Щодо пропозицій заробітку від Hotels24.ua -->
Пам'ятка туристу: чого ніколи не можна робити в різних країнах

Пам'ятка туристу: чого ніколи не можна робити в різних країнах

Перед тим, як вирушити у подорож за кордон, туристи приділяють особливу увагу зборам в дорогу – вони цікавляться прогнозом погоди на період своєї відпустки, передивляються в інтернеті пам'ятки та цікаві місця країни, в яку вирушають, а також закачують на телефон або планшет потрібні для подорожі додатки. І мало хто з них замислюється над тим, які заборони, правила поведінки існують в країні прибуття. Отож, щоб не потрапити в неприємну ситуацію під час подорожі, ознайомтесь з пам'яткою туристу від Hotels24.ua. Прочитавши її, Ви дізнаєтесь, чого ніколи не можна робити в різних країнах.

Пам'ятка туристу: чого ніколи не можна робити в різних країнах

Чи знаєте Ви, що деякі, абсолютно прийнятні для нашої держави, вчинки, стиль одягу за кордоном можуть Вам зашкодити та спричинити накладення штрафу, арешт та ув'язнення. За деякі дії порушника може взагалі чекати смертна кара.

Пам'ятка туристу: чого ніколи не можна робити в різних країнах

Фото взяте на сайті: rusvesna.su
 

Чого ніколи не можна робити в різних країнах?

 

  • У багатьох країнах Європейського Союзу забороняється розпивати спиртні напої на вулиці. За це туристу загрожує чималий штраф.
  • В Японії не дозволено паління в громадському транспорті, в закладах на залізницях в радіусі п'ятдесяти кілометрів від столиці. Після прийому їжі в Японії не слід залишати палички в чаші, оскільки їх таким чином ставлять під час похоронного ритуалу.

Де зупинитися: туристів приймають готелі Токіо

  • Палити в громадських місцях, крім Японії, заборонено в наступних державах — Ірландії та Шотландії, Великобританії та Норвегії, Іспанії, Італії та Литві.
  • В Китаї заборонено рятувати життя людини, що потопає. Китайці вважають, що цим вчинком Ви втручаєтесь в її долю. Також не варто фотографувати місцевого жителя за трапезою, оскільки даний вчинок може не лише образити, а й спровокувати бійку. У Китаї проти туриста можуть навіть порушити кримінальну справу за відеозйомку, фотографування без попередження.

Де зупинитися: туристів приймають готелі Пекіну

  • В Італії не можна займатися рибальством. Якщо турист забажає порибалити на річці або озері, йому потрібно буде купити на це спеціальний дозвіл. Строк дії отриманого документу, кількість пійманої риби чітко регламентуються. Якщо порушити дане правило, можна виплатити величезний штраф. У Венеції не дозволяється годувати голубів. Туристів, які знехтують цією забороною, очікує величезний штраф.

Де зупинитися: туристів приймають готелі Риму

  • В Стамбулі (Туреччині) вважають непристойною поведінку жінки, котра з'являється в публічних місцях в коротких шортах.

Де зупинитися: туристів приймають готелі Анкари

  • В Дубаї (Об'єднані Арабські Емірати) заборонено цілуватися на вулиці. За невинний поцілунок туристів можуть оштрафувати або ж навіть ув'язнити на шість місяців. В ОАЕ категорично заборонено робити фотозйомку місцевих жителів, не отримавши від них на це згоду. Особливо суворим є дане обмеження щодо фотографування східних жінок. Навіть якщо представниця прекрасної статті потратила в кадр туриста випадково, даний факт може спричинити у нього серйозні неприємності. В ОАЕ суворо заборонено знімати на фотоапарат, планшет, мобільний телефон палаци шейхів.

Де зупинитися: туристів приймають готелі Абу-Дабі

  • У Франціі та Великобританії категорично заборонено цілуватися на перонах залізниць. Про це свідчать встановлені на залізничних станціях, спеціальні знаки. У Франції не варто показувати людині жест «Ок». Він, звісно, не порушує місцеві закони, але може серйозно образити співрозмовника.

Де зупинитися: туристів приймають готелі Парижу

  • В Таїланді, в дорозі, можна отримати чималий штраф від поліцейського, знявши в автомобілі, у виснажливу спеку, сорочку. Також в країні заборонено торкатися голови людей, в тому числі гладити по голівці маленьку дитину. В Таїланді в великій пошані королівська сім'я. Тому тут не можна тикати пальцем на фотографію з зображенням члена королівського сімейства, наступати на банкноту, оскільки на ній зображено короля. Якщо турист знехтує даною забороною, його покарають згідно закону. За зберігання та поширення в країні наркотичних засобів передбачена смертна кара. В Таїланді, перед тим, як зайти до оселі місцевого жителя, слід обов'язково зняти взуття. Якщо цього не зробити, то можна образити господаря будинку. Якщо в Таїланді кинути на землю жувальну гумку, то можна отримати чималий штраф. В Таїланді перед тим, як почати фотографувати місцевість, варто отримати дозвіл у тих людей, котрі можуть випадково потрапити в кадр.

Де зупинитися: туристів приймають готелі Бангкоку

  • В Сінгапурі заборонено не тільки завозити в країну жувальну гумку, а й її жувати.

Де зупинитися: туристів приймають готелі Сінгапуру

  • Туристи, які вирішили покататися у В'єтнамі на мотоциклі, обов'язково мають надягнути шолом. Якщо поліцейський побачить людину на мотоциклі без шолому, їй доведеться заплатити штраф. У В'єтнамі дозволяється фотографувати мавзолей Хошиміну, але робити це потрібно дуже обережно. Біля нього на варті стоять озброєні солдати, які можуть схопитися за зброю, якщо побачать, що турист намагається сфотографувати споруду з торця.

Де зупинитися: туристів приймають готелі Ханоя

  • В Саудівській Аравії можливо потрапити у в'язницю за носіння на тілі хрестика, оскільки це ображає релігійних людей.

Де зупинитися: туристів приймають готелі Эр-Ріяд

  • На Кубі не слід вживати слово «папайя», оскільки воно вважається непристойним.

Де зупинитися: туристів приймають готелі Гавани

  • В Їндії забороняється ставити статуетки із зображенням богів поруч із м'ясними стравами, оскільки дана дія розцінюється як осквернення.

Де зупинитися: туристів приймають готелі Нью-Делі

  • В Сполучених Штатах Америки не варто фотографувати жінок, оскільки проти людини, що здійснює фотозйомку, можуть бути висунуті звинувачення в сексуальних домаганнях. В Америці також суворо заборонено знімати на фотоапарат тунелі та мости, магістралі та залізниці. Дані правила в країні були введені у зв'язку з урядовими програмами, направленими на боротьбу з терористами.

Де зупинитися: туристів приймають готелі Вашингтону

Деякі українці досить скептично ставляться до попереджень, законів та правил держави, в яку приїхали. А даремно, оскільки будь-яке порушення заборони може спричинити великі неприємності для туриста. Сподіваємося, що стаття від Hotels24.ua стане Вам у нагоді! Отримуйте лише позитивні емоції, подорожуючи країнами світу! Перед поїздкою, обов'язково забронюйте готель!

Читайте ще:

 

При повному або частковому використанні матеріалів Hotels24.ua — активне посилання на джерело обов'язкове.
22.04.2018
HOTELS24.ua
Оцініть статтю: Пам'ятка туристу: чого ніколи не можна робити в різних країнах
  • дуже погано
  • погано
  • нормально
  • добре
  • клас
(2.5 бали з 5, всього оцінок 3 )
(??) (??) (??)
Підбір та бронювання готелів по телефону (цілодобово без вихідних)