Щодо пропозицій заробітку від Hotels24.ua -->
7 нетуристичних місць Італії, від яких захоплює подих

7 нетуристичних місць Італії, від яких захоплює подих

Приїхавши до Італії, більшість туристів намагаються відвідати найвизначніші місця та історичні пам'ятки. А є такі мандрівники, які шукають менш популярні, але неймовірно цікаві куточки, що вражають з першого погляду. Сьогодні hotels24.ua розповість про нетуристичні місця Італії, від яких захоплює подих.

7 нетуристичних місць Італії, від яких захоплює подих

1.Острів Белла, Борромейські острови


Неподалік одного з найкращих містечок Італії — Стрези, на озері Лаго-Маджоре розташовані мальовничі острови Борромео. Особливо привабливий маленький острів Isola Bella, на якому міститься неймовірний палацово-парковий комплекс графа Борромео.

Острів Белла, що розташувався на півночі Італії на одному з найкращих його озер менше, ніж в 0,5 км від Стрези, має зовсім невеликі розміри.
Спочатку на острові в 1632 Віталіано VI Борромео почав будувати фортецю на місці селища рибалок в якості подарунку своїй дружині Ізабелі. Будівництво її продовжувалося більше 25 років. За цей час склалася назва острова — з імені дружини графа і слова острів. Через 15 років, фортецю, зведену на північній стороні острова, архітектором Анджело Кривелі перебудував в палац Франческо Кастеллі. А також почав створення італійського саду в стилі бароко з терасами, фонтанами і скульптурами. Нижня частина — англійський сад з дивовижними клумбами та екзотичними деревами, між якими можна побачити білих павичів. А італійський підвісний сад складався з десяти терас,що піднімалися одна над одною на висоту біля 30 метрів над озером і були прикрашені фігурними, декоративними елементами, німфами. На верхній частині встановлено велика скульптура єдинорога.
Для того, щоб сад був завжди доглянутим, була збудована восьмикутна водонапірна вежа.
В середині палац, виконаний в стилі бароко, прикрашали різноманітні старовинні меблі, гобелени, картини, а на стелях — ліпнина та декоративні розписи.
В 18 ст. на острові зупинялися відомі європейські аристократи і навіть Наполеон зі своєю коханою — Жозефіною.


Зараз в палаці розміщений музей, в якому можна побачити розкішні зали: Зал гобеленів, Зал Наполеона Зал Лука-Джордано з унікальними картинами Луїні, Музичний зал і галерея Бертьє з колекцією Борромео. Крім цього під палацом можна відвідати шість гротів, стіни яких прикрашені уламками раковин і ліпниною.
Щороку влітку на прекрасному острові Isola Bella проходить фестиваль класичної музики "Музичні тижні Стрези і озера Маджоре”.

Як дістатися: до Стрези за годину швидкісним потягом з Мілана, а до острова Белла — туристичним катером за 10 хвилин.
Де зупинитися: в готелях Стрези
 

2.Озеро Турано, Лаціо

Одне з найкращих озер Італії — озеро Турано, розташоване в Лаціо і дістатися від Риму до нього можна за годину. Це прекрасне озеро було штучно створене в 30-х роках 20 ст., після того як перекрили річку Турано і побудували велику дамбу. Гірське озеро, яке знаходиться на висоті 536 м над рівнем моря, простягається на 10 км довжини, а берегова лінія — на 36 км.

Вода в озері має насичений блакитний колір, а оточують його гори вкриті яскравою зеленню. На північно-східному боці озера розкинувся природний заповідник Монте-Навенья і Монте-Червінія, в якому цікаве поєднання вершин, пагорбів і диких каньйонів. Також на березі серед гір і незайманої природи розташовані мальовничі селища, серед яких найвідоміше — Кастель-ді-Тора. Популярним село стало завдяки проведенню навесні свята поленти "Festa del Polentone". На фестивалі проводяться дегустації традиційної поленти з оригінальними соусами та знаменитої пасти Amatriciana. На фоні неймовірних пейзажів гостей свята розважають народною музикою і конкурсами. Крім знайомства з національними традиціями в регіоні Лаціо, можна побачити давні поселення, які висічені в скелях, оглядовий майданчик, а ще каплицю в пам'ять загиблих на будівництві дамби. Або ж відправитися до сусіднього Колле-ді-Тора на іншому боці озера через пішохідний міст, з якого відкриваються гарні види на озеро і довколишні пейзажі.


Неподалік на вершині гори знаходиться старовинний замок Антоні, нижче Святилище Святої Анатолії, збудоване в неокласичному стилі і 18 ст. і Церква святого Іоанна Богослова — в стилі бароко.
Насолодившись неймовірними пейзажами на озері Турано, що нагадують види Швейцарії, варто ще відвідати затишний ресторан в Кастель-ді-Тора, в якому смачно готують пасту з соусами з місцевих грибів.
Дістатися сюди можна на автобусі чи власному автомобілі з Риму всього за годину.

Як дістатися: на автобусі чи власному автомобілі з Риму всього за годину.
Де зупинитися: в готелях Рима

3. Лімоне-суль-Гарда

Біля відомого італійського озера Гарда, на півночі Італії, знаходиться невелике, проте дуже гарне містечко Лімоне-суль-Гарда. Затишно сховане під високими скелями, воно вражає туристів своїми акуратними будиночками і ароматами цитрусових та кедрових дерев. Крім відвідування історичних пам'яток та ботанічних садів, тут можна відпочити на одному з кращих пляжів на озері Гарда. Ці місця мають досить м'який клімат, як для півночі, що дає можливість вирощувати теплолюбні лимони та оливки. А ще місто часто називають містом довгожителів, яких там дійсно чимало.

Серед цікавих місць варто відзначити старовинні будівлі на головній площі Гарібальці —палаццо Гепарді і палаццо Каза Фінанца. Також в старій частині містечка, яка ніби висить над іншою частиною, розташовані собор Сан-Бенедетто та церква Сан-Рокка 16-17 ст. Цікаво, що місцеві жителі настільки люблять своє місто, що навіть дзвінки на будинках тут зроблені в вигляді лимончиків.


Не менш популярними в Лимоне є оранжереї, збудовані в 17-18 ст., до того ж архітектура їх збережена до наших днів. Крім різноманітних сортів цитрусових, тут ростуть рідкісні екзотичні рослини, прогулянки серед яких дивовижні.
Влітку звідси можна прогулятися на катері до східної частини озера Гарда — в невелике містечко Мальчезіне або ж на північ — в Ріва-дель-Гарда.

Як дістатися: автобусом з Дезенцано-дель-Гарда, куди ходять потяги з Мілану чи Верони.
Де зупинитися: в готелях Лімоне-суль-Гарда
 

4.Містечко Нарні, Умбрія

В центрі Італії в регіоні Умбрія недалеко від річки Нера, розкинулося античне місто Нарні. У міста багата історія, а вперше воно згадується ще в 600 р. до н.е. під назвою Неквин. Після різних захоплень міста римлянами, галами і знову римлянами і повного зруйнування, на місці поселення з'явилося нове селище з теперішньою назвою.

В 14 ст. в місті будувалася фортеця Рокка Альборнос, названа в честь кардинала, що в Середні віки зробив все для повернення в Римську імперію. Пізніше в фортеці з'явиться бастіон з вежею спостереження і великою цистерною для води. Бастіон з іншими частинами фортеці був поєднаний підземним ходом, що було важливим при облозі. Оборонна споруда в формі квадрата була захищена валами і глибоким ровом. Кілька століть замок тримали папські війська, пізніше належав місцевій владі Нарні. Крім переходу від одного господаря до іншого, фортеця певний час була в'язницею. Зараз в замку Рокка Альборнос можна побачити цікаві виставки. В історичному центрі, на площі Гарібальді можна побачити великий фонтан, який знаходиться поруч з цистерною, що забезпечувала місто водою в давнину.

Також в Нарні є давньоримський Міст Понте ді Аугусто, висота якого складає 30 метрів. Зводився він за часів Римської імперії над річкою Нера, а в 8 столітті був наполовину зруйнований. Важливими історичними пам'ятками в місті є: романська церква, Кафедральний собор, Музей Ероли, палац Комуналі, палац Весковіле, абатство Сан Касіано і церква Сант - Агостіно з старовинними фресками.

Як дістатися: потягом з Риму до станції Narni-Amelia, далі автобусом до центра міста.
Де зупинитися: в готелях Нарні

5.Фортеця Рокка Калашо, Абруццо


В регіоні Абруццо, який вважається зеленим серцем Європи знаходиться одна з найвищих в Італії фортеця — Рокка Калашо. І це не дивно, адже розташована вона на висоті в 1500 м над рівнем моря. Спочатку 1000 році на цьому місці з'явилася дозорна вежа в вигляді прямокутної вежі.

Пізніше були збудовані бастіони з кріпосної стіною і житловий квартал, що зберігся до нашого часу. Завдяки своєму високому розташуванню фортеця стала важливим контрольним пунктом для долин Валле-дель-Тіріно і П'яна-ді-Навеллі. Фортеця в Середні віки була неприступною і довгий час була оборонним пунктом, незважаючи на наявність житлових будівель. Нижче фортеці розташована невелика восьмикутна церква, яка була збудована в 17 ст. і гарно вписалася в комплекс будівель. Починаючи з кінця 14 ст. замок переходив від одних вельмож до інших — від Акклодзаморів до Медічі.
Від незламної фортеці до нашого часу збереглися зовнішні стіни і старовинні зубці на них.
Та з будь-якого місця в фортеці відкриваються неймовірні панорамні види на скелі і долини та й відчуття таке, що ніби знаходишся між небом і землею.


Рокка Калашо популярний не тільки в багатьох туристів, як унікальна архітектурна пам'ятка, а й у творців кіно. Саме тут знімали “Ім'я троянди” і епізоди для романтичного фільму “Леді Яструб” з прекрасними акторами Мішель Пфайффер і Рутгером Хауером в головних ролях.

Як дістатися: з Риму до Рокка Калашо можна доїхати за дві з половиною години до селища Калашо (знаходиться в 35 км від столиці Абруццо Л'акуїли). Далі треба підніматися в гори пішки близько 15 хвилин.
Де зупинитися: в готелях Л’Акуїли
 

6. Залізниця в Альпах, П'ємонт


Для тих, хто бажає побачити прекрасну Італію в Альпах, можна відправитись в подорож на панорамному потязі, який ходить по залізничній гілці Centovalli від П'ємонту до швейцарського міста Локарно. Дивно, що цей маршрут вважають нетуристичним, адже проходить він по наймальовничіших місцях Італії, а далі по таким же прекрасних куточках Швейцарії.

Маршрут Centovalli, означає 100 долин і саме стільки можна побачити протягом кількох годин подорожі на дивовижному потязі. Минаючи казкові долини з невеликими містечками і селами, яких майже 20 на італійській стороні, потяг проходить 80 мостів і 24 тунелі. Зі старовинних мостів видно гірські вершини, присипані снігом, потім глибокі ущелини. Далі — стрімкі ріки, чисті озера і високі водоспади, яких змінюють доглянуті виноградники, густі ліси, а ще відрізки шляху з зовсім дикою природою. На станціях від італійського Домодоссола, звідки виходить потяг до Локарно, є можливість вийти з потяга на зупинках, щоб відправитись на екскурсії, покататися на велосипеді та скуштувати національних страв в затишних ресторанчиках.
В Італії такі зупинки можна зробити в долині Vigezzo, яку називають “долиною художників”, а в Швейцарії — в сусідній з нею долині Centovalli, яка вражає дикими пейзажами і маленькими селищами з старовинними будівлями.
На цьому маршруті, після вражаючих будь-яку уяву неймовірних пейзажів, можна потрапити в невелике італійське містечко Санта Марія Маджоре. В ньому цікаво відвідати старий Кафедральний собор з дивовижними фресками і довго дивуватися фігурами сажотрусів намальованих на дахах будинків або зроблених фігур по всьому містечку. Саме це місто називають “столицею сажотрусів” і щороку в кінці літа понад 30 років тут проводиться веселе свято “Spazzacamino”.

Також в місті є інтерактивний музей сажотруса і пам'ятник, зведений в честь такої важкої давньої професії. Санта Марія Маджоре, що знаходиться в “долині художників” відоме також тим, що в 19 ст. тут була відкрита Школа живопису, на місці якої зараз відкрита унікальна галерея “Россетті Валентіні”, де представлені роботи знаменитих художників Форнара, Каваллі та Валентіні. Тут досі відкриті курси живопису, а в центрі селища встановлений гарний пам'ятник художнику.

Як дістатися: потягом і автомобілем з Мілана чи Турина
Де зупинитися: в готелях Домодоссоли

7. Місто Фельтре, Венето
 

Ще одне дивовижне місто-фортеця — Фельтре мало знане туристами, знаходиться на півночі Італії в підніжжі Альп в регіоні Венето. Місто відрізняється від інших тим, що тут наче спинився час і здається весь час воно живе в 15 ст.
Історія міста почалася ще з 1 ст до н.е., а за часів Римської імперії фортеця була важливим центром на романському шляху від річки По через Альпи до теперішньої Німеччини. Після падіння Римської імперії місто неодноразово захоплювали і руйнували, а в ранньому Середньовіччі фортецею володіли єпископи Вісконті.


Після смерті останнього правителя Вісконті на початку 15 ст., місто попросило захисту у Венеціанської республіки. Тоді в Фельтре був призначений намісник Бартоломео Нані з Венеції і саме з літа 1404 року в місті відзначають цю подію цікавим святом — Palio di Feltre.

Протягом кількох днів свято походить в різних куточках міста, при чому змагання проходить між представниками чотирьох районів,а всі учасники свята одягнені в одяг середньовічної епохи. А ще на святі проходить таке вражаюче змагання, як забіг на конях, що додає дійству більше яскравості.


В часи, коли Фельтре належав Венеційській республіці, місто добре розвивалося, завдяки чому тут було збудовано чимало оригінальних будівель. На головній площі міста— Piazza Maggiore, поряд із замком знаходиться церква Сан-Рокко 16 ст, а поруч фонтани і великий палац Гуарніері, який прикрашають неоготичні елементи.
Серед найцікавіших будівель — Замок Альбойно, збудований в VI ст. лангобардами, розташований на самому високому місці в Фельтре. До нашого часу збереглася одна з чотирьох веж замку — вежа Дзвін, з якої в давнину лунали оголошення про страти чи попередження про небезпеку. Поруч з вежею можна потрапити до невеликої майстерні, а якій місцевий майстер виготовляє з цвяхів, старих ложок різноманітні сувеніри— від мотоциклів, лижників до жіночих фігурок. А ще цей умілець творить прекрасні картини, які представлені на всіх стінах. Вхід до такої дивовижного місця безкоштовне, а бажаючі можуть залишити при виході грошову подяку в спеціальній коробочці.


На одній із площ via Mezzaterra можна побачити палац Виллабруна, який датований 16 ст. і схожий на корабель, а ще палац Salce Aldovini Mezzanotte, прикрашений старовинними фресками. По Фельтре можна гуляти довгий час і при цьому побачити ще безліч цікавих місць та історичних пам'яток.

Як дістатися:
автобусом чи автомобілем з Венеції, близько 2 годин.
Де зупинитися:
в готелях Фельтре

Читати ще:

При повному або частковому використанні матеріалів Hotels24.ua — активне посилання на джерело обов'язкове.
14.04.2019
HOTELS24.ua
Оцініть статтю: 7 нетуристичних місць Італії, від яких захоплює подих
  • дуже погано
  • погано
  • нормально
  • добре
  • клас
(5 балів з 5, всього оцінок 2 )
(??) (??) (??)
Підбір та бронювання готелів по телефону (цілодобово без вихідних)