Щодо пропозицій заробітку від Hotels24.ua -->
Відпочинок в Буковелі взимку: інструкція для «чайників»

Відпочинок в Буковелі взимку: інструкція для «чайників»

Туристи, які розуміються на подорожах, зі стовідсотковою впевненістю стверджують, що українські Карпати нічим не поступаються Альпам і Пиренеям. Відпочинок в Буковелі взимку сподобається кожному туристу! Однак людині, яка відвідує гірськолижний курорт вперше, складно не розгубитися. Допоможе зорієнтуватися у виборі трас, житла, розваг, закладів громадського харчування та інших питаннях, інструкція для «чайників», котру підготував Hotels24.

Відпочинок в Буковелі взимку: інструкція для «чайників»

 Як доїхати до Буковеля?

Як доїхати до Буковеля?

Найзручніше добиратися в Буковель з Івано-Франківська. Можна доїхати з Тернополя, Чернівців та Львова.

Як доїхати в Буковель з Києва?

Доїхати з Києва в Івано-Франківськ можна за 10 годин на автомобілі. У «високий сезон» також можливо швидко дістатися вищевказаного населеного пункту на літаку з аеропортів Дніпра, Києва або приїхати в місто на потязі. З автостанції Івано-Франківська, в напрямку гірськолижного курорту, курсують прямі, рейсові автобуси. Від Івано-Франківська до Буковеля відстань становить 110 км.

Як доїхати зі Львова в Буковель?

Зі Львова до Буковеля можна доїхати залізничним транспортом. Слід сісти на потяг потяг, що їде до Рахова або Яремче. Від станцій цих населених пунктів в гірськолижний комплекс їздять маршрутні таксі.

Можна обрати другий варіант: на потязі Львів-Рахів доїхати до Татарова, а звідти дістатися до Буковелю на маршрутці. Можливо без пересадок за 4 години 50 хвилин доїхати до Буковеля на автобусі, або трохи швидше – на автомобілі.

Як краще доїхати з Одеси в Буковель?

Дістатися з Одеси до Буковеля можна на потягах сполученням Одеса-Чернівці, Одеса-Рахів, Одеса-Ужгород, Одеса-Львів. Вийти доведеться в Тернополі або Івано-Франківську.

З вищевказаних міст в туристичний комплекс відправляються маршрутки. Доїхати до Тернополя можливо також на автобусі. На автомобілі слід подолати приблизно 845 км (дорога займає приблизно дванадцять годин). Добиратися на машині доведеться через Умань, Вінницю, Хмельницький, по трасі в бік Коломиї. Також з Одеси до гірськолижного комплексу курсують автобуси. Вони відправляються з залізничного вокзалу «Одеса-Головна». З комфортом та без пересадок, з Одеси в курортну зону легко дістатися, замовивши трансфер.

Житло в Буковелі

Житло в Буковелі

Шукати житло потрібно завчасно, оскільки кращі варіанти люди розбирають дуже швидко. У жовтні, зазвичай, вже відома вартість проживання в зимовий сезон. Саме час бронювати номер! Не ведіться на низькі ціни різних сайтів з оголошеннями. Перевіряйте розміщену інформацію, щоб не потрапити на вудку шахраїв.

Якщо хочете заощадити – краще вибирайте житло не в самій Поляниці, а в селищах, розташованих неподалік – Татарові, Яблуниці, Ворохті. Якщо ви приїхали на власній машині – це взагалі відмінний варіант!

Пам'ятайте, що готелі, які знаходяться біля підйомників, є найдорожчими. Але плюс їх полягає в тому, що не потрібно буде носитися з гірськолижним спорядженням.

Номери в готелях Буковеля розраховані на будь-якого туриста. Вони представлені в різній ціновій категорії. Можна заселитися як в «економ клас», так і в апартаменти п'ятизіркового готельно-ресторанного комплексу.

Де зупинитись: туристів приймають готелі Буковеля

Де знаходиться Буковель?

 Буковель

Гірськолижний комплекс «Буковель» знаходиться в Івано-Франківській області, поблизу селища Поляниця. Він розкинувся на висоті 870-890 метрів над рівнем моря, розташований на відстані 39,2 км від туристичного населеного пункту Яремче, неподалік від Говерли.

Багатьох людей, які планують подорож до Карпат вперше, цікавить: «Скільки коштує поїхати в Буковель?». Однозначну відповідь на це питання дати не можна, оскільки вартість поїздки залежить від безлічі факторів:

  • транспорту, яким добирається турист на курорт;
  • житла, яке орендує;
  • харчування (готує їжу самостійно на кухні або харчується у господарів, їсть в ресторанах. колибах);
  • розваг і т.д.

Що потрібно знати новачку про відпочинок у Буковелі?

  • Буковель – один з найбільш затребуваних гірськолижних курортів України міжнародного рівня, який славиться гідним, європейським рівнем сервісу.
  • Він виник в 2001-му році і розвивається стрімкими темпами. Буковель постійно вдосконалюються та модернізується.
  • Курорт «Буковель» охоплює 5 гір  – Довгу (1372 метра), Буковель (1127 метрів), Бульчинеху (1455 метрів), Бабин Погар (1180 метрів) і Чорну Кльову (1719 метрів). Перепад висот в даній місцевості становить від 40 до 380 метрів.
  • У Буковелі на високому рівні розвинена інфраструктура. На туриста тут очікує комфортний, повноцінний відпочинок. В курортній зоні працюють кафе, бари, ресторани, більярдні, нічні клуби, дискотеки, СПА-центри, масажні кабінети, фітнес-зали, фінські сауни, лазні, картинг-центр тощо.
  • Буковель може похвалитися сучасними, ретельно підготовленими лижними трасами різного рівня складності. Вони освітлюються з настанням вечора. Всього на курорті 63 траси. В Буковелі обладнано 7 «синіх» трас (для лижників-початківців), 28 «червоних» (середнього ступеня складності) і 7 «чорних» (високого рівня складності), а ще є санна траса. Довжина трас варіюється в межах від 300 до 2300 метрів.

Карта трас в Буковелі

Фото взято на сайті: bukovel.com

  • Кататися на лижах, сноубордах на курорті починають в перших числах грудня. Гірськолижний сезон триває до кінця квітня. Гори захищають траси від небажаного впливу прямих сонячних променів.
  • На курорті працює система засніження є, обладнання, що утрамбовує снігове покриття. Завдяки сніговим гарматам, в гірськолижний сезон проблем зі снігом на схилах не буває.
  • В Буковелі панує м'який помірно-континентальний клімат. Сильні, проникливі пориви вітру в даній місцевості не спостерігаються, оскільки курорт захищений гірськими хребтами. Зими тут радують снігом і великою кількістю сонячних днів.
  • У січні середній температурний показник тримається на позначці – 6 градусів Цельсія.
  • У Буковелі налічується 16 підйомників (15 крісельних, розрахованих на двох, трьох, чотирьох чоловік, і 1 бугельний).

Підйомники Буковеля

1 фото: крісельний підйомник

2 фото: бугельний підйомник

  • Для новачків краще підійдуть траси, прокладені на горі Буковель. Тут розташовані три крісельних підйомника: №1R, №2R і №2. Біля підніжжя гори знаходяться майже поруч станції підйомників №2 і №2R. Якщо піднятися на гору, то найближчими будуть станції №1R і №2R. Верхня станція підйомника №2 розташована трохи нижче. На цій горі є траси – легкі («сині») та середнього рівня складності (червоні). У зимовий період у Буковелі також функціонує оглядовий підйомник №2.
  • На курорті взимку відкриті пункти прокату снігоходів, саней, лиж, сноубордів, гірськолижного спорядження, спортивного одягу та аксесуарів. Тому купувати лижі, черевики, шолом та інше спорядження не потрібно. Якщо ви приїхали на автомобілі, то зможете залишити його біля підйомників №1 і №7 на критому паркінгу.

Як навчитися кататися на лижах в Буковелі?

Заняття з інструктором в Буковелі

Фото: Андрій Стрижак

В Буковелі працюють сучасні гірськолижні школи, в яких з туристами займаються професійні інструктори. Вони знайомлять новачків з трасами. Щоб уникнути падінь і травм, спортсмени в минулому, навчають відпочивальників техніці катання на лижах і сноубордах. Також інструктори персонально підбирають, за рівнем складності, маршрути (в залежності від умінь, навичок, віку людини). А ще в лижній школі проходять курси картингу, фрістайлу.

«Що краще сноуборд або лижі?» – питання, яке цікавить всіх туристів, які приїхали в Буковель вперше та планують звернутися до інструктора, щоб освоїти гірськолижні види спорту. Давайте розберемося.

Зі звичайними лижами всі ми знайомі з дитинства. На них практично кожна людина каталася взимку на уроках фізкультури, з'їжджала з гірок у дворах, вирушала на прогулянки по засніженому лісопарку. Звісно, що для складних спусків знадобиться зовсім інше спорядження, але все ж таки перше знайомство з даним видом спорту у багатьох людей відбулося давно.

Сноуборд більшість людей могла бачити лише на картинках або в спортивних програмах по телевізору. Для пересічних громадян сноуборд – це зовсім незнайомий снаряд. Вчитися техніці катання на ньому їм потрібно з нуля.

Головна перевага сноуборду полягає в тому, що кататися на ньому можна і на неідеальній поверхні, наприклад, на невеликих пагорбах з незначним ухилом. Лижникам потрібен довгий схил. Їх не влаштовують будь-які нерівності.

Записатися в гірськолижну і сноуборд школу Буковеля можна в її відділенні за адресою – Буковель 7а (вище нижньої станції підйомника №7) або, звернувшись за номерами телефонів, – 0 800 750 600, +38 (098) 880-32-30. Для проведення навчання катанню з родичами потрібно зареєструватися. Для цього слід подати заявку на сайті bukovelskischool.com.ua.

Скільки коштує інструктор в Буковелі?

Заняття з інструктором можуть бути як індивідуальні, так і групові. Вартість одного двогодинного персонального заняття становить 1290 грн., тригодинного – 1860 грн. За шість годин навчання доведеться заплатити 3420 грн., а за повний курс, що нараховує дванадцять годин, – 6590 грн. Ціна чотиригодинного групового заняття – 990 грн. Одна година заняття інструктора з дитиною обійдеться в 650 грн., три години – 1860 грн., шість годин – 3420 грн.

Буковель: скі-пас. Як перевірити скі-пас Буковеля?

Скі-пас в Буковелі

Система підйомників в гірськолижному комплексі працює за єдиним квитком – скі-пасом. Магнітна картка зі спеціальним чіпом забезпечує туристам на гірськолижному курорті підйом до трас (як в «високий», так і в «низький» сезони). На неї заноситься інформація про:

  • кількість днів катання на сноубордах, лижах;
  • дані власника.

Щоб не потрапити на гачок шахраїв, не віддати гроші за підробку, не рекомендується купувати скі-паси на сайті OLX. Перед тим, як придбати скі-пас, слід переконатися в тому, що його реалізацією займається офіційний дилер.

Скі-паси продаються:

  • На офіційному сайті туристичного комплексу або ж в касах Буковеля.
  • На онлайн-ресурсі shop bukovel info.
  • Біля підйомників під №2, №2R.
  • У касах, які працюють в селищах, містечках поблизу Буковеля.

Можна придбати скі-пас на один підйом ( в продажу є навіть оглядовий), на один підйом мультиліфтом (на зображенні),

Підйом мультиліфтом в Буковелі

а також тригодинний, на половину дня (з 8:30 до 14:00 або з 12:00 до 19: 30), на вечірнє катання (з 15:00 до 19:30), на нічне катання (з 21:00 до 00:00), на один день (з 8:30 до 16:30), на два, три, чотири, п'ять днів, на п'ять-сім днів, на шість, сім, вісім, дев'ять, десять днів, на десять-чотирнадцять днів.

Скі-пас є вашою власністю і передавати його іншим особам не можна. У ТК «Буковель» діє правило – «один скі-пас в одні руки».

А ще тут передбачені пільги:

  • діти віком до 6 років проходять безкоштовно в присутності батьків.
  • діти віком від 6 до 12 років, пенсіонери, учасники війни, АТО, інваліди (при наявності підтверджуючого документа з фотографією), мають право на отримання 30% знижки на скі-паси, які діють протягом поточного дня.

Фотофіксація представників пільгових категорій є обов'язковою. Знижка не поширюється на клубні карти, акційні пропозиції та скі-паси з терміном дії «до повного використання». Пільги доступні виключно громадянам України.

Купити скі-пас Буковеля: у скільки це обійдеться?

Ціни на скі-пас в Буковелі

А ще в Буковелі діють клубні карти. Для власників таких карт передбачені знижки до мінус 60% на катання, прокат спорядження, харчування. А ще з клубною картою вас пропустять на підйомник без черги. Вартість ВІП-карт в «високий сезон» становить від 3400 грн. Плюс карту потрібно поповнювати на суму від 1700 грн.

Для продовження дії карти на аналогічний термін її слід пролонгувати. Карта іменна, і передавати її нікому не можна. Власники даної карти відзначають, що користуватися нею зручно, і головне – вигідно. День катання з нею обходиться приблизно в 440 грн.

Буковель: куди піти, що відвідати?

VODA club в Буковелі

На території курорту функціонують:

  • боулінг та більярдні;
  • лазні на дровах і фінські сауни;
  • СПА-центри та фітнес-клуби;
  • нічні клуби і дискотеки.

Тут можна відвідати VODA club, який взимку працює в форматі SPA, розслабитися в знаменитих карпатських чанах. Вода, яка підігрівається на вогні до потрібної температури, добре знімає втому, сприяє очищенню шкіри, покращує кровотік. Туристам в Буковелі пропонують також пройти масаж і ароматерапію. Можна захоплююче провести час в картинг-центрі «Жага швидкості», піти до сноупарку.

Зимові розваги у Буковелі

Зимові розваги в Буковелі

1 фото: Журавльовска Єлизавета
2 фото: Богдан Єфименко

На курорті, крім лиж, сноубордів, туристам пропонують інші зимові розваги:

  • командну гру в пейнтбол і політ на тролеї «Буковель»;
  • катання на гойдалці-маятнику, на екстремальному атракціоні REVERSE, ковзанах (на відкритому льодовому катку).

Вас також не залишать байдужими:

  • сноутюбінг – катання на великих гумових колах;
  • їзда на квадроциклах, снігоходах, сноубайках, санях;
  • зорбінг – спуск з гори в надувній прозорій кулі;
  • джиббінг на схилах;
  • роуп-джампінг;
  • політ на повітряній кулі.

Гостям також сподобаються:

  • прогулянка лісовими стежками на нартах з їздовими собаками породи сибірські хаскі;
  • катання на санях, запряжених кіньми;
  • big-airbag (стрибок з трампліну на повітряну подушку);
  • BIKE ZIP;
  • «Буковельські гірки».

У Буковелі в зимову пору року можна організувати риболовлю на форель, а спійману власноруч рибу, приготувати на мангалі.

Скільки коштує прокат лиж в Буковелі?

 Прокат лиж в Буковелі

На території туристичного комплексу функціонують шістнадцять пунктів прокату гірськолижного спорядження. Все спорядження поділяється на категорії, від яких і залежить його вартість:

  • категорія А – це висококласне спорядження;
  • категорія B – висококласне спорядження, яке використовувалося два-три роки;
  • категорія C – це спорядження з колекцій трьох-, п'ятирічної давності;
  • категорія D1  дитяче гірськолижне спорядження (нове і те, що здавалося в оренду два-три роки);
  • категорія D2 – це моделі трьох-, п'ятирічної давності, призначені для маленьких туристів.

Ціна на комплект, що складається з лиж, черевиків, палиць, шолома, а також на сноуборд (в набір входить дошка, черевики, шолом) варьюється від 130 до 430 грн. Окремо прокат захисного шолома коштує 60 грн.

Буковель: де поїсти?

Заклади харчування в Буковелі

В туристичному комплексі працюють численні колиби, шашличні, ресторани, караоке-бари, піцерії та кафе. У закладах можна зігрітися в морозну погоду гарячим глінтвейном, покуштувати гуцульські смаколики і душевно провести час в колоритній обстановці з сім'єю, друзями, коханою людиною. Біля «Панорама бару» розташовані розкладні стільці, призначені для відпочинку лижників.

 «Панорама бар» в Буковелі

«Курінь»

Ресторація «Курінь»

Найпопулярнішим закладом Буковеля є ресторація «Курінь». В закладі все зроблено в національних традиціях. Прийдеться до душі і колоритний інтер'єр, і гуцульські страви, і тепла атмосфера. Радимо до келиха білого вина замовити салат з курячою печінкою та карамелізованим буряком. В закладі подають смачні деруни, грибний суп і український борщ. На вечір столик потрібно бронювати, інакше може не бути вільних місць. Графік роботи: пн-пт 12:00 – 23:00, сб-нд 12:00 – 23:00.

Розташування: житлова резиденція №2.

«Колиба»

«Колиба»

Це гарне місце, але воно розраховане більше на тих відпочивальників, котрі проживають у верхній резиденції готелю «Буковель». Добиратися пішки з центру Буковеля сюди не дуже зручно. Але можливо легко дістатися на лижах по спуску № 2. Кухня в закладі смачна. Тут можна спробувати голубці, деруни з ягням, галушки, кров'янку, котлети з дикого кабана. «Колиба» працює тільки в зимовий сезон.

Розташування: житлова резиденція №2, посередині траси 2R.

«Фелічіта»

Піцерія «Фелічіта»

В піцерії «Фелічіта» готують дуже смачну піцу, пасту, десерт тірамісу. А якщо ви кавоман – цей заклад саме для вас! Напой тут варять відмінний. Ресторан дуже популярний. Щоб повечеряти, потрібно заздалегідь бронювати столик, інакше може не виявитися вільних місць.

Розташування: нижня резиденція.

SALO

Ресторація SALO

В закладі панує дуже приємна атмосфера. В SALO вишуканий вибір страв. Наприклад, традиційні вареники тут можна спробувати з м'ясом диких тварин (але краще нехай вони живуть). Різноманітні десерти ресторації задовольнять смаки найвибагливішого поціновувача. Офіціанти добре орієнтуються в меню і дають поради щодо вибору. Це все непогано компенсує ціни, які можуть здатися відвідувачам занадто високими. Графік роботи: з 8:00 до 00:00

Розташування: житлова резиденція №1.

Сподіваємося, що наші поради допоможуть не розгубитися на гірськолижному курорті Буковель. Ми впевнені, що Ви отримаєте незабутнє задоволення від перебування в Карпатах! Приємного відпочинку!

Читайте ще:

 

При повному або частковому використанні матеріалів Hotels24.ua — активне посилання на джерело обов'язкове.
27.09.2019
HOTELS24.ua
Оцініть статтю: Відпочинок в Буковелі взимку: інструкція для «чайників»
  • дуже погано
  • погано
  • нормально
  • добре
  • клас
(5 балів з 5, всього оцінок 1 )
(??) (??) (??)
Підбір та бронювання готелів по телефону (цілодобово без вихідних)