Щодо пропозицій заробітку від Hotels24.ua -->
10 найдивніших музеїв світу

10 найдивніших музеїв світу

Не всім мандрівникам до вподоби відвідування класичних музеїв. Та в світі є багато таких незвичних експозицій, про існування яких ми й не здогадувалися і які хочеться побачити знову. Сьогодні hotels24.ua підготував добірку із 10 найдивніших музеїв світу, де вам точно сподобається.

10 найдивніших музеїв світу

 1.Музей брехні, Німеччина

Музей брехні знаходиться в німецькому місті Кюриц, недалеко від Бранденбурга. Все неправдиве починається вже з самої будівлі музею, який виглядає, як старовинний замок, але збудований недавно. А при вході, коли вас пригостять пластмасовими тістечками і чарівним зіллям, а вірніше чаєм, все неправдиве продовжується. Музей складається з 10 кімнат, в кожній з яких представлені “унікальні” експонати. Серед них: старовинне радіо з Титаніка, вуса великого Фюрера, килим-літак Аладдіна або ж відрізане вухо Ван Гога і старе корито в образі човна. Директор музею, проводячи екскурсії, розказує багато нереальних історій і те, що власницею багатьох експонатів була правнучка знаменитого барона Мюнхгаузена Емма фон Гогенбюсс.

 


Вартість квитка: від 5 євро
Де зупинитися: в готелях Брандербурга

 

2.Музей мафії, Італія

Музей мафії, звичайно ж знаходиться Італії, а саме в місті Корлеоне, що на Сицилії. Музей створений жителями міста і мером, щоб показати правдиву історію явища, яке стало невід'ємною частиною історії Італії. В залах музею можна побачити все, що стосується Коза Ностра : газетні статті, цікаві фото, відеоплівки, матеріали резонансних судових справ і результати боротьби з “безсмертною мафією”. А показати тут є що - більше 20 років в місті було угруповання, очолене Тото Ріна, який став прототипом відомого фільму “Хрещений батько”. І все таки, головна мета створення такого музею - це розвіювання міфів, романтичних історій та розповідь про справжнє життя міста в важкі часи і жорстокі звичаї мафіозі. Також тут можна дізнатися про тих сміливців, які не побоялися боротися із злочинцями і як їх вдалося побороти.

 

Вартість квитка: від 8 євро
Де зупинитися: в готелях Корлеоне

3.Музей водопроводу, Китай

 Один з найбільш незвичайних музеїв світу - Музей водопроводу знаходиться в Пекіні. Музей розміщений на тому місці, де 110 років тому почала працювати водоочисна станція міста. Головна ідея створення музею - не просто показати історію, а й привернути увагу до правильного використання водних ресурсів і економії води. Тут можна побачити незвичні речі, що мають відношення до історії водопроводу столиці Китаю, а ще такі зони, де виставлені фото популярних політичних лідерів, які працювали на будівництві разом з іншими робітниками. Взагалі в трьох залах музею представлені близько трьох сотень експонатів, які показують заснування водопроводу в Пекіні, розвиток його в важкі для країни часи, а також прилади сучасних систем.

Вартість квитка: від 1,26 євро
Де зупинитися: в готелях Пекіна

4.Музей розбитих сердець, Хорватія

Недавно в столиці Хорватії - Загребі відкрився дивний музей, який присвячений нещасній любові. Створений музей парою креативних художників, стосунки яких не склалися. Та після цього колишні “кохані” вирішили не ділити чи викидати загальні речі, а використати їх для заснування оригінальної експозиції. До колекції поступово додавалися речі, які пожертвували різні люди з розбитими серцями, серед яких:іграшки, фотографії, романтичні листівки, листи з сумними історіями. А ще тут можна побачити спеціальну зону з весільними сукнями, які не побували на святі і навіть розбитий скутер та потрощену кавову машину. Головна ідея музею - допомогти тим, хто переживає розрив з коханими, показавши дивні речі, як приклад, що не варто наслідувати. А іншим відвідувачам нагадати, як важливо берегти свої стосунки з коханими.

 

Вартість квитка: від 4 євро
Де зупинитися: в готелях Загреба

5.Підводний музей, Мексика

 Один із самих унікальних та незвичайних музеїв світу розміщений в Мексиці, біля берега Карибського моря в місті Канкун. Музей під водою, на глибині 10 м, створив скульптор Джейсон Тейлор. Цікаво, що створювався музей для того, щоб відновити тут флору і фауну моря, які були пошкоджені численними дайверами і допомогла в цьому влада країни. Тому на мілководді Тейлор придумав встановити стійкі скульптури із спеціального матеріалу і проводити до них екскурсії з професійними гідами. Експозиція тепер приваблює безліч туристів, що хочуть побачити неймовірні фігури, які відтворюють еволюцію людства. А завдяки молюскам і водоростям, що поступово охоплюють скульптури, ті стають ще креативнішими.

 

Вартість квитка: від 4 євро
Де зупинитися: в готелях Канкуна

6.Музей Джеймса Бонда, Англія

Дивовижний музей Джеймса Бонда відкрив його шанувальник Пітер Нельсон, що придбав аксесуари, які використовувалися під час зйомок фільмів, на аукціонах, а деякі експонати надали музею творці бондіани. Сам музей складається з одного залу, де представлені біля 50 справжніх автомобілів, на яких їздив знаменитий герой. Тут можна побачити перший автомобіль Бонда – Aston Martin DB5, неймовірне авто із фільму “Шпигун, який мене любив”
автомобіль-субмарину Lotus Esprit S1 і навіть танк Т-55 із фільму “Золоте око”. А ще поряд є достатньо пошкоджених експонатів, які були потрощені на зйомках фільмів. В музеї також виставлені Золотий пістолет із “Людини з золотим пістолетом” і Восьминіг із “Восьминіжки”.
Біля експонатів встановлені великі екрани, що показують саме ті кадри, де був задіяний даний автомобіль. До того ж кожен автомобіль обгороджений, щоб його не чіпали руками. Але не зменшує інтерес у туристів до музею і тут часто доводиться чекати в черзі, щоб зайти.


Вартість квитка: від 17,5 євро
Де зупинитися: в готелях Лондона


7.Музей поганого мистецтва, США

Досить дивний музей був відкритий 25 років тому антикваром Скоттом Вілсоном в Бостоні. Почалося все з випадково знайденої картини в сміттєвому бакові, на якій літня жінка танцює в полі з квітами і червоним кріслом. Саме ця картина - “Люсі в полі з квітами”, яка вразила Вілсона і стала першою картиною в музеї. В трьох виставкових залах представлені біля 600 різноманітних картин. Виявляється щомісяця до музею надходить безліч заявок від художників і тільки деякі відбираються, тому що вони найгірші. В історії музею вже була крадіжка картини, яку не повернули навіть за винагороду.
Головною метою створення музею - це підтримка художників, які засмучені своїми невдачами в творчому процесі. Цікаво, що багато туристів, що їдуть сюди побачити дивні твори, вважають їх гарними і унікальними.
 

Вартість квитка: вхід безкоштовний
Де зупинитися: в готелях Бостона

8.Музей куріння, Париж

Ще один цікавий та дивний музей - Музей куріння, знаходиться недалеко від площі Бастилії в Парижі. Музей відкритий в 2001 році, створений не для пропаганди куріння, а для того, щоб показати історію виникнення цієї звички і все, що пов'язане з курінням. Всього на 60 квадратних метрів можна побачити колекцію унікальних курильних трубок, серед яких є навіть з секретними відділеннями, різні сорти тютюну, гравюри, фотографії, освіжувачі повітря і млин для висохшого листя. А ще в музеї представлені кальяни, шухлядки для зберігання тютюну, гильотинки для сигар, більшість з яких є антикварними. Також тут є маленька теплиця, де вирощують тютюн і невеликі кущики помідорів, які теж містять нікотин.
В музеї проводилась незвична виставка “Карикатури на курців”, яка вразила не тільки туристів, а й парижан. Досить цікавими були карикатури, створені відомими європейськими митцями у вигляді гравюр. Крім цього, серед музейних експонатів є матеріали, що розповідають про шкоду куріння і способи позбавлення від нього.
 

Вартість квитка: від 4 євро
Де зупинитися: в готелях Парижа

9. Музей гірчиці, Німеччина

В німецькому місті Дюссельдорф знаходиться цікавий Музей гірчиці. В Німеччині дуже полюбляють гірчицею приправляти різні м'ясні страви і тут її виготовляють вручну за старовинною технологією, яку винайшов в 1810 році Вольфганг Стеффенс. Оригінальність експозиції в тому, що вона розміщена в фірмовому магазині відомої німецької фірми Löwensenf, яка є виробником улюбленої багатьма приправи. Серед експонатів представлені машини, на яких виробляється гірчиця, сировина і спеціальні великі ємності для неї. В музеї демонструють відео процесу виготовлення гірчиці на великому екрані. Цікаво, що виробник пропонує різні види своєї продукції, додаючи несподівані компоненти, серед яких пиво, фрукти або чилі. Кожен відвідувач музею в Дюссельдорфі може продегустувати незвичні види гірчиці, а також вибрати собі одну із 9 видів смачної приправи.
В магазині гірчицю продають в глиняних горщиках, виготовлених вручну, до якого можна докупити оригінальну кришку і ложку із глини. До речі порожні горщики можна здати і отримати знижку на купівлю іншого товару. А ще тут вам пропонують паштети, джеми, подарункові набори і навіть гірчичний лікер.
 

Вартість квитка:  вхід вільний ( екскурсія —2,5 євро)
Де зупинитися: в готелях Дюсельдорфа


10. Музей розчинної локшини, Осака

В японському місті Осака розташований унікальний "Музей розчинної локшини", яку винайшов в 1958 році Момофуко Андо. В музеї можна попасти на театралізовані вистави, прогулятися в виставковому тунелі, де представлені безліч упаковок локшини. Відвідувачам музею на міні–фабриці можна взяти участь у формуванні порцій локшини, а саме наповнити стаканчики будь-яким сортом локшини, порошковим бульйоном та кубиками із сухих овочів і спеціями. А ще тут є можливість спробувати самому зробити оригінальну локшину на майстер-класі і, звичайно, спробувати своє творіння. В музеї немає екскурсоводів, але для мандрівників, які не говорять по-японськи, в наявності є аудіогід англійською та китайською мовами.

Вартість квитка: вхід безкоштовний ( майстер-клас - від 5 євро)
Де зупинитися: в готелях Осаки
 

Читати ще:

 

При повному або частковому використанні матеріалів Hotels24.ua — активне посилання на джерело обов'язкове.
29.08.2018
HOTELS24.ua
Оцініть статтю: 10 найдивніших музеїв світу
  • дуже погано
  • погано
  • нормально
  • добре
  • клас
(5 балів з 5, всього оцінок 1 )
(??) (??) (??)
Підбір та бронювання готелів по телефону (цілодобово без вихідних)