Щодо пропозицій заробітку від Hotels24.ua -->
Де недорого відпочити в Карпатах взимку

Де недорого відпочити в Карпатах взимку

Зимовий відпочинок в нас асоціюється з Карпатами і, звичайно з катанням на лижах чи сноуборді. Та що робити коли такий відпочинок— дороге задоволення. Сьогодні hotels24.ua розповість про карпатські містечка та села, де є можливість недорого відпочити взимку.

Де недорого відпочити в Карпатах взимку

1.Село Кваси

На Закарпатті затишно розташувалося селище Кваси, над яким височіють найвищі гори — Петрос і Говерла. Свою назву село отримало завдяки “квасним” - мінеральним джерелам, яких в цій місцевості більше 80! Цілющу силу мінеральних вод тут почали використовувати ще в 19 ст., коли тут з'явилася перша водолікарня. Зараз в селищі працює санаторій “Гірська Тиса”, де лікують хвороби опорно-рухової і периферичної нервової системи.
Через все село протікає річка Чорна Тиса, в якої досить швидка течія і, на березі якої облаштовано кілька пляжів. Від Квасів менше години до географічного центру Європи, а півгодини — до краєзнавчого музею і до старовинної Петропавлівської церкви в Ясіні.


Через Кваси проходять туристичнi маршрути на Говерлу, Петрос і Близницю. Влітку тут можна просто гуляти, при цьому поласувати суницями, ожиною, та назбирати чорниці наскільки вистачить сил. Взимку тут катаються на лижах, санках, а також відправляються до гірськолижного комплексу Драгобрат, що знаходиться неподалік.
Зупинитися в Квасах можна в міні-готелях чи приватних садибах, в яких пропонують гарні умови проживання.
Затишні номери гостям пропонуються, наприклад в приватній садибі “Над Тисою”.
Приватна садиба "Над Тисою", яка розташована над річкою Чорна Тиса, розміщена в дерев'яному котеджі. Тут можна зупинитися в номерах, що розраховані на проживання від двох до восьми гостей. В номерах, оброблених деревом є зручні меблі, супутникові канали, доступ Wi-Fi, ванна кімната. Щоранку гостям надається безкоштовний сніданок в кафе садиби. Для оздоровлення облаштовано сауну з контрастним басейном. На території працює маленький музей народного побуту Закарпаття.
Проживаючі можуть користуватися мангалом, послугами пральні, парковкою.

Адреса: Ясіня, с. Кваси, вул. Центральна, будинок 13
Вартість проживання: від 560 грн — за двомісний номер в середній сезон.
 

2.Косів


Косів – місто-курорт на Прикарпатті, яке вражає поєднанням сучасного комфорту і стародавніх традицій. Косів вабить до себе мальовничими пейзажами, а також знаменитим сувенірним ринком, де безліч речей ручної роботи, від унікальних вишиванок до керамічних, дерев'яних та виробів з овечої вовни.
Косів має кілька музеїв, серед яких : Музей народної творчості, Музей народного мистецтва та побуту і Музей визвольних змагань. В Музеї народної творчості М. Струтинського, який розмістився у місцевій школі мистецтв можна побачити тисячі вишитих сорочок, які розміщені в двох великих залах. Кілька тисяч експонатів музею представляють культуру Буковини, Опілля, Бойківщини і Поділля. Музей народного мистецтва та побуту Гуцульщини демонструє одяг, прикраси, знаряддя праці та предмети побуту. Замовивши тематичну екскурсію, можна більше дізнатися про гуцульські традиції і, наприклад, що таке ліжники. А Музей визвольних змагань Прикарпатського краю представить історію визвольної боротьби жителів Прикарпатського краю за незалежність України.
Крім музеїв тут є можливість побачити рідкісні рослини, птахів в Національному природному парку “Гуцульщина”. Косів має невеликий, проте дуже гарний водоспад Косівський Гук, що оповитий прекрасними легендами. А сусідні Шешори вражають своїми гучними Сріблястими водоспадами.


Для любителів активного відпочинку в Косові працює велопрокат і облаштовано кілька десятків велосипедних маршрутів різної складності і траса для даунхілу. Тим, хто полюбляє більший екстрим, пропонується займатися рафтингом по Черемошу. Взимку тут можна покататися на лижах початківцям, для яких тут є широка траса і бугельний підйомник. Для лижників середнього рівня і професіоналів можна відвідати Верховину та Шешори.
Серед варіантів для проживання в Косові можна комфортабельні номери в готелях, базах відпочинку і в приватних садибах. Недалеко від Косова, в тихому карпатському куточку, селі Пістинь, біля річки та лісу, можна поселитися в приватній садибі “Підкова”.

Садиба має кілька двоповерхових котеджів, колибу, банкетний зал і сауну. Гостям пропонуються 12 двомісних номерів різної категорії. Номери обладнані зручними меблями, телевізором. В більшості номерів є власна ванна кімната, в інших — спільна на поверсі. Для самостійного приготування їжі є загальні кухні з потрібною технікою і посудом. Для оздоровлення в одному із котеджів працює сауна з басейном. Гарно провести час можна в кафе на території садиби, де є можливість замовити комплексне меню. Гостям доступний сад, мангал, банкетний зал, дитячий майданчик, парковка. Додатково організовуються екскурсії, трансфер. Неподалік садиби знаходиться джерело мінеральних вод “Пістинська джерельна”.
До найближчого магазину треба пройти кілька хвилин, а до витягу в Шешорах — доїхати за 15 хвилин.

Адреса: Косів, с. Пістинь, вул. Л. Українки
Вартість проживання: від 480 грн — за двомісний номер в середній сезон.

3.Сколе

На березі річки Опір, серед карпатських Сколівських Бескидів, покритих буково-смерековими лісами, розкинулось місто Сколе. Саме через Сколе їдуть до відомого курорту Славське і тут проходить дорога на Мукачево і залізничний шлях до Чопа.
Тут можна відправитися до Кам’янецького водоспаду, побачити дивне Мертве озеро (Журавлине), підкорити гору Ключ. Або ж піднятися на гору Парашка і дивуватися водоспадом Гуркало. Для спокійного відпочинку підійдуть екскурсії до руїн стародавньої фортеці Тустань, унікального каньйону за містом і, звичайно, походи до джерел мінеральних вод, яких тут більше 10. Взимку популярний активний выдпочинок - катання на лижах, санках і сноуборді. Також в місті з глибокою історією є старовинні храми, такі як церква Святого Пантелеймона та історичні будівлі, як палац баронів Гредлів, шо знаходиться в передмісті Сколе.


Взимку в Сколе можна кататися на лижах і санках в невеликому гірськолижному комплексі. Тут облаштовано трасу для початківців на горі Житня і бугельний витяг. А задля складніших спусків варто податися до гірськолижного Славського — одного з найбільших і найстаріших гірськолижних курортів України.
Житло для туристів в Сколе представлене приватними садибами, котеджами, туристичними комплексами. В 5-и км від залізничної станції Сколе можна зупинитися в приватній садибі “Три Брата”.
Гостям пропонується проживання в номерах з усіма зручностями в основному котеджі, колибі, а також в окремих будиночках. Номери мають зручні меблі, супутникове телебачення, ванну кімнату. В кафе садиби можна замовити комплексне харчування, сніданок гостям надається безкоштовно (крім проживаючих в будиночках). Тут можна скуштувати духмяний карпатський чай, добре закарпатське вино та страви національної, закарпатської кухні. Проживаючим доступна парковка, сауна, басейн, дитячий майданчик, конференц-зал, більярд. Також організовуються походи в гори, катання на конях. Неподалік розташовані джерела мінеральних вод “Марія” і “Сколівська Нафтуся”.
 

Адреса: Сколе, Сколівський р-н, с.Гребенів, вул. Князя Святослава,2
Вартість проживання: від 500 грн — за двомісний номер в середній сезон.

4. Воловець

Курортне містечко Воловець знаходиться в високогір'ї Карпат в долині річок Волівчика і Віча. Це одне з небагатьох селищ в Карпатах, до яких легко дістатися. В зимову пору  Воловець вабить до себе тих, хто тільки вчиться кататися на лижах, а влітку сюди їдуть любителі зеленого туризму аби подихати цілющим повітрям і набратися сил. Курорт гарне місце для активного відпочинку з дітьми,  яким добре підійдуть  місцеві лижні траси.
Серед цікавих місць у селищі — Краєзнавчий музей, який пишається своїми унікальними експонатами. А саме, скарбами бронзової епохи, які були знайдені в цих місцях. Звідси легко потрапити до Мукачево, в якому безліч архітектурних пам'яток і проходять цікаві фестивалі. 
 

У Воловці працює один бугельний підйомник з довжиною траси в 300 м. Гірськолижники середнього рівня їздять кататися на складніших спусках в Подобовець і Пилипець, до яких можна дістатися менше, ніж за годину.
Приваблює Воловець до себе туристів доступним житлом, серед якого багато приватних садиб, таких як, наприклад, приватна садиба “Пікуй”.
Садиба знаходиться біля річки, поруч з Воловцем, в селищі Біласовиця, яке розкинулось в підніжжі гори Пікуй. Туристи можуть зупинитися в одному із номерів дерев'яного котеджу, або в окремому будиночку. Номери різної категорії, розраховані на проживання від двох до 6 гостей, обладнані гарними меблями, телевізором супутниковими каналами, безкоштовним Wi-Fi, ванною кімнатою. Садиба має камінний зал з зоною їдальні на першому поверсі і загальну кухню з повним набором техніки та посуду. Гості можуть замовити комплексне харчування, користуватися мангалом. Для оздоровлення на території працює лазня на дровах і басейн. Додатково надається: цілодобова допомога адміністратора, ігрова зона для дітей, паркувальне місце на автостоянці, організація екскурсій, походів в гори.
За декілька хвилин можна дійти до найближчого магазину, за 25 хвилин — доїхати до гірськолижного курорту Плай.

Адреса: Закарпатська обл., смт. Воловець с. Біласовиця, 42 А
Вартість проживання: від 556 грн — за двомісний номер в середній сезон.

5. Хуст

Хуст — одне з найстаріших і найбільших міст на Закарпатті, розташоване в підніжжі гір, де річка Ріка впадає в Тису. Місто-курорт відоме своєю фортецею, а вірніше руїнами Хустського замку і долиною нарцисів, яка розміщена в 5 км від міста. А ще в Хусті є Єлизаветинський костел в стилі готики, меморіальний парк "Червоне поле", Свято-Пантелеймонівський Хустський чоловічий монастир. 

Крім цього тут є фетрова фабрика, вироби якої вважаються найкращими в Європі і є популярними в столиці моди — Парижі. Недалеко від Хуста розташовано село Іза, яке вважається центром лозоплетіння в Україні, а на околиці міста знаходиться страусина ферма. Взимку тут можна покататися на лижах і сноуборді на трасі для початківців з одним витягом. В сусідньому селі Велятино є дві траси, одна з яких має довжину 900 м, а друга навчальна — 250 м. А в Шаяні, розміщеному далі є траса “Вісак”, довжиною 300 м і кілька підйомників. До Велятино можна доїхати за 15 хвилин , а до Шаяна — за 23. Плюсом курорту є доступні ціни на підйомники і оренду гірськолижного спорядження.

Також в місті пропонуються гарні пропозиції для проживання і багато варіантів для розваг та приємного відпочинку.

Зупинитися можна в сучасному готелі Прем'єра, який розташований недалеко від Хустського замку. Готель має 12 двомісних і сімейних номерів з телевізором, міні-баром, вільним доступом Wi-Fi. В ванних кімнатах надаються банні набори. В комплексі працює ресторан і бар, де щоранку гостям надається сніданок по типу “шведський стіл”. Гості можуть користуватися автостоянкою, дитячим майданчиком, велопрокатом. Додатково є можливість замовити послуги пральні, доставку сніданку в номер, трансфер.
До центру міста можна пройти за 10 хвилин, а до знаменитої Долини нарцисів — доїхати за 7 хвилин.
 

Адреса: Закарпатська обл., м. Хуст, вул. Львівська, 122
Вартість проживання: від 500 грн — за двомісний номер в середній сезон.

Hotels24.ua бажає вам гарного відпочинку в Карпатах по приємній ціні!

Читати ще:

 

При повному або частковому використанні матеріалів Hotels24.ua — активне посилання на джерело обов'язкове.
11.12.2018
HOTELS24.ua
Оцініть статтю: Де недорого відпочити в Карпатах взимку
  • дуже погано
  • погано
  • нормально
  • добре
  • клас
(5 балів з 5, всього оцінок 1 )
(??) (??) (??)
Підбір та бронювання готелів по телефону (цілодобово без вихідних)