Щодо пропозицій заробітку від Hotels24.ua -->
Славське взимку: актуальні підказки для цікавого дозвілля і комфортного відпочинку

Славське взимку: актуальні підказки для цікавого дозвілля і комфортного відпочинку

Славське – гірськолижний курорт Львівської області. Його полюбляють туристи, завдяки зручному місцерозташуванню, розвиненій на високому рівні інфраструктурі та неймовірно гарній природі. Взимку сюди приїжджають туристи, щоб покататися на лижах і сноубордах. Про те, як відпочити, розважитися на курорті взимку, де поїсти і якому житлу віддати перевагу, розповість читачам Hotels24.

Славське взимку

 Декілька слів про курорт

Славське

Фото взяте на сайті: 20khvylyn.com

Селище міського типу Славське знаходиться в Сколівському районі Львівської області. Курорт розкинувся в сонячній долині, там, де зливаються річка Опір та її притока Славка. З усіх боків населений пункт оточений величними горами.

Славське – популярний, відвідуваний, гірськолижний курорт. Тут на гідному рівні розвинена інфраструктура. В селищі приголомшливо красива природа.

Погода: Славське взимку

Славське

Фото взяте на сайті: rama.com.ua

У Славському панує прохолодний, підвищеної вологості, клімат. На вершинах гір – він помірно-холодний. В січні середня температура повітря становить -5 градусів по Цельсію. В зимову пору року в селищі не дуже холодно. Завдяки тому, що курорт оточений з усіх сторін горами, тут спостерігається безвітряна погода та випадає багато снігу, який тримається з грудня аж по квітень. Висота снігового покриву становить від 30 до 70 см.

Траси, підйомники Славського

Підйомники Славського

Фото взяте на сайті: ofir-tours.com.ua

Курорт розкинувся на висоті 590-600 метрів вище рівня моря. Лижники і сноубордисти для катання віддають перевагу горі Тростян. На її вершину веде канатна дорога. Найвищими точками курорту Славське є вершини: Кичерка (845 м) і Плай (876 м), Присліп (990 м) і Плішка (1038 м), Ільза (1066 м) і Клива (1069 м), Писана Криниця (Довбушанка) (1236 м), Високий Верх (1245 м) і Тростян (1235 м).

На курорті прокладені численні траси. Сюди приїжджають кататися як недосвідчені лижники та зовсім маленькі туристи, так і професійні спортсмени, аси гірськолижних видів спорту. У Славському функціонує два десятка підйомників, з них – 18 бугельних, 1-кресельний. Тут прокладені дві канатно-крісельні дороги. На горі Тростян розташовані різноманітні траси, з них шість – міжнародного рівня.

На горі Високий Верх прокладені доглянуті траси, працює крісельний підйомник. На вершину також ведуть три бугельні витяги. Протяжність кожного з них – менше одного кілометра. Довжина парно-крісельного підйомника становить 2800 м. Для спортсменів-новачків і туристів, що приїхали на відпочинок з дітьми, ідеально підходять пологі траси гори Політехнік. На неї можна піднятись на бугелі. На горі Погар прокладено траси для слалому-гіганту, дельтапланеризму. Вони також підходять для фрістайлу. Гора освітлюється з настанням вечора. Завдяки використанню снігових гармат, в Славському немає проблем зі сніговим покриттям.

Серед трас Славського особливо затребувані «Грабовець» з пологою ділянкою та «Варшава». Остання оснащена сучасним, швидкісним підйомником. Також слід відмітити довгу трасу «Захар Беркут». Тут діє крісельний підйомник. Гора Менчул відома своїми доглянутими трасами різного рівня складності. На горі функціонують два бугельні витяги (один має протяжність 1000 м, другий – 859 м.)

На гірськолижному курорті можна купити або взяти напрокат гірськолижне спорядження, санки. У Славському працюють висококваліфіковані інструктори, до яких туристи звертаються за допомогою та інструктажем. Вони навчають новачків техніці катання на сноубордах, лижах, знайомлять туристів з основними правилами поводження в горах та технікою безпеки.

Ціни на підйомники, гірськолижне спорядження в сезон – зима 2018-2019

Підйомники Славського

Фото взяте на сайті: zaharberkut.ua

Крісельна дорога в 2 сторони на гору Тростян в сезон 2018-2019 рр коштувала – 210 грн. (застава за картку становила 30 грн.) Ціна денного абонемента на всі підйомники Тростяна складала 450 грн. (плюс застава 30 грн) – з 11.01 по 28.02. 2019 р., 530 грн. (плюс застава 30 грн) – з 25.12 по 10.01.2019 р.

Гора Високий Верх (комплекс «Захар Беркут»): вартість пропуску на підйомник на цілий день (з 9:00 до 16:30) становила в сезон 2018-2019 рр. – 400 грн. (для дорослого), 200 грн. (для дитини). Ціна у вихідні та святкові дні – 500 грн. (для дорослого), 250 грн. (для дитини). Оглядовий підйом без спорядження дорослому обходився в сумі – від 80 до 100 грн, а дитині – від 50 до 70 грн.

Ціна одного підйому на гору Погар становила в сезон 2018-2019 – 30 грн. За півдня катання потрібно було заплатити 200 грн, за повний день (з 9:00 до 16:45) – 300 грн. Для дітей від 6 років діяла знижка в розмірі 50%. Підйом дітей віком до 6 років – безкоштовний. Оглядовий підйом без спорядження коштував дорослому – 60 грн., дитині – 40 грн.

Прокат лижного комплекту в зимовий сезон 2018-2019 коштував 50-150 грн. в день, сноубордів – від 70 грн., санок – 30 грн.

Відпочинок в Славському зимою

Відпочинок в Славському зимою

Фото взяте на сайті: hotelsbukovel.com.ua

Окрім катання на лижах та сноубордах, туристам пропонують інші розваги – спуски з гір на санях, їзду на снігоходах, спідрайдінг. На курорті можна проїхатися також на санях, запряжених кіньми, на квадроциклах. відвідати сауну, лазню, пройти оздоровчі процедури в СПА-центрі, пограти в настільний теніс, більярд, боулінг, потанцювати в нічному клубі та на дискотеці. «Боулінг-клуб» Славського знаходиться за адресою – вулиця Івана Франка, будинок 5 (поруч з готелем та рестораном «Лагуна»). Він характеризується стильним інтер'єром, оснащений шістьма доріжками. В одноповерховій будівлі закладу працює бар. Тут можна орендувати спортивне взуття.

 

Де поїсти в Славському?

 Колиба «Бюргер-Тростян»

Фото взяте на сайті: karpaty.info

В Славському, на вершині гори, працює колоритний, двоповерховий ресторан «Слов'янка», де можна поласувати стравами української, європейської кухні, пограти в більярд. Заклад побудовано на березі водної артерії Славка, в неймовірно мальовничій місцевості. Ресторан висічено в скелі. Він характеризується стильним дизайном, якісним сервісом і душевною атмосферою. Заклад декорований народною атрибутикою.

Смачно та ситно поїсти в Славському можна в ресторані «Максим». На першому поверсі закладу знаходяться два основних зали, а на другому – два банкетних зали. В оформленні його інтер'єру простежується тематика гірськолижного спорту. В меню ресторану представлена традиційна карпатська кухня. Тут гостям пропонують скуштувати грибну юшку, банош, стейк з лосося, стейк з грибами, солянку, буженину, грибочки в сметані, форель, різноманітні салати, а також замовити пиво, карпатський чай та інші напої.

При в'їзді в селище працює затишний ресторан української та європейської кухні «Перлина Карпат». Ресторан цікавий стильним, карпатським інтер'єром, приваблює гостей спокійною атмосферою та особливим затишком. У закладі є мангал, на якому готують смачні страви. Тут можна спробувати фірмову медовуху, домашні вина, замовити м'ясне блюдо «Торбинку гуцульську», юшку з риби, банош, оселедець в яблуках, гірські гриби в сметані, відбивну «Тростян» і мамалигу.

Відмінно провести час, підкріпитися стравами домашньої української кухні можна в кафе «Смерічка», колибі «Бюргер-Тростян», піцерії Esposito's.

Смачні страви подають також в ресторані «Лагуна» Він оформлений в карпатському стилі, має в своєму розпорядженні мангал. Відвідувачам пропонують широкий вибір страв карпатської, європейської кухні.


Як дістатися до Славського?

Як дістатися до Славського?

Фото взяте на сайті: sq.com.ua

Доїхати до Славського можна, придбавши білети на потяги сполученнями- Київ-Ужгород, Київ-Чоп, Одеса-Ужгород, Львів-Мукачево і Харків-Ужгород. Є інший спосіб – сісти на електричку Львів-Лавочне. Якщо подорожувати на власній машині, необхідно слідувати по автодорозі М-06. Проїхавши через Львів та Сколе, слід повернути, згідно вказівникам. У зимову пору року, через снігові замети, дістатися легковим автомобілем в Славське не завжди легко, а до підніжжя гори Тростян взагалі нереально. Тому туристам рекомендується заздалегідь дізнатися у адміністратора, чи не виникне у них проблем з доїздом на авто до заброньованого готелю.

Як дістатися маршруткою Львів-Славське?

На курорт також можливо дістатися маршрутним таксі, що курсує зі Львова в напрямку пункту призначення. Вона відправляється з автостанції, розташованої за адресою – площа Двірцева, 1 (це біля залізничного вокзалу).


Славське: житло

Житло в Славському

Фото взяте на facebook

Туристи, які приїхали в Славське, можуть зупинитися в приватних садибах, котеджах, готелях, гостьових будинках, на віллах, а також обрати для ночівлі туристичний, готельно-ресторанний комплекси, базу відпочинку, заселитися в приватний сектор, квартиру. Пропонуємо Вашій увазі три готелі, які отримали позитивні відгуки від туристів.

Готель «Слов'янка»

Готель «Слов'янка»

Туристи можуть обрати готель «Слов'янка», що знаходиться в центральній частині гірськолижного курорту Славське. Від готелю до найближчого витягу «Крокус» відстань становить 200 м. Будівля споруджена з деревини (сосни) і натурального каменю, оформлена в еко-стилі. Гості можуть зупинитися в двомісному номері Suite, шестимісному номері Family Room, орендувати Villa з каміном, розраховану на проживання чотирьох осіб. У вартість ночівлі включений сніданок.

Всього в готелі налічується 21 номер. Всі кімнати мають балкони або тераси, індивідуальні ванні кімнати. Номери укомплектовані плазмовими телевізорами та міні-холодильниками. На території готелю розташований майданчик для малечі. Для автомобілів гостей відведено паркувальні місця. У готелі є конференц-зала. При готелі «Слов'янка» працює ресторан, в якому готують традиційні, національні страви. Постояльці зможуть відвідувати баню на дровах, обладнану басейном, грати в більярд.

Адреса: Славське, вулиця Устияновича, будинок 88

Готель «Шале Фільварок»

Готель «Шале Фільварок»

Відмінні умови проживання та якісний сервіс чекають туристів в готельному комплексі «Шале Фільварок». Він розташований від витягу «Крокус» на відстані 300 м. В готелі налічується 24 однокімнатні та двокімнатні номери.

У вартість проживання входить сніданок та Wi-Fi. Гості можуть забронювати наступні номери: «прованс тримісний», «стандарт з видом на гори», «прованс двомісний», «люкс».

У кожному номері передбачена індивідуальна ванна кімната, деякі мають балкони. Гості зможуть користуватися феном. Номери укомплектовані плазмовими телевізорами. У готелі є басейн, лаунж зона та кухня загального користування, на якій можна готувати їжу. Постояльці зможуть залишити автомобіль на безкоштовній парковці. В готелі відведено спеціальне місце для зберігання гірськолижного спорядження, працює кафе.

Адреса: Славське, вулиця Устияновича, будинок 153б

Приватна садиба «Зачаровані Карпати»

Приватна садиба «Зачаровані Карпати»

Приватна садиба «Зачаровані Карпати» розташована біля лісу. У двоповерховому котеджі налічується 5 номерів – двомісний, двокімнатний, «економ» двомісний, «стандарт» двомісний.

У всіх кімнатах є доступ до безкоштовного Wi-Fi. На території готелю знаходяться альтанка, обладнана каміном і барбекю. У готелі є кухня загального користування. Для автомобілів постояльців облаштований паркінг.

Є можливість замовити комплексне харчування. За додаткову плату надаються послуги трансферу Туристи зможуть відвідувати сауну. Від приватної садиби до бугельних підйомників гори Політех відстань становить 50 м.

Адреса: Славське, вулиця Січових Стрільців, будинок 11а

Також туристів приймають інші готелі Славського

Поїздка в Славське – радісна подія для кожної людини, яка не уявляє зимового відпочинку без катання на лижах і сноубордах! Перед тим, як відправитися на курорт, обов'язково забронюйте готель!

Читайте ще:

 

 

 

 

 

При повному або частковому використанні матеріалів Hotels24.ua — активне посилання на джерело обов'язкове.
17.09.2019
HOTELS24.ua
Оцініть статтю: Славське взимку: актуальні підказки для цікавого дозвілля і комфортного відпочинку
  • дуже погано
  • погано
  • нормально
  • добре
  • клас
(5 балів з 5, всього оцінок 1 )
(??) (??) (??)
Підбір та бронювання готелів по телефону (цілодобово без вихідних)