Щодо пропозицій заробітку від Hotels24.ua -->
15 міст Європи, відвідати які вам ніколи не приходило в голову

15 міст Європи, відвідати які вам ніколи не приходило в голову

Збираючись у подорож по Європі, ми намагаємося відвідати найпопулярніші туристичні міста. При цьому забуваємо, що є безліч невідомих, але неймовірно гарних містечок. Сьогодні hotels24.ua розповість про 15 міст Європи, відвідати які вам ніколи не приходило в голову.

15 міст Європи, відвідати які вам ніколи не приходило в голову

 1. Кольмар, Франція


Кольмар вважається найкрасивішим містом в регіоні Ельзас. Містечко вражає своїми старими вулицями, фахверковими будиночками, неймовірними мостами і набережними. Тут добре поєднуються елементи французької і німецької архітектури — прояви стриманості і безмежної фантазії. А ще Кольмар добре відомий ельзаськими винами і саме тут починається Винна дорога. Барвисте місто, яке подібне до музею під відкритим небом,
є одним із справжніх скарбів Франції. В Кольмарі у серпні проводять великий фестиваль вина з концертами і дегустацією, у вересні — джазовий, а в жовтні — кінофестиваль.


Де зупинитися: в готелях Кольмара

2.Сенглеа, Мальта

Сенглеа —одне з Трьох міст Мальти, розташованих на вузькому мисі, виступаючому в гавань Гранд-Харбор, місцеві жителі називають, як раніше - Ісла. Місто складається із кількох довгих вулиць, що перетинаються коротшими, оточене з трьох сторін водою, а з одного боку межує з іншим містом — Коспікуа. Все найцікавіше розташоване на центральній вулиці Вікторі: пам'ятник Діві Марії, який називають “Мадонна в центрі”, головний храм міста — церква Діви Марії Звитяжної, що була зруйнована авіабомбою і відновлена в середині минулого сторіччя. В кінці вулиці в садах Гордола знаходиться найголовніша прикраса міста і символ Мальти— башта Ведетта, що височить на фортечній стіні форту святого Михайла. Про колишній форт тут нагадує лише бастіон, на якому тепер є маленький парк. Сама башта Ведетта, яка була розрахована на одного вартового прикрашена ліпниною у вигляді ока, вуха і птиці, символізуючих спостереження за морем. Башта, що зображена на фото в путівниках, на листівках, магнітах, відома всім, хто хоч раз побував на Мальті. Крім цього в Сенглея є такі пам'ятки як:церква Святого Філіпа, храм Святого Йосипа, Сакра-Інфермерія, Єпископський і Університетський палаци та підземний храм Халь-Сафліні.
 

Де зупинитися: в готелях Сенглеа

3.Ез, Франція


На південному сході Франції, недалеко від Ніцци, розташоване невеличке місто Ез. В цьому маленькому гірському містечку всюди витає дух Середньовіччя. Всюди камяні будівлі, що прикрашені квітами, камяні фонтани і види, наче із яскравих листівок. Однією з головних визначних пам'яток містечка — є Екзотичний сад з великою кількістю кактусів різних форм, кольорів і розмірів. В саду можна ще побачити маленькі фонтани, оригінальні жіночі статуї і оглядові майданчики з неймовірними видами на море. А ще місто відоме тим, що тут 20 років жив філософ Ніцше, в честь якого названа одна із стежок, по якій він часто спускався до моря. Серед історичних пам'яток варто побачити: каплицю Розкаяних грішників Білого братства, всередині якого є розп'яття з усміхненим Христом, церкву Успіння Богородиці.
За старим містом можна потрапити до музеїв при парфумерних фабриках Фрагонар і Галимар. Тут часто проводяться екскурсії по фабриках, а в магазинчику можна придбати парфуми, мило та різні ароматизовані олії.
А ще на багатьох вулицях Езу можна побачити прекрасні картини, що доповнюють первозданну красу цього гірського містечка.


Де зупинитися: в готелях Ніцци

4.Альберобелло, Італія


Альберобелло розташоване в південній частині країни, в мальовничому регіоні Апулія. Дивне італійське містечко відоме в Італії і світі, старовинними будиночками — труллі, які мають конусоподібні дахи, прикрашені чудернацькими малюнками і побудовані без скріплюючого розчину. До речі місто вже більше 20 років входить до Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.
У Альберобелло незвичайні білі будиночки тісняться на вузьких вуличках. Тут є ресторани і магазини-труллі і навіть собор-труллі. Труллі можна побачити зсередини - гостинні власники сувенірних лавок показують свої будинки та ще й розкажуть безліч легенд про історію свого рідного міста. В цьому казковому містечку можна придбати різні сувеніри ручної роботи, а також скуштувати смачні солодощі. Крім того, тут достатньо хороших магазинів і навіть ресторан, відзначений зірками Мішлен.
 

Де зупинитися: в готелях Альберобелло

 

5. Фрайбург, Німеччина


Одне з найстаріших міст Німеччини — Фрайбург, знаходиться недалеко від кордонів Швейцарії і Франції. Місто також є дуже теплим і одним із екологічно чистих, завдяки великій кількості сонячних батарей. В історії Фрайбурга вказано, що тут жив винахідник пороху Бертольд Шварц і що саме тут з'явився відомий шварцвальдський вишневий торт. Серед історичних пам'яток можна відвідати: ворота Мартінстер, старовинний Кафедральний собор, Фрайбурзький університет, історичний магазин (Das Historische Kaufhaus), Швабські ворота, Августинський музей, стара ратуша. В місті збереглися маленькі церкви, одна з яких побудована в стилі бароко, а біля міста на пагорбах височіють добре збережені замки, до яких легко добратися. Подорож до Фрайбурга дуже сподобається тим, хто полюбляє історію, Середньовіччя чи історичну архітектуру.
А ще тут знаходиться один з найбільших парків розваг “Європа-парк”, що займає величезну територію і є дуже популярним.


Де зупинитися: в готелях Фрайбурга


6.Порту, Португалія

 

Місто Порту - це одне із найцікавіших міст Португалії, до того ж було столицею країни, правда всього 25 днів. Крім того, назва саме цього міста дала початок назві країни і популярному вину Портвейн. Порту знаходиться на півночі Португалії в гирлі річки Дуеро і вражає своєю збереженою середньовічною первозданністю в центрі міста, що входить до спадщини ЮНЕСКО. Цікаво, що один із символів Португалії — трамвай, з'явився в Порту в кінці XIX століття. Старовинним трамваєм тепер з центру міста можна доїхати до пляжу.
Головними історичними пам'ятки міста є: стародавній Кафедральний собор з вітражами, фресками та срібним вівтарем і вежа Клоригушс з просторим оглядовим майданчиком. Також тут можна відвідати один і чотирьох музеїв, францисканську церкву, Єпископський палац, і стару Ратушу. А ще Порту має гарний міст, що простягається до сусіднього міста Віла-Нова-ді-Гая і прекрасну набережну Ribeira. І, звичайно, потрапивши до батьківщини портвейну, хіба ж можна пропустити екскурсії з дегустаціями популярного “Виньо ду Порту”.


Де зупинитися: в готелях Порту

7.Дінан, Бельгія

Дінан — це невелике бельгійське місто розташоване в долині річок Маас і Лесі на схилах Арденських гір, вабить туристів старовинною архітектурою і неймовірними пейзажами. Не зважаючи на те, що місто маленьке, тут достатньо історичних пам'яток і цікавих місць.
Найвідомішою пам'яткою є стометрова Цитадель, в якій розміщений військовий музей, а щоб його відвідати треба піднятися вверх по 420 сходинках. З фортеці відкривається дивовижний вид на місто і Маас. Ще одна цікава пам'ятка — церква Богоматері в готичному стилі з оригінальним куполом і інтер'єром. Варто також відвідати музей при абатстві Лефф, що відоме своїм пивом вже більше 6 століть. А ще в Дінані є музей музичних інструментів, який розташований в будинку, де народився винахідник саксофона – Жозеф Антуан Сакс, замок Анневуа, міська Ратуша і міст Шарля-де-Голля.

Де зупинитися: в готелях Дінана

8. Драгер, Данія

Приморське місто Драгер знаходиться недалеко від Копенгагена, на острові Амагер. Драгер – старовинне місто, яке з'явилося на місці рибацького селища в 15 ст., а вже через 200 років місто стає важливим риболовним портом. Крім гарних будиночків на затишних вулицях Драгер має історичні пам'ятки, такі як : старовинний храм Богородиці і церква Всіх Святих. Найстарішою будівлею є музей мореплавства, в якому виставлені макети кораблів, знаряддя праці рибалок та різні диковинки, що потрапили в Драгер з моря. А ще тут можна побувати в художньому музеї, який розміщений в дворянському особняку 18 ст.
Щороку в серпні в Драгері влаштовують масштабне свято оселедця, де можна почути гарну музику і спробувати смачні страви із свіжих морепродуктів.

Де зупинитися: в готелях Драгера

9.Любляна, Словенія

Столиця Словенії — Любляна розміщена між Альпами і Середземним морем на березі Любляниці. До цих пір незрозуміло, коли саме тут з'явилися перші поселення - в 12 ст. чи набагато раніше. Любляна своєю архітектурою трохи нагадує Прагу і частину міста “маленьку Прагу” можна побачити з замку місцевих феодалів на високому пагорбі— Люблінського граду. А до замку можна дістатися на фунікулері, заодно, як на долоні побачити все місто. Історичних пам'яток в Любляні багато, а основними є: площа Франса Прешерна, 3 пішохідні мости через Любляницю, декілька церков в стилі бароко, Люблінський університет. Місто має багато скверів, парків, найкращим з яких є парк Тіволі з фонтанами, статуями і прекрасними алеями. також можна відвідати один із 15 музеїв, галерей, Ботанічний сад і Зоопарк.
Влітку Любляна приймає фестивалі вуличних театрів, “Ночі в Старому місті” і “Середньовічні дні в Любляні”. А взимку гості і місцеві жителі можуть повеселитися на різдвяному фестивалі “Грудень в Любляні”.


Де зупинитися: в готелях Любляни


10. Тун, Швейцарія

На північному заході Швейцарії в 28 км від Женеви, на берегах річки Ааре, що впадає в Тунське озеро, знаходиться місто Тун. Історія міста починається ще з перших поселень 2500 р. до н. е. А в 12 столітті герцог Церінген побудував величний замок, який є символом Туна. Хоча містечко невелике, побачити тут можна багато цікавого.
В старій частині міста є реформаторська церква 14 ст, двоярусна вулиця, де дахи будинків першого поверху служать пішохідною зоною для другого ярусу. А ще історичний музей в замку Тун, де представлені зали зі зброєю і старовинними меблями, вражає ляльковими копіями будинків середньовічного періоду. Варто зазначити, що колись місто було центром виробництва керамічних виробів, найкращі з яких можна побачити в залах музею.
Неможливо пропустити найромантичнішу частину міста — парк і замок Шадау на березі озера. Замок збудований в кінці 19 ст. в неоготичному стилі, раніше займав гастрономічний музей Швейцарії. А на території парку можна потрапити до маленького музею плетених речей.

Де зупинитися: в готелях Туна

11.Нові Сад, Сербія

Одне з найкращих міст Сербії, столиця регіону Воєводіна — Нові Сад знаходиться на берегах величного Дунаю. Місто, засноване в 17 ст. сербськими купцями, згодом перетворилося в відомий торговий і культурний центр. Нові Сад вражає туристів дивним поєднанням різних стилів архітектури, які показують, що хазяйнували тут не тільки серби, а й інші народи. Головною пам'яткою міста є Петроварадинська фортеця, збудована австрійцями в турецьку війну в 1687 році. Фортецю кілька разів перебудовували, а в кінці до замку додали довгі підземні тунелі. Вже 18 років тут проходить популярний в Європі музичний фестиваль “Exit”. В центрі міста розташована візитна картка міста —католицька церква Святої діви Марії, а також є інші церкви, фото яких, виходять казковими.
Поряд з Нові Садом є Фрушка гора з заповідником, в якому знаходиться 16 православних монастирів, збудованих п'ять століть тому. А на горі з оглядових майданчиків можна подивитися на Нові-Сад з висоти пташиного польоту.


Де зупинитися: в готелях Нові Сада

12. Ноттінгем, Велика Британія

Ноттінгем — це одне із тих аристократичних міст, де збереглися давні англійські традиції і саме про нього можна сказати — це і є справжня Англія. Місто розташоване в центральній частині Англії на березі річки Трент в 175 км  від Лондона. В самих британців місто асоціюється з легендою про Робіна Гуда та з дивним мереживом. У міста дуже багата історія, відображена в цікавих пам`ятках, таких як : Ноттінгемський замок, Маркет-сквер, монастир ордену кармелітів, церква Святої Марії. Також тут багато музеїв, художніх галерей і просто гарних старих будівель.
В місті є бронзовий пам'ятник, встановлений на честь відомого розбійника Робін Гуда. А тим, хто любить Бетмена, варто подивитися палац Уоллатон-хол, який був декорацією резиденції супергероя у фільмі “Бетмен”.

 Де зупинитися: в готелях Ноттінгема

13. Піран, Словенія

Місто Піран — старовинне приморське містечко, яке розташоване на узбережжі Адріатичного моря і Піранського заливу на півострові Істрія Піран знаходиться недалеко від Італії та Хорватії, простягається по узбережжю на 30 км. Дуже давно ці місця належали Венеціанській республіці, тому тут найбільше будівель з італійськими мотивами, але є і ті, що залишились від візантійців, римлян, кельтів і слов'ян. Піран часто називають “маленькою Венецією” та музеєм під відкритим небом і з цим важко не погодитись.
Головною історичною пам'яткою міста є центральна площа круглої форми Тартіні. На площі є пам'ятник італійського скрипалю Тартіні, на честь якого її назвали. Недалеко розміщений храм Святого Георгія, дзвони якого дзвонять кожну годину, а підйом на дзвіницю і фото з неї - вражаючі. Зовсім близько - напівзруйнований фортечний мур, з оглядового майданчика якого, відкривається прекрасна панорама на місто і море. Також в Пірані є гарна міська бібліотека з великою колекцією книг, написаних на італійській і словенській мовах. Крім цього тут кам'яні пляжі і дуже чисте глибоке море.


 

Де зупинитися : в готелях Пірана

 14.Оломоуц, Чеська Республіка


Одне з найкрасивіших міст в Чехії, розташоване на сході країни в мальовничому регіоні Моравія. Затишний старовинний Оломоуц, що нагадує Прагу, вважається містом студентів, адже тут безліч студентів і знаходиться один з найстаріших університетів Чехії. Місто вирізняється старовинними вулицями, великими площами в стилі бароко і прекрасними парками.
До 12 ст Оломоуц був фортецею, в 1253 році вже мав статус королівського. Через 400 років місто стало столицею Моравії. Ці місця були захоплені спочатку шведами, потім перейшли до Австро-Угорщини, а після Першої Світової війни це вже була частина Чехії.
Найвидатнішою пам'яткою Оломоуца - є Колона Пресвятої Трійці, яку почали будувати в 1716 і побудували через 38 років, як символ подяки, коли місто обійшла чума. А ще, тут є гарна міська Ратуша з унікальним астрономічним годинником, Костел Святого Маврикія (13 ст.), Оломоуцький замок, Собор Святого Вацлава з 100 метровою баштою, Градицький монастир та ще багато прекрасних пам'яток

 

Де зупинитися: в готелях Оломоуца
 

15. Мостар, Боснія і Герцеговина

Мостар - одне з найбільших міст в Боснії і Герцеговині, розкинулось серед гір, в долині смарагдової річки Неретви, що є окрасою міста та всієї Боснії і Герцеговини. З`явився Мостар, назва якого означає “страж мосту”, у 1566 році на березі річки, після того, як збудували Старий Міст. Саме цей міст, який вже не раз був зруйнований, підкреслює унікальне поєднання в місті Європи і Азії і символізує мирне життя.
Старий Міст - це головна історична пам'ятка Мостара, що має з двох боків дві вежі, які в давнину були в'язницею і складом для боєприпасів. В Мостарі є ще один старовинний міст — кам'яний Кривий міст. А ще тут знаходиться Турецький будинок XVII століття, виконаний в східному стилі, подібні будинки Кайтаз і Алайбеговича, Мостарский університет. В місті багато мечетей, фортець, веж, театр Hrvatski Dom і чимало музеїв.
Недалеко від Мостара можна насолодитися видами на чисті озера та альпійські луки.

Де зупинитися: в готелях Мостара
 

Hotel24.ua бажає вам гарної подорожі по Європі! 

Читати ще:

 

При повному або частковому використанні матеріалів Hotels24.ua — активне посилання на джерело обов'язкове.
19.08.2018
HOTELS24.ua
Оцініть статтю: 15 міст Європи, відвідати які вам ніколи не приходило в голову
  • дуже погано
  • погано
  • нормально
  • добре
  • клас
(5 балів з 5, всього оцінок 2 )
(??) (??) (??)
Підбір та бронювання готелів по телефону (цілодобово без вихідних)