Щодо пропозицій заробітку від Hotels24.ua -->
Гід по Славському: актуальні підказки для цікавого дозвілля і комфортного відпочинку

Гід по Славському: актуальні підказки для цікавого дозвілля і комфортного відпочинку

Славське - гірськолижний курорт Львівської області, який полюбили відпочиваючі, завдяки зручному місцю розташування, високорозвиненій інфраструктурі і неймовірно красивій природі! Туристи приїжджають в Славське покататися на лижах і сноубордах, подивитися унікальні пам'ятки - печеру «Писана криниця», водоспад Кам'янку, історико-культурний заповідник «Тустань» та церква Успіння Пресвятої Богородиці. Hotels24.ua підготував для читачів захоплюючий гід! З нього Ви зможете дізнатися, як відпочити, розважитися на курорті, де поїсти і якому варіанту житла віддати перевагу.

Гід по Славському: актуальні підказки для цікавого дозвілля і комфортного відпочинку

Загальні відомості про курорт Славське

Селище міського типу Славське розташувалося в Сколівському районі Львівської області, в залитій сонцем долині, там, де зливаються річка Опір і її приток Славка. З усіх боків населений пункт оточують величні Карпатські гори. Населений пункт займає площу 4,08 кв / км.

Славське є популярним, відвідуваним, гірськолижним курортом з розвиненою на гідному рівні інфраструктурою і приголомшливо красивою природою. Тут можна чудово провести як літній, так і зимовий відпочинок. Курорт розкинувся на висоті п'ятсот дев'яносто - шістсот метрів вище рівня моря. Лижники і сноубордисти в сезон віддають перевагу горі Тростян. На її вершину прокладена канатна дорога, що функціонує вже протягом усього року.

Найвищими точками курорту Славське є вершини:

  • Кичерка (845 метрів) і Плай (876 метрів),
  • Присліп (990 метрів) і Плішка (1038 метрів),
  • Ільза (1066 метрів) і Клива (1 069 метрів),
  • Писана Криниця (Довбушанка) (одна тисяча двісті тридцять шість метрів),
  • Високий Верх (1245 метрів) і Тростян (+1235 метрів).

Траси й підйомники на гірськолижному курорті


 

Курорт славиться своїми численними трасами. Тут можуть кататися як недосвідчені лижники і маленькі туристи, так і професійні спортсмени, аси гірськолижних видів спорту.

У Славському функціонує два десятки підйомників, з них - вісімнадцять бугельних. Тут є дві діючі канатно-крісельні дороги. У вихідні дні в черзі на підйомники доводиться стояти приблизно двадцять хвилин. У даній місцевості працює кафе, в якому можна зігрітися і підкріпитися.

На горі Тростян розташовані різноманітні траси, з них шість - міжнародного рівня. Комплекс користується особливою популярністю серед досвідчених любителів лижних видів спорту. Тут функціонують кілька бугельних і один крісельний витяги.


 

На горі Високий Верх також прокладені пристойні, доглянуті траси, на крісельному працює повільний підйомник. На вершину також ведуть три бугельні витяги. Протяжність кожного з них - менше одного кілометра. Довжина парно-крісельного підйомника становить дві тисячі вісімсот метрів.

Для спортсменів-новачків і туристів, які приїхали на відпочинок з дітьми, ідеально підійдуть пологі траси, розташовані на горі Політехнік. На неї можна піднятися на машині ВАЗ або піднятися на бугелі.

На горі Погар прокладені траси для слалома-гіганта, дельтапланеризму. Вони також підходять для фрістайлу. Туристів не може не порадувати той факт, що гора освітлюється з настанням сутінків. Завдяки роботі снігових гармат, тут спостерігається відмінне снігове покриття.

Серед трас Славського слід виділити «Грабовець» з пологою ділянкою і «Варшаву» - трасу, оснащену сучасним, швидкісним підйомником. «Захар Беркут» - довга траса, яка перебуває на відстані семи кілометрів від вокзалу. Тут діє крісельний підйомник.

Менчул відомий своїми доглянутими трасами різних рівнів складності. На горі функціонують два бугельні витяги (один протяжністю одна тисяча метрів, а інший - вісімсот п'ятдесят дев'ять метрів).

Інфраструктура Славського, розваги

На гірськолижному курорті Славське можна купити або взяти напрокат гірськолижне спорядження, санчата. У Славському працюють висококваліфіковані інструктори, до яких туристи зможуть звернутися за допомогою і інструктажем. Вони навчають азам катання на сноубордах, лижах новачків, знайомлять туристів з основними правилами техніки безпеки.


На курорті гості розважаються не тільки, катаючись на лижах і сноубордах. Тут можна відвідати сауну, СПА-центр, бар, диско-клуб і кальянну, пограти в більярд і настільний теніс, покататися по сніжних просторах на санях, запряжених кіньми, снігоходах, освоїти спідрайдінг. Влітку туристи можуть здійснити кінні прогулянки, відправитися пішки в гори, промчати на швидкості на квадроциклі.

Популярним серед туристів є пішохідний, п'ятнадцятикілометровий маршрут з перепадом висот 607,8 метрів на гору Високий Верх. Починається він в населеному пункті Славському, передбачає відвідування печери і джерела «Писана Криниця», сходження на гори Зворець і Високий Верх, зупинку в селі Волосянка.

Туристи зможуть цікаво провести час в «Боулінг-клубі» Славського з шістьма доріжками, розташованому в одноповерховій будівлі, а також смачно поїсти і спробувати різноманітні алкогольні, безалкогольні напої в барі. Заклад розташований в центрі населеного пункту за адресою вулиця Івана Франка, будинок 5, недалеко від готелю і ресторану «Лагуна». Клуб характеризується стильним інтер'єром. Вартість відвідування «Боулінг-клубу», включаючи прокат спортивного взуття, становить 250 гривень на годину.

Як дістатися до Славського?


Доїхати до селища міського типу Славське можна на поїздах повідомленнями - Київ-Ужгород, Київ-Чоп, Одеса-Ужгород, Львів-Мукачево і Харків-Ужгород. Можна купити квиток на електричку Львів-Лавочне. На курорт також можливо дістатися маршруткою, що курсує зі Львова в напрямку Славського. Вона відправляється з автостанції за адресою площа Двірцева, 1, що знаходиться біля залізничного вокзалу (його місце розташування - вулиця Привокзальна, 14).

Якщо подорожувати на власному автомобілі, необхідно слідувати по трасі М-06. Проїхавши через населені пункти - Львів та Сколе, потрібно повернути, згідно з вказівниками. У зимову пору року дістатися легковим автомобілем в Славське буває нелегко, а до підніжжя гори Тростян дуже складно. Тому туристам рекомендується заздалегідь дізнатися, чи є можливість безпроблемно доїхати до заброньованого ними готелю.

Що подивитися в Славському?

1. Печера «Писана Криниця»

Туристам, безумовно, варто побачити на власні очі геологічний пам'ятник, що перебуває на заповідній території і утворився в скельних виходах пісковиків, - печеру і джерело води під назвою «Писана Криниця». Пам'ятка знаходиться поблизу селища міського типу Славське. Дане чудо природи розташоване на гірському схилі Великий Верх, в оточенні букових дерев.

У народі існує повір'я: якщо напитися з джерела, розташованого в даній місцевості, можна знайти силу, яку в минулі часи мав керівник опришківського руху - Олекса Довбуш. Згідно з легендою, карпатський Робін Гуд, посперечавшись з другом, розписався на одному з його каменів.

2. Церква Успіння Пресвятої Богородиці


Кам'яна церква Успіння Пресвятої Богородиці з красивими, блискучими на сонці, куполами і дзвіницею є не тільки однією з головних визначних пам'яток селища міського типу Славське, але і його окрасою. Її побудувала громада в 1901-му році. В даний час святиня належить греко-католицької церкви. Над проектом культової споруди працював, відомий на той час, український архітектор Василь Нагірний.

Згідно з легендою, церкву звели в тому місці, куди двічі впав хрест, зірваний сильним поривом вітру з дерев'яної церкви, що знаходиться на пагорбі по сусідству.

У внутрішньому оформленні храму простежується вплив народного мистецтва. Біля церкви можна побачити цвинтарну дзвіницю. Недалеко від святині встановлено пам'ятник поетові і письменникові, священнослужителю і громадському діячеві ХІХ століття - М. Устияновичу. Відкриття монумента сталося 28 серпня 2005-го року за сприяння церковного настоятеля отця Андрія Петришина, на кошти політичного діяча Олега Мандюк. Розробкою проекту пам'ятника займався скульптор Сергій Олешко.

3. Водоспад Кам'янка


Унікальною геологічної пам'яткою, яку варто відвідати туристу, є водоспад Кам'янка, що утворився в одному з проломів гірського хребта. Він розташований на однойменній річці, в Сколівському районі Львівської області, недалеко від села Дубина.

Водоспад є цінним об'єктом туризму і рекреації, належить мальовничому, національному парку під назвою «Сколівські Бескиди». Туристи будуть в захваті від захоплюючого видовища - падіння води з масивних кам'яних брил (з семиметрової висоти).

Внизу, на одному з берегів річки Кам'янки, можна споглядати, розташовані вертикально, скелі. Особливо людно в околицях водоспаду в теплу пору року. У даній місцевості знаходяться мангали, на яких можна приготувати шашлик. Туристи, недалеко від водоспаду, можуть розбити наметове містечко, поганяти м'яч, покататися на конях. Для дітей з деревини споруджена гірка. Кам'янка - ідеальне місце для сімейного відпочинку і проведення часу з друзями!

4. Історико-культурний заповідник «Тустань»

Туристам сподобається захоплююча подорож до заповідника «Тустань», який створений в 1994-му році. В даний час він знаходиться під охороною держави. Влаштувався заповідник в селі Урич Сколівського району Львівської області.

Дана місцевість приголомшливо красива! Вона привертає величезний потік туристів! В ХI столітті тут красувалася наскально дерев'яно-кам'яна фортеця, яка виконувала оборонну функцію. Вона захищала край від монголо-татарських нападів.

В даний час «Тустань» є цінним археологічним об'єктом, видатним архітектурним пам'ятником, який не має собі рівних в Європі. Пройшли століття, дерево не збереглося, а від фортеці залишилися лише кам'яні фрагменти, які туристи можуть споглядати сьогодні. Гостям надається унікальна можливість перенестися в середньовічну епоху, замовивши екскурсію і відправившись в кімнату воєводи XIII століття.

На території міста «Тустань» проводилися ретельні археологічні розкопки, в ході яких були знайдені бойові сокири, персні, наконечники, призначені для лука, арбалета, а також бронзові вироби - булава і хрест. Вченими в околицях фортеці «Тустань» були виявлені також поодинокі поховання, склепи, підземні коридори, сходи, цистерни для зберігання води і колодязь.

Де поїсти в Славському?

1. Ресторан «Слов'янка»


Туристи можуть поласувати стравами української, європейської кухні, приємно провести час, пограти в більярд в колоритному, двоповерховому ресторані під назвою «Слов'янка», розташованому на схилі гори. Заклад побудовано на березі річки Славки, в неймовірно мальовничій місцевості.

Ресторан характеризується стильним дизайном, якісним сервісом і душевною атмосферою, декорований народною атрибутикою. У головному залі «Слов'янки» може одночасно розміститися до шістдесяти чоловік. Обідній зал закладу розрахований на дванадцять персон. Він висічений безпосередньо в скелі. У теплу пору року гості можуть розташуватися на літній терасі або пообідати в затишному дворику.

Адреса: селище міського типу Славське, вулиця Устияновича, будинок 88

2. Ресторан «Максим»


Смачно і ситно поїсти в Славському можна в ресторані «Максим», розташованому в центральній частині селища міського типу. Заклад може одночасно розмістити до ста чоловік. На першому поверсі ресторану знаходяться два основних, а на другому - два банкетних зали.

У теплу пору року відвідувачі зможуть розташуватися на літньому майданчику. В оформленні інтер'єру закладу простежується тематика гірськолижного спорту. В меню ресторану представлена традиційна карпатська кухня. Тут можна покуштувати грибну юшку, банош, стейк з лосося або з грибами, солянку, буженину, грибочки в сметані, форель, різноманітні салати, а також замовити пиво, карпатський чай і інші напої.

Графік роботи: з понеділка по неділю - 10:00 до 23:00

Адреса: селище міського типу Славське, вулиця Шептицького, будинок 6

3. Ресторан «Перлина Карпат»


При в'їзді в селище міського типу Славське, з правого боку, біля траси, неподалік від гори Політех, працює затишний ресторан «Перлина Карпат», який входить до складу однойменного готельного комплексу.

Заклад пропонує гостям скуштувати страви української та європейської кухні. Для дітей і вегетаріанців розроблено окреме меню. Від центру населеного пункту і залізничного вокзалу заклад знаходиться на відстані одного кілометра.

У просторому залі ресторану може одночасно розміститися шістдесят чоловік. У «Перлині Карпат» також передбачено банкетний зал. У сезон можливо чудово провести час на літній терасі, з якої відкривається чудовий вигляд на гори.

Ресторан характеризується стильним, карпатським інтер'єром, спокійною атмосферою і домашнім затишком. У закладі є мангал, на якому готують смачні страви. Ресторан пропонує клієнтам великий вибір алкогольних напоїв, в тому числі вин. Тут можна спробувати фірмову медовуху.

Відвідувачі зможуть замовити ситне м'ясне блюдо під назвою «Торбинка гуцульська», а також грибну юшку, банош, оселедець в яблуках, гірські гриби в сметані, відбивну «Тростян» і мамалигу.

Графік роботи: з 9:00 до 12:00, з 14:00 до 23:00

Адреса: селище міського типу Славське, вулиця Івана Франка, будинок 43б

4. Кафе «Смерічка»

Гості зможуть відмінно провести час, підкріпитися стравами домашньої української, в тому числі карпатської кухні, в кафе «Смерічка», яке входить в однойменний готельний комплекс. Заклад знаходиться на виїзді з населеного пункту, якщо слідувати в напрямку Волосянки.

Кафе розташоване на першому поверсі двоповерхового, дерев'яного будинку. У затишному залі закладу знаходиться кахельна піч і телевізор. Тут може одночасно відпочивати двадцять чоловік. У теплу пору року для відвідувачів відкрита літня тераса.

Адреса: селище міського типу Славське, вулиця Устияновича, будинок 115в

5. Ресторан «Лагуна»

У центрі Славського, поблизу вокзалу і боулінг-клубу, в двоповерховій, дерев'яній будівлі знаходиться ресторан «Лагуна», який входить до складу однойменного готельного комплексу. Заклад оформлено в карпатському стилі, має в своєму розпорядженні мангал, просторий зал, в якому може одночасно відпочивати і їсти п'ятдесят гостей.

Відвідувачам пропонують широкий вибір страв української, карпатської, європейської кухні. У сезон гості зможуть розташуватися на літній терасі або в затишних альтанках. Для дітей передбачений майданчик, а для стоянки авто - паркінг.

Графік роботи: з 9:00 до 23:00.

Адреса: селище міського типу Славське, вулиця Івана Франка, будинок 21

Де зупинитися в Славському?

Туристи, які приїхали в Славське, можуть зупинитися в приватних садибах і котеджах, готелях і гостьових будинках, готелях та віллах, а також вибрати для ночівлі туристичний, курортний, готельно-ресторанний комплекс, базу відпочинку, приватний сектор, квартиру. Пропонуємо Вашій увазі п'ять хороших варіантів житла в Славському.

1. Готель «Слов'янка»


Готель «Слов'янка» знаходиться в центральній частині гірськолижного курорту Славське. Від готелю до найближчого витягу «Крокус» відстань становить двісті метрів. Будівля споруджена з деревини (сосни) і натурального каменю, оформлено в еко-стилі. Гості можуть зупинитися в двомісному номері Suite, шестимісному номері Family Room, орендувати Villa з каміном, розраховану на проживання чотирьох осіб. У вартість ночівлі включений сніданок. Всього в готелі налічується двадцять один номер з окремим входом з вулиці. Всі кімнати мають балкони або тераси, індивідуальні ванні кімнати. В готелі холодна і гаряча вода є постійно, в денний і нічний час доби. Номери укомплектовані плазмовими телевізорами та міні-холодильниками.

На території готелю розташований майданчик для найменших гостей. Влітку можна купатися в басейні під відкритим небом. Для автомобілів гостей відведені місця для паркування. У готелі є конференц-зал. При готелі «Слов'янка» працює двоповерховий ресторан, в якому готують традиційні, національні страви. Обідній зал висічений в скелі. У теплу пору року гості віддають перевагу відпочинку у дворі або на літній терасі закладу.

Постояльці зможуть відвідувати баню на дровах, обладнану басейном, грати в більярд. Для гостей організовуються прогулянки верхи на конях, поїздки на квадроциклах. Туристи зможуть, при бажанні, покататися на бричці, замовити захоплюючу екскурсію. Підйомник туристичної бази «Захар Беркут» від готелю видалений на відстані двох кілометрів. Відрізок шляху від готелю до залізничного вокзалу становить три з половиною кілометри.

Адреса: селище міського типу Славське, вулиця Устияновича, будинок 88

2. Готель «Шале Фільварок»


Відмінні умови проживання та якісний сервіс гарантує туристам готельний комплекс «Шале Фільварок», розташований від центру селища міського типу Славське на відстані двох кілометрів. Від готелю до найближчого витягу «Крокус» відрізок шляху становить триста метрів. Всього в готелі налічується двадцять чотири однокімнатних і двокімнатних номерів. У вартість проживання входить сніданок і доступ до Wi-Fi зони.

Гості можуть забронювати номери: «прованс тримісний», «стандарт з видом на гори», «прованс двомісний», «люкс». У кожному номері передбачена індивідуальна ванна кімната, деякі з них оснащені власними балконами. Гості зможуть користуватися феном і туалетно-косметичними приладдями. Номери укомплектовані плазмовими телевізорами. У готелі є басейн, лаунж зона і загальна кухня, на якій можна готувати їжу. Постояльці зможуть залишити автомобіль на безкоштовній парковці.

В готелі відведено спеціальне місце для зберігання гірськолижного спорядження. Крім катання на лижах, гості зможуть розважити себе рибалкою, грою в більярд. При готелі працює затишне кафе, в якому готують смачні і ситні блюда української, європейської кухні. Гості зможуть замовити послуги догляду за дітьми, пральні, розміститися з домашніми вихованцями. Кімнати в готелі обслуговуються.

Адреса: Славське, вулиця Устияновича, будинок 153б

3. Котедж «4 сезони»

У Славському можна орендувати затишний котедж «4 сезони», розташований на відстані трьох кілометрів від залізничної станції. Від річки готель відділяє всього двадцять метрів, а від підйомника «Погар» три кілометри. Комплекс «4 сезони» включає три котеджі (колибу, бійцівський, гуцульський - зима, весна, літо, осінь), споруджені з натурального дерева.

Постояльці зможуть, за додаткову плату, попаритися в сауні, купатися в карпатському чані на гірських травах, поплавати влітку в басейні, поїздити на квадроциклі, зайнятися риболовлею, покататися верхи на конях або на санях, в возі, взяти участь в майстер-класі з гончарства , пограти в дартс і настільний теніс. У готелі можна користуватися пральною машиною і мангалом, орендувати гірськолижне спорядження, замовити трансфер з міста Львова, послуги пральні. Для дітей облаштовано ігровий майданчик. Для автомобілів обладнаний паркінг.

Адреса: Славське, вулиця Шевченка, будинок 105а

4. Вілла «Ілона»


У селищі Славському, на відстані 1,5 кілометра від залізничної станції, розташована вілла «Ілона». Триповерхова будівля споруджена з натурального дерева, включає сім номерів, в яких може одночасно проживати двадцять гостей. Туристи можуть зупинитися в двомісному номері, а також орендувати двокімнатний номер, розрахований на чотирьох чоловік. У котеджі передбачено автономне опалення, є доступ до безкоштовного Wi-Fi. Постояльці, в будь-який час доби, зможуть користуватися холодною і гарячою водою. На першому поверсі вілли знаходиться кухня і їдальня. В готелі житлові кімнати розташувалися на верхніх поверхах.

У готелі є також хол, укомплектований м'яким куточком. Номери прибираються, при необхідності, здійснюється заміна постільної білизни, рушників. Постояльці зможуть скористатися праскою, мангалом. Місце для паркування є безкоштовним. Воно знаходиться на території закритого типу. Біля котеджу побудовані альтанки, встановлені гойдалки, обладнана ігрова площадка для дітвори. Під відкритим небом знаходиться басейн. Гості зможуть розважитися за грою в більярд, покататися верхи на конях, а в зимову пору року - на санях, замовити, за додаткову плату, послугу трансферу до залізничної станції. Від вілли до крісельного підйомника гори Тростян відрізок шляху становить п'ятдесят метрів.

Адреса: Славське, вулиця Волошина, будинок 39в

5. Приватна садиба «Заворожені Карпати»


Приватна садиба «Заворожені Карпати» знаходиться на відстані двох кілометрів від центру Славського, у самого лісу. У двоповерховому котеджі налічується п'ять номерів - двомісний, двокімнатний, «економ» двомісний, «стандарт» двомісний. У всіх кімнатах є доступ до безкоштовного Wi-Fi. На території готелю знаходяться альтанка, обладнана каміном і барбекю, гойдалки. В готелі є кухня загального користування. Для автомобілів постояльців передбачена парковка.

Гості, які не бажають готувати їжу самостійно, можуть замовити комплексне харчування. У готелі, за додаткову плату, надаються послуги трансферу до залізничної станції (відрізок шляху становить два кілометри). Туристи зможуть відвідувати платну сауну. Від приватної садиби до бугельних підйомників гори Політех відстань становить п'ятдесят метрів, а до гірськолижного курорту Захар Беркут - 8,4 кілометра.

Адреса: Славське, вулиця Січових Стрільців, будинок 11а

Поїздка в українські Карпати - довгоочікувана подія для кожної людини! Відмінним вибором стане приголомшливо красивий, жвавий курорт Славське, розташований в самому «серці» Карпат! Перед тим, як відправитися на відпочинок в величні гори, забронюйте готель!

Читайте ще:

При повному або частковому використанні матеріалів Hotels24.ua — активне посилання на джерело обов'язкове.
15.10.2019
HOTELS24.ua
Оцініть статтю: Гід по Славському: актуальні підказки для цікавого дозвілля і комфортного відпочинку
  • дуже погано
  • погано
  • нормально
  • добре
  • клас
(5 балів з 5, всього оцінок 2 )
(??) (??) (??)
Підбір та бронювання готелів по телефону (цілодобово без вихідних)