Щодо пропозицій заробітку від Hotels24.ua -->
Безкоштовна Прага: куди піти і що подивитися, щоб заощадити на подорожі

Безкоштовна Прага: куди піти і що подивитися, щоб заощадити на подорожі

Прага - столиця Чехії, приваблює туристів з усього світу. Це місто вабить мандрівників своєю атмосферністю, старовинною архітектурою, цікавими пам'ятками і унікальними місцями. Чехія, міста та пам'ятки є національною історичною спадщиною країни. Що можна подивитися, куди сходити безкоштовно, щоб заощадити? - це питання цікавить багатьох. З цим розібратися читачам допоможе Hotels24.ua.

Безкоштовна Прага: куди піти і що подивитися, щоб заощадити на подорожі

 Як найкраще доїхати до Праги

Дістатися до прекрасного міста можна кількома маршрутами:

  1. З Києва літаком, час в дорозі без пересадок займе 2 години.
  2. Автобусом Україна Чехія ви приїжджаєте в столицю, далі автобусом до Праги. Є прямі рейси Київ-Прага, 24 години в дорозі і ви на місці.
  3. Потягом Київ-Прага. Час в дорозі 36 годин. Бонусом є можливість погуляти по Кракову, оскільки поїзд стоятиме близько 6 годин.

Нарешті ви в прекрасному місці, в Празі. Зупинитися можна в  готелях, хостелах і апартаментах. І вперед знайомитися з дивовижною Прагою.

Старе місто в Празі

 

Старе Місто — це центральна, туристична частина міста. Тут ви зможете пройти вуличками з брущаткою, побачити архітектурні будівлі в різних стилях, вдихнути аромат середньовіччя.

У Старому Місті зосередилися основні визначні пам'ятки: Карлів міст, Ратуша на Староміській площі, Єврейський квартал, Порохова вежа, Тинський храм.

Рекомендуємо обов'язково пройтися по дивовижному Карлова мосту. Його довжина становить 516 м, по всій довжині розташувалися 30 скульптур політичних діячів і важливих людей країни. Міст був побудований в 1402 році, і до сих пір не змінився.

Улюбленим місцем мандрівників є годинник на Ратуші Староміської площі. Щогодини він відбиває точний час і відбувається цікаве дійство: з фігурками, апостолами і боєм. Старовинна архітектурна знахідка входить в трійку самих старих годинників.

Адреса. Центральна частина міста, район Прага-1.
Де можна зупинитися. Зупинитися пропонуємо в готелях міста: «Art Deco Imperial Hotel», «Hotel Leon D'Oro», «INNSIDE by Melia Prague Old Town».

Празький град

Празький град є старовинною та найбільшою фортецею Праги. Це головна визначна пам'ятка і архітектурна пам'ятка країни, яка розташувалася на березі р. Влтави.

Перш, ніж потрапити на територію фортеці, вам потрібно пройти Градчанську площу. На ній розташувалися історичні будівлі, релігійні храми 16 ст, не забудьте зафіксувати красу на фотоапарат.

Перш, ніж заходити всередину граду зверніть увагу на караул. Можна зробити селфі. Урочиста зміна варти відбувається в полудень, якщо буде можливість, обов'язково подивіться це дійство.

На території фортеці знаходяться кілька дворів з замками, каплицею, фонтанами. В архітектурі простежується стиль ренесансу. Тут же, знаходиться Собор Святого Віта, відвідати який приїжджають паломники з усієї Європи.

Відвідування фортеці безкоштовно. Але зайти в замок, побродити по ньому можливо за окрему плату.

Адреса. Фортеця можна знайти в районі Прага 1.
Де можна зупинитися. Пропонуємо для тимчасового житла затишні апартаменти: «Letna Garden Suites», «Tr?išt? RoseWind».

Танцюючий будинок

Танцюючий будинок являє собою унікальну, сучасну будівлю, з незвичайним дизайном і архітектурою.

Танцюючий будинок створений в честь пари, що танцює Д. Роджерс і Ф. Астеру. Придивіться уважно до будинку, він дійсно нагадує танцюючих чоловіка і жінку, їх фігури і образи. Зламані форми, сучасна подача об'єкта, унікальний стиль будівлі не підходив до архітектурних будівель міста. Але все ж «Танцюючий будинок» відмінно вписався і був признаний пам'яткою Праги.

У цей будинок можна зайти, поїсти у французькому ресторані, подивитися околиці міста з оглядового майданчика. У ньому розташувалися відомі, великі компанії міжнародного рівня.

Адреса. Район Прага-2.
Де можна зупинитися. «ANTIK Old Town hotel», «ibis Praha Wenceslas Square».

Королівський сад

Королівський сад можна знайти біля Празького граду. Це кращий сад з 6, алеями якого любила прогулюватися Королева Анна. Його відкриття датується в 1534 році. З 1990 р його відкрили для відвідувачів.

Сад пережив кілька реконструкцій, його засаджували новими екзотичними сортами кущів і дерев, квітів. На його території функціонував музичний фонтан, був розплідник і звіринець. Кращі архітектори країни працювали над його розширенням. В оранжереях, баштах і альтанках, скульптурах простежується змішання стилів: бароко, ренесанс і епохи Відродження.

Насолодитися прогулянкою по саду не зіпсує навіть погана погода в Праге. Тут дуже красиво, мальовничо та атмосферно. На території саду можна побачити літній палац Королеви Анни, Президентський будинок, будівлю мячовні (для гри в м'яч).

Сад працює з квітня до листопада.

Адреса. Сад знаходиться на території Празького граду, в районі Прага 1.
Де можна зупинитися. Пропонуємо увазі туристів «Andel's by Vienna House Prague», «Mosaic House».


Вишеград

 

Вишеград розташувався на протилежному березі р. Влтави від Празького граду. Фортеця була побудована в 10 ст і являє собою величезну територію з парком, кладовищем, храмами, оглядовими майданчиками. Щоб оглянути все, вдатися в суть і зрозуміти цілого дня не вистачить.

За старих часів коронація королів відбувалася на території Вишеграду, далі процесія прямувала до Празького граду. Але через сторіччя, правителі вибрали Празький град і Вишеград забули.

Але в пам'яті жителів країни цей архітектурний замок залишиться візитною карткою міста назавжди. Тут сплелися воєдино минуле і сьогодення, давнина і сучасність.

Вхід на територію безкоштовний. Відвідування собору Петра і Павла, підвалу та галереї можливо за окрему плату.

Адреса. Прага-2.
Де можна зупинитися. Для проживання підійдуть: «Гостьовий будинок Akát Pension», «Hotel Praga 1».

На цьому список пам'яток не закінчується, його можна продовжувати дуже довго. Але ясно одне: Прага подарує вам заряд бадьорості, позитивні емоції і настрій. Рекомендуємо оплатити тур вихідного дня і насолоджуватися відпочинком. Для рідних і близьких не забудьте придбати сувеніри, солодощі і чеське пиво. Біжутерія та кришталь будуть нагадувати вам про унікальну поїздку. Подорожуйте із задоволенням, а Hotels24.ua. допоможе вам в цьому.

Читайте ще:

 

При повному або частковому використанні матеріалів Hotels24.ua — активне посилання на джерело обов'язкове.
02.10.2019
HOTELS24.ua
Оцініть статтю: Безкоштовна Прага: куди піти і що подивитися, щоб заощадити на подорожі
  • дуже погано
  • погано
  • нормально
  • добре
  • клас
(5 балів з 5, всього оцінок 4 )
(??) (??) (??)
Підбір та бронювання готелів по телефону (цілодобово без вихідних)