Щодо пропозицій заробітку від Hotels24.ua -->
Як правильно обрати курорт для відпочинку в Карпатах та на Закарпатті

Як правильно обрати курорт для відпочинку в Карпатах та на Закарпатті

Бажаєте відпочити в українських Карпатах серед величних гір, відчути на собі колорит горців, подивитися цікаві місця, активно провести час та оздоровитися, але не знаєте куди саме вирушити? Тоді стаття від Hotels24.ua стане Вам у нагоді! Ми підкажемо Вам, як правильно обрати курорт для відпочинку в Карпатах та на Закарпатті.

Як правильно обрати курорт для відпочинку в Карпатах та на Закарпатті

Щоб навколо були гори 

Турист, котрий хоча б один раз в житті побував в українських Карпатах, на все життя запам'ятає вершини величних гір, вкриті ялівцем та запорошені снігом — Брецкул (Брескул) та Туркул, Піп Іван Мармароський та Менчул, Ребра та Гутин Томнатик, Петрос та Піп Іван Чорногірський (Чорна Гора), Бребенескул та Говерлу. Гори ваблять мандрівників в будь-яку пору року! Якщо Ви бажаєте побачити красу гірських масивів, вирушайте у піший екскурсійний тур. Hotels24.ua радить обрати одне з цих місць:

Карпатський біосферний заповідник

(Драгобрат, Рахів)

Сколівські Бескиди

(Сколе)

Чорногорський хребет: Говерла, Петрос

(Ворохта, Яблуниця, Дземброня)

 Полонина Боржава і гора Стій

(Подобовець)

Де зупинитися: туристів приймають

 

Попити мінеральної водички

Не лише відпочити, а й оздоровитися можна, вирушивши туди, де гори й полонини. Закарпатський та Карпатський регіони багаті на джерела мінеральних вод. Карпати славляться своїми чудовими бальнеологічними курортами. На їх території облаштовані бювети лікувальних вод. Пансіонати та санаторії пропонують усі можливі види оздоровчих процедур.

Завдяки геологічним особливостям Карпат, тутешні мінеральні води мають складний та досить різноманітний хімічний склад і використовуються в лікувальних цілях. Мінеральні води закарпатського краю мають відмінні смакові властивості та чудово вгамовують спрагу. Їх можна навіть добавляти в вино та фруктові соки. Цілющі води — свалявська та лужанська, шаянська та сойми, келечинська та поляна-купіль відомі навіть за межами нашої держави.

Поляна

Свалява

Шаян

Моршин

Східниця

Трускавець

Де зупинитися: туристів приймають

Поніжитись в термальних водах/чанах

Люди здавна та успішно, в будь-яку пору року, використовують термальні води не лише в лікувальних цілях, а й для релаксації та відпочинку. Закарпаття — регіон, де найбільше зосереджено джерел термальних вод. Оздоровчий комплекс "Жайворонок" та Навчально-спортивна база "Закарпаття" в місті Берегово, комплекс "Термальні води Косино" в селищі Косонь, санаторій-профілакторій "Теплі води" в селі Велятино, санаторій "Теплиця" в місті Виноградів, спортивно-оздоровчий комплекс ДЮСШ в місті Мукачево завжди раді гостям!

Особливу увагу слід звернути на чани в селі Лумшори (всього їїх налічується вісімнадцять). Купання в чанах відбувається під вікритим небом в будь-яку пору року. Чани знаходяться неподалік від ріки. Після проходження оздоровчої процедури в чані можна зануритися в холодну воду. Перепад температур сприятиме омолодженню шкіри, збадьорить та покращить самопочуття людини. Прийняття лікувальних ванн позитивно впливає на діяльність серцево-судинної системи, підвищує загальний тонус, насичує шкіряний покров мінералами.


 

Берегове

Косонь

Де зупинитися: туристів приймають готелі Берегового

Подивитися на озера

Українські Карпати являються заповідним регіоном з, незайманою цивілізацією, первозданною природою. Вони славляться не лише величними гірськими масивами та смарагдовими, густими лісами, квітучими луками, стрімкими річками та бурхливими водоспадами, але й чарівними, оповитими легендами та таємницями, озерами, котрі гармонійно вписуються у гірський ландшафт та підкорюють серця туристів з першої хвилини!

 

Синевир (Синевирська Поляна)

Світязь та Шацькі озера

Несамовите

Герешаска


Дістатися до водоспадів

В мальовничих українських Карпатах розташовані найбільші та найгарніші, повноводні та важкодоступні водоспади. Одинадцять з них знаходиться на Івано-Франківщині (шість у гірському масиві Горгани), п'ять — в Закарпатській області, в тому числі однокаскадний Ялинецький водоспад, котрий досягає у висоту двадцяти шести метрів, чотири — у Львівській області та один в Чернівецькій.

 

Гук Женецький (Татарів)

Шипіт (Пилипець)

Манявський (Манява, Богородчани)

Пробій (Яремче)

 

Втекти подалі від цивілізації

Якщо Ви бажаєте втекти від цивілізації, відвідайте старовинне високогірне гуцульське селище — Криворівню. Воно розташоване в Верховинському районі Івано-Франківської області на висоті п'ятсот шестидесяти п'яти метрів вище рівня моря, біля вигину річки Чорний Черемош. Населений пункт розкинувся в мальовничій долині біля підніжжя гір Варитин та хребта Ігрець. Також усамітнитися та насолодитися неймовірно гарною природою можна в селищі на Івано-Франківщині — Дземброні. Тут збереглися самобутні національні традиції та унікальні звичаї, обряди гуцулів.

 

Криворівня 

Дземброня

 

Опинитись у вирі подій, відпочити та оздоровитися

Карпати славляться чудовими курортами з високорозвиненою інфраструктурою та казковими пейзажами, численними архітектурними та природними пам'ятками. Якщо мета поїздки в гори — оздоровлення, можна обрати відмінний бальнеологічний курорт.

 

Яремче

Паляниця (Буковель)

Микуличин

Верховина

 

Ворохта

Міжгір’я (музеї Колочави)

Де зупинитися: туристів приймають

Стати ближче до святинь

Серед святинь Карпат та Закарпаття є як древні дерев’яні споруди XV-XVI століття, так і реставровані церкви, збудовані пізніше. З довготривалим перебуванням земель Західної України пов’язане виникнення на Закарпатті монастирів та церков найрізноманітніших конфесій. Деякі українські дерев'яні церкви Карпатського регіону настільки унікальні, що їх було внесено до списку світової спадщини ЮНЕСКО. 

Струківський храм, Ясиня


Печерний монастир, с. Розгірче, Львівська обл.

Манявский скит, с. Манява, Івано-Франківська обл.

Горянська ротонда, Ужгород

Михайлівська церква, Яремче

Церква Святої Трійці, Жовква, Львівська обл.

Церва Святого духа, Потелич, Львівська обл.

Церква Архангела Михаїла, Ужок, Закарпатська обл.

У пошуках активного відпочинку

Рафтинг

Однією з популярних розваг в Карпатах є сплави по річкам Прут та Чорний Черемош. Сезон сплавів починається з таненням снігів та може продовжуватись до жовтня. Вартість рафтинг-турів залежить від кількості днів та складності маршруту, а надаються послуги рафтинговими таборами. Туристи проходять інструктаж, їх навчать усьому необхідному для подолання порогів на рафтах, катамаранах, надувних човнах. У вартість сплаву зазвичай входить прокат спорядження, страхування та харчування.

 

Верхова їзда

Кінні прогулянки в Карпатах можуть бути організовані не лише на спеціалізованих фермах, але й на території готельно-ресторанних та рекреаційно-оздоровчих комплексів. Можна замовити прогулянку двох видів — з поводирем (коли хазяїн веде коня) та самостійну прогулянку (вершник сам керує конем).

Готелі, що надають дані послуги:


Квадроцикли та велопрогулянки

Основні туристичні центри: Буковель, Татарів, Славське, Яблуниця, Пилипець, Ворохта, Красія, Плай, Ізки, Тур’я Поляна.

Готелі, що надають такі послуги:

Парапланеризм

Політати на параплані в Карпатах можна, хоча це заняття не з дешевих. Такі курорти як Красія, Воловець, Рахів, Пилипець, Славське та Верховина радо зустрінуть туристів, котрі мають адреналінову залежність. Є можливість замовити політ з інструктором, а групи осіб отримують знижки.
 

Риболовля

1. Локація: Колочава, присілок Сухар
Що ловиться: райдужна форель

2. Локація: Східниця, с. Опака.
Що ловиться: форель, осетр
Додаткові послуги: приготування спійманої риби на кухні форелевого господарства 

3. Локація: Львівська обл., Сколівський р-н, с. Коростів
Що ловиться: райдужна форель, золота форель, стерлядь
Додаткові послуги: приготування спійманої риби на кухні форелевого господарства 

4. Локація: Славське
Що ловиться: райдужна форель
Додаткові послуги: приготування спійманої риби на кухні форелевого господарства

5. Локація: Яремче, вул. Стефаника, 11
Що ловиться: форель
Додаткові послуги: самостійне приготування риби

6. Локація: Закарпатська обл., Свалявський р-н, с. Вовчий, ур. Ждимир, 2, Форельне господарство “Ждимир”
Що ловиться: форель
Додаткові послуги: приготування спійманої риби на кухні форелевого господарства входить у вартість ловлі

7. Локація: Львівська обл., Сколе, Лікувально-розважальний комплекс “Золота форель”
Що ловиться: райдужна форель, золота форель, стерлядь
Додаткові послуги: приготування спійманої риби на кухні форелевого господарства

Мотузкові парки

Якщо Ви бажаєте активно відпочити, отримати дозу адреналіну та пережити незабутні хвилини, перевірити себе на міцність, подолавши маршрути різного ступеня складності та багатометровий спуск на підвісному ролику, обов'язково завітайте до мотузкових парків Карпат! Відвідавши мотузкові парки з мережею ходів та численними перешкодами, розташованими на певній висоті над землею, туристи зможуть цікаво провести час. При цьому дана розвага абсолютно підходить як новачкам, так і професіоналам! Мотузкові парки Карпат запрошують також маленьких скелелазів. Для них передбачено baby-рівень.
 

  Сподіваємось, наш гід допоможе Вам обрати вид відпочинку до смаку і вирішити, куди ж поїхати. А менеджери Hotels24.ua залюбки допоможуть забронювати готель Вашої мрії!

Читайте ще:

 

При повному або частковому використанні матеріалів Hotels24.ua — активне посилання на джерело обов'язкове.
27.04.2018
HOTELS24.ua
Оцініть статтю: Як правильно обрати курорт для відпочинку в Карпатах та на Закарпатті
  • дуже погано
  • погано
  • нормально
  • добре
  • клас
(4 бали з 5, всього оцінок 6 )
(??) (??) (??)
Підбір та бронювання готелів по телефону (цілодобово без вихідних)