Щодо пропозицій заробітку від Hotels24.ua -->
Відпочинок в Греції: куди поїхати, де зупинитися, на що подивитися і як розважитися?

Відпочинок в Греції: куди поїхати, де зупинитися, на що подивитися і як розважитися?

Якщо Ви бажаєте чудово відпочити на пляжі під променями яскравого сонця, покупатися в теплій морській водичці, побачити, відомі на весь світ, пам'ятки, зверніть увагу на відпочинок в Греції! Поїздка в чудову країну Балканського півострова подарує незабутні емоції як дорослим, так і дітям! Hotels24 підготував статтю, з якої Ви дізнаєтеся, куди поїхати, де зупинитися, на що подивитися і як розважитися в Греції.

Літній відпочинок в Греції: куди поїхати, де зупинитися, на що подивитися і як розважитися?

 Що потрібно знати туристу про Грецію?

 Відпочинок в Греції

Загальні відомості про Грецію:

  • Греція – мальовнича держава Південної Європи. Країна розташована на Балканському півострові, включає більше двох тисяч островів Егейського і Іонічного морів.
  • Столицею Греції є Афіни, які відомі на весь світ Акрополем та Національним Археологічним музеєм.
  • Практично всі острови Греції утворюють протяжну берегову лінію. Вона є найдовшою серед всіх середземноморських пляжів.
  • На півночі Греція межує з Албанією, Болгарією і Македонією, а на сході – з Туреччиною.
  • Країна є членом Європейського Союзу.
  • Найбільшим островом Греції є Крит. Його південна берегова лінія вважається найтеплішою областю держави.
  • Греція є країною свят. Тут з великим розмахом відзначають фестивалі (наприклад, Еллінський). Більшість їх припадає на період – з лютого по березень. У Греції можна побачити паради танцювальних костюмів, бенкети, галасливі народні гуляння і національні, танцювальні конкурси.
  • Греки – відкритий і гостинний народ.
  • У Греції готують неймовірно смачні страви – «гірос», «мусакас», напій «фрапес» (охолоджену каву з молоком і з вершками).
  • Відомими на весь світ туристичними та історико-культурними центрами Греції є Афіни, Дельфи, острів Корфу, Крит.
  • У Греції розташовані Свята гора Афон, Метеорські монастирі, базиліка Святого Димитрія і Святої Софії. Багато об'єктів Балканської держави занесені до списку світової спадщини ЮНЕСКО.
  • Величезною популярністю серед туристів користуються грецькі курорти – Балос, Міконос, Санторіні, ЗакІнф, Корфу, Родос.

ТОП-7 популярных курортов Греции

1. Балос

Курорт Балос

Надзвичайної краси бухта Балос розташована в західній частині Криту. У даній місцевості зустрічаються Іонічне, Егейське і Лівійське моря.

Пляж Балос є важкодоступним. На авто до нього дістатися досить проблематично, оскільки відсутня хороша дорога. Туристи можуть потрапити в бухту, замовивши екскурсію на піратський острів Грамвуса з фрагментами венеціанського порту із Кісамоса. Судна з порту відправляються щогодини.

Потрапивши на дикий пляж Балос, відпочивальники залишаться в захваті від кришталево чистої морської води синього кольору, білосніжного піску та невеликої, мальовничої затоки.

На піщаному березі Балоса зустрічаються дрібні рожеві мушлі. Тут знаходяться лежаки і сонцезахисні парасольки. Пункти прокату водної техніки, кафе, ресторани відсутні.

Бухта Балос – ідеальне місце для тих туристів, які віддають перевагу спокійному і усамітненому відпочинку!

 

2. Міконос

Курорт Міконос

Легендарний курорт Егейського регіону Міконос, що відноситься до Кікладського архіпелагу, по праву можна назвати справжнім грецьким олімпом для тих туристів, які полюбляють розкіш!

Острів дивує неймовірно красивою, незайманою природою. Тут «кипить» світське життя середземноморського регіону. Кам'янисті пагорби острова Міконос, дивовижні пейзажі, буйна рослинність, гавань з човнами рибалок та розкішними яхтами, вузькі вулички, білі будиночки з крученими балкончиками, яскравими вікнами та дверима, вишукані церкви, атмосферні таверни, невеликі магазини і вітряні млини XVI століття – все це можна побачити в курортній зоні.

Модний курорт богеми славиться чудовими піщаними і гальковими пляжами, чистим, блакитним морем. «Парадайз» – нудистський пляж. Вночі тут тусується молодь, працює клуб під відкритим небом, а вдень можна зайнятися серфінгом і дайвінгом. Пляж «Паранґо» також облюбували любителі поніжитися під сонцем голяка. Тут проходять запальні вечірки в Kalua Beach Bar.

Пляж Kalafati – відмінне місце для прихильників віндсерфінгу, а Ornos – плавання під вітрилами. Неподалік один від одного розташовані облаштовані, доглянуті пляжі «Платіс-Ялос» і «Псару», на території яких функціонують кафе, ресторани, центр дайвінгу.

На острові Міконос проходять приголомшливі вечірки. На пляжі «Парадайс» працює клуб Cavo Paradiso. Повеселитися під запальну музику також можна в нічних клубах Remezzo і Space Mykonos Xperience.

В Міконосі варто подивитися на фортецю Кастро, невеликі старовинні церкви, зведені на честь Богородиці, відвідати Археологічний музей, в якому представлені знахідки з могильників, знайдених на острові Рінія, а саме – посуд, скульптура, ідоли.

Відпочиваючи в Міконосі, варто заглянути в Етнографічний музей, експозиція якого складається з ікон, меблів, музичних інструментів старовини. Також туристам сподобаються будинок капітана Ніколаоса Малухоса, колекція Музею народної творчості, будинок Лени з оздобленням XIX століття, дві вежі Міконосу висотою три з половиною метра, дев'ятнадцятиметровий маяк, датований 1891-им роком.

 

3. Санторіні

Курорт Санторіні

Мальовничий архіпелаг Санторіні із п'яти островів – Тірасії, Неа-Камені, Палеа-Камені, Аспронісі та власне Санторіні або Тіри – знаходиться в Егейському морі. Острів є одним з найкрасивіших у світі, вважається «перлиною» туризму в Греції.

Він славиться чудовими пейзажами, неймовірними пам'ятками архітектури, бездоганним сервісом. Турист отримає море задоволення від відпочинку серед ландшафтів вулканічного походження, купання в неймовірно чистому, блакитному морі, зможе помилуватися чарівними заходами сонця, будиночками з білосніжними фасадами, синіми дахами, дверима і численними церквами з куполами, а також чудовими видом на Егейське море та вулкан.

На романтичному курорті середземноморського регіону розкинулося п'ятнадцять доглянутих пляжів з різнобарвним піщаним і гальковим покриттям.

Чорний пляж є найдовшим. Він характеризується дрібним, чорного кольору, вулканічним піском і галькою. Тут працюють численні бари і таверни. Червоний пляж має гальку відповідного кольору, білий – рідко зустрічається (вкритий білою галькою). Він знаходиться в оточенні скель з пемзи.

Туристи починають з'їжджатися на острів Санторіні вже в кінці березня. Потік відпочивальників не зменшується аж до листопада.

Глибина моря навколо острова досягає 400 м. Вода вражає різноманітністю відтінків. Вона прохолодна.

Фіра – головний населений пункт острова Санторіні. У місті полюбляє відпочивати молодь. Тут знаходиться безліч готелів, кафе, працюють сувенірні лавки, нічні клуби і бари. Місто Оя цікаве гостям вулицями, викладеними бруківкою, на яких розташовуються затишні ресторани.

Туристи в Санторіні зможуть спробувати чудове вино місцевого виробництва, посмакувати смачним сиром, який виготовляють згідно з традиційною рецептурою.

Відпочивальникам в Санторіні буде цікаво подивитися на розкопки стародавнього міста Акротірі, а також побачити діючий вулкан, розташований на острові Неа-Камені і Іллінський монастир. Він красується на найвищій точці острова. Звідси відкривається приголомшливо гарний вид.

 

4. Корфу

Курорт Корфу

На острові Корфу розташовано більше двадцяти курортів з унікальною архітектурою.

Перама, Каноні та Беніцес – тихі та спокійні курорти з теплим, мілким морем, Месонгі і Мораітіка – курорти з чистими, піщаними пляжами. Курорт Кавос обожнює молодь. Тут «кипить» нічне життя.

Ближче до Агіос Георгіос починається красивий, широкий пляж з піщаним покриттям. Тут працюють численні таверни і готелі, можна займатися віндсерфінгом, плавати під водою з маскою та досліджувати рифи.

Курорти Ермонес, Гліфада і Агіос Гордіс користуються величезною популярністю, завдяки своїм чудовим, облаштованим пляжам.

Дайвери обожнюють Палеокастрицу, Сидарі приваблює туристів «Каналом кохання», запальними вечірками.

 

5. Закінф

Курорт Закінф

Острів Закінф (Іонічні острови) – райський куточок Греції. Він славиться чудовими, білосніжними пляжами, морем смарагдового кольору, і, порослими соснами, горами. Протяжність берегової лінії острова становить сто двадцять три кілометри. У серпні на курортах Закінфа максимальна температура. Вона тримається на відмітках + 28 +32 градуси за Цельсієм. Закінф є єдиним островом грецької держави, який отримав статус природного заповідника.

Його курорти приваблюють любителів активного відпочинку, дайвінгу та віндсерфінгу. Тут можна відправитися в захоплюючу прогулянку на джипі, повеселитися на дискотеках і в нічних клубах, приємно провести час в супроводі грецької музики в барах, тавернах і ресторанах.

Пляжі на курортах переважно піщані. На острові знаходиться безліч заток, підводних печер і бухт. Найбільшим курортом Закінфа є Лаганас. Тут розташований великий, вкритий піском, пляж. Курорт є досить гучним.

Туристи, які віддають перевагу спокійному відпочинку, зупиняють вибір на пляжах Алікес.

 

6. Родос

Курорт Родос

Таємничий острів Родос належить архіпелагу Додеканес. Він славиться приголомшливими морськими курортами. Тут можна побачити стародавні руїни, споруди, зведені лицарським орденом госпітальєрів під час хрестових походів, фортецю Великих магістрів.

На острові Родос знаходяться:

  • «Долина метеликів»;
  • місце, де красувалася гігантських розмірів статуя давньогрецького бога Сонця Геліоса (Колос Родоський).

Родос – високорозвинений туристичний регіон. Тут розкинулися розкішні піщані пляжі. Море на курортах Родосу в туристичний сезон спокійне, добре прогрівається. Тільки західна частина острова омивається Егейським морем, яке часто штормить. Пляж тут переважно гальковий. Дану місцевість облюбували прихильники хвильових видів спорту.

Туристи полюбляють курорт Rodos Palladium, розташований на пляжі «Калітеа». Тут знаходяться басейни, в тому числі гідромасажний, працює фітнес-центр, в якому проводяться заняття з аквааеробіки, є тенісний корт і поле для гри в гольф.

 

7. Кос

Курорт Кос

Острів Кос називають «Садом Егейського моря». Він є екологічно чистим, славиться буйством зелені, чудовими парками. На острові працюють численні заклади розважального характеру, «кипить» бурхливе нічне життя.

Одним з найпопулярніших і доглянутих курортів острова є Мастіхарі. Його обожнюють не тільки прихильники пасивного відпочинку, але й любителі активних розваг, наприклад, віндсерфінгу. У Мастіхарі на гідному рівні розвинена інфраструктура. Тут працюють магазини, пункти прокату автомобілів. Поїсти морепродукти можна в численних тавернах.

Відпочиваючим буде цікаво відвідати монастир Святого Іоанна та подивитися на церкву Богородиці в місті Камарі. У населеному пункті розкинулися піщані, довгі пляжі. Тут можливо не лише досхочу покупатися в блакитному морі, але й зайнятися віндсерфінгом.

На острові Кос знаходиться відома пам'ятка античної епохи – храмовий комплекс Асклепіон. В околицях Кардамена також розташовані цікаві об'єкти – стародавній театр, храм Аполона, базиліки, що відносяться до періоду раннього християнства.

 

Де розважитися в Греції з дітьми?

У сонячній країні Балканського півострова знаходиться велика кількість аквапарків, де можна чудово провести час і розважитися. Представляємо Вашій увазі п'ять найкращих.

1. Аквапарк «Аква Плюс» (Acqua Plus Water Park), Херсонісос

 Аквапарк «Аква Плюс» (Acqua Plus Water Park), Херсонісос

На острові Крит, на пагорбі, в оточенні приголомшливих пейзажів, розташований чудовий аквапарк «Аква Плюс» (Acqua Plus Water Park). Парк водних розваг потопає в зелені. Комплекс займає 80 тис. кв/м, відкритий для відвідування з квітня по жовтень.

На території аквапарку розташовано тринадцять басейнів, двадцять три водні гірки і два величезних водоспади. Тут працюють десятки атракціонів, серед яких – «Лінива річка» і «Божевільна річка», «Чорна діра», «Камікадзе» і «Водний слалом».

Для маленьких туристів обладнана гірка з кількома спусками, що нагадують восьминога. В аквапарку є дитячий басейн, батут. На території комплексу можливо пограти в настільний теніс, більярд, аерохокей, поїсти в кафе-барі, придбати на пам'ять сувенір в магазині.

 

2. Limnoupolis Water Park, Ханья

Limnoupolis Water Park

На Криті працює також чудовий водний парк – Limnoupolis Water Park. Він знаходиться в гарній парковій зоні, на відстані шести кілометрів від населеного пункту Ханья. Аквапарк характеризується неповторною, місцями вишуканою, архітектурою, обладнаний численними водними атракціонами. Тут протікає «штучна» річка з невеликими печерами і водоспадами, довжина якої становить 260 метрів.

На території комплексу розташовано два басейни, джакузі, є тарзанка, сім гірок. Посередині великого басейну знаходиться бар, де можна купити коктейль, морозиво. Також перекусити можливо в кафе швидкого харчування.

У Limnoupolis Water Park працює екстремальна гірка «Чорна діра», передбачений басейн для дітей, облаштовано ігровий майданчик, знаходяться гірки, тенісний корт, мотокрос і ділянки для гри в волейбол.

 

3. Аквапарк Waterland, Салоніки

Аквапарк Waterland

В Салоніках знаходиться популярний аквапарк Waterland. Загальна площа комплексу становить 150 тис. кв/м. Тут працюють гірки і атракціони, є басейн з хвилями, дитячий комплекс, облаштовані майданчики для ігор у волейбол, баскетбол, міні-футбол, є тенісні корти, кафе і навіть магазини. У вечірній час можна повеселитися на запальних вечірках, подивитися шоу-програми.

 

4. Faliraki Water Park, Родос

Faliraki Water Park

Faliraki Water Park – величезний і гарний аквапарк на острові Родос. Від столиці острова його відокремлює дванадцять кілометрів. Тут знаходяться водні гірки, штучні водойми, різноманітні атракціони, фонтани.

На території комплексу працюють кафе, бари, ресторани і магазини. Гості зможуть відвідати масажний кабінет і поніжитися в джакузі. Побудований аквапарк в формі амфітеатру, займає площу 100 тис. кв/м.

 

5. Lido Water Park, Мастіхарі

Lido Water Park

На невеликому острові Егейського моря Кос, в місті Мастіхарі, знаходиться розважальний комплекс з величезною кількістю атракціонів під назвою Lido Water Park. Парк користується величезною популярністю у туристів. Він займає територію площею 75 тис. кв/м. Вона доглянута і озеленена, прикрашена фонтанами.

Тут знаходяться шість водних гірок загальною довжиною 1200 метрів, що мають різну висоту, басейни для дорослих (з штучними хвилями, в тому числі обладнаний для гри в поло), один дитячий, неглибокий басейн, джакузі, працюють закусочна, бар і ресторан, є водні тунелі, атракціони – «Лінива річка» і «Божевільна річка», екстремальні гірки «Камікадзе» і «Чорна діра», центрифуга Space ball. У парку водних атракціонів розташовані також дитячий бар, де можна замовити піцу, гамбургер і картоплю фрі.

Де зупинитися: туристів приймають готелі Греції

Придбавши тур в Грецію, будьте впевнені – Вас чекає приголомшлива відпустка! Відпочинок в Греції подарує, непередавані словами, емоції. Ви отримаєте масу нових вражень, зможете чудово відпочити, розслабитися, вдосталь покупатися в морі та позасмагати. Екскурсійні тури в країну Балканського півострова подарують унікальну можливість доторкнутися до світової історії, подивитися стародавні міста і визначні пам'ятки, вік яких становить тисячі років!

Читайте ще:

 

При повному або частковому використанні матеріалів Hotels24.ua — активне посилання на джерело обов'язкове.
08.02.2020
HOTELS24.ua
Оцініть статтю: Відпочинок в Греції: куди поїхати, де зупинитися, на що подивитися і як розважитися?
  • дуже погано
  • погано
  • нормально
  • добре
  • клас
(5 балів з 5, всього оцінок 1 )
(??) (??) (??)
Підбір та бронювання готелів по телефону (цілодобово без вихідних)