Щодо пропозицій заробітку від Hotels24.ua -->
Термальні курорти Польщі

Термальні курорти Польщі

В Польщі є дуже багато термальних джерел, що не поступаються своїми лікувальними якостями більш популярним в Словенії чи Угорщині. Звичайно поряд збудовано багато оздоровчих центрів, де можна пройти лікування і просто гарно відпочити. Сьогодні hotels24.ua розповість про найкращі термальні курорти Польщі.

Термальні курорти Польщі

 Ольштин

Старовинний Ольштин, що розташований на березі річки Лина в Вармінсько-Мазурському воєводстві, відомий своїми озерами і лісами.
Тут можна займатися пішими прогулянками, плавати на байдарках та займатися різним водним спортом. Крім цього можна відвідати аероклуб, де є можливість політати і стрибнути з парашутом.
Недалеко знаходиться містечко Гетшвальд, де можна потрапити в курортний комплекс Warmia Park, що має спа-центр, медичний парк, 3-х рівневий аквапарк. У медичному спа-парку гості можуть розслабитися і пройти різні процедури в великих медичних ваннах, східний масаж і навіть водний фітнес. Для активного відпочинку варто побувати в аквапарку з дитячими та екстремальними гірками, річками і джакузі.
Цікаві місця та історичні пам`ятки можна знайти в Ольштині.
Серед визначних місць варто відзначити:

  • замок Вармінського капітула
  • стародавню Ратушу
  • Кафедральний Собор Святого Якуба
  • Музей Вармії і Мазур (де є астрономічна робота Миколи Коперника)
  • ворота “Висока Брама”
  • Церква Матері Божої Королеви Польської


Де зупинитися: в готелях Ольштина
Вартість проживання: від 1770 грн— за двомісний номер.

Познань

Одне з найдавніших міст Польщі- Познань, що є центром Великопольського воєводства розташувалося на берегах Варти. Велике промислове місто з старовинною архітектурою, чисельними вищими навчальними закладами, найкращими стадіонами в Європі.
На березі штучного озера Мальта, розміщений спортивно-оздоровчий комплекс “Терми Мальтанські”.
Цей величезний водний комплекс складається з спортивної частини (50-ти метровий басейн для змагань з плавання, басейн для стрибків у воду), розважальної частини (соляний басейн, аквапарк) і комплексу саун.
Розважитися тут можна в великому Аквапарку, де є басейни з морською хвилею, швидка річка, соляні басейни (солянки), басейни з водними гейзерами і каскадним водоспадом, геотермальні басейни на відкритій терасі, водні гірки з візуальним ефектами і звуком, водні ліжка, тренажерні зали з обладнанням, розважальний центр, боулінг.
Тераса з басейнами виходить на Мальтанское озеро і взимку звідси можна побачити лижників на схилі протилежного берега озера, а влітку, коли працюють всі басейни, тут можна чудово позасмагати.

Також Познань відома, як місце проведення масштабних фестивалів та конкурсів. А ще тут знаходиться один із найбільших в Європі Великопольський зоопарк. Місто має безліч фонтанів, площ із ярмарками, величезних торгових центрів, ресторанів та кафе.
Серед видатних історичних місць в Познані:

  • стара Ратуша
  • Королівський замок
  • кафедральний собор Петра і Павла
  • костел Святої Марії

 

Де зупинитися: в готелях Познані
Вартість проживання: від 1100 грн— за двомісний номер

Устронь

Містечко Устронь розташувалося в долині річки Вісла, в Сілезькому воєводстві і більше відоме, як гірськолижний курорт, що підходить дорослим і дітям. Також курорт є бальнеологічним, має багато СПА-салонів, фітнес-центрів, салонів краси, де можна пройти лікування мінеральними водами, грязями. Вода з сольовим розчином в купальнях допомагає при проблемах дихальних шляхів.
Влітку тут можна кататися на байдарках та катамаранах в великому місцевому ставку а ще відправитись до гірської канатної дороги на Чанторію.
Цікаві архітектурні пам'ятки:

  • церква Святого Клемента
  • церква Сент-Вінсента
  • музей "Stara Zagroda"
     

Де зупинитися: в готелях Устроня
Вартість проживання: від 1000 грн— за двомісний номер.

 

Унеюв

Невелике містечко Унеюв знаходиться недалеко від міста Лодзь, в заповідній зоні на березі річки Варта. Курорт відомий своїми термальними джерелами, має оздоровчий комплекс з басейнами, спа-центром, внутрішніми і зовнішніми купальнями та чисельними гірками, атракціонами для дітей і дорослих. Вода, яка цілий рік має температуру близько 34 градусів допомагає при неврозах , захворюваннях шкіри, ревматизмі.
Доречі, басейни розміщені біля підніжжя дивного замку чотирнадцятого століття. А ще тут щороку проходить лицарський фестиваль з різними змаганнями, танцями традиційними для середньовіччя.
Основою відпочинку в цих місцях є екотуризм, а завдяки чистому повітрю серед лісів також підходить для дітей і дорослих з астмою.
Серед визначних пам'яток можна відвідати:

  • незвичайну місцеву ратушу
  • старовинну церкву
  • музей під відкритим небом

Де зупинитися: в готелях Лодзя
Вартість проживання: від 970 грн— за двомісний номер.

Лендек-Здруй


Джерело Здруй Войчех розташований на території Нижньосілезького воєводства в маленькому містечку Лендек-Здруй, що є відомим спа-курортом. Тут б'є відразу сім гарячих джерел лікувальної води. На одному з них ще в 1680 році була побудована бальнеолікарня, що стала історичною пам'яткою. Під куполом у стилі бароко одного з корпусів, є басейни з теплою мінеральною водою, що допомагає в лікуванні ортопедичних, ревматичних хвороб. Крім цього можна відвідати павільйони з мармуровими ваннами XIX ст., наповнені водою сірчаного типу з фторидами, яка поліпшує стан шкіри, прискорює зрощення кісток. Пройти можна фізіотерапевтичні процедури і грязелікування.
Також в комплексі знаходиться бювет з мінеральною водою, працюють СПА-салон з різноманітними процедурами і ресторан. Курорт має багато оздоровчих центрів, санаторіїв і спа-комплексів, а ще різні старовинні споруди, мальовничі парки.
В самому місті та поряд з ним можна побачити цікаві місця, такі, як:

  • церква Різдва Богородиці в стилі бароко
  • стара ратуша
  • руїни замку Карпень
  • міст св. Яна
  • етнографічний музей-заповідник “Готвальдувка”
  • Радоховська печера

Де зупинитися: в готелях Лендек-Здруй
Вартість проживання: від 950 грн— за двомісний номер.
 

 Грудзьондз

Місто Грудзьондз розташоване на березі річки Вісла в Куявсько-Поморському воєводстві.
Грудзендз є ідеальним місцем для тих, хто шукає для відновлення свого організму. Термальний комплекс має 4 басейни, наповнені водою з різною концентрацією солі і з різною температурою, призначені для купання, як для дітей, так і дорослих. Курорт приваблює не тільки геотермами, але й унікальною пірамідою з особливим мікрокліматом всередині (з молекули йоду і аерозолями солі), що підходить для лікування респіраторних захворювань. Процедура в піраміді прирівнюється до одного дня, проведеного на морі.
У комплексі також можете пройти бальнеотерапію, масаж, побувати в сауні, солярії та в салоні краси. Ці місця підходять для лікування дихальних шляхів, гіпертонії та хвороб щитовидної залози. Має місто також визначні місця, що приваблюють туристів.
Одна з головних визначних пам'яток Грудзендза - це комплекс старовинних комор-зерносховищ, на березі Вісли, збудованих в 17 ст., що стоять близько один до одного, створюючи оборонну стіну з боку річки. Також тут є:

  • Замкова гора
  • "Пам'ятник улану з дівчиною"
  • міська Ратуша (колишній єзуїтський колегіум)
  • костел св. Миколая
  • Водна Брама
  • Ботанічний сад

Де зупинитися: в готелях Грудзьондза
Вартість проживання: від 995 грн— за двомісний номер.

 Цепліце-Сльонське-Здруй

Цепліце-Сльонське-Здруй — бальнеогрязьовий та кліматичний курорт на південному заході Польщі, що знаходиться у Нижньосілезькому воєводстві, приєднаний до міста Єленя- Гура. На території курорту діють 6 термальних мінеральних джерел, лікувальні води яких застосовуються для купання в басейнах, ванн, та інгаляцій.
Цеплицкі Терми - це парк водних розваг, до якого входять: рекреаційний басейн з доріжками, дитячі басейни з гіркою, термальні басейни з водними атракціонами. Є можливість пройти гідромасаж і водні гойдалки чи розслабитися у відкритому термальному басейні.
Крім басейнів тут є СПА-центр з фінською сауною, паровою лазнею та інфрачервоною сауною, джакузі, соляною печерою, крижаним фонтаном, зоною відпочинку з підігрівом і кабінетом для масажу.
Термальні води добре впливають на регенерацію всього організму, запобігають утворенню каменів у сечовому міхурі, підвищують мінералізацію кісток і мають антибактеріальну дію.
Багатий курорт також на цікаві місця, що варто відвідати:

  • Палац Schaffgotschow
  • Zdrojowy парк (в французькому стилі з театром)
  • Парк Norweski
  • Музей природної історії
  • Костел Спасителя 18 ст
  • Костел святого Іоанна Хрестителя в стилі бароко

Де зупинитися: в готелях Єленя-Гура
Вартість проживання: від 1100 грн— за двомісний номер.

 

Бялка-Татжаньска

Відомий гірськолижний курорт Бялка-Татжанська знаходиться в долині річки Бялка, у Малопольському воєводстві, поруч із Закопане. Проте в це селище приїжджають не тільки активно відпочити і покататися на лижах, але і оздоровитися в великому комплексі Terma Bania. Термальні води підходять для профілактики хвороб суглобів, судин, остеопорозу та проблем із шкірою.
Особливість цих терм в тому, що тут дві зони: зона для відпочинку і зона для розваг.
Зона відпочинку має два внутрішніх басейни, з'єднані з двома басейнами на відкритому повітрі, комплекс саун (п'ять саун, басейн з водою 32-33° і басейн з охолодженою до 24° водою) і СПА-зону. А зона розваг пропонує гірки, морські хвилі і розваги для дітей.
Також тут є кілька барів і ресторан з дитячим меню та різноманітними десертами.
В самому селищі можна побувати в декількох музеях, відпочивати в різних розважальних закладах, а взимку, звичайно кататися на лижах.

 

Де зупинитися: в готелях Бялки Татжанської
Вартість проживання: від 1400 грн— за двомісний номер.


Буковина-Татшанська

Буковина Татшанська - гірськолижний курорт, розташований в долині річки Бялка в Малопольскому воєводстві недалеко від Закопане. Селище також приваблює гостей своїм центром Bukovina Tatrzanska.
Це один із найбільших водних комплексів в Європі, що складається з 12 закритих і відкритих басейнів, температура води в яких, 30-36?С. Для дитячого відпочинку тут облаштовані численні атракціони, водні гірки, міні-басейни. На території комплексу функціонують сауни (римські, фінські, гуральські), тренажерний зал, солярій, масажні та косметичні кабінети. Для людей з особливими фізичними проблемами працює кабінет реабілітації та проводяться діагностичні прийоми лікарів.
Купання в термальній водах комплексу допомагає при хворобах серця, лікує гіпертонію, корисна для профілактики хвороб Паркінсона й Альцгеймера. А ще зменшує ожиріння і навіть усуває безсоння.
Любителям екскурсій можна поїхати до Закопане, де багато історичних пам'яток:

  • музей Яна Каспировича
  • музей Корнелія Макушинського
  • Храм Фатімської Божої Матері
  • Театр Віткевича


Де зупинитися: в готелях Буковини -Татшанської
Вартість проживання: від 1600 грн— за двомісний номер.


 Аквапарк Закопане

Закопане — чарівний гірський курорт в Татрах, розташований на півдні Малопольського воєводства недалеко від кордону зі Словаччиною. Це старовинне містечко називають “зимовою столицею” Польщі, адже тут найбільші трампліни, безліч найкращих гірськолижних спусків і підйомників. Також тут знаходиться один з найкращих аквапарків з прекрасними панорамними видами на гори Татри. В комплексі можна побувати в різних зонах: спортивній, оздоровчій та розважальній. Відвідувачам пропонуються басейни з плавальними доріжками, каскадами, протитечією і гідромасажем, а також великий відкритий басейн з термальною водою і дитячий з іграшками.
Крім того, аквапарк в Закопане має 5 водних гірок, загальною довжиною 320 метрів, шість ванн- джакузі із термальною водою. Гірки для катання дуже високі, але при цьому комфортні для спуску і дійсно приносять задоволення. З найдовшої “ зелена гірка”, можна потрапити прямо в геотермальний басейн на терасі. Оздоровитися можна в “світі саун”, де є:
парова сауна, соляна, фінська, біосауна, зимова кабіна, кімната релаксу.
В комплексі можна займатися в фітнес-залі, пройти процедури масажу SPA-комплексі, пограти в боулінг, приємно провести час в ресторані чи барі.
Закопане і його околиці також цікаві історичними місцями і пам'ятками, такими як:

  • музей Корнелія Макушинського
  • Театр Віткевича
  • гора Губалувка
  • село Хохолув з старими дерев'яними будівлями
  • озеро Морське Око
  • Долина печер
  • Татранський національний парк

 

Де зупинитися: в готелях Закопане
Вартість проживання: від 1450 грн— за двомісний номер.

Hotels24.ua бажає вам гарного відпочинку!


Читати ще:

 

При повному або частковому використанні матеріалів Hotels24.ua — активне посилання на джерело обов'язкове.
15.07.2018
HOTELS24.ua
Оцініть статтю: Термальні курорти Польщі
  • дуже погано
  • погано
  • нормально
  • добре
  • клас
(5 балів з 5, всього оцінок 2 )
(??) (??) (??)
Підбір та бронювання готелів по телефону (цілодобово без вихідних)