Щодо пропозицій заробітку від Hotels24.ua -->
Як бюджетно подорожувати по Швейцарії і бюджетний відпочинок в Швейцарії

Як бюджетно подорожувати по Швейцарії і бюджетний відпочинок в Швейцарії

Швейцарія дуже багатогранна країна. З одного боку, тут є величні гори, смачні фондю і шоколад, великі банки, де зберігають свої заощадження найбагатші люди планети, всесвітньо відомі швейцарські годинники, і організоване суспільство. Але з іншого боку, просто неймовірні ціни в Швейцарії, які можуть шокувати будь-якого туриста: $ 8 за чашку кави або келих пива, $ 50 за стейк, $ 15 меню в Макдональдсі, $ 35-40 за ліжко в хостелі!

Подорож в Швейцарію

 

Швейцарія вважається серед туристів найдорожчою країною в світі, а Женева і Цюріх є двома з десяти найдорожчих міст для життя.

Через дорожнечу, легко зрозуміти, чому так багато людей бояться поїхати в подорож по Швейцарії самостійно і чекають, поки вони не стануть старше і багатший. Тому коли стверджуєш, що навіть Швейцарію можна відвідати бюджетному туристу, багато недовірливо похитають головою і покрутять пальцем біля скроні :).

Крок 0 який дає можливість сберігати кошти, це дешеві Авіаквитки

З першого погляду Швейцарія буде справжнім випробуванням навіть для досвідчених туристів, які звикли подорожувати самостійно і не дорого. Швейцарія - країна з сильною валютою і високими податками, Мекка для багатих банкірів, міжнародних організацій, багатих жителів, і податкових гаваней.

Швейцарія ніколи не буде «дешевої» країною для відвідування, яку мандрівники можуть відвідати за всього кілька доларів в день, але на свій подив ви зможете усвідомити, що можна подорожувати по країні за відносно невелику суму. Це важко, але здійснимо!

Ось кілька дієвих способів заощадити свій бюджет, але в той же час отримати задоволення від поїздки, і уникнути марнотратних витрат:

1. Скористайтеся Couchsurfing

З ліжками в хостелах, ціни на які починаються з $ 30-40 за ніч, вам явно знадобитися знайти дешевий варіант для житла в Швейцарії. Couchsurfing - один із способів значно заощадити на проживанні. Це сервіс, який дозволяє мандрівникам проживати у місцевих жителів безкоштовно. Це може бути порятунком, яке дозволить зберегти ваші витрати в рамках запланованого бюджету. Оскільки багато мандрівники використовують цей сервіс, рекомендуємо вам відправляти запити власникам житла заздалегідь.

2. Використовуйте BlaBlaCar

Транспорт в країні дуже дорогий, навіть дорожче, ніж вартість проживання. Вартість проїзду в більшості міжміських поїздів становить близько 50 CHF (швейцарських франків). Правда він дуже швидкісний! Замість цього скористайтеся популярним сервісом BlaBlaCar, з яким вже знайомі багато наших співвітчизників, щоб уникнути витрат на потяги, а заодно поспілкуватися з місцевими жителями. Цей сервіс дозволяє розділяти витрати на проїзд з декількома супутниками, і кожна поїздка може заощадити вам пристойний сімейний бюджет. Важливо пам'ятати: будьте уважні, часто поїздки можуть відмінятися водієм, навіть в останню хвилину. Тому намагайтеся бути гнучкими у прийнятті рішень. Але якщо ви скористаєтеся сервісом, ви залишитеся задоволені поїздкою.

3. При подорожі компанією скористайтеся Airbnb

Якщо ви подорожуєте удвох або групою, і вважаєте за краще самостійне проживання, то радимо звернути увагу на сервіс Airbnb, де можна зняти недороге і комфортне житло в Швейцарії. При вартості близько $ 50 за ніч, ви зможете розділити витрати на двох - це всього лише $ 25 чоловік, що набагато дешевше, ніж проживання в хостелі!

4. Менше алкогольних напоїв (а краще взагалі не пити)

Пити тут не дешево. Більшість сортів пива коштують близько 8 CHF. Більшість вин коштують від 10-25 CHF за пляшку. Якщо ви все ж вирішили випити, найдешевше буде на барі в хостелі, де часто проводяться так звані "щасливі години" (happy hours), де можна випити 2 напою за ціною одного, або просто придбати дешевий коктейль - близько 5 CHF.

5. Готуйте їжу самостійно

Вартість обіду в ресторані обійдеться вам в середньому близько 40 CHF на людину. А оскільки для бюджетного туриста це чимала сума, радимо купувати продукти в місцевих супермаркетах. Продуктовий набір на тиждень (хліб, макаронні вироби, рис, яйця, овочі, сир, м'ясні делікатеси для бутербродів, фруктове асорті) обійдеться вам приблизно в 75-100 CHF. Основні супермаркети - Migros, COOP і Spar. COOP є найдорожчим.

6. Скуштуйте вегетаріанські страви

М'ясо дуже дороге в Швейцарії. Швейцарці і емігранти заявляють, що іноді вони обмежують себе в споживанні м'яса через його дорожнечу. Тому їжте овочі та уникайте покупки м'яса (особливо яловичини). Півкіло м'яса в супермаркеті коштує в середньому 12-14 CHF!

7. Скористайтеся спецпропозиціями в кафе

Якщо ви все ж збираєтеся поїсти в кафе або ресторанчику, краще робіть це під час обіду, коли більшість страв дня коштують близько 10-19 CHF. Крім того, не соромтеся відвідувати етнічний ресторанчика, такі як китайські, східні, індійські, або тайський - тут ви отримаєте величезні порції за розумні гроші (в середньому за 10 CHF ви наїдяться досхочу). Страви дня - це відмінний спосіб заощадити ваш бюджет, покуштувавши смачні страви за менші гроші. У підсумку, радимо сніданок і вечерю приготувати самостійно, а пообідати можна і в кафе.

Швейцарія є найдорожчою країною - в цьому немає ніяких сумнівів. Мінімально можливий бюджет, з яким турист / бюджетний мандрівник може поїхати до Швейцарії складе близько $ 75 доларів. За цей бюджет, ви зможете відвідати основні визначні пам'ятки, оселитися в бюджетному хостелі, і насолодитися пригодами і заходами на свіжому повітрі. Менший же бюджет буде значно обмежувати ваші можливості по-справжньому насолодитися тим, що Швейцарія може запропонувати.

Але незалежно від вашого стилю подорожі, дотримуючись наведених вище порад, дозволить вам значно заощадити на подорожі в Швейцарії за рахунок скорочення непотрібних витрат і фокусування своїх насилу зароблених грошей на ваших інтересах - музеї, пиво, пригоди, або півкіло м'яса

При повному або частковому використанні матеріалів Hotels24.ua — активне посилання на джерело обов'язкове.
08.08.2019
HOTELS24.ua
Оцініть статтю: Як бюджетно подорожувати по Швейцарії і бюджетний відпочинок в Швейцарії
  • дуже погано
  • погано
  • нормально
  • добре
  • клас
(5 балів з 5, всього оцінок 2 )
(??) (??) (??)
Підбір та бронювання готелів по телефону (цілодобово без вихідних)