унікального водоспаду становить шістнадцять метрів. В теплу пору року тут відпочивальники купаються, насолоджуються природнім масажем від потоків води, розбивають палатки та організовують пікніки.

Як дістатися Джуринського водоспаду?

Дістатися до Джуринського водоспаду Тернопольскої області трохи проблематично, оскільки автобуси в дану місцевість їздять дуже рідко. Із селища Нирків або Нагоряни потрібно буде пройтись пішки приблизно шість кілометрів. Тому краще вирушати до природного чуда на власному автомобілі. Їхати доведеться по грунтовій дорозі.

Де зупинитися: туристів приймають готелі Заліщиків

3. Милятинський гейзер в селі Новий Мелятин Буського району Львівської області

Милятинський гейзер в селі Новий Мелятин

Фото взяте з сайту: nataanalitik.blogspot.com

На південній околиці селища Новий Милятин Буського району Львівської області знаходиться джерело мінеральної, збагаченої сірководнем, води. Вона б'є з металевої труби (з-під землі) в центральній частині, незначного за розмірами, незамерзаючого взимку, озера.

Струмінь води досить потужний, досягає в висоту до двох мет­рів. Вода в водоймі чиста, майже блакитного кольору. До фонтану-гейзера можна дістатися по напівзруйнованій дерев’яній кладці.

Виник гейзер під час пошуку родовищ нафти, в 1952-ому році. Місцеві жителі назвали джерело «Вишкою». Тут раніше і справді знаходилася бурова вишка, від якої вціліли лише бетонні опори.

Протягом дванадцяти місяців, незалежно від пори року, температура води в джерелі тримається на відмітці + 19 градусів по Цельсію. Вода в джерелі має лікувальні властивості. Її можна пити. Також в воді корисно купатися.

Як дістатися Милятинського гейзеру?

Село Новий Милятин знаходиться на трасі М-06 (Е-40), між населеними пунктами Буськ та Львів. Зі Львова в Новий Милятин курсують рейсові автобуси.

Де зупинитися: туристів приймають готелі Львова


 

4. Парк «Івахновецькі товтри» в Кам`янець-Подільському районі Хмельницької області

 Парк «Івахновецькі товтри» в  Кам`янець-Подільському районі Хмельницької області

Фото взяте з сайту: kolokray.com

Парк «Івахновецькі товтри» — цікава природна пам'ятка Хмельницької області, що належить до українського природно-заповідного фонду. Парк розкинувся в лісостепу, займає площу сто п'ятдесят п'ять гектарів. Ділянка багата численними вапняковими каменями великих розмірів. В парку можна зустріти товтри під назвами — «Баба» та «Рубліха», «Ян» та «Коломийка», «Німожна» та «Високі Камені», «Панська» та «Соколіха», кожна з яких унікальна по-своєму. На них росте лугостепова, степова, наскальна рослинність. З вершин товтр відкриваються неймовірно гарні місцеві пейзажі.

Як дістатися парку «Івахновецькі товтри» ?

Дістатися парку можна на власному авто, автобусі або маршрутці по трасі Р-48 з Кам'янець-подільського. Вона пролягає через наступні населені пункти — Чемерівці, Зарічанка, Івахнівці.

Де зупинитися: туристів приймають готелі Кам'янець-Подільського

5. Піраміда роду Закревських в селі Березова Рудка Пирятинського району Полтавської області

Піраміда роду Закревських в селі Березова Рудка

Фото взяте з сайту: tamtour.com.ua

В селищі Березова Рудка Полтавської області знаходиться унікальна піраміда-усипальниця. Гробниця була зведена за задумом посла Російської імперії у Єгипті Гната Закревського на могилі рідних батьків у 1898-ому році. Вона нагадує єгипетські піраміди в мініатюрі, досягає в висоту десяти метрів.

Як дістатися піраміди роду Закревських?

Дістатися до села Березова Рудка нескладно, оскільки воно знаходиться поблизу траси Київ —Харків. Доїхати можливо на авто, автобусі, маршрутці, обравши один з маршрутів Гребінка — Березова Рудка, Полтава — Березова Рудка, Бахмач — Березова Рудка, Каховка — Березова Рудка, Яготин — Березова Рудка, Кам'янське — Березова Рудка, Бахмач — Березова Рудка, Золотоноша — Березова Рудка, Харків — Березова Рудка, Черкаси — Березова Рудка, Золотоноша — Березова Рудка, Дніпродзержинськ — Березова Рудка, Княжичі — Березова Рудка, Яготин — Березова Рудка, Шенгури — Березова Рудка.

Де зупинитися: туристів приймають готелі Пирятина


 

Подорож до вищеперерахованих «чудес» української держави залишить лише приємні згадки! Плануючи відпочинок, забронюйте готель!

 

Читайте ще:

 

При повному або частковому використанні матеріалів Hotels24.ua — активне посилання на джерело обов'язкове.
18.04.2018
HOTELS24.ua
Оцініть статтю: 5 чудес українських глибинок, про які не всі знають
  • дуже погано
  • погано
  • нормально
  • добре
  • клас
(4.5 бали з 5, всього оцінок 3 )
(??) (??) (??)
Підбір та бронювання готелів по телефону (цілодобово без вихідних)