Щодо пропозицій заробітку від Hotels24.ua -->
5 ресторанів в Яремче, де можна смачно поїсти

5 ресторанів в Яремче, де можна смачно поїсти

Ресторани Яремче – це оригінальні, аутентичні заклади, в яких готують страви справжньої гуцульської кухні. Тут можна смачно та ситно поїсти, приємно провести час в колоритній атмосфері, в оточенні красивого, витриманого в народних традиціях, інтер'єру, та відчути на собі справжню гостинність карпатського краю. Hotels24 представляє Вашій увазі п'ять популярних та цікавих ресторанів низькогірного, гірського курорту, які обов'язково слід відвідати по приїзду.

5 ресторанів в Яремче, де можна смачно поїсти

 Яремче: де поїсти?

1. Ресторан «Червона садиба»

Ресторан «Червона садиба»

Автор фото: Дроздова Вікторія

В Яремче працює колоритний, гостинний, затишний заклад з національною традиційною гуцульською кухнею – «Червона садиба». Інтер'єр тут гарний, тематичний, оформлений в карпатському стилі. Ідея оздоблення колиби – цікава. Ресторан нагадує гуцульську хату. Ввечері в закладі неголосно грає музика, можна почути живе виконання композицій. Виступи музик відбуваються регулярно.

Є два затишних зали, закрита панорамна тераса, на якій приємно посидіти, коли на вулиці холодно. В теплу пору року можна обрати для трапези відкриту літню терасу.

В закладі – панорамні вікна, з яких відкривається гарний вид на гірську річку Прут. Територія доглянута, біля тераси розташовані гойдалки для дітей і дорослих. В одному із залів ресторану знаходиться піч (мангал) з відкритим вогнем, на якій смажать м'ясо.

Ресторан «Червона садиба»

Гості ресторану гарантовано отримають комплімент від закладу – шматочок сала та сухарики до нього. Вони можуть спробувати пельмені, річкову форель та овочі на грилі, стейк з телятини та свинини з картоплею, салат цезар, деруни, голубці з соусом, банош (кукурудзяну кашу з бринзою, солоним овечим сиром), шашлик, борщ, гуцульські сири, запечене м'ясо, медальйони з телятини, а також піцу, супи, оселедця власного посолу, шурпу, гриби в сметані, морозиво пломбір тощо. Порції великі, сервірування гарне.

Великій компанії друзів рекомендуємо замовити так звану «Товариську дошку» зі смакотою вагою два з половиною кілограми (вона являє собою, розкладені на лаваші, реберця, кров'янку, домашні та мисливські ковбаски, овочі-гриль, капусту тушковану). І, звісно ж, не завадить пиво. До хмільного напою часто замовляють закуску «веселий козак» – картопельку зі шматочками оселедця. На барі завжди є широкий вибір елітних алкогольних напоїв.

В ресторані помірні ціни, чудове обслуговування, працює приємний, привітливий, ввічливий, добре навчений персонал. Страви готують дуже швидко та смачно. Ресторан відмінно підходить для ділових зустрічей, романтичних вечерь, родинного застілля, посиденьок великими компаніями друзів, бенкетів, новорічного корпоративу. Працює ресторан щодня з 11:00 до 24:00.

Адреса: Яремче, вул. Володимира Івасюка, буд. 6.

2. Ресторан «У Якова»

Ресторан «У Якова»

Автор фото: Микитюк Юлія

У центральній частині міста Яремче, неподалік від водоспаду Пробій, там де сувенірний ринок, розташований ресторан з національним колоритом «У Якова». Заклад займає два поверхи. Він складається з основного та банкетного залів, має літню терасу з гарним видом на гірську річку Прут. В закладі багато цікавих дрібничок декору, грає весела, заводна українська музика. Обстановка затишна, більше схожа на колибу, ніж на ресторан. В закладі завжди багато відвідувачів.

Гостям подають традиційну, домашню їжу гуцульської кухні. Відвідувачам сподобаються фірмові частування – «Загадка Якова», страва з м'яса «Вусачі», банном, лангет з білими грибами в соусі, фаршировані крученики.

Ресторан «У Якова»

Також в ресторані можна замовити шашлик, борщ, до якого подають сало з часником, бограч, млинці, банош на вершках з бринзою, грибну юшку, стейк з курятини та свинини, відбивну з сиром, запечену форель в сметанно-грибному соусі, деруни гуцульські з білими грибами та м'ясом, морозиво. Рекомендуємо також поласувати язиком в соусі, тефтелями, домашнім свіжим салом, спробувати жульєн, мариновані білі гриби, крученики з сирним соусом всередині, салат з овочів, соки, настоянки, узвар, трав'яні чаї. Багато страв закладу готують зі свіжих та сушених карпатських грибів.

Чанахи (підсмажену великими шматочками картошку с тушкованим м'ясом, квасолею та білими грибами зі сметанною підливою та часником) тут готують неперевершено! Порції великі, наїстися можна від пуза. Подача страв швидка.

В закладі не лише смачна їжа, а й затишна обстановка, працює привітний та добре навчений персонал. Господар ресторану ввічливий та дружелюбний, особисто, на власний вибір, обслуговує столики. «У Якова» настільки популярний заклад, що дуже часто, ввечері, тут немає вільних місць. Графік роботи: з понеділка по неділю з 9:00 до 22:00.

Адреса: Яремче, вул. Свободи, 278а

3. Ресторан «Гуцульщина»

Ресторан «Гуцульщина»

Автор фото: Власенко Наталія

Колоритний, гостинний ресторан «Гуцульщина» розташований в дерев'яній будівлі, що є яскравим зразком народної архітектури Карпат. При її зведенні не було використано жодного цвяха! Знаходиться ресторан поблизу популярних пам'яток – сувенірного базару та водоспаду Пробій. З його літньої тераси відкривається чудовий панорамний вид на річку Прут. Є гриль (мангал) на відкритому повітрі. Біля ресторану облаштовано велику, зручну парковку.

Ресторан просторий, внутрішнім оформленням нагадує музей. Тут все в дереві. Інтер'єр закладу – аутентичний, в гуцульському стилі. Він вражає аксесуарами народного побуту Гуцульщини, а саме – численними предметами народної творчості та старовинними речами з філігранним різьбленням.

У малому залі знаходиться натуральна дров'яна піч, облицьована старовинними косовськими кахлями, а також дерев'яний годинник філігранної роботи з механічними фігурами, що рухаються. В великому залі ресторану добротні меблі з деревини. На літньому майданчику крісла з плетеної лози. На столах – вручну вишиті скатертини, аутентичний дорогий посуд, зроблений місцевими майстрами.

На стінах можна побачити фотографії відомих людей – політиків, зірок естради, акторів, артистів, музикантів, спортсменів, які свого часу побували в закладі. В ресторані звучать старі українські пісні, регулярно виступають музиканти, ансамблі народної творчості. Жива народна музика лунає щодня, з 19:00. Вона створює в ресторані особливу атмосферу і настрій. За гроші музики радо виконують пісні за бажаннями клієнтів.

Ресторан «Гуцульщина»

В «Гуцульщині» можна сфотографуватися з трембітою, спробувати виконати соло, скориставшись музичним інструментом, а також потанцювати з веселою компанією під українські народні коломийки.

В меню представлені національні страви гуцульської кухні, в тому числі приготовлені на мангалі. Тут можна замовити вареники, деруни, борщ з пампушками, бограч, гриби мариновані, грибну юшку, банош з бринзою і шкварками, банош з білими грибами, м'ясо по-гуцульськи в горщиках, смажену форель, стейк зі свинини, домашній хліб власного виробництва, компот, смажені реберця, чай з медом або варенням. Гостям сподобаються гуцульські сири (бринза, вурда, буц і т.д.), копченості, соління з погреба, фірмові білі гриби в сметані, млинці. Є окрема сторінка страв європейської кухні. З алкоголю клієнтам пропонують глінтвейн, місцеву трав'яну наливку, пиво панське на розлив, горілку і т.д.

Обслуговують гостей привітні, україномовні офіціанти, одягнені в традиційні, карпатські костюми. Столи сервірують керамічним посудом, виготовленим на замовлення косівськими майстрами. Подають страви швидко, довго чекати не доводиться. Ресторан відкритий для гостей з 11:00 до 23:00.

Адреса: Яремче, вулиця І. Петраша, 2

4. Ресторан «Ведмежа гора»

Ресторан «Ведмежа гора»

Якщо Ви не знаєте, де поїсти в Яремче, вирушайте до колоритного ресторану «Ведмежа гора». Він розташований поблизу центру населеного пункту, на горі, на відстані вісімдесяти метрів від Карпатського заповідника.

Місцерозташування закладу зручне. Від нього до залізничного вокзалу містечка Яремче відрізок шляху становить вісімсот метрів.

«Ведмежа гора» позиціонує себе як ресторан української кухні, але в меню є окрема сторінка страв європейської кухні. Передбачене також дитяче меню.

Заклад може одночасно прийняти, розмістити та нагодувати сто шість чоловік. Є окремий невеликий банкетний зал, ВІП-зал та літня тераса. Сидячи в ресторані можна милуватися горами.

В закладі гостям пропонують скуштувати фірмові страви – чебуреки з телятиною, соусом з йогурту та зеленню, салат «грильовий», філе курки з грибами в сирно-вершковому соусі, свинячі реберця в пиві з медом «по-козацьки», кролика, запеченого з білими грибами, форель фаршировану по-королівськи, порося, запеченого на дровах.

Можна поласувати «мисливським» салатом, вепровою рулькою, гуцульськими голубцями, ніжною телятиною з білими грибами та золотистими дерунами, смаженими білими грибами, зібраними в карпатських лісах, баношем, смаженими вушками («пельменьками») з телятиною, запеченими в сирному соусі з печерицями, стейком, шашликом.

Тут пропонують замовити гречку, вареники з картоплею, м'ясом, капустою, з солоним сиром, политі маслом з кропом або зажаркою з цибулі і шкваро дерунами, тушковану капусту, наваристий мадярський бограч, гуцульську юшку з білих грибів на вершках, бульйон на півнику, пласт з вепрових реберець, парцельованих в медово-імбирному соусі, рублені гуцульські ковбаски зі свинини та телятини, смажені на вогні з хрусткою картоплею, корнішонами та муштардою, гурку тощо.

Ресторан «Ведмежа гора»

Також гостям сподобаються закуски:

  • «голодний ведмідь» («м'ясна дошка» для компанії);
  • «канапки під добру чарку» з лососем на легкому сирі, пармою на червоному маслі і томатами з сирковою помазанкою;
  • «добрий перекус до доброго пива» (прошутто, блакитний сир, пекуче чорізо, в’ялені томати та хрусткі хлібні палички);
  • «слоїк домашнього печінкового паштету» з маслом та підсмаженим хлібом;
  • «дощинка сала» (сальце мариноване з кропом та часником, свіжосолене по-закарпатськи у паприці та сало вуджене по-гуцульськи з власної коптильні) тощо.

Із рибних страв в ресторані готують – річковий пструг, смажений на ватрі з соусом тартар, карпатський пструг із печі з підливою з білих грибів. Порції страв великі.

Із солодкого, мучного можна замовити «шоколадний фондан», налисники з творогом та курагою, запечені в горщику, під ванільним соусом, маковий, яблучний штрудель, «вареники зовсім по-карпатськи» з лісовими чорницями та цукровою сметаною, домашні сирники зі сметаною та джемом, крафтове натуральне морозиво.

До страв гості можуть замовити домашні настоянки та наливки, наприклад, хреновуху, «журавлинку», пиво, горілку, коньяк, ром, віскі, вермут, крижаний шот, вина, в тому числі ігристі, коктейлі, а із безалкогольних напоїв – фреші, трав'яний чай  із медом, каву тощо.

Відпочинок супроводжує приємна, фонова музика. Є доступ до зони Wi-Fi. Кухня і обслуговування на високому рівні! Ціни в ресторані приблизно на двадцять п'ять відсотків вищі, ніж в інших закладах міста Яремче, але смачна кухня та обстановка варті того, щоб витратити кошти. Працює «Ведмежа гора» щодня, з 09:00 до 23:00.

Адреса: Яремче, вулиця Грушевського, буд. 29

5. Ресторан «На Пеньках»

Ресторан «На Пеньках»

Атмосферний ресторан-колиба традиційної української кухні з інтер'єром в національному стилі – «На Пеньках» працює при однойменному готельному комплексі. Розташування у колиби хороше, не надто далеко від центру.

Це класична, затишна карпатська колиба, що знаходиться в місцевості, де беруть початок стежка, скелі Довбуша. Заклад радує місцевим колоритом – національними вбраннями персоналу, цікавими дрібничками. В меню ресторану основний акцент зроблено на домашній їжі гуцульської кухні.

В закладі гарний вибір перших та других страв, різноманітних холодних і гарячих закусок, гарнірів, салатів, десертів, страв з риби, грибів та м'яса. Клієнтам сподобаються млинці, сирники, омлети, нарізки з сирів і м'ясних продуктів. Є окреме банкетне меню для проведення святкових подій, різного роду вечірок. Тут на відкритому вогні готують смачний, соковитий шашлик, ковбаски.

Ресторан «На Пеньках»

Серед перших страв слід обов'язково скуштувати український, борщ, солянку або юшку з карпатських грибів. Гостям також пропонують замовити білі гриби в сметані, соління, сало, салат з теплою телятиною, деруни, горщики з м'ясом, ковбаски-гриль, бограч, карпатську форель в грибному соусі, смажену картоплю, голубці, салат овочевий з бринзою, блакитні вареники з фореллю, печеню по-гуцульськи, банош з бринзою, шкварками або грибами, смажені реберця, салат з груздями та шинкою, картошку «по-селянськи», «м'ясну тарілку». Також в ресторані готують запеченого гуся, кроля, порося. Їз десертів варто замовити морозиво з горіхами в шоколаді, з «п'яним» виноградом.

Серед безалкогольних напоїв є, на вибір, сік, кава, капучіно, різні карпатські трав'яні чаї власного виробництва, з міцних – глінтвейн з корицею, горілка, настойки, панське пиво тощо. Обслуговування швидке, офіціанти добре орієнтуються в меню, усміхнені, доброзичливі та ввічливі. Ціни в ресторані невисокі.

На вулиці зведено альтанки, де можна усамітнитися та спокійно поїсти. Є дитячий майданчик. В ресторані ловить Wi-Fi. Гості колиби зможуть залишити власний автомобіль на безкоштовній парковці. Працює колиба «На Пеньках» з 11:00 до 23:00.

Адреса: Яремче, вул. Свободи, 345

Де зупинитися: туристів приймають готелі Яремче

Курорт Яремче з його колоритними, атмосферними ресторанами залишить в пам'яті виключно позитивні моменти! Плануючи поїздку до низькогірного, чарівного містечка, обов'язково забронюйте заздалегідь готель!

Читайте ще:

 

При повному або частковому використанні матеріалів Hotels24.ua — активне посилання на джерело обов'язкове.
12.12.2019
HOTELS24.ua
Оцініть статтю: 5 ресторанів в Яремче, де можна смачно поїсти
  • дуже погано
  • погано
  • нормально
  • добре
  • клас
(0 балів з 5, всього оцінок 0 )
(??) (??) (??)
Підбір та бронювання готелів по телефону (цілодобово без вихідних)