Щодо пропозицій заробітку від Hotels24.ua -->
Що подивитися в Яремче: визначні та цікаві місця

Що подивитися в Яремче: визначні та цікаві місця

В Івано-Франківській області, в долині річки Прут, на площі 114 кв/км, розкинувся мальовничий курорт Яремче. Він є низькогірним, красується на висоті 585 метрів вище рівня моря. Тут знаходяться приголомшливі пам'ятки і цікаві місця, які не залишать байдужими навіть найдосвідченіших туристів! Про те, що подивитись в Яремче, повідає читачам Hotels24.ua.

Що подивитися в Яремче: визначні та цікаві місця

Яремче: райський куточок українських Карпат

Фото взято на сайті: orion-intour.com

Низькогірний курорт Яремче розкинувся в неймовірно красивою, що радує погляд туриста, місцевості, на березі річки Прут. Населений пункт щорічно відвідують тисячі людей, охочих насолодитися чарівною панорамою Карпатських гір, подихати чистим гірським повітрям, оздоровитися, спробувати страви традиційної гуцульської кухні, побачити місцеві природні пам'ятки, культові споруди - старовинні церкви, каплиці. Яремче є чим здивувати мандрівника! Hotels24.ua пропонує вам відправитися в захоплюючу подорож, яка допоможе провести прекрасний відпочинок в Яремче і побачити цікаві місця  цього чудового курорту!

Що подивитися в Яремче?


1. Водоспад Пробій в центрі Яремче

Фото взято на сайті: karpaty.life

Головною визначною пам'яткою Яремче, його «візитною карткою» є каскадний, повноводний водоспад Пробій", розташований в самому «серці» міста. Води річки Прут з величезною силою перекочуються по кам'яних брилах і з гуркотом падають вниз з восьмиметрової висоти.

Відпочинок в Яремче влітку, звичайно не обійдеться без споглядання цього природнього дива.

До водоспаду Пробій можна спуститися з боку сувенірного ринку. Над ним побудований пішохідний міст, завдяки яким туристи милуються природною пам'яткою з двадцятиметрової висоти. На лівий берег Прута можна також дістатися, скориставшись платною підвісною (канатною) переправою. Від водоспаду Пробій, вгору, на хребет Явірник веде маркований туристичний маршрут.

Відвідавши місцеву пам'ятку, туристи зможуть зробити пам'ятні фотознімки на тлі найкрасивіших скель, одягнувшись в традиційні костюми гуцульського краю. Неподалік від водоспаду Пробій функціонує популярний в українських Карпатах базар-ярмарок сувенірної продукції. Водоспад Пробій є кінцевим пунктом відомого сорока кілометрового маршруту рафтингістів. Коли в Пруті спостерігається високий рівень води, сміливці здійснюють спуск з Ворохти в Яремче на байдарках.

2. «Готичні складки» або «скеля Слон»

Фото взято на сайті: rest.guru.ua

В Івано-Франківській області, на висоті 984,5 метрів вище моря, красується гора Маковиця. В даній місцевості протікає стрімка водна артерія Карпат – Прут. Туристи, приїхавши на відпочинок в Яремче, можуть відвідати унікальну пам'ятку, розташовану на західному схилі гірського масиву маковиця (на правому березі Прута) - оголені "Готичні складки" або»скелю Слон".

Структура складок у багатьох людей асоціюється з готичною архітектурою (звідси і пішла назва природної пам'ятки). Флішові (шаруваті) виходи гірських порід (осадового походження) здалеку нагадують силует слона, що характеризується гігантськими розмірами. Вчені припускають, що Яремчанські складки утворилися в міоценовий період. Також є версія, що природне диво виникло приблизно 60-75 мільйонів років тому.

3. Сувенірний ринок в Яремче

Фото взято на сайті: www.youtube.com

В місті Яремче, поблизу автомобільної траси і залізничного мосту через річку Прут, недалеко від водоспаду Пробій, працює найбільший і найпопулярніший в українських Карпатах сувенірний ринок - центр народних промислів Карпат.

Тут можна придбати гірські, цілющі трави, ароматний і корисний карпатський чай, мед, горіхи, сушені гриби, оригінальну глиняний посуд і приголомшливо красиву жіночу, чоловічу вишиванку ручної роботи (класичну білу, розшиту чорно-червоними нитками, чорну, зелену і фіолетову з різноманітними узорами), а також неймовірні вовняні, дерев'яні вироби.

На гуцульському базарі можна витратити кошти на різьблені вази, шкатулки, бартки (топірці-сувеніри), блюдця, гуртки, різноманітні скульптури, ковдри, зроблені з в'яленої вовни овець. Туристи також зможуть купити теплі шкарпетки, виготовлені з вовни, тапочки на хутрі, ткані сорочки, покривала і килими. В Яремче, відразу ж за сувенірним ринком працює базар,  на якому гурманам пропонують розщедритися, купивши неймовірно смачну карпатську, овечу, коров'ячу бринзу з різними добавками, твердий сир, а також божественні на смак малинове і ожинове, вишневе, смородинове і суничне вина.

4. Манявський скит

Фото взято на сайті: karpaty.polnaya.info

Туристи з Яремче можуть відправитися до унікальної пам'ятки Івано-Франківщини-релігійного центру, православного, чоловічого монастиря під назвою Манявський скит, заснованого в селі Манява в 1611-му році ченцями-послушниками, в тому числі Іовом Княгиницьким. Монастир був чинним аж до 1785-ого року. Святиня красується на височині і своїм зовнішнім виглядом частково нагадує фортецю з могутніми стінами.

Монастир у народі називають українським Афоном. Манявський скит оповитий легендами. Існує переказ, що в XIII столітті в дану місцевість прийшли ченці, що рятувалися від татарських набігів. Вони зупинилися біля каменю величезних розмірів, з якого било джерело, щоб вгамувати спрагу.

Смак води в ньому дуже нагадував священні води Афона. Тому монахи прийняли рішення влаштуватися в даному краї, а камінь став називатися «блаженним». Інша легенда свідчить, що на території монастиря були поховані український гетьман Іван Виговський і його дружина Ольга. Манявський скит славиться своїм унікальним Богородчанським іконостасом, який датується XVII сторіччям.

Над ним свого часу працював художник Іов Кондзелевич.В православному монастирі також можна побачити ікону Богородиці під назвою "ігуменя Манявська", чудотворну ікону Богородиці Одигітрії, датовану XVIII століттям,. надгробну плиту з могил Іова і Феодосія, що були першими ігуменами скиту.

5. Манявський водоспад

Фото взято на сайті: karpaty.life

Одним з найвищих і найкрасивіших водоспадів Карпат - є Манявський. Він знаходиться в ущелині гори, на річці Манявці, між обривчастими скелями. Вода спадає з двадцятиметрової висоти декількома каскадами. Зверху, перед головним водоспадом розташувалися уступи (приблизно півтора-два метри), що утворюють свого роду ванни. Біля підніжжя природної пам'ятки знаходиться озеро невеликих розмірів. Якщо вірити переказам, вода в ньому має омолоджуючі властивості. Пам'ятка є важкодоступною для туристів.

6. Михайлівська церква в Яремче

Фото взято на сайті: ua.igotoworld.com

На околиці міста Яремче, в селі Дора, розташована унікальна, споруджена з деревини в 1844-му році, Михайлівська церква. Сьогодні храм є духовним центром курортного населеного пункту. Святиня красується на пагорбі і добре видно в будь-якому куточку села. Над проектом Михайлівської церкви працював свого часу архітектор В. Гнишик. На її місці раніше знаходився храм XVII століття, побудований також з дерева. У XIX столітті прихід збільшився, тому було прийнято рішення розширити і перебудувати храм.

Старі розписи були зафарбовані, а на їх місці з'явилися нові. Однак, сьогодні туристи можуть споглядати їх не в первозданному вигляді. В п'ятдесяті роки XX століття розпису були оновлені зусиллями місцевого художника. В період з 1946-го по 1990-ті роки храм належав громаді Руської православної церкви, а в 1991-му році повернуто греко-католикам. Михайлівська церква славиться своїм дерев'яним іконостасом, що відносяться до XVII-XIX століть. Ікони вважаються справжніми шедеврами архітектури гуцульського краю. Поверхня стін храму прикрашає орнамент, виконаний на початку XX століття.

7. Іллінська церква в Яремче  

Фото взято на сайті: weloveua.com

В Яремче, біля самої дороги, красується багатоярусна церква Святого Пророка Іллі, що представляє собою класичний зразок дерев'яного зодчества гуцульського краю. Вона була споруджена в 1937-му році. Над її будівництвом працював майстер І. Яворський. Святиня належить комплексу Іллінського монастиря студитів. Йому протегує святий Ілля. Церква вражає погляд унікальним інтер'єром. У храмі можна побачити чудовий іконостас, на якому випалені орнаменти і вирізані ікони.

8. Міні-зоопарк в Яремче

Фото взято на сайті: mnogomest.info

На околиці міста Яремче, поблизу місця, де річка Багровець впадає в річку Жонка, по вулиці Грушевського, працює міні-зоопарк. Вольєрне господарство знаходиться на території Карпатського природного національного парку. Тут мешкають представники дикої фауни. Господарство виникло в 1992-му році. Головна мета його створення - збереження диких тварин, розмноження їх і отримання нового потомства. На території зоопарку, що характеризується площею 5,3 гектара, є шість секцій. Вона характеризується красивим оформленням. Тут розташовані будиночки, споруджені з деревини, альтанки і містки.

Гості міні-зоопарку зможуть побачити диких кабанів, козуль, оленів, орлів та інших звірів. Тварин дозволяється навіть погодувати.

Міні-зоопарк працює з 9:00 до 18:00.

9. Водоспад " Дівочі сльози»

Фото взято на сайті: travelforfun.org

В місті Яремче можна подивитися ще одну природну пам'ятку - невисокий, повноводний і надзвичайно мальовничий водоспад під назвою «Дівочі сльози». Він розташований на гірській річці Жонка. Водоспад, з усіх боків оточує буковий ліс. В даній місцевості туристи зможуть споглядати круті карпатські схили, і, вкриті мохом скелі.

Однокаскадний водоспад «Дівочі сльози» характеризується незначними розмірами. Вода спадає з висоти, що не перевищує півтора метра. Сьогодні, біля водоспаду можливо чудово відпочити в дерев'яній альтанці з лавками. До води ведуть сходи.

Від міста Яремче до водоспаду "Дівочі сльози" прокладено асфальтований шлях, який перебуває у відмінному стані. Його змінює бетонована дорога. Рухаючись далі, можна побачити ґрунтовку, настільки звичну для тутешнього, гірського краю.

10. Скелі, камінь і стежка Довбуша 

Фото взято на сайті: planetofhotels.com

Туристам, які приїхали відпочити в Яремче, обов'язково варто пройтися стежкою Довбуша, побачити власними очима чудові скелі і, що володіє особливою, неповторною словами, енергетикою, камінь Довбуша. Нагромадження кам'яних брил з пісковика характеризуються химерними формами. Туристів дивують численні, повні таємниць, печери і тераси.

Скелі, що досягають у висоту вісімдесяти метрів, вважаються найзагадковішими, овіяними легендами, туристичними об'єктами Українських Карпат. Містичний скельний комплекс розташований не тільки в Яремче. Він знаходиться також на межі двох областей Івано-Франківської та Львівської, поблизу села Бубнище (від міста Болехів його відокремлює одинадцять кілометрів, якщо слідувати в південно-західному напрямку). Також на незначній відстані від кам'яних гігантів розташоване село Труханів.

Скелі Довбуша займають площу 100 гектарів. У XVII-XVIII століттях вони служили укриттям від негоди, місцем складування награбованих скарбів, веденням боїв проти ворожих військ опришками – учасниками повстанського руху під проводом Олекси Довбуша. В даній місцевості можна побачити печери, характеризуються чіткими геометричними формами, сліди колодязя, сходи, витесані в кам'яних брилах, фрагменти оборонного валу.

Основний скельний масив оточують кам'яні статуї, які отримали чудові назви - "Тюльпан",» лялька«,» Колобок«,» Книга " (висотою три метри). Туристи також зможуть побачити «масив Відьми», «Парус величезних розмірів», «Броню», «Шуршун», «Поцілунок собаки-барабаки», «Чемодан Сальвадора Далі», «Зловмисників з космосу», «Веселого Роджера», «Бурчання ягнят» і т. д.

Гості, які приїхали подивитися містичні скелі, отримають унікальну можливість сфотографуватися на тлі «Богатирського каменю», побачити серце, камінне вухо народного героя Олекси Довбуша, задобрити «Лісового пана», викарбуваної на Хвості Дракона, а також потрапити в ущелині під назвою «Чистилище», що досягає в ширину двадцять два сантиметри, насолодитися казковою панорамою карпатського краю з висоти скель.

Існує повір'я, що ватажок опришків, грабував багатих і роздавав, відібрані у них, багатства бідним, отримав смертельне поранення від рук чоловіка Дэвинки, була його колишньої коханої. Вона поплатилася за свою зраду і була перетворена на скелю.

Фото взято на сайті: traveling.dn.ua

Якщо вірити легенді, тіло Олекси Довбуша четвертували і розкидали в різних куточках Карпат. Тому скелі Довбуша сьогодні можна споглядати не тільки в одному місці гірського регіону. Ходять також чутки, що досі існує таємна печера із золотом народного месника. Охороняють її кам'яні велетні. Відкрити загадкову печеру вдасться лише тому, хто дізнається магічне слово.

Камінь Довбуша являє собою величну скелю, яка, згідно з повір'ями, перегороджувала опришкам шлях в місто. Зрушити його не міг ніхто, крім Олекси Довбуша, наділеного надприродну силу. Від каменю і починається відома, полюбилася туристами, Стежка Довбуша, створена в 1902-му році. Вона проходить територією Карпатського природного парку національного значення. На стежці можна споглядати скульптурні композиції Д. Грабаря.

11. Парк-музей «Карпати в мініатюрі» в Яремче

Фото взято на сайті: ua.igotoworld.com

В Яремче, на березі річки Жонка, на території Карпатського природного національного парку, знаходиться цікава, улюблена туристами, пам'ятка – парк-музей «Карпати в мініатюрі». Відвідавши його, гість зможе споглядати:

  • точно відтворені, крихітні макети пам'ятників архітектури, об'єктів культурної спадщини гірського краю – релігійні споруди, церкви, монастирі
  • природні пам'ятки в мініатюрі, в тому числі «візитну картку» Яремче – водоспад Пробій, розташований на річці Прут.

Гості зможуть вивчити географію, історію українських Карпат, побачити реалістичну копію, нині діючої, залізниці, легендарні віадуки (кам'яні мости) Ворохти, тунель, залізничну станцію в населеному пункті Татарові (в мініатюрі).

12. Петропавлівська церква в Яремче (музей Шептицького)

Фото взято на сайті: ua.igotoworld.com

В місті Яремче, при монастирі Святого Андрія, розташована церква святих Петра і Павла. Монастирський комплекс є досить молодим, розкинувся в оточенні букового лісу. Він споруджений в горах, на березі водної артерії Кам'янки (урочище товстий Дол). Засновником місіонерської конгрегації Святого Андрія є місіонер, греко-католик Я. Свищук. Петропавлівський храм зведений з дерева, згідно з канонами традиційного зодчества гуцульського краю. Сьогодні він також виконує роль музею митрополита Андрея Шептицького.

13. Успенська церква в Яремче

Фото взято на сайті: www.mandria.ua

Відома культова пам'ятка Яремче - церква Успіння Пресвятої Богородиці - розташована в самому «серці» міста, недалеко від залізничного переїзду. Храм збудували в 1884-му році з дерева, але, незважаючи на термін давності, святиня збереглася до наших днів у первозданному вигляді, практично без змін. Їх зазнали лише купола і дах. Увагу туристів привертає красива дзвіниця святині, зроблена з дерева. Сьогодні Успенська церква, скоріше є пам'яткою архітектури, ніж храмом. Її відкривають лише для літургій.

Де зупинитись в Яремче?

1. Готель " Карпатські зорі» 

В місті Яремче знаходиться чудовий, сучасний, оздоровчий комплекс «Карпатські зорі», який ідеально підійде не тільки для сімейного, але і ділового відпочинку, організації творчих вечорів, а також романтичного проведення часу.

На незначній відстані від тризіркового готелю красується мальовничий водоспад Пробій. Готельний комплекс включає шестиповерховий корпус і два відокремлені котеджі, побудовані з фінського дерева.

В готелі розташовані сімдесят чотири номери категорій «стандарт», «напівлюкс» і «напівлюкс (в котеджі)», «люкс (в котеджі)», «апартаменти», а також ресторани «Аджалик» та «Мисливський», басейн, більярдний клуб і лобі-бар, ігрова кімната та комп'ютерний зал, бізнес-центр і конференц-зал. В готелі "Карпатські зорі" може одночасно проживати сто п'ятдесят чоловік.

Номери готельного комплексу обслуговуються. Постояльці зможуть безкоштовно користуватися Wi - Fi, відвідувати сучасний SPA-комплекс, парову і інфрачервону сауни, джакузі, паритися в фінскій сауні,  приймати бальнеологічні ванни, користуватися сервісом салону краси та пральні.

До послуг гостей також представлені – солярій і кабінети масажу, кімната релаксації і тренажерний зал. Гості, які приїхали відпочивати в Яремче на власному авто, зможуть його залишити на, цілодобово охороняється, парковці.

Від готельного комплексу до бугельного витягу Яремче відрізок шляху незначний - всього півтора кілометра. Відстань до гірськолижного комплексу «Буковель» становить двадцять п'ять кілометрів, а до Яблуниці – тридцять кілометрів. При необхідності, в готелі можна замовити трансфер в аеропорт.

Адреса: Яремче, вулиця Петраша, будинок 6а

2. Приватна садиба «Барви скелі»

В центральній частині міста Яремче розташована приватна садиба «Барви скелі». У ній налічується три затишні номери категорій "Двомісний економ", "чотиримісний економ",»чотиримісний двокімнатний стандарт". Для, які проживають в готелі, туристів відкритий безкоштовний доступ до Wi-Fi зоні. Номери укомплектовані зручними меблями, телевізорами, по яких транслюються Супутникові канали.

З вікон будинку видно місцеву, природну пам'ятку - "скеля Слон". Також можна споглядати гірську річку Прут. У приватній садибі передбачений загальний хол. Тут знаходяться два дивани і крісла, обідній стіл і холодильник, телевізор і музичний центр. На першому поверсі розташована кухня загального користування, оснащена електричною плитою і чайником, мікрохвильовою піччю і посудом, а також чайний, столовий сервізи.

Гості, при необхідності, зможуть скористатися праскою та прасувальною дошкою, приготувати шашлик на мангалі, замовити послуги пральні, залишити машину на автостоянці, а в сезон приємно провести час в альтанці на території готелю.

На відстані ста п'ятдесяти метрів від готелю «Барви скелі» працює кафе. Відрізок шляху від дому до гірськолижного витягу р«Багровець» становить два кілометри, до туристичного комплексу «Буковель» – двадцять п'ять кілометрів, до Ворохти – тридцять вісім кілометрів, а до Яблуниці – двадцять кілометрів.

Адреса: Яремче, вулиця Підскельна, будинок 26а

3.Гостинний двір Груник

В Яремче можна зупинитися в двоповерховому гостьовому будинку "Груник". У готелі налічується чотири затишних номери категорій "стандарт двомісний", "двомісний комфорт", "стандарт тримісний", "стандарт чотиримісний". Готувати їжу постояльці зможуть на кухні загального користування, розташованої на першому поверсі. Вона укомплектована холодильником і газовою плитою, електричним чайником і мікрохвильовою піччю, набором необхідного посуду.

Гостям пропонують скористатися сервісом пральні, праскою та прасувальною дошкою. На другому поверсі гостьового будинку є чудова тераса, на якій можна відпочивати в теплу пору року. Постояльці зможуть безкоштовно користуватися Інтернетом і автомобільною парковкою.

Якщо виникне необхідність, можливо замовити трансфер з аеропорту або ж в аеропорт. Від гостьового будинку "Груник" до гірськолижного витягу "Багрівець" відрізок шляху становить півтора кілометра, а гірськолижного курорту " Буковель – тридцять два кілометри. Відрізок шляху до Ворохти і Яблуниці – близько тридцяти кілометрів.

Адреса: Яремче, вулиця Петраша, будинок 56б 

4. Коттедж «Небокрай»


В тихому куточку населеного пункту Яремче розташований котедж «Небокрай». Будинок є чотириповерховим. Туристи можуть зупинитися в десяти номерах під назвами:

  • « Яровиця» і «Бескид»
  • «Нью-Йорк» і «Косиця»
  • «Індіана» і «Мансарда»
  • «Альбін» і «Чорногориця»
  • «Примха» і «Марічейка»
  • «Тайстра»і «Беркут»
  • «Лимниця», «Боржава»  і «Ларго»

Також відпочиваючі можуть вибрати номери категорій – «двокімнатний Кент», трикімнатний «Небокрай», трикімнатний «Маковиця», заселитися в котедж під назвою «Гуцульське ретро».

В котеджі одночасно, з комфортом, може проживати сорок осіб. На першому поверсі затишного будинку знаходиться кухня, зал з каміном і приміщення, що використовується в якості конференц-залу. На цокольному поверсі передбачені караоке-зал і сауна, працює бар. Третій поверх будинку оформлений з використанням натурального дерева.

В котеджі проведено водяне, автономне опалення. Холодна і гаряча вода в готелі є постійно, незалежно від часу доби. На території готелю є басейн з підігрівом, характеризується розмірами 5 Х 10 метрів. Для дітвори облаштовано ігровий майданчик, а для стоянки автомобілів постояльців обладнано парковку.

Гості зможуть користуватися сервісом пральні, харчуватися в кафе-колибі. Від котеджу "Небокрай" до бугельного витягу Яремче відстань становить три кілометри. До туристичного комплексу «Буковель» їхати тридцять три кілометри.

Адреса: Яремче, вулиця Галицька, будинок 68/1

5.Міні-готель «Гуцулочка GVM»

 В центральній частині курортного містечка Яремче, розташований чудовий міні-готель «Гуцулочка GVM», що складається з двох котеджів в два поверхи. Готель налічує чотири номери, укомплектовані сучасними меблями, телевізорами, індивідуальними ванними кімнатами. Гості можуть зупинити вибір на котеджі №2, заселитися в номерах категорій «напівлюкс», «люкс», «дуплекс двокімнатний».

В готелі налагоджено гаряче і холодне водопостачання (незалежно від часу доби вода подається безперебійно), проведено автономне опалення. У міні-готелі «Гуцулочка GVM» працює сауна на дровах, є кімната для відпочинку, душ, басейн відкритого типу. Гості зможуть грати в настільний теніс.

На території готелю облаштовано футбольна, бадмінтонний і волейбольний майданчики, є майданчик для маленьких постояльців, альтанка, в якій, в теплу пору року, буде приємно посидіти за чашкою карпатського чаю і кави, поговорити з другом, почитати книгу, погортати путівник.

Туристи, які прибули на власному автомобілі, можуть не турбуватися про те, де припаркувати машину. На території готелю передбачена безкоштовна автостоянка, розрахована на п'ять машиномісць.

Від міні-готелю «Гуцулочка GVM» до підйомника «Багрівець» відстань становить три кілометри.

Адреса: Яремче, вулиця Свободи, будинок 235

Українські Карпати, в тому числі мальовничий куточок гірського краю - Яремче, раді гостям цілий рік! Сюди треба приїхати, щоб покататися на сноубордах, санях та лижах, подивитися місцеві визначні пам'ятки, вдихнути чисте повітря гір, помилуватися казково красивими пейзажами і насолодитися приголомшливо смачними стравами гуцульської кухні! В Яремче варто приділити особливу увагу вируючим водоспадам, помилуватися Манявським скитом і старовинними релігійними спорудами. Перед поїздкою на курорт, обов'язково забронюйте гарний готель!

Читате ще:

 

При повному або частковому використанні матеріалів Hotels24.ua — активне посилання на джерело обов'язкове.
18.06.2019
HOTELS24.ua
Оцініть статтю: Що подивитися в Яремче: визначні та цікаві місця
  • дуже погано
  • погано
  • нормально
  • добре
  • клас
(4 бали з 5, всього оцінок 3 )
(??) (??) (??)
Підбір та бронювання готелів по телефону (цілодобово без вихідних)