Щодо пропозицій заробітку від Hotels24.ua -->
Які місця побачити і заходи відвідати в першій половині осені?

Які місця побачити і заходи відвідати в першій половині осені?

Літо стрімко підходить до кінця, завершується спекотний сонячний сезон і традиційні відпустки. Але це не привід сумувати! Восени також можна організувати гарний відпочинок! Hotels24.ua пропонує читачам ознайомитися з цікавими варіантами проведення часу в Україні, в першій половині осені!

Які місця побачити і заходи відвідати в першій половині осені?

ТОП-12 цікавих місць і захоплюючих заходів, які варті вашої уваги
 

 1. Національний дендрологічний парк «Софїївка»

Національний дендрологічний парк «Софїївка»

Фото взяте з сайту: vch-uman.in.ua

Восени можна вирушити в чарівний національний дендрологічний парк – «Софїївку», який вражає своєю неперевершеною красою і атмосферою античності! Він займає площу — 179,2 гектари, знаходиться в північній частині міста Умань Черкаської області. Будівництво парку розпочалося в далекому 1796-ому році, в урочищі річки Кам’янка під керівництвом інженера Людвига Метцеля. Парк був присвячений Софії Глявоні – коханій графа Потоцького.

В Софіївському парку можна побачити рідкісні, екзотичні види дерев і кущів, зелений лабіринт, розташований на півночі. Арборетум (англійський сад) має вигляд трикутника. В його центрі знаходиться невеличкий, але напрочуд гарний фонтан з чашею.

В Софіївці красуються інші унікальні природні і історичні пам’ятки:

  • Грот Сцилли і Великий водоспад.
  • Павільйон Флори і фонтан «Змія».
  • Площа зборів і Тарпейська скеля.
  • Статуї римських, грецьких богів і міфологічних героїв.
  • Долина Циклопів і підземна ріка.
  • Венеціанський міст і «Грот страху і сумнівів».
  • Ставок з граціозними лебедями і забавними качурами.

Парк працюватиме до 15 листопада. Графік його роботи: з 9 години ранку до 18 години вечора.

Де зупинитися: туристів приймають готелі Умані
 

2. Гучна подія осені 2017 року — фестиваль музики та street-art Respublica FEST в Кам’янець-Подільському

Фестиваль музики та street-art Respublica FEST в Кам’янець-Подільському

Фото взяте з сайту respublicafest.com

Наймасштабнішим дійством, запланованим на 1-3 вересня, стане фестиваль музики та street-art Respublica FEST, який відбуватиметься в гарному містечку з мальовничою природою — Кам’янець-Подільському. Фестиваль щороку приваблює тисячі людей!

Характерною особливістю даного фестивалю є унікальна локація старовинної, датованої XVI сторіччям, фортеці, а також насичена, неповторна програма, поетичні читання, видео-арт та різноманіття музичних жанрів — рок і електроніки, класичної музики і імпровізаційного джазу.

Восени 2017 року на Respublica FEST виступатимуть:

  • Литовські виконавці Beissoul&Einius.
  • Музикант Leo Mantis.
  • Популярні гурти — Vivienne Mort та «Один в Каное».
  • Ска-рокери «Жадан і Собаки» і українська метал-група JINJER.
  • Рокери зі Швейцарії — Death by Chocolate.
  • Відомі колективи української естради — «Антитіла» та «Без обмежень»,
  • Гурти DETACH, Panivalkova та інші.

Де зупинитися: туристів приймають готелі Кам’янець-Подільського

3. Озеро Синевир («Морське Око») в Карпатах

Озеро Синевир (Морське Око) в Карпатах

Фото взяте з сайту lovelylife.in.ua

Осінь – чудова пора для того, щоб мандрувати і насолоджуватися живописними пейзажами Карпат! В горах можливо відмінно і з комфортом відпочити, подихати чистим, гірським повітрям.

Восени можна вирушити на загадкове і найгарніше озеро України — Синевир, яке знаходиться в верхів'ї річки Тереблі на Закарпатті. Озеро розташоване на висоті дев'ятсот вісімдесят дев'ять метрів над рівнем моря. З 1989-ого року на території, навколо водойми, було створено Національний парк «Синевир».

Площа озера становить п'ять гектарів. Його середня глибина складає десять-дванадцять метрів, а максимальна — досягає двадцяти чотирьох метрів. Покупатися в озері туристи не зможуть, оскільки вода буде прохолодною. Але не дивлячись на це, в даній місцевості завжди можна гарно провести час в оточенні мальовничої природи!

Є можливість покататися на велосипедах, вирушити в похід в гори, замовити кінну прогулянку! Поблизу озера Синевир, на Чорній річці, знаходиться цікавий об'єкт — «Музей лісу і сплаву», в якому представлені експонати лісопереробної галузі господарства.

Де зупинитися: туристів приймають готелі Закарпаття
 

4. Цікавий захід на культурній мапі України — фестиваль Гогольfest в Києві

  Фестиваль Гогольfest в Києві

Фото взяте з сайту:espreso.tv

Ще однією гучною подією осені стане міжнародний мистецький фестиваль Гогольfest, запланований на 7 вересня в Києві. Він триватиме до 17 вересня включно. Фестиваль презентує в Україні кращі зразки сучасного як українського, так і світового мистецтва. Його локація — площадки «Виставки досягнень народного господарства», Національний центр Довженко, Мистецький Арсенал. Дійство відбуватиметься цьогоріч вже вдесяте.

Фестиваль згуртує прихильників творчості:

  • групи ДахаБраха, що грає в стилі «етно-хаос».
  • жіночої театрально-музичної групи Dakh Daughters із України, яка виступає в жанрі «фрік-кабаре», театрального перформансу,

На фестивалі Гогольfest відбудеться презентація здобутків українського кіномистецтва за останні десятиріччя.

Де зупинитися: туристів приймають готелі Києва
 

5. Актовський каньйон («Каньйон Диявола») Миколаївської області
 

 Актовський каньйон («Каньйон Диявола») Миколаївської області

Фото взяте з сайту: podrobnosti.ua

Для того, щоб побачити Великий Каньйон, немає потреби вирушати в далеку Арізону! Теплою осінню можна відправитися в мандрівку до відомого геологічного об'єкту України — глибокого Актовського каньйону, розташованого в Вознесенському районі Миколаївської області, який прославився своїми фантастичними пейзажами. Рівний, безкрайній степ перетинає річка Мертвовод — притока Південного Бугу. Висота скель «Каньйону Диявола» становить приблизно сорок-п’ятдесят метрів.

В даній місцевості туристи зможуть помилуватися унікальною природою, побачити скелі і гранітні валуни. Природна пам’ятка сформувалася із вулканічної породи і нині займає площу понад двісті п'ятдесят гектарів, нагадуючи, за геолого-ландшафтними показниками, відомі північноамериканські каньйони.

На території Актовського каньйону росте більше ніж дев’ятсот видів рослин, тридцять із них — занесені до Червоної книги.

Неподалік від місця, де в ріку Мертвовод впадає річка Арбузинка, розкинулося заповідне урочище під назвою «Трикратський ліс». Воно складається з урочищ «Васильєва пасіка» та «Лабіринт». В селі Трикрати можна побачити двоповерхову будівлю сімейства Скаржинських, датовану XVIII сторіччям.

Єдиний в Європі комплекс скель і гранітних брил (різної величини) являється частиною національного парку «Бузький Гард». Він регулярно потрапляє в перелік природних чудес країни.

Де зупинитися: туристів приймають готелі Миколаєва


6. Тематичний фестиваль «Варишське пиво»

Фестиваль «Варишське пиво»

Фото взяте з сайту:www.mukachevo.net

Масу позитивних емоцій подарує фестиваль «Варишське пиво», який триватиме в Мукачево, з 14 по 17 вересня. Пивовари з усього Закарпаття запрошують місцевих жителів і гостей чарівного краю на дійство, присвячене хмільного напою та його любителям. В 2017-ому році його організовує компанія «Карлсберг Україна» та крафтова, закарпатьська пивоварня.

Фестивальне містечко буде облаштоване в місцевому Парку перемоги. Вхід – вільний. Дійство зацікавить поціновувачів закарпатського, крафтого пива і смачних пивних закусок!

Пригощати гостей фестивалю будуть вісім ресторанів. Відвідувачі грандіозного дійства зможуть скуштувати смачні страви пивного меню від найкращих шеф-кухарів — курячі крильця, копчені та смажені перепели, баранячі та свинячі ребра.

На фестивалі також можна буде поласувати домашніми ковбасками, сирами і м’ясними нарізками, спробувати свинячі вушка, овочі, приготовлені у фритюрі, а також тушковану капусту, рибні палички, в'ялену, копчену, сушену рибку, раків і т.д..

Де зупинитися: туристів приймають готелі Мукачево
 


7. Парк «Олександрія» в Білій Церкві

Парк «Олександрія» в Білій Церкві

Фото взяте з сайту: podrobnosti.ua

Восени чудово провести час можливо в парку «Олександрія», який розташований в Білій Церкві, на відстані ста кілометрів від Києва. Парк вважається найбільшим в Україні і ідеально підходить для сімейного відпочинку! Територія парку «Олександрія» становить двісті гектарів. При вході в парк знаходиться широка алея, що веде вглиб території. Від неї розходяться в різні сторони маленькі доріжки.

Тут можна побачити велику кількість штучних, декоративних водойм, які займають площу більше ніж двадцять сім гектарів, безліч архітектурних пам’ятників, а також багату колекцію рослин.

Парк було створено в 1793-ому році. Його подарував графині Олександрі Енгельгардт її коханий чоловік — гетьман Ксаверій Браницький. Над створенням чудового образу парку працювали відомі на той час архітектори та садівники.

З роками тут була побудована резиденція сімейства Браницьких І з'явилися наступні споруди:

  • Китайський місток, що характеризується гарною покрівлею червоного кольору, двома фігурами при вході - китайського мудреця і китаянки.
  • Павільйон «Ротонда», «Колонада», «Луна», «Руїни».

Парк «Олександрія» прикрашений фігурами, вазами із бронзи, які збереглися до наших днів. Через його територію протікає ріка Рось. Неподалік від «Олександрії», в селі Буки, розкинувся інший, напрочуд гарний і цікавий ландшафтний парк.

Де зупинитися:

 

8. Вражаюче дійство — фестиваль Polyana Music Festival в селищі Поляна на Закарпатті

Фестиваль Polyana Music Festival в селищі Поляна на Закарпатті

Фото взяте з сайту: www.concert.ua

Захоплюючий електронний фестиваль Polyana Music Festival проходитиме в селищі Поляна Закарпатської області і триватиме три дні – з 8 по 10 вересня включно. Цього року у Поляні планується більша кількість концертних майданчиків. Буде облаштовано три сцени.

На фестивалі виступатимуть українські та зарубіжні групи:

  • Fanfare Ciocarlia і Yuko.
  • Atmasferaі.
  • Представники музичного жанру електроніка — Solar Fields, Onuka і «Вагоновожаті», Kadnay і Beissoul and Einius.
  • Sun Groove, The Вйо, Zapaska.
  • Гурти Semmar, Zagreb, Black Balloon, Мandarinaduck, Oy Sound System, Ptakh jung, Me’leron, Piano, nousinthis та інші.

Night Stage порадує запрошеними гостями й тематичним line-up. Виступатимуть Thomas Schumacher і Fata Morgana by Derrick & Tonika тощо.

Буде облаштований кемпінг для бекпекерів, автолюбителів. Гостям фестивалю сподобаються фудкорти з меню національної кухні й стравами східноєвропейських країн. Смачними коктейлями, напоями пригощатимуть численні бари.

Де зупинитися: туристів приймають готелі Поляни
 

9. Острів Хортиця

Острів Хортиця

Фото взяте з сайту: podrobnosti.ua

На початку осені здійсніть мандрівку в козацькі часи! Вирушайте на Хортицю — найбільший острів на Дніпрі поблизу Запоріжжя, який цікавий унікальним поєднанням високих скель і степів, висячих боліт і озерних комплексів. Він вкритий дубовими, хвойними лісами і лугами. Довжина острова становить приблизно тринадцять кілометрів. В ширину від досягає два с половиною кілометри.

Острів-музей «Хортиця» в 1993-ому році отримав статус Національного природного заповідника. Нині великою популярністю серед туристів користується історико-культурній комплекс «Запорізька Січ», який зібрав цікаві елементи архітектури, предмети культури і побуту запорізьких козаків. В місцевій церкві зберігаються ікони, написані відомим запорізьким художником Валерієм Булатом.

Навколо комплексу можна побачити фортифікаційні укріплення, які виконували захисну функцію, а саме:

  • високий вал;
  • глибокий рів;
  • огорожу (дерев'яний частокол).

Унікальний природний, історичний комплекс — Хортиця — в 2007-ому році потрапив в перелік «Семи чудес України».

Де зупинитися: туристів приймають готелі Запоріжжя


10. Захоплююча подія — LVIV COFFEE FESTIVAL «На Каву до Львова»

 LVIV COFFEE FESTIVAL «На Каву до Львова»

Фото взяте з сайту: www.facebook.com

Романтичний Львів кожного року запрошує любителів ароматної кави на традиційне свято під назвою Lviv Coffee Festival. Фестиваль збирає професіоналів, експертів і поціновувачів справжнього кавового смаку! В 2017 році затишні кав’ярні Львова змагатимуться за звання кращого кавового закладу.

Багато цікавої інформації про кавоваріння і культуру споживання ароматної кави в кафе, в домашніх умовах, на роботі, в середовищі кавоманів можна отримати на цьогорічному фестивалі «На Каву до Львова», запланованому на 21 вересня.

Захід триватиме 4 дні, по 24 вересня включно. Місце проведення фестивалю — проспект Свободи, Площа Музейна.

Програма LVIV COFFEE FESTIVAL «На Каву до Львова» передбачає:

  • майстер-класи від професіоналів (експертів);
  • чемпіонати по помолу кави;
  • презентацію обладнання, аксесуарів, призначених для приготування кави;
  • дегустаціі різних видів кави та кавові експерименти.

Протягом усіх днів фестивалю «На Каву до Львова», на Проспекті Свободи, відбуватиметься Кавовий ярмарок.

Де зупинитися: туристів приймають готелі Львова
 

11. Водоспад Шипіт на Закарпатті

Водоспад Шипіт на Закарпатті

Фото взяте з сайту: guide.karpaty.ua

На початку осені можна спланувати відпустку на водоспад Шипіт — одне з семи природних чудес України, який знаходиться на Закарпатті (біля села Пилипець Міжгірського району). Водоспад представляє собою справжнє диво природи. Він зачаровує мандрівників своїми живописними краєвидами. Вода стікає з боржавських полонин з висоти чотирнадцяти метрів і утворює гучний шум, який люди здалеку чують як шепіт.

Біля водоспаду працює крісельний підйомник, розрахований на два місця. На ньому туристи зможуть піднятися високо в гори і отримати масу задоволення від навколишніх пейзажів. На вершині гори Гимба можна прогулятися, випити чашечку чаю або ароматної кави в місцевій колибі, сфотографуватися напам’ять. З полонини Боржави відкриваються чудові панорами навколишніх гір.

Де зупинитися: туристів приймають готелі Пилипця
 

12. Вилкове – «Українська Венеція»

Вилкове – «Українська Венеція»

Фото взяте з сайту: siv2203.livejournal.com

Яскраві емоції мандрівнику подарує подорож в невеличке, мальовниче містечко на воді — Вилкове, яке знаходиться в дельті Дунаю, там, де ріка впадає в Чорне море, на відстані трьохсот кілометрів від Одеси.

Тут, замість традиційних вулиць і тротуарів для пішоходів, можна побачити канали, які досягають в ширину один-два метри. По ним плавають «українські гондоли», моторні човни. Канали, як і вулиці, мають свої назви.

Вилкове або «Українська Венеція» — ідеальне місце для спокійного, сімейного відпочинку. Тут можна порибалити. В центрі містечка знаходиться храм Різдва Пресвятої Богородиці.

Туристи можуть замовити екскурсію на катері Дунаєм, під час якої вони побувають на «нульовому кілометрі», в місцевості, де впадає ріка Дунай в Чорне море. Під час мандрівки можна помилуватися надзвичайно гарною природою Дунайського біосферного заповідника. У вартість екскурсії входить ситний і смачний обід з дегустацією місцевого вина «Новак».

Де зупинитися: туристів приймають готелі Вилкового
 

Закінчення літа і настання осені — це не привід засмучуватися! Подорожуйте, насолоджуйтесь чудовим відпочинком і отримуйте позитивні емоції в будь-яку пору року!

Читайте ще:

 

При повному або частковому використанні матеріалів Hotels24.ua — активне посилання на джерело обов'язкове.
23.08.2017
HOTELS24.ua
Оцініть статтю: Які місця побачити і заходи відвідати в першій половині осені?
  • дуже погано
  • погано
  • нормально
  • добре
  • клас
(0 балів з 5, всього оцінок 0 )
(??) (??) (??)
Підбір та бронювання готелів по телефону (цілодобово без вихідних)