Щодо пропозицій заробітку від Hotels24.ua -->
Де в Україні подивитися на страусів?

Де в Україні подивитися на страусів?

Сьогодні стрімко розвивається підприємницька діяльність по розведенню страусів в різних регіонах нашої держави. Страусині ферми запрошують відвідувачів на пізнавальні екскурсії, стають чудовим місцем для сімейного та корпоративного відпочинку. Туристи залюбки спілкуються з екзотичними птахами, а екскурсоводи охоче розказують про страусів багато цікавого: чим вони харчуються, з якою швидкістю ростуть, звідки завезені, які традиції та повір'я з ними пов'язані. Hotels24.ua розповість Вам, де в Україні можна подивитися на страусів.

Де в Україні подивитися на страусів?

 1. Ясногородська страусина ферма

Ясногородська страусина ферма

Фото взяте на сайті: kidsvisitor.com

Найбільша в Україні страусина ферма під назвою «Долина страусів» знаходиться в мальовничій місцевості, на Київщині. Основна територія ферми займає приблизно двадцять гектарів. Корми для годування тварин вирощують на полі площею шістдесят гектарів. На Ясногородській страусиній фермі займаються розведенням чорного південно-африканського страуса.

Нині поголів'я налічує більше ніж триста тварин. Перші страуси були завезені на ферму в квітні 2011-ого року, і вже в червні народилися милі страусята. Загальна кількість страусів на фермі (різного віку) становить більше ста тварин. Доглядають за птахами десятки спеціалістів. Одночасно вони займаються науково-селекційною діяльністю. Страуси добре пройшли адаптацію до тутешніх кліматичних умов та вітчизняних кормів.

«Долина страусів» представляє собою унікальний комплекс, чудове місце для відпочинку сім’єю та в колі друзів! Гості зможуть обрати програму проведення дозвілля, керуючись власними вподобаннями та інтересами. На фермі проводяться екскурсії, організовуються дитячі свята.

В розпорядженні Ясногородської ферми є зоопарк з тваринами, яких туристи зможуть погодувати з рук. На її території працює ресторан європейської кухні, в якому готують смачні страви із страусятини. Тут також облаштовано дитячий майданчик, є батути, веломобілі, тир.

Комплекс пропонує відвідувачам широкий спектр послуг – різноманітні розваги, організацію банкетів та урочистих заходів, заміський відпочинок. Гості зможуть орендувати альтанку під навісом, яка вміщує від двадцяти до двадцяти п’яти осіб, гриль-зону, стіл, приготувати смачний шашлик на мангалі. На фермі можна придбати страусів, фермерську корзину, пір’я, продукцію – страусині м'ясо, шкіру, жир та яйця. Також в «Долині страусів» працює сувенірна лавка.

Графік роботи: з понеділка по неділю з 10:00 до 19:00

Адреса: Київська область, Макарівський район, село Ясногородка, вулиця Підлісна, будинок 32

Як дістатися Ясногоородського комплексу «Долина страусів»?

Ясногородська страусина ферма розташована на відстані тридцяти-тридцяти п'яти кілометрів від станції метрополітену «Житомирська». Від столиці України до ферми добиратися всього пів години. Доїхати до «Долини страусів» можливо від станції метрополітену «Нивки» на маршрутці під № 376. Вона курсує з інтервалом в двадцять хвилин. Прибувши в Ясногородку, від зупинки до ферми відстань становить всього сімсот метрів. Йти пішки лише десять хвилин.

Також можливо скористатися послугами водія, який, за невелику платню, довезе до воріт ферми. При наявності власного автомобілю, дістатися комплексу можливо без проблем. по Житомирській трасі. Їхати потрібно до села Мрія тридцять два кілометри, а потім звернути наліво, орієнтуючись на банер, й слідувати згідно позначкам до села Ясногородка, в напрямку Бишова. Перед в'їздом до пункту призначення, потрібно повернути ліворуч.

Де зупинитися: туристів приймають готелі Києва

2. Страусина ферма «Саванна» в селі Ставки Миколаївської області

Страусина ферма «Саванна» в селі Ставки Миколаївської області

Фото взяте на сайті: www.han-tengry.mk.ua

Страусина ферма «Саванна» розташована в центрі села Ставки Веселинівського району Миколаївської області (південь України), на березі двох водойм. Вона спеціалізується на розведенні, реалізації африканських страусів. Перші птахи з німецького розплідника, а також декілька страусів з вітчизняної ферми, були завезені в Ставки восени 2004-ого року. В наступному році на ферму привезли ще одного страуса з кращого бельгійського фермерського господарства. Після встановлення інкубаторів (в 2005-ому році), з’явилося на світ перше потомство.

Сьогодні на фермі проживають страуси різного віку – малесенькі птахи, племені тріо (включають одного самця та двох самок), молодняк, що підріс. На фермі нараховується приблизно сто африканських страусів, із них – п'ятнадцять репродуктивних страусиних сімейств. Пізнавальні екскурсії на фермі проводить її власник. Він займається розведенням страусів, селекційною діяльністю та інкубацією яєць. В рамках екскурсії можна побачити, як відбувається розвиток страуса від яйця в інкубаторі до дорослої особі. На фермі буде цікаво провести час як дітям, так і дорослим! Тут можливо не лише подивитися страусів, а й придбати м'ясо птахів, речі із страусиної шкіри, різноманітну сувенірну продукцію.

Ферма «Саванна» являється однією з найбільших в Україні. Щорічно комплекс відвідують гості не тельки з Одеси та Миколаєва, а й з інших регіонів нашої держави. Також комплекс пропонує відвідувачам організацію зеленого туризму, широкий спектр розваг – міні-гольф (на території комплеску обладнано поле для гри) лазерні поєдинки на відкритій території («Лазертаг» відкрито з 2009-го року). Також гості зможуть захоплююче провести час в тирі з вогневим рубіжем, що становить вісім з половиною метрів, оснащений сучасним обладнанням. Тут кожен зможе спробувати власні сили в пневматичній стрільбі.

Страусина ферма «Саванна» – ідеальне місце не лише для сімейного, а й корпоративного відпочинку!

Графік роботи: з понеділка по неділю з 12:00 до 17:00

Адреса: село Ставки Миколаївської області, вулиця Леніна, будинок 62

Як дістатися страусиної ферми «Саванна»?

Дістатися страусиної ферми «Саванна» можливо із Одеси. Якщо їхати на машині, можна обрати два маршрути:

  • Перший. Потрібно виїхати на Миколаївську трасу й прямувати через Коблево, Красне, Половинки. Заїжджати в Миколаїв не потрібно. Слід відразу за КПП повернути праворуч на міст (в напрямку Доманівки) й прямувати до села Ставки. Від селища Котовського до пункту призначення відстань становить приблизно сто п’ятдесят п’ять кілометрів.
  • Другий. Добиратися можна через Березівку. Найкоротший шлях із Одеси до Котовського – відстань становить лише сто п’ять кілометрів. Але траса знаходиться в дуже поганому стані, а деякі ділянки вщент розбиті. Тому рекомендується виїжджати із Одеси, рухатися по Миколаївській трасі. Після села Свердлово повернути праворуч на міст в напрямку Комінтернівського. Далі потрібно проїхати через населені пункти – Першотравневе, Комінтернівське, Каїри, Петрівку, Донську балку, Косівку, Степанівку, Вікторівку. В селі Вікторівка біля старого КПП та монументу бійцю, повернути ліворуч, попрямувати до роздоріжжя. Далі, перед Березівкою, буде поворот праворуч на гору. В Березівку заїжджати не потрібно. Після того, як автомобіль підніметься вверх, буде перший асфальтований поворот ліворуч. Слід проїхати село Виноградне, покажчик на Миколаївську область. Подолавшу дану ділянку, незабаром має бути поворот праворуч, котрий веде на місто Миколаїв. Від повороту перед переїздом, потрібно звернути праворуч на Миколаїв. Першим селом по дорозі будуть Ставки. Ферма розташована по трасі, в напрямку руху по правій стороні. Щоб до неї дістатися, слід подолати від початку села Ставки 1,2 кілометри.


Маршрут з Миколаєва (55 кілометрів) буде наступний: виїхати потрібно на Одеську трасу, перед мостом повернути праворуч на Даманівку, подолати населені пункти – Кринички, Степове, Піщаний брод та дістатися села Ставки. Ферма розташована по трасі, з лівої сторони, в напрямку автомобільного руху, на відстані сімсот метрів від початку села Ставки.

Маршрут з Миколаїва буде наступний: виїхати потрібно на Одеську трасу, перед мостом повернути праворуч на Даманівку, подолати населені пункти – Кринички, Степове, Піщаний брод та дістатися села Ставки. Ферма розташована по трасі, з лівої сторони, в напрямку автомобільного руху, на відстані сімсот метрів від початку села Ставки.

Маршрут з Південноукраїнська (75 кілометрів): доїхати потрібно до Вознесенська, обрати Одеську дорогу, подолати селище Веселиново, знову виїхати на Одеську трасу. Після моста через ріку Чичиклія буде поворот направо на Миколаїв. Далі, минуючи залізничний переїзд, слід звернути ліворуч на Миколаїв. Першим селом по автотрасі будуть Ставки. Страусина ферма знаходиться з лівої сторони від дороги, в напрямку руху автомобілів. Від початку села Ставки її відокремлює сімсот метрів.

Де зупинитися: туристів приймають готелі Миколаїва

3. Ферма «Чубинський страус» в селі Чубинське Київської області

Ферма «Чубинський страус» в селі Чубинське Київської області

Фото взяте на сайті: photo.qip.ru

Під Києвом (на відстані п’ятнадцяти кілометрів від столиці), в мальовничій місцевості, знаходиться не менш популярна серед туристів ферма «Чубинський страус». Вона займає площу вісімнадцять гектарів, оточена сосновим лісом. Неподалік від ферми протікає ріка. Тут можливо відмінно провести час з сім’єю, дітлахами!

На фермі з 10:00 до 18:00 організовують екскурсії для малечі молодшого шкільного віку. Гостям охоче розкажуть цікаві факти, що стосуються екзотичних птахів, їх звичок, дозволять погодувати і навіть погладити пернатих. Триває пізнавальна екскурсія приблизно годину. Туристи почують цікаві історії про страусині сімейства, зможуть побачити забавні «танці» птахів в шлюбний період.

На фермі також надають уроки верхової їзди на конях. Для малечі облаштовано майданчик, на якому вона зможе гратися в літній період. На базі страусиної ферми функціонує невеличкий зоопарк, в якому проживають коні, віслюки, олені, косулі, єноти, павлини та інші тварини.

В місцевому ресторані «Колиба» туристів пригощають смачними та незвичними стравами, в тому числі делікатесами, приготовленими із страусиного м'яса. На фермі гостям пропонують придбати напам’ять сувенір, зроблений із пір'я та яєць страуса. Цікаву річ можливо, під керівництвом досвідченого майстра, виготовити власними руками.

Екскурсїї проводяться кожного дня, окрім понеділка. Вхід на ферму платний. Також на території ферми можливо організувати сімейний пікнік в оточенні дивовижно красивої природи.

Графік роботи: з вівторка по неділю з 10.00 до 18.00. З вівторка по неділю, з 10.00 до 18.00, проводить екскурсії.

Адреса: село Чубинське Бориспільского району Київської області.

Як дістатися ферми «Чубинський страус»?

Від станції метрополітену «Лівобережна» до села Чубинське курсує, з інтервалом в п'ять – десять хвилин, маршрутка під №316. Також дістатися до ферми можна на маршрутному автобусі під №317 від метро «Харківська» . Їхати потрібно до зупинки Мала Олександрівка.

Де зупинитися: туристів приймають готелі Києва

4. Ферма «Страус-Південь» в Мелітополі

Ферма «Страус-Південь» в Мелітополі

Фото взяте на сайті: lyonl.com

Комплекс «Страус-Південь» – один з найбільших в Україні, який функціонує з 2002-ого року в будівлі колишньої радянської ферми. Знаходиться ферма на околиці Мелітополя, на відстані семисот метрів від міста, якщо рухатися в північному напрямку. Ферма розводить чорних африканських страусів, реалізує страусине м'ясо, шкіру, яйця, пір'я, продає різні сувеніри. На продаж йде також частина молодняку. Продукція ферми продається в багатьох містах України. Її також експортують за кордон. В 2012-ому році на фермі нараховувалося сто страусів.

Ферма «Страус-Південь» з перших років існування привертала увагу туристів. Поступово ферма обзавелася власним зоопарком. В 2008-ому році на фермі тримали риб, павичів та віслюків. Кількість видів тварин збільшувалася, і в 2011-ому році їх вже було кілька десятків.

На фермі проводяться як індивідуальні, так і групові екскурсії. Туристи, які приїхали подивитися на страусів, зможуть також відвідати контактний міні-зоопарк, погодувати та погладити тварин. В ньому водяться хижаки, копитні, гризуни та птахи:

  • лев та левиця;
  • вовк та руда лисиця;
  • борсук та собака, подібна до єнота;
  • носуха та єнот-полоскун;
  • камерунська вівця та в'єтнамська свиня;
  • міні-піг та вівці;
  • кінь Пржевальського та віслюки;
  • кози та нутрія;
  • білка та морська свинка;
  • карликові декоративні кролики та африканський страус;
  • павич та жовтий золотий фазан;
  • кури Бентамки та кохинхин карликовий.

Також можна побачити гірського та полярного гусаків, ламу, канадську казарку, індійського бігуна, чорного лебідя, журавля степового, хвилястих папуг, голубів та інших. Є басейн з різноманітними, декоративними рибами. На території ферми облаштовано дитячий майданчик, є лавки для відпочинку. Малеча зможе покататися на віслюках.

Графік роботи: с понеділка по неділю з 8:00 до 20:00 влітку, з 8:00-17: 00 взимку, без вихідних. Екскурсії проводять щодня, з 8:00 до 20:00, в холодну пору року – з 8:00 до 17:00.

Адреса: північний виїзд з Мелітополя в напрямку Запоріжжя

Як дістатися ферми «Страус Південь»?

Страусина ферма розташована при в'їзді в Мелітополь зі стороні траси Москва-Симферопіль. Зручно добиратися на власному автомобілі. Також з Мелітополя можна доїхати громадським транспортом до Північного переїзду. Вийти потрібно за зупинці – провулок Чайковського. Звідси до ферми добиратися всього п'ятнадцять хвилин.

Де зупинитися: туристів приймають готелі Мелітополя

 

5. Ферма «Кременівський страус»

Ферма «Кременівський страус»

Фото взяте на сайті: vsitury.com.ua

В екологічно чистій місцевості Миколаївської області знаходиться один з найкращих агротуристичних комплексів. Ферма «Кременівський страус» спеціалізується на вирощуванні африканських страусів. Вона включає також невеличкий зоологічний куточок, в якому можна побачити інших тварин. Екскурсію тут проводять для людей різних вікових категорій з 12:00 до 16:00 кожного дня.

Вона триває одну годину. Екскурсовод охоче розповідає про нюанси розведення страусів, їх звички та життя. На фермі працює магазин, в якому можна придбати товари, зроблені із страусиної шкіри, з пір’я екзотичних тварин, а також із страусиних яєць. В комплексі «Кременівський страус» проводять навчання страусівництву, надають послуги в практиці розведення, вирощування норовливих птахів. Бажаючі можуть доторкнутися до страусів. Туристам також запропонують відвідати російську та партизанську лазні, помилуватися стрілецьким хутором, відвідати кузню та музей раритету.

Адреса: село Кременівка Веселинівського району Миколаївської області, вулиця Центральна, будинок 34

Як дістатися ферми «Кременівський страус»?

Оскільки ферма розташована в селі Кременівка Миколаївській області поблизу Одеси, дістатися до неї нескладно. До страусиного комплексу курсують автобуси. Зручно добиратися на власному автомобілі. Є наступні маршрути: Миколаїв – Заводський, Миколаїв – Новопіль, Миколаїв – Озерянівка, Миколаїв = Миколаївка, Миколаїв – Світле. Доїхати з Миколаєва до Кременівки можна потягом сполученням Миколаїв – село Кременівка.

Де зупинитися: туристів приймають готелі Миколаєва

6. Синявська страусина ферма

 Синявська страусина ферма

Фото взяте на сайті: ua.igotoworld.com

Якщо Ви втомилися від одноманітних розваг, приїздіть на Синявську страусину ферму. Вона знаходиться неподалік від заповідника «Божа Гора», саме на виїзді з населеного пункту під назвою Синява. Ферма була заснована в 2002-ому місцевим жителем В. Ковинько. Спочатку тут було лише тридцять чорних африканських страусів, завезених з Бельгії.

Поступово поголів’я екзотичних тварин збільшувалося. Нині на фермі нараховується більше ніж тисяча птахів. Робітники ферми проведуть для гостей захоплюючу екскурсію, розкажуть багато цікавих фактів про страусів. А чи знаєте Ви, що око чорного страуса більше ніж його мозок, а слово «страус» в перекладі з грецької мови означає горобець-верблюд?

Про це і багато чого іншого допитливим відвідувачам розповість екскурсовод. Туристи зможуть погодувати норовливих тварин та прокотитися на них верхи. В розпорядженні ферми є власний зоопарк, в якому можна побачити фазанів та голубів, перепелів та декоративних курок, коней та поросят. Познайомившись із забавними птахами, можна зробити напам’ять фото, придбати сувенір, наприклад з пір’я страуса. Вхід на ферму та послуги екскурсовода платні. Влітку тут працює кафе, в якому можна посмакувати страусятиною. Також туристам запропонують спробувати страусині яйця.

Графік роботи: з понеділка по неділю з 10:30 до 15:30.

Адреса: село Синява Ракитнянського району Київської області

Як дістатися Синявської страусиної ферми?

Дорога з Києва до ферми займає у туристів не більше години. Існують автобусні маршрути до села Синява: Сухоліси-Синява, Буча-Синява, Українка-Синява, Ракитне-Синява, Київ-Синява, Житні Гори-Синява, Біла Церква-Синява.

Де зупинитися: туристів приймають готелі Києва

7. Страусина ферма «Хуст»

Страусина ферма «Хуст»

Фото взяте на сайті: itinery.com.ua

В Закарпатській області, в околицях міста Хуст (північна частина, район окружної дороги, при в'їзді) знаходиться чудова страусина ферма. Заснував її в 2002-ому році місцевий фермер Василь Перець. Спочатку на фермі було лише шість страусів, привезених зі Словаччини. Сьогодні їх нараховується приблизно двадцять шість.

Підприємець розводить екзотичних птахів на продаж, але завжди радий туристам. Від нього можна почути цікаві факти про власний бізнес, історії про страусів, їх життя та звички. Гості ферми отримують унікальну можливість погодувати довгоногих тварин яблуками, капустою, травичкою, хлібом. Маленьких страусят дозволяється погладити.

Відвідувачам ферми запропонують потримати в руках величезне страусине яйце та навіть сфотографуватися з ним. Яйця також продаються. На фермі можна помилуватися гарними, оригінальними виробами зі шкіри страуса, які користуються неабияким попитом, придбати страусине пір'я. В господарстві є також два маленьких коня (поні) та кози. Відвідування Хустської страусиної ферми стане для кожної людини захоплюючою та веселою подією, а спілкування з забавними, екзотичними птахами подарує масу задоволення не лише малечі, а й дорослим! Вхід на ферму платний.

Адреса: місто Хуст Закарпатської області, вулиця Львівська. будинок 206а

Як дістатися страусиної ферми «Хуст»?

Доїхати потрібно до міста Хуста. Спочатку добиратися слід до Мукачева або Ужгорода потягом ужгородського напрямку, а далі – автобусом. Є їнші варіанти: зі Львова автобусом Львів – Хуст, залізничним транспортом Львів – Солотвино або з Ужгорода поїздом Ужгород – Тячів. Щоб дістатися ферми в місті Хуст, слід повернути ліворуч біля заправки і ще подолати відрізок шляху, який становить п'ятсот метрів.

Де зупинитися: туристів приймають готелі Хуста

Поїздка до страусиної ферми забезпечить дорослим та їх дітлахам гарний настрій та нові враження! Перед тим, як планувати подорож у гості до екзотичних птахів, забронюйте готель!

Читайте ще:

 

 

 

При повному або частковому використанні матеріалів Hotels24.ua — активне посилання на джерело обов'язкове.
23.01.2018
HOTELS24.ua
Оцініть статтю: Де в Україні подивитися на страусів?
  • дуже погано
  • погано
  • нормально
  • добре
  • клас
(0 балів з 5, всього оцінок 0 )
(??) (??) (??)
Підбір та бронювання готелів по телефону (цілодобово без вихідних)