Щодо пропозицій заробітку від Hotels24.ua -->
Нетуристичні місця столиці: де у Києві немає туристів?

Нетуристичні місця столиці: де у Києві немає туристів?

У багатьох людей проведення часу в Києві асоціюються, насамперед, з типовими екскурсіями та походами до музеїв, відвідуванням Києво-Печерської лаври та місцевих храмів, монастирів, соборів. Але ж в столиці нашої держави є багато інших, не менш цікавих локацій, які дуже полюбляють корінні кияни! Ї хоча вони не вважаються туристичними, без сумніву, сподобаються кожному гостеві чудового мегаполіса! Hotels24.ua підготував добірку з семи неймовірних, безлюдних місць Києва.

Нетуристичні місця столиці: де у Києві немає туристів?

 Місця Києва без туристів

1. Замкова гора (Хоревиця)

Замкова гора (Хоревиця)

Фото взяте на сайті: uamodna.com

Чим цікаве місце?

В центральній частині багатомільйонного мегаполісу, в старовинному й напрочуд гарному районі Подолі знаходиться нетуристичне місце під назвою Замкова гора або Хоревиця, яку дуже полюбляють відвідувати кияни, особливо з настанням сезону пікніків. Поділ завжди привертав увагу туристів, а особливо його відома вулиця = Андріївський узвіз, творчий осередок, де пропонують придбати на згадку про столицю оригінальні сувеніри, витвори мистецтва.

Як дістатися?

Але мало хто з гостей міста знає, що можна піднятися по залізним сходинкам, розташованим посеред узвозу вгору, й потрапити на Хоревицю, звідки постає Київ у всій своїй красі.

2. Труханів острів

Труханів острів

Фото взяте на сайті: uamodna.com

Чим цікаве місце?

Серед нетуристичних місць Києва, які обожнюють місцеві жителі, слід виділити Труханів острів, розташований на Дніпрі. Він знаходиться навпроти історичного центру столиці. Особливо популярним острівець стає в теплу пору року. Корінні мешканці полюбляють тут засмагати та грати у волейбол, їздити на велосипеді (його можна орендувати в пункті прокату) по спеціально прокладеній дорозі.

На Трухановому острові влаштовують пікніки. В спеку тут можна заховатися в тіні й випити прохолодні напої. Труханів острів привертає увагу як прихильників активного відпочинку, так і тих людей, котрі полюбляють поніжитися під проміннями сонця. На Трухановому острові організовуються фестивалі та гуляння аж до настання ранку.

Як дістатися?

Потрапити в дане нетуристичне місце можливо через міст, до якого легко дістатися від найближчої станції метрополітену.

3. Подільський міст

Подільський міст

Фото взяте на сайті: uamodna.com

Чим цікаве місце?

На Подолі знаходиться ще одна нетуристична локація – закинутий Подільский міст через ріку Дніпро, котрий знаходиться в недобудованому, трохи занедбаному вигляді. Дане місце обожнює місцева молодь, любителі екстриму. Звідси відкривається фантастично гарний вид на водну артерію. Конструкція є унікальною. Вона не має аналогів в Європі за довжиною прольоту над руслом Дніпра, при цьому стоїть у воді без опор.

Міст має поєднувати рух машин і потягів київського метрополітену. Завершення його будівництва заплановано до кінця 2021-ого року. Сьогодні стан готовності моста оцінюється на шістдесят п’ять відсотків.

Як дістатися?

До Подільського моста можливо дістатися від станції метрополітену «Контрактова Площа»

4. Співоче Поле

 Співоче Поле

Фото взяте на сайті: uamodna.com

Чим цікаве місце?

Співоче поле є одним з найбільш живописних, культурно-мистецьких куточків мегаполісу, де часто організовують громадські заходи, проводять виставки, в тому числі квітів, а влітку на вихідних, вечорами, влаштовують кінозал під відкритим небом.

Воно знаходиться у Печерському ландшафтному парку, в його центральній частині. Співоче Поле виникло в 1981-ому році й стало популярним місцем, де полюбляють відпочивати кияни та гості столиці України.

Співоче поле не вважається туристичною локацією. Переважну більшість часу тут тихо та малолюдно. Дана місцевість припала до душі любителям пікніків на лоні природи. Зі Співочого Поля відкривається неймовірно гарна панорама на Київ.

Як дістатися?

Дістатися до Співочого Поля можливо від станції метрополітену «Арсенальна». Щоб потрапити на ворота з прикріпленою вивіскою «Співоче Поле», необхідно пройти біля місцевих пам’яток = Києво-Печерської лаври, монументу Батьківщини-матері.

5. Ботанічний сад в Києві

 Ботанічний сад в Києві

Фото взяте на сайті: uamodna.com

Чим цікаве місце?

В місті Києві знаходиться чудовий ботанічний сад имені М. М. Гришка, де можна відмінно та цікаво провести час. Він не відноситься до популярних туристичних локацій, але сподобається кожному гостеві, який сюди потрапить!

В Ботанічному саду працюють екскурсоводи, які охоче розповідають про квіти та рослини. В сезон тут квітнуть магнолії, сакури, тюльпани, бузок. В ботанічному саду можливо потрапити до корейського традиційного саду.

Сюди варто прийти лише для того, щоб насолодитися чудовими краєвидами! З території Ботанічного саду відкривається неймовірно гарний вид на Києво-Печерську лавру, Дніпро та лівий берег Києва. Можна прихопити із собою ролики, скейт, пенні борд, самокат, велосипед або інші засоби пересування. Площа ботанічного саду досить велика. Тут  є де розгулятися!

Ботанічний сад – ідеальне місце для відпочинку родин, молоді. На його галявинах влаштовують пікніки (єдина вимога – не розпалювати багаття). Вхід до ботанічного саду являється платним. Але на тих людей, котрі вранці приходять сюди на пробіжку або прямують до церкви, що розташована на території парку, ця умова не розповсюджується.

Графік роботи: Національний ботанічний сад імені М. М. Гришка відкрито для відвідувачів з травня по серпень з 8:30 до 21:00, а з вересня по квітень з 8:00 до настання сутінок. Оранжерейний комплекс відкрито для відвідування щоденно з 10:00 до 16:00, в суботу та неділю з 11:00 до 17:00. Вихідні дні – понеділок, вівторок.

Вартість відвідування: для дорослого квиток коштує 40 гривень, для школярів – 20 гривень, для дітей віком до 7 років, пенсіонерів та людей, які відносяться до пільгових категорій (учасників бойових дій, ветеранів Другої світової війни, воїнів-інтернаціоналістів, інвалідів аварії на ЧАЕС) – вхід безкоштовний.

Вартість вхідного квитка в Оранжерейний комплекс: для всіх категорій відвідувачів – 20 гривень. Вартість абонементів на відвідування ботанічного саду для дитини віком до 7 років у супроводі одного дорослого (протягом одного місяця) – 400 гривень.

Адреса: Київ, вулиця Тімірязєвська, будинок 1

Як дістатися?

До Ботанічного саду можна дістатися від станції метрополітену «Печерська» автобусом №62 та тролейбусом №14. Вийти необхідно на кінцевій зупинці «Ботанічний сад». Від метро «Дружба народів» можна дійти пішки. На дорогу слід витратити всього десять – п'ятнадцять хвилин.


6. Парк Київського Політехнічного інституту

Парк Київського Політехнічного інституту


Фото взяте на сайті: uamodna.com

Чим цікаве місце?

Серед чудових, нетуристичних місць Києва, слід звернути увагу на парк, що розкинувся біля Київського Політехнічного інституту. Він виник 20 березня 1972-ого року, займає площу тринадцять з половиною гектарів. Тут неймовірно гарно в будь-яку пору року! Гості полюбляють фотографуватися біля будівлі вищого навчального закладу, яка нагадує своїм зовнішнім виглядом містичний замок.

Сюди приїжджають молодята, щоб зробити гарні весільні кадри. В парку можна потрапити на художників з мольбертами, велосипедистів. Тут, на травичці, студенти влаштовують пікніки після навчання.

Графік роботи: цілодобово

Адреса: проспект Перемоги

Як дістатися?

Дістатися до чарівної локації можна від станції метрополітену «Київський Політехнічний інститут».

7. Річковий вокзал

Річковий вокзал

Фото взяте на сайті: uamodna.com

Чим цікаве місце?

Серед цікавих локацій Києва, де не побачиш великого скупчення туристів, слід звернути увагу на річковий вокзал, котрий розкинувся на правому березі Дніпра (район Подолу), в історичній частині мегаполісу, поруч зі станцією метро «Поштова площа». Поряд з портом красується унікальний храм Святого Миколи Чудотворця, котрий побудовано на річці Дніпро і освячено 7 липня 2003-ого року. Неподілік від річкового порту знаходиться, відновлена в 2004-ому році згідно проекту архітектора А. Меленського, церква Різдва Христового, в каплиці якої в травні 1861-ого року перебувала труна з прахом Тараса Шевченка (під час перевезення її з Петербургу до Канева згідно із заповітом українського поета).

Причали порту тягнуться від гавані аж до станції метрополітену «Дніпро». Тривалий час тут проходили ремонтні роботи. Сьогодні гостей радує оновлена площа, гарні фонтанчики, тераса, з якої відкривається казковий вид на водну артерію. В теплу пору року тут можна побачити виступи талановитих музикантів. Іноді на площі проходять майстер-класи з танців. З порту можливо здійснити незабутню прогулянку по Дніпру, помилуватися неймовірною панорамою берегів величного Києва.

Графік роботи: з понеділка по неділю з 10:00 до 23:00

Як дістатися ?

Від Вокзальної площі, 1 (район центрального залізничного вокзалу Києва) слід пройти сто десять метрів метрів (це займає дві хвилини часу) в напрямку зупинки «Центральний залізничний вокзал». Далі необхідно сісти в автобус під №114, що курсує до зупинки станції метрополітену «Поштова площа». Час, проведений в дорозі, займає приблизно вісім = десять хвилин. Від зупинки доведеться подолати ще сто п'ятдесят метрів, рухаючись в бік Річкового вокзалу. Зручно до нього добиратися на власному автомобілі.

Адреса: місто Київ, Поштова площа, причал № 10

Де зупинитися: туристів приймають готелі Києва

Київ – чарівне місто з неймовірною історією і визначними місцями, яке неможливо не полюбити! Гостям варто прогулятися Подолом, заглянути на Андріївський узвіз, піднятися на Хоревицю, вирушити на Володимирівську гірку. Туристи залишаться в захваті від чарівної панорами величного мегаполісу! Пройдіться вищеперерахованими місцями! Hotels24.ua запевняє, що вони Вам сподобаються! Плануючи поїздку до чудової столиці України, забронюйте підходящий готель!

Читайте ще:

 

При повному або частковому використанні матеріалів Hotels24.ua — активне посилання на джерело обов'язкове.
19.02.2018
HOTELS24.ua
Оцініть статтю: Нетуристичні місця столиці: де у Києві немає туристів?
  • дуже погано
  • погано
  • нормально
  • добре
  • клас
(4 бали з 5, всього оцінок 2 )
(??) (??) (??)
Підбір та бронювання готелів по телефону (цілодобово без вихідних)