Щодо пропозицій заробітку від Hotels24.ua -->
Райони Парижу, які варто уникати

Райони Парижу, які варто уникати

Мабуть не знайдеться такої людини, яка не мріяла побувати в Парижі! Європейське місто являється світовим центром культури та мистецтва, осередком моди. Париж вражає туристів унікальною гастрономією, широкими бульварами, численними кафе, музеями, магазинами одягу від відомих модельєрів, унікальними пам’ятками архітектури, серед яких гідну нішу займають Ейфелева вежа та готичний собор Паризької Богоматері, датований XII сторіччям. Столиця Франції, аналізуючи статистику злочинів, в цілому безпечна для мандрівників. Але в деяких місцях приїжджі можуть зіштовхнутися з неспокійною обстановкою, стати учасниками етнічного конфлікту, жертвами кишенькових злодіїв. Про те, які райони Парижу слід уникати туристам під час подорожі, і піде мова в статті від Hotels24.

Райони Парижу, які варто уникати

 Міфи про «небезпечність» Парижу

Небезпечні райони Парижу

Фото взяте на сайті: www.cnn.co.jp

Оскільки Париж – це столиця Франції, то до громадської безпеки підхід тут дуже серйозний. В багатомільйонному місті часто можна побачити, патролюючих вулиці, військових в формі, бронежилетах та з автоматами в руках. Але це не повинно шокувати приїжджих! Для Франції це не надзвичайна ситуація, а нормальна практика, коли на військових, з метою економії коштів, покладають обов'язки поліції.

Париж являється одним з найбільших мегаполісів світу. В самій столиці та передмісті проживає понад десять мільйонів осіб. Кожного дня до міста приїжджають тисячі людей з усіх куточків нашої планети. І насправді, в розпал туристичного сезону, в Парижі промишляють кишенькові злодії. Але це не означає, що на мандрівника в мегаполісі обов'язково нападуть. Також туристу не слід боятися, що його тут обкрадуть в першому ж підворітті.

Небезпечні райони Парижу

Фото взяте на сайті: replyua.net

Париж являється багатонаціональним містом. Помилуватися Ейфелевою вежею, подивитися на Тріумфальну арку, відвідати міжнародні салони (автосалон, салон Ле Бурже), побувати на виставках приїжджають туристи з усіх кінців земної кулі. Тому в метро можна почути як розмовляють «не по-французьки», а на вулицях побачити не лише людей з білим, а й темним кольором шкіри, наприклад, арабів і негрів. І це не лише емігранти. Французами вважаються всі люди, котрі народилися у Франції, незалежно від походження їх батьків – вихідців Сенегалу, Китаю, Алжиру, Індії.

Округи Парижу, які варто уникати туристу

Небезпечні райони Парижу

Фото взяте на сайті: paris10.ru

Зазвичай конфлікти виникають в галасливих районах з найбільшим скупченням емігрантів – людей з невисоким рівнем прибутків. Кримінальна обстановка найчастіше спостерігається в округах:

  • 10-ому (окрім південної частини);
  • 11-ому в (окрім західної частини);
  • 18-ому;
  • 19-тому;
  • 20-ому.

Відомо, що в 10-ому і 11-ому округах, в передмісті Сен-Дені в 2015-ому році було влаштовано теракти з вибухами.

Найкращими округами Парижа для туристичної поїздки являются 2-ий, 4-ий, 5-ий, 6-ий, 7-ий, 8-ий та 9-ий.

Небезпечні місця столиці Франції

Небезпечні райони Парижу

Фото взяте на сайті: paris-life.info

1. Серед «гарячих» місць, де можна наразитися на небезпеку, слід виділити вулицю Рокет (Rue de la Roquette). Небезпечний квартал однією стороною примикає до знаменитого цвинтаря Пер-Лашез. Тут час од часу виникають заворушення і спалахують бійки.

2. Вулиці Петіт Труандері і Гранд Труандері (Rue de la Petite Truanderie, Rue de la Grande Truanderie) є не найкращими місцями для приємної прогулянки та комфортного проживання через велике скупчення неблагополучного контингенту, що недружелюбно ставиться не лише до приїжджих, а й до місцевих жителів.

Небезпечні райони Парижу

Фото взяте на сайті: paris-life.info

3. Вулиця Буле (Rue des Boulets) – одне з небезпечних місць Парижу. Туристи, прогулюючись даною місцевістю, можуть стати свідками дивних «веселощів» місцевих жителів – кривавих бійок та стати жертвами розбою.

4. Станція лінії 13 Паризького метрополітену – Порт-де-Сент-Уен (Porte de Saint-Ouen) – розташована на кордоні 12-ого та 13-ого округів. Район відомий не лише клінікою L'hôpital Bichat-Claude-Bernard. Тут знаходиться блошиний ринок Saint-Ouen, на якому можна знайти безліч цікавинок. Але опинившись в кварталі, слід поводитися дуже обережно, аби не потрапити на «гачок крадіїв» і не залишитися без гаманця, мобільного телефону, документів та інших цінних речей.

5. Гренад (Rue de la Grenade) і Марсейез (Rue de la Marseillaise) – кримінальні вулиці, які мають погану славу і являються небезпечними для прогулянок.

6. Район Порт-де-Кліньянкур (Porte de Clignancourt) теж відноситься до неблагополучних. Раніше тут була розташована важлива фортифікаційна споруда столиці. Сьогодні, прогулюючись вузькими вуличками Порт-де-Кліньянкур, можна наразитися на небезпеку, зіткнувшись один на один зі злодіями та бешкетниками.

7. Північний вокзал (Gare du Nord) та Східний вокзал (Gare de l`Est) вдень є цілком безпечними. Тут панує звичайна привокзальна атмосфера. Але з настанням вечора не рекомендується, задля особистої безпеки, прогулюватись вулицями, розташованими неподалік від районів Gare du Nord і Gare de l`Est, які отримали назву «індійських», «арабських», «чорних». В даній місцевості проживають злиденні прошарки суспільства, що є вихідцями із африканських та арабських країн.

8. Туристу слід уникати також 20-й округ та передмістя Сен-Дені, відоме стадіоном Стад-де-Франс, а також станції метрополітену Stalingrad, Chapelle, Gare du Nord (другу гілку), Gare de l`Est (п'яту гілку).

Небезпечні райони Парижу

Фото взяте на сайті: paris-life.info

9. Станції метро Бельвіль, Куронь, Менільмонтан 11-ого та 20-ого округів Парижу теж не підходять на прогулянок. Бельвіль – це «серце» китайського району. Тут працює арабський ринок. Дана місцевість справляє на туристів неприємне враження, тому вони воліють її уникати. По різні сторони від станції метрополітену беруть початок бульвар, на якому пропонують себе за гроші китайські дівчата легкої поведінки, та базар, де торгують краденими речами.

Небезпечні райони Парижу

Фото взяте на сайті: paris-life.info

10. Слід уникати околиці столиці, криміногенну місцевість Клиньянкур, бульвар і площу Кліши, підземний вокзал Châtelet, а також райони, розташовані вздовж каналу Сен-Мартан і Ла Віллет (18-ий і 19-ий округи), «квартал червоних ліхтарів» в Парижі (Монмартр, бульвар Пігаль). Монмартр представляє собою незручний для туристів величезний пагорб з численними сходами, лабіринтами вулиць та поганою транспортною розв'язкою.

11. Неприємний осад на душі туриста залишить вночі Les boulevards des Maréchaux. На бульварі, починаючи від Булонського лісу до la Porte de la Chapelle, з настанням сутінок, можна побачити представниць древньої професії, а також людей, що перебувають під дією психотропних речовин та іншу не менш «колоритну» публіку.

12. Бульвар Барбес (Boulevard Barbès) – теж не місце для прогулянок мандрівника. Даний район населяють вихідці з мусульманських країн. Тут працюють арабські магазини, на полицях книжкових крамниць можна побачити Коран, записи виступів шейхів. На тротуарах Барбесу пересуваються жінки в традиційній мусульманській одежі. Бульвар є одним з найбільш злочинних районів столиці Франції, гуляючи яким, можна постраждати від рук місцевого криміналітету та залишитися без грошей, цінних речей.

Де зупинитися: туристів приймають готелі Парижу

Багато туристів, які мріють побувати в чарівному Парижі, налякані міфами про «небезпечні» райони. Але насправді хвилюватися не потрібно! В столиці Франції безпечно так само, як і в будь-якому європейському мегаполісі! Головне – дотримуватись елементарних правил пристойної поведінки і не забувати про обережність!

Читайте ще:

 

При повному або частковому використанні матеріалів Hotels24.ua — активне посилання на джерело обов'язкове.
13.03.2019
HOTELS24.ua
Оцініть статтю: Райони Парижу, які варто уникати
  • дуже погано
  • погано
  • нормально
  • добре
  • клас
(4.5 бали з 5, всього оцінок 9 )
(??) (??) (??)
Підбір та бронювання готелів по телефону (цілодобово без вихідних)