Щодо пропозицій заробітку від Hotels24.ua -->
Відпочинок у Драгобраті

Відпочинок у Драгобраті

Високогірний курорт українських Карпат – Драгобрат – розкинувся на висоті 1300 – 1700 метрів вище рівня моря, в мальовничій місцевості з багатовіковими хвойними лісовими масивами, альпійськими луками, у підніжжя величної гори Стіг. Приїхавши сюди, турист залишиться в захваті від добре розвиненої інфраструктури та чарівної, первозданної природи! В Драгобраті можна зайнятися активними видами спорту, відпочити від метушні мегаполісу, побутових клопотів та виснажливих робочих буднів! Про те, як провести відпустку, вікенд в Драгобраті розповість читачам Hotels24.ua

Відпочинок у Драгобраті

 Драгобрат: відпочинок в різні пори року

Відпочинок у Драгобраті

Фото взяте на сайті: turclub.com.ua

Селище міського типу Драгобрат розташовано в мальовничій місцевості на Закарпатті, у самого підніжжя гори Стіг. Курорт Драгобрат цікавий туристам протягом усього року. Тут знайдуть собі заняття до душі як любителі активного відпочинку, так і ті люди, котрі віддають перевагу спокійному релаксу.

На півдні курорту компактно розмістився Свідовецький хребет, що має незвичну, підковоподібну форму. Курорт є високогірним, славиться густими хвойними лісами та луками, подібними до альпійських. Звідси відкривається неймовірний вид на гору Говерлу.

Драгобрат розкинувся на висоті 1300 – 1700 метрів над рівнем моря. Завдяки цьому, на курорті склалися унікальні кліматичні умови, що гарантують в сезон на трасах та спусках наявність стабільного снігового покриття природного походження. Снігу в Драгобраті завжди багато. Кататися на лижах та сноубордах в даній місцевості розпочинають вже в листопаді. Добігає гірськолижний сезон фінішу аж в середині травня!

Гідний рівень сервісу, який нічим не поступається європейському, сприятливі погодні умови, тривалий гірськолижний сезон, чисте повітря, казкові пейзажі – це ті головні чинники, які приваблюють в Драгобрат щороку величезний потік туристів з усіх куточків України.

Сюди приїжджають люди, щоб досхочу покататися на лижах та сноубордах. Серед них – як недосвідчені лижники (новачки), так і професіонали, екстремали гірськолижних видів спорту.

В Драгобраті можна посмакувати домашньою бринзою та сиром місцевого виробництва, відвідати численні кафе, ресторани, шашличні, колиби. На курорті працюють колоритні заклади, де можна не лише смачно та ситно поїсти, а й приємно провести час з родиною, друзями, коханою людиною, а саме – ресторани «Хата магната» та «Вотавилю», оформлені в карпатському стилі, ресторан «Маріка», кафе «Смерічка», кафе-колиба «У Степана» і т.д.

Як дістатися Драгобрату?

Відпочинок у Драгобраті

Фото взяте на сайті: snowboard.com.ua

Маршрут багатьох туристів, які їдуть в гірськолижний комплекс Драгобрат, пролягає через Івано-Франківськ. Місто знаходиться на відстані 125 км від курорту. До обласного центру швидко можна дістатися, придбавши білет на літак. Невеликий аеропорт є в Коломиї. Від нього до гірськолижного курорту відрізок шляху становить 90 км. Однак сюди літають лише чартерні рейси.

До міста також можна доїхати на залізничному транспорті. Щоб потрапити в Ясиню – найближчий населений пункт до Драгобрату (він знаходиться на відстані вісімнадцяти кілометрів від курорту), слід з потягу, на станції в Івано-Франківську пересісти на автобус або скористатися послугами позашляховика, викликати таксі.

Також в центр населеного пункту Ясиня зручно добиратися через Львів. В касі залізничного вокзалу слід купити квиток на потяг сполученням Львів – Рахів.

Туристам, які воліють подорожувати на власному автомобілі, щоб дістатися Ясині, необхідно подолати значну відстань, проїхати через населені пункти – Івано-Франківськ, Надвірну, Яблуницю, Яремче, Лазещину.

Відпочинок на Драгобраті влітку

Відпочинок у Драгобраті влітку

Фото взяте на сайті: style.nv

В літню пору року в Драгобраті захоплює неймовірно красива природа. Тут, на схилах гір, ростуть чарівні едельвейси.

Туристи, відпочиваючи на курорті, зможуть влаштувати пікнік, покататися гарними місцями на орендованому гірському велосипеді, квадроциклі, вирушити у похід маркованими стежками, здійснити сходження на гору Стіг, піднятися на вершини – Говерлу та Петрос, поїхати до цілющого джерела, порибалити на форель, позбирати гриби, ягоди, карпатські трави на чай, спробувати верхову їзду на конях по полонинам. На курорті можна пограти в пейнтбол, замовити джип-тур околицями.

Також відпочивальникам в Драгобраті пропонують захоплюючі екскурсії:

  • до Кузійського заповідника з гострими скелями та Свидовецького масиву;
  • до семиметрового каскадного Драгобратського водоспаду (інша його назва – Свидовець), що красується на горі висотою 1470 метрів вище рівня моря;
  • до озера Герешаска прямокутної форми;
  • до тридцятишестиметрового водоспаду Труфанець, розташованого на південно-східних схилах гірського масиву Свидовець в Рахівському районі;
  • до озера Івор, яке славиться слабомінералізованою, кришталево чистою водою.

Високогірне, прісноводне Драгобратське озеро (Івор) – місце, де полюбляють в теплу пору року відпочивати туристи з наметами. Воно знаходиться на Свидовецькому хребті, у підніжжя гори Близниця. Відправляючись до озера, потрібно прихопити з собою газові балони, пальники, дрова. Вода в Іворі настільки чиста, що її можна пити, але після кип'ятіння. Місць для наметів навколо Драгобратського озера багато. В даній місцевості одночасно може розміститися кілька великих туристичних груп.

Озеро Герешаска (Догяска) льодовикового походження знаходиться на висоті 1500 метрів вище моря поряд з курортом Драгобрат. Сюди варто приїхати влітку, щоб помилуватися фантастичними пейзажами. Дана локація є чудовим маршрутом для одноденної прогулянки Карпатами.

Приблизно чотири години пішої прогулянки від курорту Драгобрат і турист опиниться біля Драгобратського водоспаду, який разом з озером Герешаска утворює неймовірну пам'ятку природи! Прогулюючись околицями Драгобрату, також варто побувати біля підніжжя гір Стіг і Жандарма. Ці місця століттями славляться своєю неперевершеною, захоплюючою дух, красою!

Гірськолижний курорт Драгобрат: його особливості

Гірськолижний курорт Драгобрат

Фото взяте на сайті: vkurse.zp.ua

Драгобрат відомий своїми крутими, гірськими схилами, зручними, як для новачків, так і для асів гірськолижного спорту, спусками, а також різноманітними, доглянутими, добре підготовленими трасами, які відповідають міжнародному рівню, стадіоном для фрістайла. Курорт оснащений спеціальною, сучасною технікою, що ущільнює сніг.

Загальна протяжність трас курорту становить дев'ять кілометрів. Найдовша з них досягає 1300 метрів (її обслуговує аж шість підйомників).

Єдиний мінус трас полягає в тому, що з настанням темряви не всі вони освітлюються. В Драгобраті є лижна школа, в якій, всіх бажаючих, техніці катання на лижах та сноубордах навчають досвідчені інструктори. Тут також можна освоїти майстерність вільного спуску – фрірайду та карвінг-спуску.

На гірськолижному курорті є «сині», «червоні» та «чорні» траси, прокладені траси для фрістайлу, функціонують бугельні, крісельні підйомники, на деяких базах є мультиліфти для новачків. Також тут облаштовано спеціальні навчальні спуски. На курорті працюють пункти прокату гірськолижного інвентаря – лиж, сноубордів, спортивної одежі. В Драгобраті можна орендувати санки та снігохід.

Відпочинок в Драгобраті взимку

Відпочинок у Драгобраті взимку

Фото взяте на сайті: 4stur.com.ua

Взимку в Драгобраті можливо не лише покататися на лижах, сноубордах, а й промчатися на снігоходах, спуститися зі схилу вниз на сноутюбах, санях. Після приємних фізичних навантажень не завадить відвідування лазні, фінської сауни, СПА-салону, масажного кабінету.

В Драгобраті також можливо розважитися в нічних клубах, караоке-барах, пограти в більярд, пінг-понг, настільний хокей та теніс, аерохокей та футбол на снігу. Маленькі туристи в Драгобраті теж не будуть сумувати, оскільки на курорті облаштовано для них ігрові зони та кімнати.

Де зупинитися в Драгобраті по приїзду?

Готелі Драгобрату

В Драгобраті для проживання можна обрати готель, міні-готель, приватну садибу. Пропонуємо вашій увазі п'ять найкращих варіантів житла на гірськолижному курорті.

1. Міні-готель «У Роберта»

Міні-готель  «У Роберта»

Міні-готель «У Роберта» знаходиться у підніжжя гори, на відстані двохсот метрів від підйомника «Цібеленко П» («Вершина Карпат»).

В готелі нараховується тринадцять двомісних, тримісних, чотирьохмісних номерів зі зручностями та видом на гори. Можна зупинитися в номері категорії «стандарт +».

На території готелю працює кафе, відведені паркувальні місця для машин.


2. Готель «Добош»

 Готель «Добош»

На відстані ста п'ятидесяти метрів до найближчого витягу знаходиться готель «Добош». В шестиповерховій будівлі нараховується двадцять сім двомісних, тримісних, чотирьохмісних номерів. Можна обрати для проживання номер категорії «стандарт», «люкс».

На першому поверсі будівлі працює кафе-бар, в меню якого представлені страви домашньої закарпатської кухні. На території готелю є автопарковка.

3. Готель Freerider

 Готель Freerider

Готель Freerider знаходиться на відстані п'ятидесяти метрів від підйомника «Оаза», в селищі міського типу Ясиня (урочище Драгобрат). В ньому нараховується двадцать номерів, оформлених деревиною.

Гості можуть обрати для проживання двомісний «економ», трьохмісний «стандарт», п'ятимісний сімейний номер. Кімнати укомплектовані плазмовими телевізорами, по яким транслюється супутникове телебачення.

На території готелю працює їдальня, в якій можливо замовити по меню повноцінне харчування. Постояльці зможуть користуватися безпровідним інтернетом, автопарковкою, мангалом і дровами.


4. Міні-готель «Смерічка»

 Міні-готель «Смерічка»

Гості можуть забронювати двомісний, тримісний, чотиримісний номер зі зручностями категорії «стандарт» в міні-готелі «Смерічка», що представляє собою чотириповерховий котедж, зведений з деревини.

Від нього до підйомника «Притулок Драгобрат» відстань становить десять метрів, а до підйомника «Кремінь» триста метрів. З вікон будівлі відкривається гарна панорама на гори. Постояльці зможуть користуватися інтернетом і автопарковкою.

Всього в готелі нараховується тринадцять номерів. У вартість проживання включено сніданки.

5. Приватна садиба «Дім Звіздарюка» («Пролісок»)

  Приватна садиба  «Дім Звіздарюка» («Пролісок»)

У підніжжя гори Стіг, на відстані двохсот метрів від гірськолижного підйомника, знаходиться приватна садиба «Дім Звіздарюка» (Пролісок). На її території розташовано два триповерхових котеджі.

В одному будинку нараховується десять номерів, в другому – дванадцять. Можна обрати номери наступних категорій – «економ» двомісний, «стандарт» двомісний, «стандарт» трьохмісний, «стандарт» чотирьохмісний дворівневий.

В котеджах передбачено зручності в номері або на поверсі, є бар та їдальня з каміном, кухня загального користування, обладнана холодильником, чайником, газовою плитою, мікрохвильовою піччю.

Гості зможуть харчуватися два рази на день, користуватися пральною машиною. інтернетом, мангалом, автостоянкою. На території садиби є сауна з басейном, працює прокат гірськолижного інвентаря.

Також туристи можуть зупинитися в інших готелях Драгобрату

Поїздка в Драгобрат подарує туристам гарний настрій та добре самопочуття! Чисте гірське повітря, унікальна, казкова природа змусять забути про повсякденну рутину та забезпечать зарядом бадьорості на цілий рік вперед! Бронюйте найкращий готель та насолоджуйтесь приємними моментами життя серед величних гір!

Читайте ще:

 

 

 

При повному або частковому використанні матеріалів Hotels24.ua — активне посилання на джерело обов'язкове.
06.09.2019
HOTELS24.ua
Оцініть статтю: Відпочинок у Драгобраті
  • дуже погано
  • погано
  • нормально
  • добре
  • клас
(5 балів з 5, всього оцінок 1 )
(??) (??) (??)
Підбір та бронювання готелів по телефону (цілодобово без вихідних)