Щодо пропозицій заробітку від Hotels24.ua -->
10 крутих нетуристичних локацій в Римі

10 крутих нетуристичних локацій в Римі

Приїжджаючи в Рим, більшість туристів прагнуть потрапити до самим популярних історичних пам'яток. Але у вічному місті є дуже цікаві місця, де немає натовпу туристів, але які варто побачити. Сьогодні hotels24.ua розповість про 10 крутих нетуристичних локацій в Римі.

10 крутих нетуристичних локацій в Римі

 1.Капітолійські музеї

Один з найстаріших в публічних музеїв з'явився в Римі в 1471 році, при папі Сикстові IV, який подарував місту античні бронзові статуетки, що до цього були в Латеранському палаці.
Пізніше колекція поповнилася старими монетами, ювелірними прикрасами, давньоримськими творами мистецтва.
Капітолійського музеї - це кілька археологічних музеїв, які знаходяться на Капітолійському пагорбі.
Основними частинами цих музеїв є палац Консерваторів, палац Нуово і палац Кафареллі-Клементино, що поєднуються підземною галереєю між собою.
В Палаці консерваторів на першому поверсі можна побачити римські скульптури, які були знайдені біля міста. Один з найвідоміших експонатів –скульптура I століття до нашої ери “Хлопчик, який витягує скалку”. Другий поверх палацу займають картини і мозаїки відомих художників Тиціана, Караваджо, Тінторетто, Рубенса та інших митців. А також тут представлена оригінальна статуя Вовчиці, що вигодовує близнюків Ромула і Рема і є головним символом Риму. Третій поверх вражає великою колекцією монет і коштовностей.
В палаці Нуово представлені різні статуї, скульптури, бюсти великих римських мислителів і правителів. А ще тут є відомі скульптури "Венера Капітолійська","Вмираючий галл»"і оригінал єдиної античної кінної статуї Марка Аврелія, що датується II столітті нашої ери.
У палаці Кафарелли-Клементино зібрана представлені рідкісні монети і медалі, дорогоцінне каміння, а також тут бувають тимчасові експозиції.
Адреса: Piazza del Campidoglio, 1


2.Фонтан книг

 

Оригінальний фонтан з питною водою, розміщений на стіні міського архіву Сан-Іво алла Сапієнца, біля римського університету Борроміні. Фонтан Книг був побудований в 1927 р. архітектором П'єтро Ломбарді (Pietro Lombardi), який присвятив його Хомі Аквинскому.
Він являє собою два стоси книг з закладками і головою оленя між ними. Раніше тут була Університетська вулиця, тому автор фонтану взяв за основу книги, а голова оленя і 5 перлин мають відношення до палацу Медічі, що знаходиться недалеко від фонтану. І все таки, цікаво дивитися, як вода стікає з закладок і обкладинок кам'яних книжок.
Адреса: Via degli Staderari, 186


3. Остія

 

Мало хто знає, що в передмісті Риму є приморський район Остія і, що в деякій мірі стародавнє місто знаходиться на морі. Остія розташована на березі Тірренського моря і з Риму до неї можна дістатися на метро всього за 1,5 євро. Також за 20 хв на таксі сюди можна доїхати з аеропорту Ф'юмічіно.
Пляжі Остії не такі, як в курортній Сардинії, але досить зручно спочатку насолодитися видатними місцями Риму і менше, ніж через годину вже купатися в морі.
Лінія пляжів простягається поруч із заповідником Tenuta di Castelporziano, в якому можна погуляти чи покататися на велосипеді.
Адреса: Lido di Ostia

4.Апельсиновий сад

 

На Авентінському пагорбі в 1932 році на місці, де колись була фамільна фортеця Савеллі був закладений сад з деревами гірких апельсинів. відкривається гарний вид на місто. Апельсинові дерева були посаджені на честь святого Домініка, засновника монастиря при церкві Святої Сабіни. Насправді сад називається парком Савелло, це римляни його називають— Апельсиновий сад на Авентині. Крім апельсинів тут ростуть великі кипариси і олеандри, що створюють прохолоду навіть у велику спеку. Парк має кілька оглядових майданчиків -терас, з яких добре видно Тібр, Трастевере і Ватикан.
Адреса: Via di Santa Sabina

5.Замкова щілина замку Мальтійського ордену

 

Пройшовши на південний захід від одного із виходів Апельсинового саду, можна дійти до площі Мальтійських лицарів, яка була збудована ще в 1765 р. по проекту Джованні Баттіста Піранезі.
Саме тут на воротах замку Мальтійського ордену біля входу на Villa dei Cavalieri, знаходиться Знаменита Замкова щілина. Завдяки оптичному ефекту в ній відкривається мініатюрна панорама 3 держав : купол собору Святого Петра в Ватикані, Італію і Мальтійський Орден. Біля цієї пам'ятки іноді буває невелика черга туристів, але великих екскурсій тут не буває.
Адреса: Piazza dei cavalieri di Malta

6.Кава на даху

Відвідавши музеї Капітолію, можна потрапити до дуже цікавого місця — в кафе на даху музею. Для цього потрібно пройти від Капітолійської площі, повернути праворуч до площі Каффареллі і знайти там інший вхід до музею (безкоштовний). До кафе, яке вражає терасою з прекрасним видом на Рим, треба пройти по сходах на останній поверх. А ще тут дуже смачна кава за доступною ціною.
Адреса: Piazza del Campidoglio

7.Енотека Costantini

Італія — добре відома своїми винами і це не дивно, адже в кожному із 20 регіонів країни виготовляється своє унікальне вино за особливими рецептами.
Скуштувати італійські вина можна в енотеці Costantini, в якій зберігаються тисячі пляшок вина, а також міцних напоїв. Розташована енотека на площі Кавур поруч з замком Сант-Анджело недалеко від Ватикану.
За словами власників, родини Costantini, в колекції енотеки, якій вже 40 років, можна знайти будь-яке вино чи шампанське. Серед раритетних пляшок тут навіть є вино Брунелло ді Монтальчіно, виготовлене в 1891 р., яке коштує понад 20 тис євро.
Вино можна купити або жі спробувати в ресторані Il Simposio, поруч з енотекою, де готують національні страви за давніми рецептами.

Адреса: Piazza Cavour, 16

8. Фонтан Чотирьох річок

Один з найкрасивіших фонтанів Італії — Фонтан чотирьох річок, розташований в Римі на площі Навона недалеко від церкви Святой Агнеси. Фонтан збудував в середині XVII ст. італійський архітектор Джованні Берніні на тлі суперництва з іншим відомим архітектором Лоренцо Борроміні. Щоб захистити себе від нападок суперника, який був улюбленцем папи Інокентія X, Берніні розповсюдив інформацію, що будівля церкви Святої Агнеси може впасти будь-якої миті. Крім того, головні фігури його фонтану, що символізують річки, ніби налякані і закриваються руками від церкви.
Адреса: Piazza Navona


9.Музей мистецтв XXI століття

 

Національний музей мистецтв XXI століття, який називається MAXXI, був відкритий 8 років тому. На будівництво музею майбутнього було витрачено 150 млн. євро, але проект Захи Хадід втілили в життя і недарма. На 27 тисяч кв. м. можна побачити моделі міст, будинків майбутнього, цікаві фотографії і дивні інсталяції. Музей також має велику бібліотеку і майстерні. Через оригінальну архітектуру місцеві жителі називають MAXXI - “макарониною”.
Адреса: Via Guido Reni, 4/A.

10. Кондитерська Andreotti

Італія— це не тільки країна піци, а й найсмачнішого морозива і різноманітних солодощів. В Римі, як і в інших італійських містах є дуже багато кондитерських, які називають пастичеріями, де можна поснідати і просто поласувати солоденьким.Місцеві жителі спеціально їдуть в певну кондитерську, щоб купити оригінальне печиво danesi, крапфени, brioschi або ж сицилійські десерти. Однією з таких кондитерских є пастичерія Андреотті, яка знаходиться біля метро Piramide. Тут вже 80 років виготовляють смачні тістечка з кремом, шоколадом, фруктами. А ще тут особлива кава, яка гарно підкреслює смак популярних в місті тістечок millefoglie. Влітку в кондитерських менше покупців, а найбільше солодке купують в холодну пору.
Доречі, недалеко знаходиться вокзал Roma Ostiense, звідки електричкою можна за 8 євро дістатися з Риму до аеропорту (квиток на експрес з вокзалу Termini коштує 14 євро).
Адреса: Via Ostiense, 54


Бажаємо вам приємних вражень від подорожі до Риму! А hotels24.ua допоможе вам вибрати готель!

Читайте ще:

 

При повному або частковому використанні матеріалів Hotels24.ua — активне посилання на джерело обов'язкове.
31.07.2018
HOTELS24.ua
Оцініть статтю: 10 крутих нетуристичних локацій в Римі
  • дуже погано
  • погано
  • нормально
  • добре
  • клас
(5 балів з 5, всього оцінок 1 )
(??) (??) (??)
Підбір та бронювання готелів по телефону (цілодобово без вихідних)