Щодо пропозицій заробітку від Hotels24.ua -->
ТОП-10 альтернатив морю: де в Україні відпочити на вихідних

ТОП-10 альтернатив морю: де в Україні відпочити на вихідних

Залишилося зовсім мало часу до довгоочікуваного літа! Яскраве сонечко дарує гарний настрій, а відпустка так і манить передчуттям подорожей, нових, незабутніх вражень і позитивних емоцій. Більшість людей віддають перевагу відпочинку на морському узбережжі. Але можна зробити інший вибір — відвідати чудові місця нашої держави! Відпочинок у цікавих куточках України 2018 року обіцяє стати незабутнім. Hotels24.ua пропонує ТОП-10 альтернатив морю.

ТОП-10 альтернатив морю

1. «Озеро Молодості» в Буковелі

«Озеро Молодості» в Буковелі

Фото: YouTube

Найбільше в Карпатах штучне озеро з кришталево чистою водою знаходиться на території Буковеля — відомого гірськолижного курорту. «Озеро молодості» — одне з найкращих місць для пляжного відпочинку. У спеку влітку вода в ньому прогрівається до двадцяти двох градусів Цельсія. Уздовж берегів розташовані лежаки і парасольки. Для відпочиваючих передбачені різні види розваг — можна покататися на атракціонах, взяти напрокат катамарани і гідроцикли. Туристів порадує гуцульський колорит.

Незабутні враження подарує катання на водних лижах. Можна зайнятися вейкбордингом, дайвінгом, освоїти модний серед молоді FlySurf. Недалеко від озера знаходяться аквапарк, бари. Відпочиваючі зможуть поніжитися в джакузі, поплавати в басейні, відвідати спортивні майданчики, скалодром, картинг-центр, велопарк, орендувати велосипед.

Готель «Круча», Буковель

Готель «Круча», Буковель

Туристи можуть зупинитися в готелі «Круча», розташованому в урочищі Вишня (Буковель). Від нього до підйомника 1R відстань становить 150 метрів. Неподалік від готелю працюють кафе та магазини.

Готель представляє собою двоповерхові котеджі, побудовані з деревини. Гості можуть забронювати «котедж напівлюкс» або «котедж люкс», зупинитися в однокімнатних або двокімнатних номерах. Постояльці матимуть доступ до безкоштовного Wi-Fi.

В «котеджах напівлюкс» та «люкс» є дві спальні, санвузол, два телевізори та кухня, укомплектована мікрохвильовою піччю, електрочайником та холодильником. В «котеджі люкс» також є зал з каміном.

В двокімнатних, однокімнатних номерах знаходяться телевізори, холодильники, електричні чайники, двоспальні ліжка або розкладні дивани, санвузли. На території готелю облаштовано ігровий майданчик для дітлахів, є автопарковка.

Постояльці зможуть користуватися мангалом, сервісом прання та прасування одягу, відпочивати в альтанках. Є можливість замовити трансфер, екскурсію, прогулянку на квадроциклі.

Від готелю до Івано-Франківська відстань становить 100 кілометрів, до Львова – 234 кілометри. Від готелю до курорту Яремче відрізок шляху незначний – всього 39 кілометрів.

Адреса: Буковель, урочище Вишня

Де зупинитися: Готелі Буковелю

2. Київське водосховище

Київське водосховище

Фото: firtka.if.ua

Відпочиваючі можуть приємно провести час на водосховищі Київської ГЕС, котре дехто називає Київським морем. Тут можна покупатися і позасмагати на піщаних пляжах в спекотну літню погоду. Глибина водосховища становить 8  — 12 метрів. Вода в київському морі прогрівається дуже швидко. В середині літа її температура вже сягає + 28 градусів Цельсія.

Відпочиваючі зможуть насолодитися красивою природою, побачити чайок. Правий берег штучного моря — стрімкий. Він більш цивілізований, обжитий людьми. Тут збудовано велику кількість сучасних готельних комплексів. Лівий берег є більш пологим. Тут відпочиває мало людей. Він більше підходить для організації пікніків і кемпінгів.

Готель «Віта Парк Борисфен», Київ

Готель «Віта Парк Борисфен», Київ

В Києві гості можуть зупинитися в чудовому, тризірковому готелі «Віта Парк Борисфен», що знаходиться на березі Дніпра, на озелененій території Парку Дружби народів. Від нього до центру міста добиратися всього 15 хвилин (8 кілометрів).

В готелі нараховується 64 номери категорій «класік Twin», «класік Double», «стандарт Twin», «стандарт Single», «суперіор Twin», в кожному з яких є доступ до безкоштовного Wi-Fi. В вартість проживання в готелі включено сніданки.

Номери в готелі – сучасні, укомплектовані одним великим двоспальним або двома односпальними ліжками, шафами для зберігання одягу, телевізорами, по яким транслюється кабельне телебачення, міні-барами.

В номерах передбачені санвузли з душовими кабінами або ванними. З вікон кімнат відкривається гарний вид на ріку Дніпро або паркову зону.

В готелі працює ресторан, в меню якого представлені страви європейської кухні. Є також літня тераса. На території «Віта Парк Борисфен» обладнано дитячий, ігровий майданчик.

Постояльці зможуть орендувати конференц-зал, відвідувати салон краси, сауну, плавати в басейні, замовляти трансфер. Від готелю до залізничної станції відрізок шляху становить 11 кілометрів.

Адреса: Київ, Парк Дружби народів, будинок 5

Де зупинитися: Готелі та хостели Києва

3. Пуща-Водиця поблизу Києва 

Пуща-Водиця поблизу Києва

Фото: itinery.com.ua

Пуща-Водиця — одне з найпопулярніших місць для відпочинку. Хвойні лісові масиви, численні, створені людьми, водойми, близькість до мегаполісу, зручна транспортна розв'язка залучають корінних жителів Києва і гостей столиці. Лісопарк займає площу — 750 гектарів. На його території протікають дві, з звивистим руслом, річки. Тут можна побачити водойми з піщаними берегами і комфортними, для купання, спусками. У Пущі-Водиці проходять оздоровлення люди, які страждають легеневими захворюваннями.

Готель «Вісак», Київ

 Готель «Вісак», Київ

В Києві, на Оболоні, знаходиться чудовий чотиризірковий готель «Вісак». В ньому нараховуються 43 номери категорій «стандарт», «стандарт Твін», «стандарт покращений» та «люкс».

В оформленні інтер'єру готелю були використані граніт, мармур та кришталь. Меблі в номерах виготовлені в класичному стилі. Номери оснащені кондиціонерами, холодильниками, міні-барами, телефонією, телевізорами зі супутниковими каналами. В вартість проживання в готелі входить користування безпровідним інтернетом та сніданки.

Постольці зможуть відвідувати СПА-салон, хамам з басейном, масажний кабінет, гольф-клуб, грати в більярд, орендувати конференц-зали. В готелі можливо замовити обіди та кава-брейки. Смачно поїсти та приємно провести час запрошує ресторан «Аристократ», в меню якого представлені страви європейської, української кухні.

На відстані 2 кілометрів від готелю «Вісак» знаходиться станція метрополітену «Оболонь». До залізничного вокзалу відрізок шляху становить 13 кілометрів, а до автовокзалу – 15 кілометрів. До аеропорту Бориспіль від готелю на авто добиратися 40 хвилин.

Адреса: Київ, вулиця Оболонська набережна, будинок 17

Де зупинитися: Готелі Києва в Оболонському районі

4. Дністровський каньйон Бакота

Дністровський каньйон Бакота

Фото: moemisto.ua

Дністровський каньйон з перших хвилин зачаровує приїжджих своєю неповторною красою. Згідно загальнонаціональному рейтингу 2008 року, він увійшов до переліку Семи природних чудес України. Береги Дністра, в середній його течії, є високими, стрімкими і крутими. Уздовж річки розкинулися піщані пляжі. Є можливість орендувати житло в фешенебельних віллах, пансіонатах, приватних садибах. На набережній можна побачити пальми. Тут працюють ресторани, яхт-клуби. Є тенісні корти. Любителі спокійного відпочинку зможуть знайти «дикі» місця з мальовничою природою. 

Міні-готель «Любе», Хмельницький

 Міні-готель «Любе», Хмельницький

В Хмельницькому можна орендувати номер в тризірковому міні-готелі «Любе», що розташований в районі Гречани. В ньому нараховується 5 двомісних номерів категорій «люкс» та «апартаменти». На території готелю є доступ до безкоштовного, безпровідного інтернету.

Номери мебльовані, укомлектовані телевізорами, телефонами, кондиціонерами. В кожному з них є душова кабіна, санвузол.

Гості зможуть харчуватися в ресторані, що працює на території готелю. Тут готують страви європейської кухні. Також приємно проводити час постояльцям пропонують в барі «Табу». Можна замовити сніданок безпосередньо у номер. При необхідності, гості зможуть орендувати банкетний та конференц-зали, скористатися послугами пральні.

Для авто облаштовано парковку, що перебуває під охороною. Від готелю до залізничного вокзалу відрізок шляху становить 5,9 кілометрів. До автовокзалу добиратися 6,3 кілометри.

Адреса: Хмельницький, вулиця Курчатова, будинок 17

Де зупинитися: Готелі Хмельницького та області

5. Озеро Біле на Рівненщині

Озеро Біле на Рівненщині

Фото: tsn.ua

Біле озеро розташоване неподалік від села Рудка. Його площа становить 453 га. У Рівненській області це найбільше озеро. У глибину воно досягає від 4 до 26 метрів. Водичка в Білому озері вельми чиста, прозора. У ній водиться карась і щука, окунь, лин і вугор. Дно озера пологе і піщане, іноді зустрічаються вапняні камені. Тут гніздяться дикі качки, журавлі, можна зустріти цілі колонії ондатр і бобрів. Приїжджі зможуть заселитися в номери однойменної бази відпочинку Рівненської ГЕС, скористатися послугами невеликого приватного туристичного комплексу. Місцевість є ідеальною для відпочинку з дитиною.

Готель Melrose, Рівне

 Готель  Melrose, Рівне

В Рівному можна зупинитися в готелі Melrose, що нараховує 16 затишних номерів.

Гостям пропонують обрати для проживання номери категорії VIP з безкоштовним доступом до Wi-Fi зони. Вони укомплектовані кондиціонерами, телевізорами, по яким транслюються супутникові канали, холодильниками.

Постояльці зможуть відвідувати СПА-центр, хамам з басейном та кімнатою для відпочинку. На території готельного комплексу працює ресторан, облаштовано автопарковку. Від Melrose до залізничного вокзалу відстань становить 4 кілометри, а до автовокзалу – 1,5 кілометри.

Адреса: Рівне, вулиця Костромська, будинок 59

Де зупинитися: Готелі Рівного та області

6. Озеро Дідово на Закарпатті 

Озеро Дідово на Закарпатті

Фото: Tyachiv News

Озеро Дідово знаходиться в селі Дийда на відстані 7-ми км від населеного пункту Берегово. Це Закарпатська область. Виникло озеро в тому місці, де був піщаний кар'єр. Водичка в ньому прозора, чиста, має блакитний колір.

Водоймище займає площу 54,6 гектара. Максимальна глибина в озері досягає 16-ти метрів. На берегах озера розташований відомий рекреаційний комплекс. Зупинитися можна в сучасних готелях, в наметах. В зону для відпочинку входять пляж загального користування, який складається з окремих секторів і обладнаний лежаками, навісами. Є роздягальні.

Можна покататися на водних атракціонах. У пляжній зоні передбачені поля для гри в футбол, волейбольні майданчики. Вхід платний. На пляжі зведена дитяча гірка, працює невеликий ресторанчик.

Готель «Берегово», Берегове

Готель «Берегово», Берегове

В містечку Берегове працює затишний готель, в якому представлено 11 номерів категорій «стандарт», «стандарт тримісний» та «сімейний» з безкоштовним доступом до Wi-Fi зони.

Номери готелю «Берегове» укомплектовані ліжками, тумбами, плазмовими телевізорами, по яким транслюється супутникове телебачення, а також кондиціонерами, холодильниками, мають індивідуальні санвузли.

Якщо постоялець звернеться до готельного персоналу, йому видадуть праску та фен. Можливе розміщення в номері з домашніми тваринами.

В готелі є кухня загального користування, на якій готують їжу. Автомобіль можливо залишити на безкоштовній парковці. Постояльцям пропонують повноцінне харчування в їдальні.

Гості зможуть користуватися мангалом, приємно проводити час в альтанках, замовити екскурсію до озера Синевир, на оленячу ферму та сироварне виробництво.

Від міні-готелю до автовокзалу відстань становить 2 кілометри, до басейну з термальною водою – 700 метрів, до підйомника селища Синяк – 54 кілометри.

Адреса:
Берегове, вулиця Мукачівська, будинок 136

Де зупинитися: Готелі Берегова  

7. Термальні води Закарпаття

Термальні води Закарпаття

Фото: mukachevo.net

Всього на Закарпатті 50 термальних джерел. Найпопулярнішими вважаються басейни:

  • Берегове;
  • Косино;
  • Велятино.

Завдяки особливому хімічному складу води, температури і сонячним ваннам, джерело дає оздоровчий вплив на людський організм, зміцнює імунітет.

Берегово славиться здравницею під назвою «Жайворонок». Тут знаходиться п'ять басейнів. Один з них оснащений гидромассажним пристроєм, гейзером і штучними водоспадами. Він є критим. Найкращим термальним курортом Закарпаття вважається Косино. Тут знаходиться п'ять басейнів. Три з них є термальними. Тут можна побачити також оригінальні скульптурні композиції. Велятинський комплекс включає 7 ванн і 2 басейни відкритого типу. Вода подається з термального джерела, розташованого на глибині більше тисячі метрів.

Міні-готель «Дельфін», Мукачево

Міні-готель «Дельфін», Мукачево

Якщо Ви вирішили відпочити на Закарпатті, зверніть увагу на міні-готель «Дельфін», розташований в центрі міста Мукачева, на березі водної артерії Латориця. Всього в готелі чотири номери з панорамним видом на ріку.

Кімнати категорії «напівлюкс» укомплектовані телевізорами із супутниковим TV. В номерах є кондиціонери, індивідуальні санвузли, доступ до безкоштовного, безпровідного інтернету.

На першому поверсі готелю працює піцерія. Гостям пропонують замовити екскурсію цікавими місцями закарпатського краю. Автомобіль постояльці зможуть залишити на безкоштовній стоянці, що розташована на його території. В готелі також можливо скористатися послугами пральні.

Адреса: Мукачево, вулиця Ужгородська. Будинок 1а

Де зупинитися:

8. Блакитні озера в Олешні

Блакитні озера в Олешні

Фото: ukrreal.info

У Чернігівській області, в селі Олешня, знаходяться знамениті Блакитні озера, що приваблюють туристів приголомшливим ландшафтом, неймовірно чистою водою і берегами з дрібним пісочком. На Великому Блакитному озері знаходиться облаштована VIP-зона.

Тут розташовані:

  • кемпінг і гриль-бар;
  • спортивні майданчики і водні гірки.

Готувати їжу приїжджим доведеться самостійно. Тому бажано запастися продуктами.

Дістатися до Блакитних озер, в селище міського типу Ріпки, можливо на автобусі з міст — Києва, Чернігова. Від Ріпок до Олешні відстань становить 30 км. Мандрівники можуть в Чернігові сісти на поїзд і доїхати до залізничної станції в Грибовій Рудні. Неподалік від неї розкинулися озера. 

Готель «Reikartz Чернігів», Чернігів

Готель «Reikartz Чернігів», Чернігів

В Чернігові можна обрати для тимчасового проживання готель «Reikartz Чернігів», що розташований поблизу скверу имені Б. Хмельницького. В готелі є два конференц-зали, нараховується 49 номерів категорій «класік Single», «стандарт Single», «класік Twin», «стандарт Twin», «суперіор Twin», «стандарт Double», «люкс Twin», в вартість проживання в яких включено сніданки.

Номери укомплектовані зручними меблями, мають індивідуальні ванні кімнати. В кожному з них є доступ до безкоштовного Wi-Fi.

В номерах знаходяться телевізори, телефони, міні-сейфи. На території готелю працюють ресторан, лобі-бар.

Від «Reikartz Чернігів» до залізничного вокзалу відрізок шляху становить всього 4 кілометри. При необхідності, можливо замовити трансфер із аеропорту/в аеропорт.

Адреса: Чернігів, вулиця Гетьмана Полуботка, будинок 22

Де зупинитися: Готелі Чернігівської області

9. Шацькі озера на Волині

Шацькі озера на Волині

Фото: volyn.tabloyid.com

Шацькі озера можна побачити у Волинському регіоні. Входять вони до складу знаменитого природного нацпарку. Гряда включає в себе тридцять озер. Найбільшим з них є Світязь. Максимальна його глибина становить 58 метрів.

Водичка в озері — кришталево чиста. Дно — піщане. Його можна побачити і на восьмиметровій глибині. Туристи зможуть спостерігати на острівці озера Світязь чаруючий захід сонця.

Місцевість Шацьких озер умовно поділяється на чотири зони для відпочинку:

  • «Гряда». Тут цікаво проводити час молоді.
  • «Світязь», урочище «Гушове», «Пісочне». Дані місця, в порівнянні з «Грядою», є тихими. Їх вважають за краще люди старшого віку і сім'ї з дітьми.

Дістатися до Шацьких озер можна на залізничному транспорті. Їхати потрібно спочатку до Ковеля, а звідти пересісти на маршрутку, що прямує до Шацьку або Світязю. Найдорожчим вважається курорт Світязь. Відпочинок в Гаївці («Пісочне») обійдеться туристу трохи дешевше.

Міні-готель «Водограй», Шацьк

Міні-готель «Водограй», Шацьк

В Шацьку можна зупинитися в міні-готелі «Водограй», розташованому в центрі, на відстані 5 кілометрів від озера. В готелі нараховується 4 номери категорій «стандарт», укомплектовані двоспальними ліжками, холодильниками, телевізорами, по яким транслюються супутникові канали. В кожному номері передбачено індивідуальний санвузол.

На території готелю працює ресторан та бар, облаштовано безкоштовну автостоянку. В готелі можна замовити екскурсію. Від «Водограя» до урочища «Гряда» відстань становить 5 кілометрів, до міста Луцька – 155 кілометрів. Щоб дістатися Ковеля, слід подолати 80 кілометрів.

Адреса: Шацьк, вулиця 50 років Перемоги, будинок 39-б

Де зупинитися: Готелі Шацька

10. Черепашинський кар’єр на Вінничині

Черепашинський кар’єр на Вінничині

Фото: urban.vn.ua

Поблизу села Черепашинці (Калинівський район Вінницької області), в змішаному дубово-сосновому лісі, знаходиться Черепашинський гранітний кар'єр. Він перебуває в затопленому стані. Привертає увагу людей дана місцевість мальовничими пейзажами. Береги кар'єра — глиняні, в деяких місцях — піщані. Їх висота становить над поверхнею води сім-вісім метрів. Також є пологі спуски в озеро.

Вода в кар'єрі прозора, неймовірно красивого бірюзового кольору. Доїхати до затопленого кар'єру можливо по дорозі М21, вибравши маршрут Вінниця-Київ. Поворот в напрямку населеного пункту Черепашинці знаходиться перед цукровим заводом (село Загребельня). Подолавши приблизно три кілометри і опинившись в Черепашинцях, необхідно проїхати 500-метровий відрізок шляху. Зліва буде знаходиться озеро. Потрібно не звертаючи, слідувати до вулиці Леніна, а потім повернути на вулиці Заводська направо. Перед кар'єром буде розвилка. Залишиться подолати всього кількасот метрів.

Апарт-готель Smart Apart, Вінниця

Апарт-готель Smart Apart, Вінниця

В Вінниці можна зупинитися в апарт-готелі Smart Apart, що знаходиться в центральній частині міста. Від нього до фонтану Roshen добиратися всього десять хвилин. В готелі нараховується 27 номерів. Можна зупинитися в «хостелі на 7 осіб» з кухнею, орендувати «апартаменти на першому поверсі», «стандартні апартаменти», а також «апартаменти-студіо» та «апартаменти», розраховані на проживання п'яти осіб.

Номери обслуговуються. Постояльці зможуть скористатися послугами пральні, залишити авто на стоянці.

Адреса: Вінниця, вулиця Архітектора Артинова, будинок 57-А

Де зупинитися: Готелі Вінницької області

В Україні є ще багато інших, не менш чудових місць! Плануючи подорож, не забудьте забронювати готель!

Читайте ще:

 

При повному або частковому використанні матеріалів Hotels24.ua — активне посилання на джерело обов'язкове.
11.05.2018
HOTELS24.ua
Оцініть статтю: ТОП-10 альтернатив морю: де в Україні відпочити на вихідних
  • дуже погано
  • погано
  • нормально
  • добре
  • клас
(0 балів з 5, всього оцінок 0 )
(??) (??) (??)
Підбір та бронювання готелів по телефону (цілодобово без вихідних)