Щодо пропозицій заробітку від Hotels24.ua -->
Де відпочити з дітьми на Азовському морі: 3 найкращих курорта

Де відпочити з дітьми на Азовському морі: 3 найкращих курорта

У продовження статті про відпочинок на морі з дітьми, Hotels24.ua розповість усім охочим, куди поїхати з дитиною на Азовське море.

Де відпочити з дітьми на Азовському морі

1. Бердянськ

Фото взяте з сайту berdyansk.org.ua

Бердянськ називають справжньою Перлиною Приазов'я. Тут унікально поєднуються ласкаве, тепле море і чарівна природа. Бердянськ ідеально підходить для сімейного відпочинку з дітьми. Курорт сприяє відновленню здоров'я і підвищенню імунітету. Температура води Азовського моря влітку прогрівається до + 26 градусів Цельсія.

В Бердянську протяглися кілометри чистих, піщаних пляжів. Пісок – мілкий. На курорті можна прийняти сульфідно-мулові грязі. Бердянськ славиться мінеральними хлоридно-натрієвими, йодобромними підземними водами, збагаченими органічними, неорганічними речовинами, ферментами, вітамінами. В морській воді міститься більше ніж сто хімічних елементів. Сім’ї з дітьми віддають перевагу спокійному відпочинку на знаменитій Бердянській Косі. Тут, на фоні незайманої природи, розкинулися величезні пляжі.

Фото взяте з сайту berdyansk.org.ua

Найбільш популярні серед відпочивальників пляжі Бердянська:

  • Головний пляж мікрорайону Ліски;
  • Пляж на АКЗ в кінці вулиці Бахчисарайської;
  • Затишний пляж № 3 на Лісках;
  • Великий піщаний пляж «Таврида» на Середній косі;
  • Пляж бази відпочинку «Шахтар» на Середній косі;
  • Безкоштовний пляж при базі відпочинку «Аркада» на Середній косі;
  • Пляж «Маямі»;
  • Пляж санаторію Бердянськ на Ближній косі;
  • Довгий і широкий піщаний пляж на АКЗ;
  • Величезний пляж на Середньої косі з солом'яними парасольками, дамбами і фонтаном.

На пляжах Бердянська знаходяться майданчики для ігри в волейбол і баскетбол, пункти прокату катамаранів, скутерів. Дорослі та діти в Бердянську можуть покататися на «банані», катері, гідроциклі, вирушити в морську прогулянку на яхті.

Де зупинитися: Готелі Бердянської коси.

Де зупинитися: Готелі біля моря.

Бердянський зоопарк «Сафарі»

Дорослі і діти з 9 години ранку до 20 години вечора можуть відвідати бердянський зоопарк «Сафарі», де проживає більше ніж вісімдесят видів тварин з усього світу.

Фото взяте з сайту azovzoo.com

Станом на 15 травня 2017 року вхід в зоопарк для дітей зростом до одного метра був безкоштовний. Квиток для дитини у віці до десяти років коштував 150 гривен, а для дорослих — 200 гривен.

Адреса: вулиця Перлинна, будинок 5.

Де зупинитися: готелі біля зоопарку Сафарі.

Луна-парк у Бердянську

Фото взяте з сайту brd.ua 

На Приморській площі Бердянська влітку працює луна-парк з великою кількістю атракціонів. Серед них — «сальто» і «центрифуга», «лавина» і «молот», «карусель», «енерджі» і «шторм» та інші. Малюки та діти підліткового віку отримають масу задоволення від катання на машинках, надувних гірках. Луна-парк в Бердянську порадує численними розвагами, серед яких слід виділити:

  • призовий тир і дартс;
  • баскетбольні корзини і боксерські груші;
  • футбольні ворота.

Помилуватися містом можливо з п'ятдесятиметрової висоти колеса огляду. У луна-парку також функціонує менше за розмірами чортове колесо. В луна-парку можна скуштувати пончики і попкорн, поласувати морозивом і солодкою ватою.

Бердянський аквапарк «Мис доброї Надії»

Батьки с дітьми можуть відвідати Бердянський аквапарк з чудовою архітектурою, оригінальним ландшафтним дизайном і різноманітними атракціонами.

Фото взяте з сайту aquapark.in.ua

Водний простір аквапарку займає площу 3 тис. кв/м. Приміщення аквапарку розділено на три сектори:

  • основний;
  • плавальний;
  • дитячий.

Кожний із них оснащений шезлонгами та сонцезахисними парасольками. Глибина найбільшого басейну (загальною площею 1 тис. кв/м) становить 1,5 метри. Тут розміщені оригінальні фонтани у вигляді мухоморів. В зоні відпочинку знаходяться три джакузі. В аквапарку є змога поплавати в меншому за розмірами басейні, глибиною 2 метри. Дитячий басейн поділений на дві зони. Для наймолодших відвідувачів є басейн глибиною до 40 см, а для дітей старшого віку — глибиною 75 см.

Посередині басейну споруджена велика фортеця с трьома гірками, фонтанами у формі героїв мультиплікаційних фільмів. Аквапарк приваблює відвідувачів зеленими газонами, екзотичними деревами та чагарниками, красивими квітниками з троянд, лілій, канн, гацаній, а також сучасними альпійськими гірками. Архітектура парку дуже вишукана. Серед берез розташовані альтанки, а при вході в аквапарк споруджена середньовічна фортеця. Аквапарк прикрашений римськими колонами, кам'яними грядами, оповитими плющем, і портретами стародавніх римлян.

Фото взяте з сайту aquapark.in.ua

На території розважального комплексу можна смачно поїсти в харчевні-кафе і цілодобовому ресторані. Аквапарк працює двадцять чотири години на добу. Вдень тут організовується розважальне шоу.

Аквапарк подарує відвідувачам не лише приємний відпочинок, але і естетичне задоволення. Станом на 15 травня 2017 року мінімальна ціна квитка в аквапарк складала 245 гривень (для дітей), а максимальна — 445 гривень (для дорослих). Вартість входу залежить від часу відвідування аквапарку. Протягом пляжного сезону вона буде поступово збільшуватися.

Адреса аквапарку — вулиця Макарова, будинок 2В.

Дельфінарій «Немо» в Бердянську

Неймовірні враження дорослим і дітям подарує бердянський міський дельфінарій «Немо», в якому організовуються шоу-програми, номери і трюки за участю дельфінів.

Фото взяте з сайту yu-photo.com.ua

За окрему плату можна поплавати з доброзичливими морськими тваринами. Для дітей віком до п'яти років, при наявності свідоцтва про народження, купання з дельфінами безкоштовне. Вартість п'ятихвилинного плавання з двома ссавцями становить 1500 гривень, а десятихвилинного — 2500 гривень. Щоб поплавати з дельфіном і сфотографуватися на пам'ять, потрібно заплатити 700 гривень.

Читайте ще:

2. Кирилівка

Фото взяте з сайту melpravda.com

Відпочинок на узбережжі Азовського моря дуже корисний для здоров'я дитини. Азовське море мілководне, швидко прогрівається. Лагідне сонце, тепла морська вода сприяють гарному сімейному відпочинку, оздоровленню малюка. Повітря насичене корисними солями і мікроелементами, ароматами польових трав, квітів.

Кирилівка – популярний морський курорт на побережжі Азовського моря. Його полюбляють туристи з дітьми, завдяки величезним піщаним пляжам без глиняних обривів. Море в Кирилівці чисте і достатньо глибоке, а вхід в воду пологий. Кирилівка приваблює сім’ї с дітьми також розвинутою розважальною інфраструктурою.

Погодні умови та температурний режим Кирилівки

В Кирилівці курортний сезон розпочинається в середині травня. Повітря в цей час вже прогрівається до температури + 18 + 22 °C, а температура води біля узбережжя становить + 15 + 18 °C. У червні і на початку липня температура морської води складає від +24 до + 26 °C. Вдень температура повітря прогрівається до +25 +28 °C, а вночі становить +18 + 20 °C. Найвища температура повітря в середині липня і на початку серпня. Іноді вона піднімається до + 35 °C.

Починаючи з другої половини серпня, температура повітря і води в морі поступово знижуються. В Кирилівці розпочинається «оксамитовий» сезон, який триває до середини вересня, аж до появи східних, холодних поривів вітру. В цілому пляжний сезон в Кирилівці триває приблизно п’ять місяців.

На відстані 20 метрів від берега, глибина моря досягає 2,5-3,5 метрів. Поблизу узбережжя — мілководдя. У морі немає різких перепадів глибини. В Кирилівці пляжі і вхід у море піщаний, с домішками подрібнених мушель. В центральній частині Кирилівки, поблизу Федотової коси, можна зустріти глиняні ділянки ґрунту. Тут пляжі розмиті сильними штормами. Чисті і малолюдні місця находяться на Пересипі і Федотовій косі.

На пляжах Кирилівки розташовані тіньові навіси, лавочки, гойдалки. Можна, за додаткову плату, скористатися пляжними парасольками і шезлонгами. На пляжах знаходяться гірки і батути для дітей.

В Кирилівці можливо позагоряти на піщаних пляжах, вдосталь накупатися, порибалити, попірнати з маскою, отримати величезний заряд бадьорості, енергії на цілий рік. В Кирилівці створені всі умови для цікавого, корисного відпочинку з дітьми. Можна відвідати колесо огляду, морські атракціони, покататися на «банані».

Де зупинитися: готелі коса Пересип.

Де зупинитися: готелі Федотової коси

Аквапарк «Острів скарбів»

Аквапарк «Острів скарбів» користується великим попитом серед туристів.

Аквапарк «Острів скарбів»

Фото взяте з сайту kirillovka.ks

Вода в басейни постачається зі скважини 150-метрової глибини. Її не хлорують, а очищують механічним способом. В аквапарку працюють досвідчені аніматори і рятівники. Мінімальна вартість квитка в аквапарк «Острів скарбів» для дітей віком до дванадцяти років становить 300 гривен, а для дорослих – 320 гривен.
Адреса аквапарку – вулиця Першотравнева, будинок 1 Б.

Дельфінарій «Оскар»

Дельфінарій «Оскар», який входить до складу комплексу аквапарку під назвою «Острів Скарбів», визнаний найбільшим в Україні.

Дельфінарій  «Оскар»

Фото взяте з сайту kirillovka.ks

Він розташований біля в’їзду на Федотову косу і може прийняти 870 відвідувачів. Є окрема VIP-зона. Трибуни для глядачів розміщені таким чином, що впродовж дня перебувають в тіні. Головний басейн, який виконує роль сцени, має розмір 36х18 м. Його глибина становить 8 м.

Дорослим і дітям сподобаються шоу-програми за участю п’яти чорноморських дельфінів і чотирьох морських котиків. В дельфінарії можна побачити процес годування тварин, різноманітні трюки під керівництвом досвідчених тренерів. Передбачена можливість поплавати і сфотографуватися з дельфінами, придбати сувеніри і подарунки.

Стандартний квиток на шоу коштує 180 гривень. За місце в VIP-зоні потрібно заплатити 200 гривень. Вхід для дітей, яким не виповнилося ще трьох років, безкоштовний. За п’ятихвилинне плавання з дельфіном потрібно заплатити 800 гривень, а за десятихвилинне — 1200 гривень. За 100 гривень можна зробити на власний фотоапарат три кадри зі ссавцем. При замовленні сеансу купання з дельфіном, фото дозволяється зробити безкоштовно.

Де зупинитися: готелі біля дельфінарію Оскар.

Розважальний комплекс «Сафарі-парк»

Фото взяте з сайту eco-turizm.net

На березі моря розташований розважальний комплекс «Сафарі-парк».

Сафарі-містечко обладнане атракціонами, гойдалками, кегельбанами, електромобілями, басейном з електрочовнами. Тут можна побачити виступи клоунів і Міккі-Мауса. Для дітей старшого віку побудована водна гірка, батут «Монстр».

Є можливість освоїти дві піщані траси на квадроциклах Suzuki. Для екстремалів передбачена тарзанка та чотири батути.

Адреса парку: вул. Коса Федотова, 45. 

Кінний цирк

Батьки з дітьми можуть відвідати «Кирилівську Січ» і подивитися виступ кінного цирку «Запорізькі козаки».

Кінний цирк

Фото взяте з сайту kirillovka.ks.ua

Малечі буде цікаво побачити силові та бойові вправи, різноманітні трюки, обряд посвячення в козаки. Відвідувачам покажуть колекцію військової амуніції, мисливські трофеї, скульптури із дерева від українських майстрів. Діти познайомляться з побутом козаків і способом їх життя. У 2016 році квиток в кінний цирк коштував для дорослих 80 гривень, а для дітей віком від шести років – 60 гривень.

Де зупинитися: Готелі біля Кінного театру Кирилівської Січі.

Луна-парки Кирилівки

Луна-парк Кирилівки

В Кирилівці знаходиться велика кількість луна-парків. Найбільший із них має назву «Адреналін». Він розкинувся в центральній частині селища, поблизу базару.Тут дорослі і діти зможуть покататися на екстремальних каруселях, атракціонах. Луна-парк починає працювати ввечері. Він приваблює туристів неперевершеною ілюмінацією і гучною музикою.

Великою популярністю користується інший луна-парк, розташований на початку Федотової коси, напроти бази відпочинку «Водний світ». Тут ввечері функціонує безліч атракціонів, дитячих каруселей. Є ігрові зони для малечі. В 2016 році мінімальна ціна квитка в луна-парк становила 20 гривень.

Фото взяте з сайту kirillovka.ks.ua

Де зупинится: готелі біля луна-парку Адреналін.

Екскурсії

Заповідник «Асканія Нова»

З дітьми можна вирушити на екскурсії:

  • в заповідник «Асканія Нова»;
  • на острів «Хортиця»;
  • до Кам’яної могили;
  • в село Стрілкове на страусину ферму.

Фото взяте с сайту askania-nova-zapovidnik.gov.ua 

 

3. Арабатська стрілка

Батьки с дітьми можуть обрати відпочинок на Арабатській стрілці, в населених пунктах – в Генгорці, Щасливцево і Стрілковому.

Арабатська стрілка

Фото взяте з сайту turclub.com.ua

Мілководне Азовське море дуже швидко прогрівається. Его глибина на відстані ста метрів від берега може бути не більше одного метра. При гарній погоді, курортний сезон на Арбатській стрілці розпочинається вже після травневих свят.

Туристів з дітьми приваблюють довгі піщані пляжі, які простягаються на більше ніж сто кілометрів, пологе морське дно. На Арабатській косі розташована велика кількість дитячих оздоровчих таборів. Арабатська Стрілка славиться лікувальними грязями, гарячими джерелами, озером Сиваш, солоним озером і страусиною фермою.

З 1 травня 2017 року в селі Щасливцево на Арабатській стрілці відкрився оновлений сафарі-парк. Він нараховує 120 видів звірів і птахів, більшість яких занесені в Міжнародну Червону Книгу.Тут мешкає уссурійський тигр, верблюди, леви, мавпи і лами.

Де зупинится: готелі Арабатської стрілки.

 

Сподіваємося, ця добірка стане Вам у нагоді, коли ви плануватимете відпочинок з дітьми!

Читайте ще: 

При повному або частковому використанні матеріалів Hotels24.ua — активне посилання на джерело обов'язкове.
22.06.2017
HOTELS24.ua
Оцініть статтю: Де відпочити з дітьми на Азовському морі: 3 найкращих курорта
  • дуже погано
  • погано
  • нормально
  • добре
  • клас
(4 бали з 5, всього оцінок 1 )
(??) (??) (??)
Підбір та бронювання готелів по телефону (цілодобово без вихідних)