Щодо пропозицій заробітку від Hotels24.ua -->
15 реально крутих кав'ярень Львова

15 реально крутих кав'ярень Львова

Львів — гарне місто з чарівною атмосферою, приголомшливою архітектурою і привітними людьми. Тут можна спробувати найкраще в Україні пиво, випити чашку запашної кави, прогулятися старовинними вуличками. В місті Лева працює величезна кількість чудових закладів, які полюбляють відвідувати як місцеві жителі, так і туристи. Серед них – затишні кав'ярні, легендарні паби і кнайпи, гостинні кафе і бари, вишукані ресторани і, так звані, ресторації. Hotels24.ua розповість читачам про найкращі і найбільш цікаві з них.

15 реально крутих кафе Львова

1. «Львівська майстерня шоколаду»

«Львівська майстерня шоколаду» є райським куточком для любителів ласощів. Це місце, де з шоколаду створюють справжні витвори мистецтва.

Фото взяте з сайту: v.lviv.ua

Шоколадні цукерки тут виготовляють вручну. Вироби львівської майстерні – дуже смачні і гарно оформлені. Рецепти приготування шоколаду тримаються в суворій таємниці.

Відвідувачам закладу пропонують спробувати різноманітні цукерки, трюфелі і марципани. На першому поверсі «Львівської майстерні» до «шоколадного шедевру» можна замовити ароматну каву, на другому — придбати сувенір з какао-бобів на згадку про неперевершений Львів.

Адреси:

  • вулиця Сербська, будинок 3;
  • вулиця Січових Стрільців, будинок 5;
  • вулиця Любінська, будинок168 (міжнародний аеропорт «Львів»);
  • вулиця Стрийська, будинок 30 – торгівельно-розважальний комплекс «King Cross Leopolis».

2. «Львівська копальня кави»

«Львівська копальня кави» представляє собою найдовшу в українській державі кав’ярню-книгарню.

Фото взято з сайту: www.dobovo.com

Вона створена за авторським задумом. Суть концепції закладу полягає в тому, що кава – це корисна копалина, яку потрібно видобувати так само, як торф чи вугілля. На основі здобутої кави персонал готує понад тридцять видів напоїв.

Адреса: місто Львів, площа Ринок, будинок 10

3.Кав'ярня-музей «Фіксаж»

Кав’ярня-музей «Фіксаж» — це місце з гарною кавою та солодощами, а також місце, де можна  переглядати світлини, фільми і  спілкуватися з друзями.

 

Фото взяте на сайті: cf.ua

Затишна кав’ярня вражає колекцією унікальних фотоапаратів, яку збирали понад 40 років. Крім смачної кондитерки, тут пропонують добрі стейки. Каву готують десятьма способами, а чай можна вибрати серед 15 сортів. А ще ввечері можна почути цікаві історіі про ретро фототехніку від господаря колекції.

Адреса: місто Львів, вулиця Князя Романа, будинок 6

 4. Ресторан «Вежа крамарів»

Ресторан «Вежа крамарів» характеризується антуражем епохи середньовіччя.

Фото взяте з сайту: 3place.com.ua

Він розташований в самому «серці» чудового Львову, в приміщенні, колишньої фортифікаційної споруди. Будівля являлась частиною оборонного комплексу міста Лева середньовічного періоду. Гості закладу зможуть замовити кальян, гриль-меню, бізнес-ланч, коктейлі. Ресторан дуже гостинний, йому притаманна гуцульська самобутність в поєднанні з елементами сучасності.

На чотирьох поверхах  закладу можна побачити зали, оформлені в різних стилях:

  • мисливському, «лицарської честі»;
  • автентичному гуцульському;
  • панському;
  • сільському.

В приміщенні працює кафе, пивний бар, є більярдна і літній майданчик, з якого відкривається гарний вид на проспект Свободи. Ресторан може розмістити сто вісімдесят гостей. Відвідувачам запропонують скуштувати страви старогалицької та європейської кухні. Фірмовим блюдом ресторану являється «м'ясний шарм». «Вежа крамарів» — відмінний заклад для відпочинку сім'єю, в колі друзів, з коханою людиною, а також для проведення ділових зустрічей!

Адреса: місто Львів, проспект Свободи, будинок 16

 5. Кафе «Куфер»

Раніше на місці даного кафе працював заклад під назвою «Діадема». З плином часу він застарів, і замість нього відкрили новий затишний куточок, який отримав досить оригінальну назву.

Фото взяте з сайту: cf.ua

У Львові «куфером» іменують валізу. Інтер'єр приміщення сподобається відвідувачам. Заклад добре освітлюється, укомплектований зручними кріслами. В сезон тут працює тераса, з якої відкривається гарний вид на площу Ринок. В кафе «Куфер» в меню представлені смачні ковбаски власного виробництва. Відвідувачам запропонують також келих настоянки і легкий, середземноморський салат.

Адреса: місто Львів, вулиця Краківська, будинок 1

6. «Сімейна пекарня & кафе Пекар»

Заклад «Сімейна пекарня & кафе Пекар» здивує гостей чарівним, оформленим зі смаком, інтер'єром, і смачними стравами високої кухні, а також гарним обслуговуванням привітних офіціантів і барменів.

Фото взяте з сайту: cf.ua

Невеличке за розмірами, сімейне кафе пригощає відвідувачів смачною випічкою і гарячими напоями. Приміщення оздоблено деревом, укомплектовано зручними кріслами. В закладі напрочуд затишно!

Тут можна побачити красиві освітлювальні прибори, книжки. В меню кафе представлені свіжі круасани, сирники, печиво і хлібобулочні вироби, які подають із соусом, зробленим з додаванням оливкової олії. Також в закладі «Сімейна пекарня & кафе Пекар» можна замовити запашну каву еспресо.

Адреса: вулиця Гнатюка, будинок 12а

7. Кав’ярня BROWN

Заклад приваблює відвідувачів якісною, обсмаженою кавою, численними видами чаїв та різноманітними алкогольними напоями.

Фото взяте з сайту: cf.ua

Приміщення кав'ярні — просторе, оформлене в світлих тонах. Заклад дуже затишний. Тут є кілька місць для відпочинку, укомплектованих диванами. Поруч із баром знаходяться високі стільці й столики.

Кавоманам пропонують спробувати напої, виготовлені на основі якісної кави класу преміум — Коста-Ріка Терразу. В кав'ярні можна замовити смачне еспресо з додаванням коров'ячого, соєвого або мигдалевого молока.

Шанувальникам чаю пропонують спробувати як класичні напої, так і незвичні — мате в калабасі та матча лате. Любителі міцних напоїв зможуть замовити Irish Coffee — коктейль з ніжно-вершковою пінкою, а також «Дайкірі» на цитрусах. В меню закладу також представлені сендвічі, паніні, солодке печиво, салати.

Адреса: місто Львів, вулиця Корнякта, будинок. 1

 

8. Ресторація «Чесне м’ясо»

За задумом заклад мав нагадувати старовинну кам'яницю з елементами сучасності.

Фото взяте з сайту: cf.ua

Приміщення ресторації просторе і затишне, меблі — вишукані і зручні. В меню закладу основний акцент зроблений на м'ясних стравах. Відвідувачі будуть в захваті від фірмових, кулінарних «шедеврів», приготовлених зі м'яса свиней особливої породи — кучерявої.

Гості можуть замовити:

  • панський, свинячий стейк;
  • форель, запечену в сольовій шубі;
  • смалець з мангалиці, який подається до хлібу;
  • настоянки власного виробництва.

Адреса: місто Львів, площа Ринок, будинок 28
 

 

 9. «Ресторація Бачевських»

Родина Бачевських з 1782-го року володіла фабрикою, яка спеціалізувалася на виробництві горілки, відомої на весь світ.

 «Ресторація Брачевських»

Фото взяте з сайту: kumpelgroup.com

«Ресторацію Бачевських» було відкрито в 2015-ому році. Вона присвячена життю, діяльності знаменитого сімейства та легендам міста Лева. Відвідувачам закладу запропонують спробувати міцні алкогольні напої — горілку Бачевських, різноманітні наливки, настоянки власного виробництва, яких налічується більше восьмидесяти видів.

Тут можна скуштувати смачні страви галицької кухні. Шеф-кухар Львова створює неперевершені кулінарні шедеври за традиційними рецептами.

Адреса: місто Львів, вулиця Шевська, будинок 8
 

10. Ресторан Terrazza

Оглядова тераса закладу знаходиться в самому «серці» міста Львова, неподалік від площі Ринок і Оперного театру. Ресторан розташований на сьомому поверсі, з вікон якого відкривається чудовий вид на львівські архітектурні пам'ятки.

Фото взяте з сайту: www.myrelax.com.ua

Заклад з перших хвилин знайомства зачаровує неймовірною красою! Його внутрішнє оформлення продумане до дрібниць! Персонал в ресторані — привітний і професійний, а кухня  — ситна і смачна.

Шеф-кухар закладу приготує для гостей вишукані, оригінальні страви середземноморської, української та європейської кухні. В ресторані панує атмосфера затишку, розташовані зручні меблі, милує око ексклюзивне оформлення. Є доступ до безкоштовного Wi-Fi.
 

 Адреса: місто Львів, площа Звенигородська, будинок 3

11. Фан-бар «Банка»

Фан-бар «Банка» — дуже цікавий, оригінальний, концептуальный бар міста Львова.

Фото взяте з сайту: afishalviv.net

Всі замовлені в ньому кулінарні шедеври і напої, без виключення, подаються офіціантами в скляних банках! Для кожної страви передбачена різна ємність. Супи та основні блюда персонал закладу приносить в 250-300-грамових банках, а міцні напої  — в 50-тиграмовій посудині.

Тут також можливо замовити коктейль в трьохлітровій банці з трубочками метрової довжини. В фан-барі «Банка» панує атмосфера веселощів і драйву, аналогічна тій, яку можна спостерігати в деяких закладах Нью-Йорка та  Європи.

 Адреса: місто Львів, проїзд Крива Липа, будинок 7

12. Кафе-кав'ярня «Під Синьою Пляшкою»

Кафе «Під Синьою Пляшкою» — невеличкий за розмірами заклад, в якому можливо поласувати сирним, м'ясним, шоколадним фондю, а також замовити чашку фірмової «кави з вогнем» .

Фото взяте з сайту: lvivska-kava.livejournal.com

В закладі панує атмосфера того романтичного періоду, коли Галичина ще не перебувала в складі радянської України. Тут готують традиційні напої і страви, які користувалися попитом у народів Австро-Угорської імперії. В закладі можна побачити цікаві речі минулих століть.

Адреса: місто Львів, вулиця Руська, будинок 4

13. Ресторан «Атляс»

Ресторан польської та європейської кухні «Атляс» — затишне і атмосферне місце Львова!

Фото взяте з сайту: eatsmart.ua

Тут готують смачні страви — печінку під ожиновим соусом і грибну юшку, різноманітні паштети і форель зі шпинатом, помідорову зупу і журек, сирники і салат Цезар. В ресторані можна також поласувати солодкими десертами — еклерами, вишневим і яблучним штруделями, випити надзвичайно смачний глінтвейн. Всередині закладу дуже гарно і комфортно! Обслуговування персоналу на високому рівні.

Адреса: місто Львів, площа Ринок, будинок 45

14. Кав'ярня «Вірменка»


Легендарну кав'ярню «Вірменку» було засновано ще в 1979-ому році, але і нині цей заклад не втратив своєї актуальності, користується величезною популярністю серед городян і гостей міста Лева.

Фото взяте з сайту: photo-lviv.in.ua

В оточенні затишного, старовинного інтер'єру можна випити чашку високоякісної, ароматної львівської кави, зварену в джезві на піску, відповідно до місцевих рецептів.

Крім того, в кав'ярні відвідувачі зможуть скуштувати смачні, солодкі десерти, домашню випічку і спробувати неперевершеного смаку лікери, настойки і коньяк. В кав'ярні приємно проводити час! В кафе збирається добродушна і інтелігентна публіка. Кажуть, що колись заклад був місцем збору львівських хіпі, а ще подейкують, що обстановка з тих пір в ньому зовсім не змінилася. 

 Адреса: вулиця Вірменська, будинок 19 (вулиця Друкарська)

15. «Палярня Чехович»

В старовину палярнями називалися місця, де обсмажували, палили каву. В місті Лева було відкрито заклад з відповідною концепцією. Він знаходиться у, віддаленому від центра, куточку Львова.

«Палярня Чехович»

Фото взяте на сайті: cf.ua

«Палярня Чехович» оформлена в стилі лофт. Приміщення оздоблено палетами із деревини, характеризується високою стелею. Меблі закладу виготовлені із дерева.

Стильний інтер'єр палярні доповнюють кавові аксесуари. Зала залита теплим світлом, яке випромінюють оригінальні лампи. В палярні Чехова туристів пригощають як класичним напоєм на основі еспресо, так і кавою власного, світлого обсмаження із свіжезмелених зерен.

В кафе готують каву холодної естракції за технологією Nitro ColdBrew. Використовуючи спеціальний пристрій, її насичують газом для щільного, густого піноутворення. Відвідувачі також зможуть замовити лате, капучіно, традиційну каву з молоком, какао, чай, соки-фреші та лимонад.

Адреса: місто Львів, вулиця Героїв УПА, будинок 72

Це далеко не весь список цікавих закладів Львова з якісним сервісом, смачною кухнею і приємною для відпочинку атмосферою! Вирушайте до чарівного міста Лева і насолоджуйтесь його гостинністю, красою. А щоб Ваша мандрівка була максимально комфортною, закарбувалася в пам'яті на довгі роки і подарувала позитивні моменти, не забутьте забронювати найкращий готель Львова!

Читайте ще:

 

При повному або частковому використанні матеріалів Hotels24.ua — активне посилання на джерело обов'язкове.
06.09.2018
HOTELS24.ua
Оцініть статтю: 15 реально крутих кав'ярень Львова
  • дуже погано
  • погано
  • нормально
  • добре
  • клас
(4.5 бали з 5, всього оцінок 9 )
(??) (??) (??)
Підбір та бронювання готелів по телефону (цілодобово без вихідних)