Щодо пропозицій заробітку від Hotels24.ua -->
5 атмосферних закладів Одеси, які Ви ніколи не забудете

5 атмосферних закладів Одеси, які Ви ніколи не забудете

Одеса – неймовірне місто України на березі Чорного моря з особливою душевною атмосферою та іскрометним гумором. В Південній Пальмірі працюють унікальні, колоритні заклади, які полюбляють городяни та туристи! Отже, якщо Ви бажаєте приємно провести час та смачно попоїсти, відвідайте атмосферні ресторани Одеси-мами – «Сонькіну малину», «МамаКазалла», «КлараБара», «Франзоль» та «Дачу». Про них і піде далі мова в статті від Hotels24.ua.

5 атмосферних закладів Одеси, які Ви ніколи не забудете

1. Ресторан «Сонькіна малина»

Ресторан «Сонькіна малина»

Фото взяте на сайті: znakyakosty.com.ua

Відчути на собі справжній одеський колорит можна, відвідавши душевний, затишний ресторан в центрі Південної Пальміри (між районом Молдаванки та історичною частиною Одеси) під назвою «Сонькіна малина».

Заклад розташований у підвальчику. В ресторані прохолодно, грає антуражна музика, можна почути блатні одеські манси. Його стилізовано під «воровську малину». Оформлення закладу нагадує одеський дворик. На стіні залу ресторану висять плащ Висоцького, фотографії Михайла Винницького, Остапа Бендера та Соньки Золотої Ручки, в честь якої і названо заклад, а також десятки інших «яскравих» представників бандитського середовища. В ресторані можна побачити панталони, колготки, розвішані на білизняний мотузці безпосередньо над столом, старовинні видання, в тому числі книгу 1913-ого року публікації «Des Auges», а також патефон, грошові кредитні купюри.

Кухня в «Сонькіна малина» на високому рівні! В закладі Одеси-мами працюють професіонали своєї справи! Офіціанти ввічливі, усміхнені, добре орієнтуються в меню закладу.

Відвідувачів приємно здивують невисокі ціни та різноманітність страв української та східноєвропейської кухні, особливо з риби. Тут можна поласувати фірмовим форшмаком та біндюжним салатом із сьомги під солодкуватим гірчичним соусом з салатним листям, що смакують з чорним бородинським хлібом. В ресторані відвідувачам пропонують замовити невеличкі порції семи страв єврейської та одеської кухні, які подаються на одній тарілці, чай із сушками, а також випити міцні напої – малинівку та хреновуху.

Ресторан «Сонькина малина» – ідеальне місце відпочинку для тих людей, котрі не шукають гламуру, а віддають перевагу душевній атмосфері!

Графік роботи: з понеділка по неділю з 10:00 до 23:00

Адреса: Одеса, Мала Арнаутська, будинок 109

2. Ресторан «Франзоль»

Ресторан «Франзоль»

Фото взяте на сайті: pilot-service.com.ua

Якщо Ви бажаєте зануритися в атмосферу старої та інтелігентної Одеси, обов’язково завітайте до колоритного ресторану «Франзоль», що розташований в історичній будівлі Горсаду.

В закладі дуже затишно, ціни невисокі, панує колоритна атмосфера. Інтер'єр ресторану – цікавий, меню – різноманітне, персонал – ввічливий та уважний. В «Франзоль» грає жива музика, молоді талановиті співаки виконують одеські пісні. В ресторані можна замовити справжнє домашнє вино.

В закладі представлені страви східноєвропейської та європейської кухні. Тут неймовірно смачно готують морепродукти. Гостям пропонують скуштувати мідії в казані та м'ясо, спробувати форшмак від тітки Бейли, фаршированих рапанів, форель, салат з морепродуктів, хрустку картоплю та багато інших смаколиків.

Графік роботи: цілодобово, без вихідних

Адреса: Одеса, вулиця Дерибасівська, будинок 22А

3. Ресторан «МамаКазалла»

  Ресторан «МамаКазалла»

Фото взяте на сайті: www.restoran.ua

Якщо Ви бажаєте одеського колориту, завітайте до атмосферного ресторану Південної Пальміри «МамаКазалла», в якому готують страви української, центральноєвропейської, східноєвропейської кухні, а також смаколики на барбекю, грилі. В закладі працює ввічливий, усміхнений і доброзичливий персонал.

«МамаКазалла» знаходиться в тіні дерев, в тихому місці. Ресторан – двоповерховий. Є велика літня площадка (тераса), прикрашена квітами.

Концепція ресторану – «ситна трапеза у хлібосольної єврейської мами». Тут затишно, стильно, готують смачно та ціни не завищені.

В залі ресторану є акваріум з рибками, невелика, оформлена розмальованими гітарами, сцена. Ввечері в закладі грає жива музика. Ресторан не вважається пафосним. Сюди можна завітати вранці та вдень, посидіти з друзями ввечері за чашкою ароматного чаю або келихом смачного вина, відсвяткувати день народження в галасливій компанії та влаштувати романтичну вечерю з коханою людиною.

В ресторані «МамаКазалла» представлені різноманітні страви із м’яса, меню із риби та морепродуктів, а також холодні закуски, салати, перші страви, гарніри, десерти. Тут гостям пропонують скуштувати солянку, замовити глінтвейн, запечені баклажани, стейк «ковбой», піцу, форшмак, млинці, камбалу, медальйони, шашлик, а також ковбаси, рулети, паштети власного виробництва. Влітку варто спробувати мідій, раків в вершковому соусі.

В ресторані оригінальний, гарний інтер’єр з безліччю цікавих деталей, над яким старанно попрацював дизайнер. На першому поверсі закладу передбачена м’яка ігрова площадка, дитяча кімната з нянею. На другому поверсі – вихід на балкон. В ресторані є доступ до інтернету, грає легка, приємна музика.

Графік роботи: с понеділка по неділю з 10:00 до 00:00

Адреса: Одеса, провулок Олександра Матросова 1/1

4. Ресторан «Дача»

Ресторан «Дача»

Фото взяте на сайті: www.doroga.ua

«Дача» – атмосферний, ідейний та продуманий заклад, де можна відчути неймовірну ауру старого дачного будинку, замовити домашні страви гостинної Одеси. В ресторані панує тиха атмосфера. Територія закладу – закрита, обслуговування ненав’язливе.

В ресторані чисто, охайно, затишно та комфортно. Тут працюють вишколені та люб’язні офіціанти, грає приємна музика, є дитяча кімната, в якій можна залишити на час трапези дитину під наглядом няні.

Гостям ресторану «Дача» пропонують спробувати різноманітні настоянки та квас, смачні страви автентичної одеської, а також української та європейської кухні – хумус з яйцем, яєчну локшину з цибулею і бринзою, люля кебаб, овочеві салати, шашлик, обсмажену тюльку, чебуреки, медовик, вертуту с вишнею, вареники, перші страви та інші смаколики. Варто спробувати рум'яного курчати, запеченого в тандирі.

Графік роботи: з 10:00 до 23:00

Адреса: Одеса, Французский бульвар, будинок 85/3

5. Ресторан «КлараБара»

Ресторан «КлараБара»

Фото взяте на сайті: klarabara.com

В Горсаду Південної Пальміри, до якого примикає вулиця Дерибасівська, знаходиться чудовий ресторан «КлараБара». Тут можна приємно провести час та скуштувати страви одеської та середземноморської кухні.

В ресторані гості можуть замовити форшмак, ікру щуки з гречаними тостами, паштет із курячої печінки, пиріжки з сиром та м'ясом, креветки з томатною сальсою, картопляні деруни з лососем та вершковим соусом, телятину з червоню квасолею, стейки з м'яса, філе лосося, камбалу, судака, котлети з крабів, мідії, приготовлені в білому вині, пасту, гарніри.

Тут варто спробувати хрустку рибу «Ца-ца», бутерброд «вантажника Привозу», одеських бичків, биточки з тюльки, солодких смажених карасів без кісток, мідій з томатами та базиліком, курку по-одеськи, салат з полуницею, вершковим сиром і кедровими горішками, а також морквяний торт з апельсиновим кремом, фірмовий сидр і «зурру» з цитрусових.

Гурманам запропонують оригінальну страву – жаб'ячі лапки з соусом «терняки».

Відвідувачам сподобаються фірмові страви:

  • томатний гаспачо із тартаром з креветок та кальмарів;
  • салат з томленою телятиною, руколою, томатами черрі та перепелиним яйцем;
  • мідії, запечені зі шпинатом і пармезаном;
  • сардінійскій салат з креветками, гребінцем, кальмаром і мідіями;
  • тартар з лосося з горіховим соусом.

В ресторані можна випити біле, рожеве та червоне вина (українські, грузинські), шампанське, горілку, текілу, коньяк, джин, ром, віскі, лікери, фірмові настоянки.

В закладі грає легка, ненав’язлива музика, милує око гарний декор, а в теплу пору року працює літня площадка.

Графік роботи: з 9:00 до 1:00, з понеділка по неділю

Адреса: Одеса, Горсад, вулиця Дерибасівська

Де зупинитися: туристів приймають готелі Одеси

Обов'язково відвідайте Одесу цього літа! Прогуляйтеся вулицею Дерибасівською, пройдіться одеськими двориками, побувайте на пляжах Чорного моря та завітайте до чудових, атмосферних закладів. Перед поїздкою, забронюйте готельний номер!

Читайте ще:

 

При повному або частковому використанні матеріалів Hotels24.ua — активне посилання на джерело обов'язкове.
12.05.2018
HOTELS24.ua
Оцініть статтю: 5 атмосферних закладів Одеси, які Ви ніколи не забудете
  • дуже погано
  • погано
  • нормально
  • добре
  • клас
(5 балів з 5, всього оцінок 1 )
(??) (??) (??)
Підбір та бронювання готелів по телефону (цілодобово без вихідних)