Щодо пропозицій заробітку від Hotels24.ua -->
Відпочинок в Закарпатті з дітьми

Відпочинок в Закарпатті з дітьми

Закарпаття — дивовижна частина України, відома своїми замками, гарними парками, гірськолижними курортами, озерами, мінеральними водами і термальними джерелами. Тут м'який клімат, який добре підійде для відпочинку з дітьми і багато цікавого. Сьогодні hotels24.ua розповість, де в Закарпатті можна гарно відпочити з дітьми.

Відпочинок в Закарпатті з дітьми

Відпочинок в Закарпатті

Закарпаття, яке розташувалося в центрі Європи вважається є одним із екологічно чистих куточків України. Якраз між Карпатськими горами і Дунайською низовиною розкинувся мальовничий край. Ця місцевість добре прикрита горами, які стримують холодні потоки повітря, тому клімат тут континентальний. При помірній вологості літо в регіоні радує теплом, а зима — гарним снігом з невеликими морозами. Саме тут в Чорногорському масиві височить найвища гірська вершина України — Говерла. А ще Закарпаття славиться своїми чистими озерами, найпопулярніше серед яких, Синевир, є найвищим та найбільшим гірським озером в Карпатах.
Закарпаття відоме не тільки цілющим повітрям, а й лікувальними водами. Тільки мінеральних джерел тут нараховується близько півтисячі. Лікувальні води “Лужанська”, “Поляна Квасова”, “Поляна Купіль” відомі своїми унікальними якостями в Україні та за її межами. Бальнеологічні здравниці пропонують також лікування мінеральними водами в басейнах і ваннах. А ще на цій території розміщені курорти з термальними водами, які не поступаються європейським.

 

Закарпаття відпочинок з дітьми

Відпочинок з дітьми в теплу пору тут звичайно можна поєднати з оздоровленням. Для менших діток веселою пригодою будуть походи в гори за смачними ягодами та грибами. А для старших — можливість спробувати сплавитися по гірській річці або ж піднятися з батьками на вершини чи відправитися до фантастичних водоспадів. Безліч емоцій принесуть цікаві екскурсії до старовинних замків в Мукачево, Ужгороді чи екскурсія до незвичайного Берегово, який називають “угорським” куточком України. В інших містечках та селах можна побачити безліч визначних пам'ятників, храмів і придбати корисні подарунки. А ще малечі варто показати величезні старі дуби в Міжгір'ї, вік яких досягає 500 років, а в Ужгороді прогулятися до трьохсотлітнього ясеня і платана, що росте в місті понад півтисячі років. Варто також побачити унікальне село Колочава, яке розміщене недалеко від озера  і славиться тим, що має аж 10 музеїв. Найкраще там навесні, коли все навкруги вурито квітучими килимами дивних крокусів. Та й в інші пори року року Колочава дивує кожного, хто туди приїжджає.

Взимку на Закарпаття їдуть з дітьми зустрічати новорічні свята, які проходять в особливій атмосфері. До того ж святкування можна поєднати з катанням на лижах та санках і оздоровленням в термальних джерелах.

Курорти Закарпаття

Серед найкращих курортів Закарпаття, де можна оздоровитися можна відмітити такі, як:

  • Свалява
  • Поляна
  • Шаян
  • Солочин
  • Солотвино

 
Бальнеологічний курорт Свалява і села поряд з ним відоме своїми мінеральними водами, хімічний склад який подібний, як в популярній грузинській "Боржомі". А ще в самому місті можна побачити острів Марта-Маргарита, відвідати старовинні храми та історичний музей.
 

Ще один бальнеологічний курорт Поляна вабить до себе тисячі людей лікувальними водами, які згадувались вище — “Поляна квасова” і “Поляна Купіль”. Курорт більше орієнтований на лікування мінеральними водами. Особливих розваг тут немає, проте спокійний сімейний відпочинок можна провести якнайкраще серед чистого повітря, мальовничих пейзажів і гостинних місцевих жителів. Недалеко знаходиться Свалява зі своїми пам'ятками, а також можна відправитися на екскурсії по іншим визначним місцям регіону.


 

На березі Тиси розміщене селище Шаян, відоме цілющими джерелами Марамароша, особливо мінеральною водою “Шаянська” Тут можна пройти лікування в санаторії чи пансіонатах. Поїхати на екскурсії поблизу селища до старовинних храмів або ж відправитися в комплекс “Теплі води Велятино”, що знаходиться в 12 км.

Недалеко від Сваляви знаходиться невелике курортне селище Солочин, назва якого походить від солі, яку тут здавна видобувають. Ще за часів Австро-Угорщини ці місця були відомі мінеральними водами, які розливали в пляшки і возили до Австріїї. Одна з найвідоміших цілющих вод — “Лужанська”. Зараз курорт має півтора десятка мінеральних джерел, водами з яких їдуть лікуватися навіть з-за кордону.


 

Ще один “солоний” курорт - Солотвино, розміщений неподалік румунського кордону. В селищі досі видобувають сіль, а соляні печери використовуються для лікування дихальної системи. А ще сюди приїжджають з різними формами алергії. Біля Солотвино є солоні карстові озера, вода в яких схожа до води в Мертвому морі. Ця унікальна вода використовується в лікуванні хвороб суглобів. В самому селищі відкриті Музей історії соляних копалень, а також краєзнавчий музей, в яких буде цікаво дітям і дорослим. За півгодини їзди від Солотвино в селі Ділове в 1887 році був встановлений географічний центр Європи, який є одним з найпопулярніших туристичних місць на Закарпатті.



Щоб потрапити на термальні джерела, варто поїхати в Берегово, з дітками — точно в Косино, адже там поруч з оздоровчим комплексом “Термальні води Косино” знаходиться найбільший аквапарк в Західній Україні — аквапарк Косино. Тут дітям і дорослим пропонуються 16 водних гірок, довжина спусків яких досягає 3 км і 4 басейни, площа яких понад 1000 квадратних метрів. Дорослі можуть ризикнути на спуску в “Чорній дірі”, політати на “Метелику-бумерангу” з висотою в 25 м або ж спробувати вільне падіння на семидесятиметровому атракціоні “Камікадзе”. Для малих дітей в парку облаштовано спеціальну аквазону. Тут також можна побачити оригінальну Алею авіаторів, створену з фруктових дерев, а ще поласувати смачненьким в фудзоні. Добиратися сюди, до речі, зручно - з Мукачево потягом, автобусом чи маршрутним таксі.


В басейни з теплими водами можна потрапити в вищезгадане Велятино, Нижньому Солотвино і Виноградові. В усіх оздоровчих центрах є відкриті і закриті басейни, наповнені термальними водами з температурою води до +42°С.
Взимку Закарпаття вабить туристів своїми засніженими схилами, до того ж більшість комплексі пропонують демократичні ціни для зимового відпочинку.
Найпопулярнішими гірськолижними курортами є:

  • Драгобрат
  • Пилипець
  • Ізки
  • Подобовець
  • Красія


Один з найкращих гірських курортів Драгобрат дуже привабливий для любителів гірськолижного спорту. Тут ідеальні умови для фрірайдерів та досвідчених лижників. Для початківців та дітей є облаштовані траси. Та враховуючи те, що туди важко добиратися, для відпочинку з дітьми краще обрати інші курорти.

До прикладу, сімейний відпочинок з дітьми гарно можна провести на гірськолижному курорті Пилипець. Для дітей тут є підходящі схили, а професійні інструктори навчають малечу стояти на лижах. А ще весело покататися на санчатах і плюшках. За Пилипцем розташований один із самих великих карпатських водоспадів — Шипіт, який вражає в будь-яку пору.


Недалеко від Пилипця знаходиться ще один гірськолижний курорт Ізки, де добре розвинена інфраструктура і можна провести відпочинок в Закарпатті недорого. Курорт пропонує траси легкої та середньої складності, крісельний та бугельні витяги, лижну школу. Для дітей в Ізках облаштовано спеціальний каток і працює дитячий садок.

Також поблизу Пилипця є можливість взимку відпочити в селищі Подобовець, який вабить до себе демократичними цінами. Тут є кілька витягів, серед яких і дитячий. Траси запропоновані різної складності, є учбова. А серед варіантів проживання достатньо тих, що підходять для відпочинку з дітьми.


 

Не менш відомий серед гірськолижних курортів на Закарпатті — курорт Красія, який знаходиться в селі Вишка. Тут встановлені сучасні крісельні, бугельні витяги, приватний мультиліфт. Діти можуть кататися на простих широких трасах, скориставшись дитячим витягом. А з батьками буде весело спускатися невисоким схилом на сноутюбі. Гарно облаштовані траси різної складності, система штучного засніження, лижна школа і невелика завантаженість трас — це те, що робить відпочинок в Красії комфортним.

Де зупинитися

Зупинитися в Закарпатті можна в різноманітних готелях, пансіонатах та санаторіях, сервіс в яких пристосований для відпочинку з дітьми. Також в більшості з них надаються послуги туристичного бюро, де пропонуються різноманітні екскурсії.
Наприклад, в Поляні з дітьми можна поселитися в готелі “Срібний Водограй” . В ньому для дітей облаштована дитяча кімната, ігровий майданчик. Влітку діти можуть купатися в дитячому басейні. За малечею тут може доглянути няня. А в меню ресторану пропонується меню, страви з якого підходять діткам.


 

Якщо ви зібралися в Шаян, то можна поєднати оздоровлення з гарними умовами для сімейного відпочинку, обравши для проживання санаторий “Карпатія”. Тут діти можуть гратися на дитячому майданчику, спортивній зоні, купатися в літньому басейні. В високий сезон в готелі дітей розважають аніматори.


В селищі Ясіня яскравий сімейний відпочинок вийде в апарт-готелі “5 камінів”. Готель складається з сучасних апартаментів, де можна зручно розміститися родиною. Поки батьки відпочивають дітки можуть грати в спортивні ігри, на дитячому майданчику чи веселитися на батуті. З батьками є можливість плавати в закритому басейні. В ресторані комплексу для малечі подають страви з дитячого меню.


 

Доступний відпочинок в Закарпатті є можливість знайти в приватному секторі, де при комфортних умовах, пропонується комплексне харчування та інші додаткові послуги.
В курортному Солочині на доглянутій території поряд з санаторієм “Квітка полонини” розміщена приватна садиба “Любов”. Номери з усіма зручностями забезпечені всім необхідним для комфортного відпочинку. На території є місце для ігор, гойдалка. В ресторані можна замовити комплексне харчування або готувати самостійно на обладнаній кухні. Гості можуть замовити курсівки в санаторій для лікування. Взимку тут зручно проживати, поскільки до найближчого витягу всього 3 хвилини ходьби.


В центральній частині курорту Поляна поруч з витягом, знаходиться приватна садиба “Катерина”. Тут запропоновано сучасні номери з новими меблями, кабельними каналам, власними ванними кімнатами. Малятам до 2-х років надаються безкоштовно ліжечка, а до 6-и років — безкоштовне розміщення. На території є дитячий майданчик, ігрова кімната. Поки батьки відпочивають оздоровлюються в лазні, басейні чи спеціаному чані, за дітьми догляне няня. В кафе безкоштовно подають сніданки, а в меню можна обрати страви, які підходять дітям.


Дістатися в Закарпаття не дуже складно, адже залізничний транспорт постійно прямує до основних міст та курортів регіону. А в менші чи віддаленіші курорти ходять автобуси міжміського сполучення та маршрутні таксі. З будь-якого обласного центру країни можна потягом дістатися до Ужгорода чи Мукачево, а далі з автовокзалів в потрібний пункт призначення. Також є можливість доїхати до станції Воловець потягом, який прямує з Киева до Ужгорода. Звідки ближче потрапити в селище Ізки. Щоб дістатися Солотвино, можна сісти з Києва на потяг до Тячева. А далі автобусом дістатися до Солотвино.
Ходять потяги через станцію Виноградів в сторону Чопа, але прямують вони зі Львова. І звичайно основний маршрут з Києва — на Рахів. Від Рахова зручно добиратися і в Прикарпаття.

 

 Бажаємо вам комфортної та цікавої подорожі з дітьми. А Hotels24.ua допоможе вам обрати номери в найкращих готелях Закарпаття!

 Читайте ще:

 

При повному або частковому використанні матеріалів Hotels24.ua — активне посилання на джерело обов'язкове.
29.08.2019
HOTELS24.ua
Оцініть статтю: Відпочинок в Закарпатті з дітьми
  • дуже погано
  • погано
  • нормально
  • добре
  • клас
(5 балів з 5, всього оцінок 2 )
(??) (??) (??)
Підбір та бронювання готелів по телефону (цілодобово без вихідних)