Щодо пропозицій заробітку від Hotels24.ua -->
Що робити, якщо ваш багаж загубився в аеропорту

Що робити, якщо ваш багаж загубився в аеропорту

З кожним з нас може статися така прикрість, як втрата багажу. Не піддатися паніці можна лише тоді, коли знаєш, як вчинити в даній ситуації. Сьогодні hotels24.ua, розповість, що ж робити, якщо ваш багаж загубився в аеропорту.

Що робити, якщо ваш багаж загубився в аеропорту

В усьому світі давно однаково вирішується пошук і повернення багажу: протягом 3 днів повертаються 90% загублених речей, а власникам 10% багажу, що не знайдений за 21 день, авіакомпанія виплачує компенсацію.

Перший етап

Спочатку потрібно, не залишаючи зону прильоту, пошукати, де знаходиться стійка “Бюро знахідок” (Lost & Found). Спеціаліст бюро має перевірити номери багажних бірок, паспортні дані, для видачі акту про неналежне перевезення багажу (Property Irregularity Report). Заповнюючи даний акт треба звернути увагу на правильність вказаних контактних даних, адреси доставки, вагу, розміри та особливості зовнішнього вигляду багажу. Крім цього окремо в митній декларації вказується повний опис багажу та цінність загублених речей.
Важливо не забути забрати копії акту PIR і митної декларації, а також інформаційний документ з вказаними строками пошуку втраченого, умовами пошуку. Також там має бути код із 10-и знаків, по якому можна самостійно дізнатися, як просуваються пошуки багажу.

Другий етап
 

Наступний етапом для пасажира є пошук в аеропорту представництва авіалінії, послугами якої скористалися.
В таких випадках представники авіакомпанії повинні запропонувати компенсацію за те, що багаж затримався чи видати предмети першої необхідності. Розмір компенсації у кожної компанії різняться між собою, та найменша сума, яку можна отримати - 50$, а найбільша - 250$. Важливо те , що крім компенсації за затримку багажу, представники авіалінії мають також компенсувати 50% вартості одягу, що купувався в перший день після складання акту про втрату багажу. Також в деяких випадках є можливість отримати кошти заднім числом, після того, як багаж знайшовся. Для цього потрібно надати чеки за покупки.
Проте в ситуації, коли пасажир прилетів в місто, що є місцем його проживання, компенсація за покупки не надається.


Третій етап


За правилами, працівники авіакомпанії повинні зразу ж повідомити пасажирові про те, що його багаж знайдений. Та не всі, на жаль, дотримуються правил, тому краще самому перевіряти статус загубленого багажу. Це зручно робити в спеціальній міжнародній системі World Tracer. Крім цього інформацію також можна отримати за телефонами служби пошуку, що вказані в інформаційному документі, отриманому раніше. Ще одним варіантом є звернення напряму до представництва авіакомпанії.

Багаж знайдено


Знайдений багаж представники служби пошуку можуть доставити пасажирові за вказаною в документах адресою. Також знайдені речі можна забрати самостійно, звернувшись із паспортом, актом PIR і митною декларацією в офісі Lost & Found в аеропорту.Частіше всього для того, щоб втрачений багаж знайшовся потрібно зачекати кілька днів.

Багаж не знайдено


Якщо втрачений багаж не знайшовся протягом 21 дня, пасажирам мають виплатити компенсацію у розмірі 20 $ за 1 кг ваги, незалежно від того, з яких речей він складався. При цьому, якщо на багажному талоні, який чіпляється до авіаквитка, не вказано загальної ваги, оцінюється 35 кг. Також компенсацію можна отримати за пошкоджений багаж і за втрачений багаж, що перевозиться в салоні.
У тих випадках, коли багаж не знайдений, а представники авіакомпанії не звертають уваги на скарги пасажира, треба звернутися до суду протягом 24 місяців від дня втрати. Серед документів мають бути ті, що підтверджують факт втрати багажу авіакомпанією.
Якщо пасажир не згоден з сумою компенсації по причині втрати речей, дорожчих за відшкодування, то може подати претензію до авіакомпанії протягом 18 місяців. При псуванні багажу претензію треба відправляти не пізніше 7 днів з моменту отримання речей, а у випадку доставки зіпсованого багажу чи отримання такого пасажиром в аеропорту через кілька днів – термін збільшується до 21 дня.

 

 

Як зменшити ризик втрати багажу:

  • слідкувати за правильним прикріпленням багажної бирки (багажна квитанція повинна бути приклеєна на обидві ручки сумки)
  • причепити свою оригінальну бирку з контактними даними в надійному місці на валізі і всередині валізи
  • не пакувати в багаж предмети першої необхідності та цінні речі
  • забирати з собою в салон літака документи, гроші, різні гаджети
  • пакувати багаж таким чином, щоб він витримав навантаження і не порвався


Hotels24.ua бажає вам приємних подорожей! А перед цим не забудьте забронювати готель!

Читайте ще:

 

При повному або частковому використанні матеріалів Hotels24.ua — активне посилання на джерело обов'язкове.
05.08.2018
HOTELS24.ua
Оцініть статтю: Що робити, якщо ваш багаж загубився в аеропорту
  • дуже погано
  • погано
  • нормально
  • добре
  • клас
(5 балів з 5, всього оцінок 2 )
(??) (??) (??)
Підбір та бронювання готелів по телефону (цілодобово без вихідних)