Щодо пропозицій заробітку від Hotels24.ua -->
Гірськолижний курорт Пилипець - унікальний курорт Закарпаття

Гірськолижний курорт Пилипець - унікальний курорт Закарпаття

Пилипець - це справжня перлина Закарпаття. На цьому чудовому курорті можна провести кращий відпочинок в будь-яку пору року. Якщо ви ще не визначилися, де саме в Карпатах хочете відпочити, то уважно прочитайте цю статтю. Можливо, саме Пилипець зачарує вас своєю мальовничістю і оригінальністю.

Гірськолижний курорт Пилипець - унікальний курорт Закарпаття

Пилипець являє собою невелике село в Закарпатті. Тут ідеально поєднуються всі види відпочинку. Взимку в Пилипець приїжджають любителі екстриму, щоб підкорити гірськолижні траси  та зарядитися бадьорістю і здоров'ям на весь рік. Влітку відпочинок в Карпатах супроводжується захоплюючими екскурсіями і походами, які в Пилипці особливо радують красою і неповторністю навколишніх пейзажів. 

 

Цікаві факти про Пилипець

Пилипець має дуже багаті традиції та найдавнішу історію. Він розташований на північному заході Міжгірського району на Закарпатті. Засноване село в 1463 році. Його населяють 2 тисячі жителів, що дозволило йому увійти до трійки найбільших сіл Міжгір'я. Знаходиться Пилипець на висоті 700-750 метрів над рівнем моря. На його території протікають струмки Студений і Пилипчик, а також річка Плошанка. Недалеко від Пилипця розташована одна з наймальовничіших пам'яток Карпат - водоспад Шипіт.

Розташування Пилипця біля гірського масиву Полонина Боржава, а саме біля гір Гимба і Жид-Магура, зумовлює досить м'який клімат та неймовірні пейзажі навкруги. Побачити всю цю красу можна з Боржавських підіймачів, на канатній дорозі, яка працює цілий рік.

До слова, ця місцевість, вважається одним з екологічно чистих регіонів в Україні. Влітку Боржавські полонини, які не поступаються красою знаменитим альпійським лукам, вкриті смачною чорницею. Крім гарного відпочинку, прогулянок, походів за грибами та чорницею, Пилипець також відомий проведенням міжнародних фестивалів по парапланеризму.
Недалеко від Пилипця розташована одна з наймальовничіших пам'яток Карпат - водоспад Шипіт.
 

Водоспад Шипіт - скарб Пилипця

Плануючи в Пилипці відпочинок в одному з готелів Карпат, не пропустіть можливість відвідати найкрасивіше місце в Пилипець - водоспад Шипіт. Від села дорога до нього займає всього 15 хвилин пішої ходьби. Водоспад бере свій початок на високих гірських полонинах. Він відрізняється особливою красою у весняний час, коли його наповнюють талі води, і він красивими каскадами спадає вниз. Загальна висота Шипота становить 14 метрів. 

В кожну пору року Шипіт має свій шарм: навесні вражає своїми повними водами, влітку — дарує приємну прохолоду, восени — гарно заспокоює, а взимку — вабить кришталевими каскадами. Хоча в теплу пору від водоспаду можна легко піднятися до Полонини Боржава, щоб побачити водоспад зверху. Там також є можливість відпочити і замовити чай та каву в невеликих колибах, які розташовані поруч.
Як більшість водоспадів, Шипіт оповитий різними легендами. Звичайно всі історії розповідають про нещасливе кохання дітей бідних та багатіїв. Найпопулярніша з легенд свідчить про те, що серед високих скель зустрічалися юні закохані, бачитись яким забороняли батьки. Коли шепіт молодих людей почула мати дівчини, то почала сваритися, а це спричинило страшну зливу. Великим потоком з гір вода змила обох закоханих і матір не змогла нічим зарадити. Після цього щодня вона приходила до утвореного водоспаду і гірко плакала, бо весь час біля нього вона чула шепіт дочки. Місцеві кажуть, що саме тому прекрасний водоспад назвали Шипіт.


 

Мінеральне оздоровлення в Пилипці

В осінній час найчистіше повітря в Пилипці і краса карпатських гір легко вилікують вас від будь-яких хвороб. Однак не тільки цим відомо село на всю Україну. Лікувальні мінеральні води Пилипця дозволяють проводити тут лікування багатьох недуг. Всього в семи кілометрах від курорту в селі Келечин знаходяться унікальні джерела газованої мінеральної води. У природі таке зустрічається досить рідко, а серед світових мінеральних вод подібні важко знайти. Над одним з “келечинських” джерел, яке розташоване біля траси збудовано невеличка дерев'яна хатинка. З труби тут витікає мінеральна вода яскраво помаранчевого кольору, яка допомагає при лікуванні хвороб органів травлення і серцево-судинної системи. Такий колір у води завдяки великій насиченості залізом. Тому вона рекомендується також при різних формах анемії. Цікаво, що така дивна вода має освіжаючий, приємний смак і не створює наліт на зубах. Недалеко від джерела облаштована стоянка і можна відпочити в альтанках. Ще одне джерело знаходиться далі, теж при дорозі, а третє — розташоване серед лісу. Довгий час тут планується зведення санаторного комплексу біля джерел.


 

Селище Келечин крім мінеральних вод відоме, як місце народження першого президента Карпатської України — Августина Волошина. Йому тут встановлено меморіальну дошку. А ще в селі до цих пір стоїть старовинна церква св. Архангела Михаїла, в якій проводив служби його батько — Іван Волошин. Біля церкви можна побачити дерев’яну дзвіницю XIX століття, яка теж є історичною пам'яткою.

 Церкви і музеї Пилипця

Гуцули, які проживають в селі, - люди побожні. Тому тут зосереджено безліч цікавих церков і музеїв, відвідування яких особливо припаде до душі шанувальникам архітектури та історії. Рекомендують відвідати в Пилипці церкву Різдва Богородиці. Фахівці сходяться на думці, що вона була побудована в кінці 18 століття. Біля церкви знаходиться двоярусна дзвіниця.

Крім того, в Пилипці можна відвідати музей дерев'яних церков, який був заснований в 2007 році. У ньому ви можете побачити близько 30 макетів дзвіниць та храмів Верховини, Прикарпаття та Хустщини.

Гірськолижний відпочинок у Пилипці

Пилипець—це прекрасний Гірськолижний курорт, відомий на всю Україну. Зими тут м'які і снігові, сніговий покрив триває з грудня до початку квітня. На курорті Пилипець облаштовані одні з найдовших трас в нашій країні.
На горі Гимба розташовані найпопулярніші траси курорту, загальна протяжність яких становить близько 20 кілометрів. Найдовша траса, яка має довжину близько 4 км знаходиться на горі Гимба. Саме на цій горі комфортно буде кататися любителям фрірайду. На горі Жид-Магура знаходиться 4 траси середньої та легкої складності, які підходять для новачків, а ще є нічна траса (поряд з бугелем готелю «Затишок»). Курорт має 7 підйомників, серед яких є крісельний, інші - бугельні. На гірськолижному курорті можна орендувати спорядження, а також відремонтувати лижі в спеціальній майстерні. Для початківців і дітей тут працює лижна школа з досвідченими інструкторами. Для тих, хто хоче спробувати себе в сноубордингу і фрірайді пропонуються окремі заняття. Саме на курорті Пилипець проходили перші неофіційні змагання з фрірайду та джибінгу. І це не дивно, адже тут справжній рай для вільних спусків.

На гірськолижному курорті Пилипець ціни на послуги є досить доступними. Наприклад, в минулому сезоні вартість підйому на крісельному підйомнику складала від 60 грн, а на бугельних витягах — від 30 грн. Щоб піднятися та спуститися на крісельному підйомнику треба було заплатити від 100 грн. Вечірнє катання обходилося від 70 грн. Абонемент на 3 години коштував від 250 грн, на день — від 500 грн, а на 2 дні — від 800 грн. Орендувати лижі чи сноуборд можна було від 100 грн.

 

 

Житло в Пилипці

Поселитися в Пилипці можна в різноманітних готелях, базах відпочинку, а також в приватному секторі, який представлений гостьовими будинками, садибами та котеджами. Крім цього є можливість зупинитися в селищі Подобовець, розміщеному на відстані 3 км від Пилипця.

Міні-готель “Газдівська хижа”

Гарно відпочити в Пилипці можна зупинившись в міні-готелі "Газдівська хижа", який розміщений недалеко від центру селища. Номери, з дерев'яним оздобленням та меблями розраховані на проживання від двох до шести гостей. Всі номери обладнані власними санвузлами, а двомісні номери мають балкони. Щоранку в ресторані готелю подають сніданок. На території працює лазня з басейном, безкоштовна парковка. В готелі організовують екскурсії, за потреби надають трансфер. До витягів курорту трохи більше 2 км.

Вартість проживання: від 345 грн — за двомісний номер.

Готель “Аратта”

В Пилипці є готельний комплекс “Аратта”, в якому можна провести відпочинок сім'єю чи з друзями. Готель, розташований на зеленій території біля річки має 30 номерів різної категорії, які обладнані супутниковими каналами, телефоном, холодильником, ванними кімнатами. “Аратта” має конференц-залу, лазню, більярдну кімнату, камінний та винний зали. Смачні страви готують у власному ресторані з оригінальним дизайном, а в пивному барі — різні сорти пива. Гості можуть скористатися пунктами прокату гірськолижного спорядження та прокату велосипедів, пральнею та автостоянкою. До бугельного витягу всього 2 хвилини ходьби.


Вартість проживання: від 556 грн — за двомісний номер. 

База відпочинку “Річка”

Недалеко від курорту Пилипець знаходиться база відпочинку “Річка”. Тут можна відпочити в великому комплексі, що складається з дерев'яних котеджів. Гостям пропонуються двомісні, чотиримісні двоповерхові будиночки та сіменйі номери. Котеджі, виготовлені з екологічно чистих матеріалів, обладнані кабельними каналами, безпровідним інтернетом, ванними кімнатами. В великих котеджах додано вітальню з м'якими меблями і міні-кухнею. База відпочинку має затишний ресторан, де є можливість комплексно харчуватися.
Для проживаючих облаштовано спортивні майданчики, фінську лазню, басейн, парковку, альтанки з мангалами, ігровий майданчик для дітей, бугельний витяг і ставок. Відстань до Пилипця — 15 км, до Келечина — 7 км.


 

Вартість проживання: від 748 грн — за двомісний котедж
 

Пориньте в справжню атмосферу гір і карпатського колориту: приїжджайте в Пилипець!

Читати ще:

 

При повному або частковому використанні матеріалів Hotels24.ua — активне посилання на джерело обов'язкове.
06.09.2019
HOTELS24.ua
Оцініть статтю: Гірськолижний курорт Пилипець - унікальний курорт Закарпаття
  • дуже погано
  • погано
  • нормально
  • добре
  • клас
(0 балів з 5, всього оцінок 0 )
(??) (??) (??)
Підбір та бронювання готелів по телефону (цілодобово без вихідних)