Щодо пропозицій заробітку від Hotels24.ua -->
Що подивитися в Варшаві: 15 місць, які не можна пропустити

Що подивитися в Варшаві: 15 місць, які не можна пропустити

Подорожуючи по Європі важливо не пропустити міста з воістину королівськими пам'ятками. Одним з них є столиця Польщі - чудова Варшава. Дзеркальні хмарочоси і жваві квартали тут відмінно гармонують з казковими палацами, мальовничими площами і затишними вуличками. А краса річки Вісла надає місту особливої чарівності.Сьогодні hotels24.ua розповість про найкращі місця Варшави.

Що подивитися в Варшаві: 15 місць, які не можна пропустити

Що подивитися у Варшаві, щоб зробити відпочинок цікавим, насиченим і незабутнім? Ми розповімо про 15 визначних місць в Варшаві, які не можна пропустити.

1.Палацова площа

Палацова площа Варшави є одним з найкрасивіших місць в Польщі. Тут можна відчути всю велич столиці і перейнятися її неповторною казковою атмосферою. Уздовж східного боку площі побудований чудовий Королівський замок. Це місце - важлива історична, архітектурна та культурна пам'ятка Варшави.

 

2. Королівський замок

Королівський замок був побудований на початку 17 століття на місці фортеці з дерева 14 століття. В даний час в його стінах розміщений один з найпопулярніших музеїв міста. Будівля музею може здивувати своєю величчю і відмінно відтвореним архітектурним ансамблем.

 

 3. Ринкова площа

Ринкова площа - чудове серце польської столиці. Це мальовниче і легендарне місце, де люблять гуляти місцеві жителі і те, що подивитися у Варшаві має кожен мандрівник. Пам'ятка оточують старовинні будівлі з барвистими фасадами різних кольорів. Тут можна побачити талановитих художників, що продають свої твори, затишні кафе і кучерів з кіньми.

 

4. Старе Място

Старе Място вважається самим чудовим районом міста. Він може занурити в світ приголомшливої архітектури і розповісти найпотаємніші таємниці Варшави. Прогулянки по районі захоплюючі і незабутні. Дивно, що архітектурні шедеври, які вам тут зустрінуться, були зведені всього лише в минулому столітті.

 

 5. Вілянівський палац

Що подивитися у Варшаві, щоб зануритися в світ казкових архітектурних скарбів? Звичайно ж, це неперевершений Вілянівський палац. Побудований в стилі бароко в кінці 17 століття він являє собою прекрасну королівську резиденцію. Будівля палацу і пишний сад, прилеглий до нього, є предметом національної гордості громадян Польщі.

 

6. Історичний музей Варшави

Історичний музей Варшави являє собою одну з найбільш відвідуваних пам'яток Польщі.Він займає 8 чудових будівель в центральній частині Варшави в районі Старе Място. Грандіозна експозиція розміщена тут в 60 просторих залах. Вона розповідає своїм відвідувачам про історичне минуле і сьогодення міста, знайомлячи з кращими експонатами.

 

7. Краківське передмістя

Краківське передмістя-красива вулиця Варшави, що вражає своєю архітектурною чарівністю і атмосферністю. На її території розташований Варшавський університет, а також мальовничий палац Радзивіллів з пам'ятним монументом, присвяченою князю Ю. Понятовському. Якщо ви задаєтеся питанням: де погуляти в Варшаві, то Краківське передмістя - саме те місце, яке потрібно.

 

8. Музей Війська Польського

Для тих, хто шукає, що подивитися у Варшаві з музеїв, відмінно підходить Музей Війська Польського. Він розміщений в тому ж будинку, що і Національний музей. Тут вас чекає знайомство з експонатами, що розповідають цікаві історичні факти про перемоги польських воїнів. В музеї ви побачите армійські мундири поляків різних часів, велике зібрання обладунків та середньовічної зброї.

 

9. Музей карикатури

Варшавський музей карикатури - є славнозвісним і єдиним у своєму роді музеєм в Європі. Його заснував в 1978 році місцевий художник Лапінський на території палацу Примаса. В основі експозиції - роботи польських художників. Однак в останні роки колекція робіт розширилася за рахунок карикатур іноземних майстрів.

 

10. Музей Марії Кюрі

Музей Марії Кюрі - чудове місце для культурного та пізнавального дозвілля. Його експозиція присвячена життю і діяльності знаменитої жінки-вченого Марії Складовської-Кюрі. Тут ви зможете гідно оцінити той грандіозний внесок у розвиток світової фізики, який вона змогла внести  своєю кропіткою роботою.

 

11. Музей Шопена Фредерік

Шопен - видатний польський композитор і музикант своїми першими концертними виступами дивував публіку саме у Варшаві. Тут в будівлі палацу Острозьких, яке вважають одним з найкрасивіших будівель міста у стилі бароко, він виконав свої перші твори. В даний час в палаці діє музей, присвячений його дивовижній творчості.

12. Лазенковський парк

Лазенковський парк - велика мальовнича територія та улюблене місце для відпочинку польського короля Понятовського. Тут вас зустріне неймовірна гармонія красивої архітектури і природного чарівництва. Чисті озера та рясна зелень в парку дозволяє чудово відпочити і розслабитися. Будівлі Лазенківського парку створені талановитими архітекторами 18 століття.

 

13. Саксонський парк

Саксонський парк - то чудове місце, що подивитися у Варшаві обов'язково варто поціновувачам приголомшливо красивої архітектури. Супутниками вашої прогулянки по парку стануть архітектурні шедеври в стилі французького Версаля, чудовий Саксонський палац і мальовнича площа Маршала Юзефа Пілсудського. Тут вас чекає гарний відпочинок на природі і насолода чарівними пейзажами.

 

14. Кондитерська А. Блікле

Що подивитися у Варшаві з дітьми? Є безліч чудових місць, серед яких справжній рай для маленьких ласунів. Це знаменита кондитерська А. Блікле, що працює на вулиці Новий світ з 1869 року. Тут вас і вашу дитину чекає неймовірно цікава і смачна пригода в світ солодких пончиків, вишуканих десертів і всіляких тістечок. 

 

15. Зоопарк

В зоопарку Варшави буде цікаво не тільки дітям, а й дорослим. Тут їх чекає знайомство з елегантними мешканцями серпентарію, дивовижними жителями відділу орнітології (птахами), а також з величезним заповідником слонів. Зоопарк займає територію площею понад 6 квадратних кілометрів. В його зелених просторах вас також привітно зустрінуть жирафи, леви, носороги, ведмеді, бегемоти, мавпи, кенгуру та інші представники багатого тваринного світу планети.

 

Де зупинитися

Готелі Варшави представлені безліччю варіантів на різний вкус і гаманець. Для тих, хто шукає доступне розміщення в столиці Польщі, підійдуть пропозиції гостьового Будинку "Anton House" або Хостелу "Tatamka". Цінителі комфортабельного відпочинку в розкішних номерах будуть раді зупинитися в готелі "Polonia Palace Hotel" або готелі "Sofitel Warsaw Victoria".

Бажаємо вам казкового, легкого, цікавого і приємного відпочинку в дивовижній Варшаві!

 Читайте ще:

 

При повному або частковому використанні матеріалів Hotels24.ua — активне посилання на джерело обов'язкове.
07.06.2019
HOTELS24.ua
Оцініть статтю: Що подивитися в Варшаві: 15 місць, які не можна пропустити
  • дуже погано
  • погано
  • нормально
  • добре
  • клас
(5 балів з 5, всього оцінок 1 )
(??) (??) (??)
Підбір та бронювання готелів по телефону (цілодобово без вихідних)