Щодо пропозицій заробітку від Hotels24.ua -->
6 лайфхаків, як мандрувати Європою дешево

6 лайфхаків, як мандрувати Європою дешево

Напевно, не знайдеться такої людини, яка б не любила подорожувати. Але слід пам'ятати, що до кожної мандрівки потрібно підходити комплексно, планувати та продумувати її наперед. Молодь, як правило, більше цікавлять бюджетні варіанти подорожей просторами країн шенгенської зони. Сьогодні Hotels24 вирішив поділитися з читачами 6-ма туристичними лайфхаками, як мандрувати Європою дешево.

6 лайфхаків, як мандрувати Європою дешево

Під час мандрівки турист може економити на всьому, і при цьому подорожувати доволі комфортно. Отож, ловіть 6 лайфхаків економної поїздки за кордон.

Як мандрувати Європою дешево?

1. Користуйтеся агрегаторами

Як мандрувати Європою дешево?

На допомогу заощадливому туристу завжди радий прийти агрегатор, тобто пошуковик турів online на зразок Яндекса або Google, але з вузькою спеціалізацією. Агрегатор не є посередником, він не накручує цін туроператорів. Дані сайти не беруть гроші з користувачів, вони отримують винагороду тільки від туристичних агентств.

Завдяки агрегаторам, мандрівник може обійтися без послуг туристичних фірм, і оформити бронь самостійно, в онлайн режимі. На сайті-агрегаторі пошук турів здійснюється через розумну електронну систему, що приєднана до бази даних туроператорів. Вона виводить результати, виходячи із запиту людини, після зазначення нею дати, країни вильоту тощо. Можна скористатися фільтрами та відсортувати пропозиції за наступними критеріями: рейтингом, вартістю готелю, типом номеру, харчуванням та іншими нюансами.

Головна перевага користування агрегатором заключається в тому, що людина буде бачити, в першу чергу, найдешевші варіанти і зможе суттєво зекономити. Зазвичай, такі сервіси одночасно працюють з усіма туроператорами країни, тому перед туристом відкривається широкий вибір актуальних пропозицій, що оновлюються на ресурсі щогодини.

Плюсами агрегаторів є також їх цілодобова робота, можливість забронювати тур тоді, коли є бажання це зробити (вранці, вдень, ввечері, вночі) з будь-якого куточка планети, економія часу, повна інформація про готелі, реальні відгуки користувачів, можливість розрахуватися будь-яким зручним способом, отримати документи в електронному вигляді або поштою тощо.

2. Дотримуйтесь принципу раннього бронювання

Як мандрувати Європою дешево?

Завзяті туристи, котрі багато подорожують, вже давно оцінили по достоїнству, всі переваги раннього бронювання. У пік туристичної активності кращі тури, готелі розбираються людьми дуже швидко, і залишаються не завжди хороші, комфортні варіанти або пропозиції захмарної вартості. Крім того, з наближенням «високого» сезону ціни завжди істотно підстрибують вверх (приблизно на 20%).

Слід зазначити, що забронювавши готельний номер заздалегідь, турист не лише істотно заощадить, а й отримає кращий варіант житла з усіма зручностями в безпосередній близькості до головних туристичних локацій, моря тощо.


3. Правильно обирайте напрямок подорожі

Як мандрувати Європою дешево?

Плануючи подорож, пам'ятайте, що Східна Європа обходиться туристу не так дорого в порівнянні із Західною, і при цьому гарних, гідних уваги, місць тут не менше. Тому краще поїхати в регіон Балкан, а саме в країни – Македонію, Албанію, Чорногорію, Боснію і Герцеговину, Косово, Сербію. Ці держави доволі цікаві та колоритні, і що радує, вони є значно дешевшими, ніж решта європейських країн.

4. Зверніть увагу на бюджетні авіакомпанії-лоукостери

Як мандрувати Європою дешево?

Бюджетні авіакомпанії (low cost) останнім часом набули шаленої популярності серед українців. В травні 2017-ого року «Міжнародними авіалініями України» була розпочата робота з системою лоукост-тарифів. Авіакомпанії-дискаунтери літають з наступних населених пунктів – Києва, Львова, Харкова, Одеси, Вінниці, Дніпра, Запоріжжя до країн Азії та європейських міст.

Переліт обходиться людині дуже дешево, якщо бронювати квитки за десять і більше місяців до запланованої подорожі. Якщо купити квиток на літак за вісім місяців, то мінімальна вартість вже буде в два рази вищою, а якщо за півроку до мандрівки, то ціна білетів на повітряний транспорт буде ще дорожчою. Слід зауважити, що пасажирів на борту літака-лоукостера не годують і існує певне обмеження на перевезення багажу.

5. Обирайте для ночівлі замість готелю хостел

Як мандрувати Європою дешево?

У багатьох людей Європа асоціюється з дорожнечею, особливо, якщо мова заходить про готелі. Якщо тризіркові, чотиризіркові, п'ятизіркові готелі Вам не «по кишені», а подивитися європейські країни дуже хочеться, зверніть увагу на найдешевший варіант житла – хостели.

Європейська система розміщення швидкими темпами набирає популярність серед молодих людей, завдяки вагомим перевагам – дешевизні, комфортності, можливості, при заселенні, розширити круг знайомств, поспілкуватися і навіть потоваришувати з іноземцями.

Хостели Європи мають в своєму розпорядженні гарну вітальню (лаунж) з м'якими меблями та телевізором, загальну кухню, обладнану всією необхідною, для приготування їжі, технікою та столовим приладдям. В деяких є навіть басейни, біля яких влітку можна позасмагати на шезлонгу.

Постояльці отримують койко-місце з чистою постільною білизною, власну шафку, яка зачиняється на ключ, доступ до Wi-Fi зони. Зручності, як правило, загального користування, розраховані на декілька кімнат і розташовані в коридорі. У багатьох хостелах Європи у вартість проживання включені сніданки, кава, чай, печиво. За додаткову плату надаються послуги прасування, прання, трансферу.

6. Хочете «доторкнутися до прекрасного» – обирайте безкоштовні музеї Європи

Як мандрувати Європою дешево?

За відвідування музеїв, концертів, туристичних місць в країнах Європи доводиться віддавати чималі кошти. Однак існує варіант відвідати найвідоміші локації безкоштовно.

Пропонуємо Вашій увазі перелік музеїв, за вхід до яких не потрібно платити гроші:

  • Рейхстаг в Берліні.
  • Музеї в Стокгольмі (музей історії Швеції, музей армії, Королівський музей та інші).
  • Музей сучасного мистецтва в Ніцце.
  • Музей-колекція Бернардо в Лісабоні.

У Франції відвідати Лувр можна безкоштовно:

  • в першу неділю місяця (з жовтня по березень);
  • по п'ятницях після 18.00;
  • в будь-який час, якщо відвідувачу ще немає 26-ти років.

Вільний вхід до Національного музею мистецтва Каталонії передбачено:

  • в першу неділю місяця;
  • щосуботи після 15.00.

Безкоштовно відвідати музеї Ватикану можливо в останню неділю місяця, однак приїхати сюди слід за годину до відкриття.

Де зупинитися: туристів приймають готелі Європи

Сподіваємося, що дана стаття стане у нагоді і Ви скористаєтеся вищеперерахованими лайфхаками! Подорожуйте країнами Європи, бо життя одне і його слід прожити зі смаком. І приділіть особливу увагу бронюванню готелю!

Читайте ще:

 

 

 

 

При повному або частковому використанні матеріалів Hotels24.ua — активне посилання на джерело обов'язкове.
20.03.2020
HOTELS24.ua
Оцініть статтю: 6 лайфхаків, як мандрувати Європою дешево
  • дуже погано
  • погано
  • нормально
  • добре
  • клас
(0 балів з 5, всього оцінок 0 )
(??) (??) (??)
Підбір та бронювання готелів по телефону (цілодобово без вихідних)